.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Hans Jørgen Rasmussen (f. 1948) betragter 1. maj som sin helt egen dato. Det var en 1. maj, han var færdiguddannet som vinkyper hos I.P. Axelsen i Slagelse. Det var en 1. maj, han blev soldat, og en 1. maj han kom til Det franske Vinlager. Og det var også en 1. maj - i 1986 - han blev selvstændig. Og i 1994 grundlagde han så Amalie Vinimport, der sælger 10 millioner flasker om året.
  Før selvstændigheden - i dag sammen med kompagnonen Kurt Abildgaard - var han med i starten af Favør-kæden. Det var dengang i begyndelsen af 70’erne, da man solgte Macôn og Beaujolais i stride strømme og kirsebærvin til en tier.
  Den 1. maj (igen denne dato) i 1972 blev han headhuntet til Spar-kæden i Holbæk, og her var han med i det kæmpemæssige vendepunkt for vinbranchen, da afgifterne blev sat ned, og danskerne for alvor begyndte at drikke vin.
  Hans Jørgen Rasmussen opkaldte sit vinfirma efter Amaliegade i København. Her havde han nogle lokaler på hånden. Han flyttede dog aldrig ind, men navnet beholdt han. Og siden er firmaet vokset til at omfatte sytten medarbejdere og en stor eksport.
  Mange af firmaets vine er spanske, og her ligger hovedvægten på vine fra Torre Oria ved Valencia. Hvert år sælger Amalie Vinimport mellem 4 og 5 millioner flasker herfra, og Torre Orias cava er mellem de tre bedst sælgende cava'er på det danske marked (efter Freixenet og Baron).
  Privat er Hans Jørgen Rasmussen gift med norske Eva, og sammen har de sønnen Martin, der er ni år. Fra et tidligere ægteskab har han sønnerne Peter og Christian. Fritiden tilbringes blandt andet i hytten i Norge og på golfbanerne.
  Adresse: Amalie Vinimport A/S, Bogøvej 6, 8382 Hinnerup, tlf.: 86 91 18 44, fax: 86 91 29 12, e-mail: amalie@amalie-vinimport.dk.