.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Jens Peter Lund (f. 1948) er ud af en købmandsfamilie fra Viborg, så en handelsuddannelse lå lige for, da han skulle vælge karrierevej. Og vejen førte lynhurtigt ind i vinens verden.
  Under studierne på Handelshøjskolen i Århus havde han et sommerferiejob i kolonialafdelingen hos Dansk Supermarked. Efter endt eksamen blev han fastansat som indkøber, og i 1977 blev han indkøbschef med ansvar for vinafdelingen – en post han bestred i 28 år. For som han siger: – Når først man bliver bidt af vin, er det "a never ending story".
  Jens Peter Lund har således været på den vinøse bane lige fra dengang, danskerne kun satte vin på bordet ved festlige lejligheder, til i dag, hvor vi udforsker markedet og vil have nye spændende hverdagsvine.
  Dansk Supermarked, der omfatter kæderne Netto, Bilka og Føtex, dækker en tredjedel af vinmarkedet i Danmark, og Jens Peter Lund har derfor købt millioner af flasker ind til danskernes middagsborde. Men han har også haft fingeren på pulsen, når det gælder forbrugerne i Tyskland, England og Sverige, hvor Dansk Supermarked gennem årene har åbnet stadig flere butikker. Polen er sidste nye skud på stammen, og her har det blandt andet været op til ham at give de vodka- og øl-begejstrede polakker smag for vinens verden.
  Ved udgangen af 2004 sagde Jens Peter Lund sit job op. Ikke fordi han på noget tidspunkt har været utilfreds – tværtimod. Det er heller ikke resultatet af en pludselig indskydelse – allerede fire år før ansatte han sin kronprins, Henrik Dahlgaard.
  – Årsagen er, at jeg i mange år har haft lyst til at se, om vingerne kunne bære som selvstændig. Og min dåbsattest sagde mig, at hvis jeg skulle gøre alvor af det, skulle det være nu.
  – Fremtiden ligger endnu ikke helt fast, men jeg er i gang med at stable noget på benene, der arbejdsmæssigt gerne skulle række ud over Danmarks grænser.
  Uanset, hvad Jens Peter Lund finder på, har han i hvert fald en god ballast med i bagagen fra Dansk Supermarked. Gennem sit årelange arbejde har han skabt sig et hav af gode kontakter samt et ry for at være en af landets dygtigste indkøbere.
  Adresse (indtil 31. januar): Dansk Supermarked Indkøb A/S, Bjødstrupvej 18, Holme pr. 8270 Højbjerg, tlf.: 289 30 30 30, fax: 86 27 67 32, e-mail: jkpl.dsi@dsg.dk.