.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Bent Hargaard (f. 1969) blev interesseret i vin, da han i midten af 1980’erne tog en uddannelse inden for detailhandelen. Og selv om butiksarbejdet i 1997 blev skiftet ud med et job som folkeskolelærer, blev den vinøse interesse ikke lagt på hylden.
  Under en ferie i Toscana lagde Bent Hargaard vejen forbi vingården Antico Borgo di Sugame. Han ville bare købe lidt vin, men før dagen var omme, var han både blevet gode venner med vinbonden og enig med sig selv om, at de dejlige flasker burde ende på danskernes borde.
  Det blev startskuddet til Hargaards Vinbutik. Siden da er der kommet en lang række af italienske vine på hylderne i butikken – alle fra små, kvalitetsbevidste vinhuse, og en stor del af dem på økologisk dyrkede druer. Hovedparten af flaskerne sælges til virksomheder og restauranter, men også private hjemsøger den hyggelige butik eller køber ind via websiden.
  Vinforretningen indbyder ofte til vinsmagninger, afholder gourmetaftener med italiensk mad og vin og arrangerer vin- og kulturrejser til Toscana.
  Da Bent Hargaard stadigvæk har sit fuldtidsjob som lærer, er der selvsagt ikke megen fritid til overs. Men ét ligger fast: Hvert efterår tager han, hans kone Hanne og deres tre døtre, Kathrine, Mathilde og Laura, til Toscana for at deltage i høsten hos vinhuset Antico Borgo di Sugame.
  Adresse: Hargaards Vinbutik, Skærshøjvej 11, 7790 Thyholm, tlf.: 97 87 16 35 / 40 87 57 58, e-mail: bent@hargaardsvinbutik.dk, webside: www.hargaardsvinbutik.dk.