.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Erlan Nanfeldt (f. 1940) har interesseret sig for vin lige siden gymnasietiden. Alligevel blev det i første omgang til en uddannelse som ingeniør, og de følgende mange år arbejdede han som udstationeret i blandt andet Grønland, Vietnam og Afrika. I 1980erne bosatte han sig endeligt i Danmark med fast job ved Københavns Havnevæsen.
  Nu fik Erlan Nanfeldt igen tid til at pleje sin vinøse interesse, og det endte med, at han sideløbende med sit daglige arbejde i 1987 slog dørene op for sit eget vinimportfirma, Nanfelotti Vin.
  Da den nybagte vinimportør i forvejen havde en god kontakt til en vinbonde i byen Hunawihr i Alsace, blev alsacisk vin det første, der indtog hylderne. Senere kom turen så til vine fra flere andre franske distrikter.
  Flaskerne gik som varmt brød, og i 1996 følte Erlan Nanfeldt sig så sikker i sadlen, at han valgte ingeniørarbejdet fra og investerede al sin energi i vinfirmaet. Siden da har firmaet holdt flyttedag til større lokaler, og kundekredsen, der omfatter både restauranter og private, er vokset markant. I dag består sortimentet af foruden fransk vin også af vine fra Italien, Sydafrika, Californien, Chile og Argentina, som er sidste skud på stammen.
  Når Erlan Nanfeldt ikke har travlt i forretningen, rejser han gerne på vinøse ture med sin kæreste gennem 36 år eller sidder og hepper på bænken, når Brøndby sparker til bolden, endskønt han i tredive år har været medlem af KB.
  Adresse: Nanfelotti Vin, Høffdingsvej 24, 2500 Valby, tlf.: 40 89 29 29, e-mail: erlan@nanfelotti.dk, www.nanfelotti.dk. (Opdateret 2013).