.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Carsten Rex (f. 1956) blev i sin tid uddannet som radio- og tv-tekniker hos Fona. Med eksamenspapiret i hånden fik han i 1979 job som tekniker i it-virksomheden Digital. Arbejdet bragte mange rejser med sig samt middage på diverse restauranter, hvor Carsten Rex lærte at værdsætte god vin til god mad.
  I 2002 efter to firmafusioner og efterfølgende nedskæringer stod Carsten Rex pludselig uden arbejde. Men der er ikke noget, som er så skidt, at det ikke også er godt for noget. Sideløbende med jobbet havde han nemlig plejet sin stigende interesse for vin og fik så tid til at virkeliggøre sin drøm om egen vinimport.
  Hos Rexwine, som firmaet hedder, satses der frem for alt på italienske kvalitetsvine. Salget er baseret på de talrige vinsmagninger, som Carsten Rex afholder. Efter smagningerne kan man bestille vinene med det samme eller efterfølgende ved at maile eller ringe til den flittige vinmand.
  I foråret 2015 slog han dørene op for en lille vinforretning - et enoteca i bedste italienske stil - i hovedgaden i Hornbæk med såvel vine som specialiteter fra støvlelandet. Borde og stole i gården bag butikken gør det muligt at slå sig ned at nyde et glas vin.
  Forretningen har kun åbent torsdag til søndag, idet Carsten Rex igen har fast job som it-konsulent.
  Fritiden er selvsagt sparsom. Dog bliver der tid til at hygge sig med de to sønner, spille lidt tennis, stå på ski om vinteren og tage på sommerferie til Veneto-området.
  Adresse: Rexwine, Nordre Strandvej 346, 3100 Hornbæk, tlf.: 60 93 49 66, e-mail: carsten@rexwine.dk, www.rexwine.dk. (Opdateret 2015).