.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Gorm Lokdam (f. 1956) blev uddannet forstkandidat i 1982. Efter nogle år som leder ved skovbrugene Oreby, Store Frederikslund, Æbelø og Fasterholt, valgte han at starte egen virksomhed.
  I 1986 stiftedes firmaet Rumænsk Vinimport på Sophiendal Gods, der dengang tilhørte Gorm Lokdams far, Orla. Det lykkedes at få eneforhandling af rumænsk vin, og vinkælderen på Sophiendal blev i første omgang fyldt med 14.000 flasker Murfatlar vin. Naboerne blev inviteret til smagning og allerede kort efter måtte en ny ladning hentes hjem.

  I 1990 åbnede landet for investeringer og Gorm Lokdam var medstifter af Vinexport SA, der i 1990'erne producerede og solgte 30 millioner liter vin årligt.
  Gorm Lokdam valgte at investere i vinproduktion i Rumænien. Da produktionen ikke kunne følge med efterspørgslen, investerede han i 1998 i en af landets store vingårde Vinvico SA ved Constanta. De rumænske vine bliver eksporteret til en række lande og sælges i danske restauranter og vinforretninger.

  Som led i vinhandlen var der brug for passende vinkældre. I 1988 købtes Kokkedal Slot i Nordjylland. Slottet trængte til istandsættelse og kunne efter to års renovering åbnes for publikum. I løbet af få år fulgte købene af gårdene Store Restrup ved Aalborg, Sophiendal ved Skanderborg, Hvedholm ved Fåborg, Sauntehus ved Hornbæk, Vraa Slot ved Tylstrup og Røgegård ved Fjerritslev. De gamle hovedbygninger er i dag indrettet som slotshoteller under firmanavnet Danske Slotshoteller, mens jorden drives med land- og skovbrug.
  Gorm Lokdam har siden gymnasietiden i Århus dannet par med Ann Vibeke Lokdam, der er uddannet læge inden for kirurgi, men som i 1996 valgte at koncentrere sig om egen virksomhed og parrets tre børn.
  Adresse: Royal Classic, Restrup Kærvej 10, 9240 Nibe, tlf.: 96 44 10 20, fax: 96 44 10 29, e-mail: info@royalclassic.dk, www.royalclassic.dk. (Opdateret 2015).