.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Claus Oxholm (f. 1973) meldte sig i 1994 ind på historiestudiet på Odense Universitet. Men det blev kun til en kort visit. Handelsbranchen lokkede, og det samme gjorde vinens verden.
  Da Claus Oxholm var barn, blev han efter eget udsagn slæbt rundt af sine vininteresserede forældre til de fjerneste vinøse afkroge af Frankrig. Dengang syntes han, at det var kedeligt, men bøtten vendte, da han blev teenager – snart stod godnatlæsningen på digre vinbøger.
  Han fik læreplads i Erik Sørensens vinhandel i Hellerup og arbejdede efter endt læretid i en kortere periode hos det hedengangne bourgognefirma Le Domaine.
  At blive selvstændig vinimportør havde fra starten været målet – et mål, der blev nået i 2003, da Oxholm Vin slog dørene op.
  Dengang bestod sortimentet hovedsageligt af vine fra Sydfrankrig – frem for alt fra Languedoc og Rhône. Og selv om fransk vin er og bliver grundstammen i forretningen, er der i dag også et kommet et stort  udvalg fra Australien, Tyskland, Italien, Spanien og New Zealand på hylderne.
  Der er travlhed i firmaet, så megen fritid bliver det ikke til. Claus Oxholm finder dog lidt tid hist og pist til at dyrke sine interesser, der omfatter så forskelligartede emner som madlavning, rockmusik, vandreture og den nyere del af verdenshistorien.
  Adresse: Oxholm Vin, Godthåbsvej 203, 2720 Vanløse, tlf.: 38 32 18 50, e-mail: info@oxholm-vin.dk, www.oxholm-vin.dk.