.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Erik Riollot (f. 1950) har nærmest fået vinen ind med modermælken, idet han er født og opvokset i Bordeaux i en vinproducerende familie.
  Med en god portion vinøs viden i bagagen rejste han i 1970 til Danmark for at søge nye udfordringer.
  I første omgang blev det til et job hos Skjold Burne Vinhandel, hvorefter turen gik videre til vinfirmaet Bestle. Og så følte Erik Riollot ellers, at vingerne kunne bære til at slå sig ned som selvstændig.
  I dag driver han Alfa1 Vinimport på fjortende år – en forretning, der har 180 forskellige vine at byde på. Hovedvægten har lige siden begyndelsen ligget på fransk kvalitetsvin, hvoraf flere af flaskerne stammer fra mindre kendte vinområder og producenter.
  Erik Riollot har i det hele taget gjort en stor indsats for udbredelsen af fransk vin på dansk jord – en indsats, som han i 2004 modtog den franske orden Chevalier de l’Ordre du Mérite Agricole for.
  Vine fra både Italien, Spanien, Chile og Australien blander sig dog mellem alle de franske, ligesom olivenolie og andre lækkerier har fået en plads på hylderne.
  Kunderne omfatter såvel restauranter som supermarkeder og flyselskaber.
  Når Erik Riollot ikke har travlt i vinforretningen, svinger han armen på badmintonbanen eller bruger den til at røre rundt i gryderne, når der skal kreeres lækker mad i køkkenet.
  Adresse: Alfa1 Vinimport ApS, Banemarksvej 50 G, 2605 Brøndby, tlf.: 43 44 75 44, fax : 43 44 17 44, e-mail: erri@alfa1vinimport.dk, www.alfa1vinimport.dk.