Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Ettore Lolli


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Ettore Lolli (f. 1936) er den italienske gymnasielærer, der blev ked af italiensk vins image som bællevin - og derfor grundlagde Adriat Vinimport. Det var i 1979. I dag er den oprindelige garage afløst af et stort lager til alle de fortræffelige italienske vine, og Ettore Lollis ældste søn, Roberto, driver nu firmaet.
  Ettore Lolli blev født i l’Aquila i regionen Abruzzerne og blev cand. jur. og senere cand. mag. i historie og filosofi ved universitetet i Napoli samt cand. art. i italiensk ved Københavns Universitet. Han kom til Danmark første gang i 1959, og i 32 år har han undervist i historie, latin, oldtidskundskab og italiensk på Gladsaxe Gymnasium. 1968-81 udgav han tidsskriftet "Enotria" med politisk, socialt og kulturelt stof fra Italien, og 1968-85 fungerede han som korrespondent for det italienske nyhedsbureau ANSA.
  Men det er Ettore Lollis store arbejde for italiensk vin, der har gjort ham og hans familie kendte i den danske vinverden. I begyndelsen af 80’erne var han med til at oprette Sammenslutningen af Importører af Italiensk Vin og Spiritus (SIVS), der siden blev til "VinItalia" og til den store årlige fagmesse. 1991-94 og igen 2000-01 var han formand for sammenslutningen.
  Sammen med hustruen Ellis overtog han i 1988 restauranten "La Buca degli Artisti" på Godthåbsvej 209 i København - et rigtigt trattoria med mad, som hans mor lavede den. En af medarbejderne er hans yngste søn, Guido, der blandt andet er ansvarlig for vinkortet.
  I 1999 startede han restauranten "Casa d’Antino" i Dronningens Tværgade 43, som i dag drives af hans mellemste søn, Paolo - som i øvrigt ejer vinbutikken Enoteca.
  Etore Lolli har været gift med sin Ellis i 39 år, og deres tre sønner er som nævnt Roberto, Paolo og Guido. Et helt familiedynasti.
  Adresse: Adriat Vinimport, Solsortvej 111, Postboks 611, 2000 Frederiksberg, tlf.: 38 86 37 47, e-mail: info@adriatvinimport.dk.