Jeanne Lafontaine (f. 1954) tog efter endt studentereksamen til Lausanne i Schweiz for at lære fransk. Det gjorde hun også, men hun kom til at lære mindst lige så meget om vin, idet hun fik arbejde i vinmarkerne på skråningerne over Lac Léman.
  Hun gav også en hånd med i vinkældrene, holdt rundvisninger og arrangerede vinsmagninger. Og hun var ligeledes med, når der en gang om året blev destilleret vin i et gammelt destilleringsapparat og bagefter kogt pølser på kvaset.
  I år 2000 vendte hun hjem til Danmark, hvor hun fik job hos Swiss Air i Københavns Lufthavn.
  Hun savnede dog hurtigt vinens verden og besluttede sig for at slå dørene op for eget importfirma.
  I dag har Jeanne Lafontaine helt og holdent sagt farvel til jobbet bag flyskranken og helliger sig på fuld tid sin lille garagevirksomhed.
  På hylderne finder man udelukkende kvalitetsvine fra mindre vinproducenter, som hun selv har håndplukket på sine mange vinøse rejser.
  Der er frem for alt tale om franske vine, men også Sicilien er kommet ind i varmen, og Jeanne Lafontaine har tænkt sig snart at tage en tur til Argentina for at sondere terrænet og knytte nogle forbindelser.
  Hun brænder for sin virksomhed, så der er ikke megen fritid at give af. Jeanne Lafontaine skal dog nok finde tid til sin årlige tur sammen med sin datter til Schweiz for at stå på ski og for at besøge sin voksne søn, der har slået sig ned i Genève.
  Adresse: Madame Lafontaine, Nordlysvænget 8, 3000 Helsingør, tlf. 40 58 59 96, fax 49 21 99 56, e-mail jl@madamelafontaine.dk, www.madamelafontaine.dk.