.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Erik Mortensen (f. 1938) voksede op i et hjem, hvor vin og spiritus var en naturlig del af hverdagen. Atypisk for tiden drak hans forældre allerede i 1950’erne dagligt et glas rødvin til frokosten kl. 12.30. Det var en Valpolicella fra en flaske med bast, som sønnike fik lov til at smage fortyndet med vand.
  Senere – efter studentereksamen, en uddannelse som journalist og to års soldatertjeneste – fulgte Erik Mortensen tre års forelæsninger på universiteter i Tyskland, Skotland, Belgien og Frankrig. Og når han ikke studerede eller skrev populærvidenskabelige artikler til danske provinsaviser, var der rigelig tid til at gå i dybden med Wein, Weib und Gesang. Specielt det første – vinen.
  Siden hjemkomsten til Danmark i 1963 har vinen været en trofast følgesvend i lyst og nød, og det er blevet til mange rejser til alverdens vin- og spiritusproducerende lande samt optagelse i utallige vinbroderskaber.
  Erik Mortensen har indtil 2012 været leverandør af artikler om vin og spiritus til Midtjyske Mediers 17 ugeaviser. 674 anmeldelser og omtaler er offentliggjort, siden han i 2002 forlod sin journalistiske arbejdsplads igennem 28 år, Dagbladet Børsen. Her var han blandt andet stedfortrædende redaktionschef og kronikredaktør samt ikke mindst – siden 1979 – seniorreporter med vin- og spiritusbranchen som særligt ansvarsområde.
  I dag er han tilknyttet Den Korte Avis som vin- og spiritusmedarbejder. Strømmen af artikler skrives i dag med panorama-udsigt over Arresø fra kontoret i hjemmet, hvor livsledsageren, Helle, svæver rundt som inspirerende muse.
  Adresse: Søsvinget 33, Lykkesholm, 3400 Hillerød, tlf.: 41 11 52 62, e-mail: emo@email.dk. (Opdateret 2013).