.

VinAvisens Blå Bogpå knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Jan Restorff (f. 1967) stammer fra Færøerne, hvor hans forældre drev et hotel i Thorshavn. Det var bedstefaderen, der åbnede det i sin tid, og det var da også helt oplagt, at Jan Restorff en dag skulle overtage familiehotellet.
  I 1986 gik turen derfor til Danmark til en læreplads i receptionen på Glostrup Park Hotel. Interessen blev dog hurtigt vendt mod hotellets store vinkælder, hvor kældermesteren tog ham under sine vinger og førte ham ind i vinens forunderlige verden.
  Jan Restorff kom i 1988 i tjenerlære på SAS Royal Hotel, hvorfra han blev udlært i 1990. I 1994 blev han ansat som restaurantchef på Glostrup Park Hotel, og siden 1999 har han haft sin daglige gang som restaurantchef på Søllerød Kro. Han er gæsternes mand, serviceminded til fingerspidserne og alligevel god for en hyggesnak.
  I sin egenskab af sommelier har han også ansvaret for indkøb til kroens vinkort, der med dets ca. 1950 forskellige vine er et af Danmarks største, og hele ni gange er det blevet udnævnt til også at være landets bedste af Den Danske Spiseguide - og i 2015 & 2018 også af White Guide.
  Derudover har Jan Restorff og Søllerød Kro fået prisen "Årets Gericke" i både 2007 og 2009 for årets bedste udskænkning og betjening. Og som kronen på værket fik restauranten en stjerne i Michelin-guiden.
  Jan Restorff har også uden for Søllerød Kros regi modtaget flere priser og anerkendelser. Alene i 2004 blev det både til den fornemme "Champagneprisen" samt titlen "Årets bedste sommelier", som tildeles af Den Danske Spiseguide. Og i 2010 blev han optaget i Kraks Blå Bog.
  Han stortrives på Søllerød Kro, der er hans andet hjem – så det med at vende tilbage og overtage hotellet på Færøerne er aldrig kommet på tale. Det er i øvrigt også blevet solgt i 2006.
  Hjem nummer ét er det, han har sammen med sin hustru, Kira, og deres tre børn på 19, 26 og 28 år.
  Rejser er der ikke megen tid til. Men en gang imellem om vinteren, når alle andre tager på skiferie, rejser familien af sted på vintur.
  Adresse: Søllerød Kro, Søllerødvej 35, 2840 Holte, tlf.: 45 80 25 05, fax.: 45 80 22 70, e-mail: mail@soelleroed-kro.dk, www.soelleroed-kro.dk.