Jesper Vraa Nielsen (f. 1966) er uddannet cand.merc.dat. fra Handelshøjskolen i København. Interessen for vin fik grobund, da han for 25 år siden grundlagde en madlavningsklub sammen med syv lige så madglade venner. Til god mad hører der god vin. Og snart udviklede klubaftenerne sig til også at omfatte blindsmagninger og en "vinskole", hvor vennerne holdt oplæg om vin for hinanden. I kølvandet fulgte rejser til diverse vindistrikter.
    I 2006 slog nogle af vennerne dørene op for Valuewine, et vinimportfirma, der har specialiseret sig i spanske og sydafrikanske vine, der udvælges efter princippet "små vinproducenter, store vine".
    At det netop er Spanien og Sydafrika, man har valgt at satse på, skyldes ifølge Jesper Vraa Nielsen, at det er vinlande med vine af høj kvalitet, og at disse vine ikke er så kendte herhjemme. Selv tager han hvert år på talrige rejser til de to lande for at finde frem til egnede producenter, og i dag omfatter sortimentet vine fra mere end tredive kvalitets-vinhuse. Derudover består hans arbejde primært i salg af vinene på hjemmebane.
    Jesper Vraa Nielsen har et job som managementkonsulent, men brænder for vinens verden og bruger gerne tiden efter fyraften samt weekenderne på vinfirmaet, som han i dag ejer sammen med Jan Pedersen. Han har da også en drøm om en dag at kunne gøre det til en fuldtidsbeskæftigelse.
    Energien til det megen arbejde får han fra en løbetur i ny og næ samt via samværet med sin familie, hustruen Dorte og deres to børn, Anton og Matilde på 15 og 18 år. Der bliver også tid til at pleje madklubben, som stadig lever i bedste velgående.
    Adresse: Valuewine, Skjulhøj Allé 32, 2720 Vanløse, tlf.: 40 25 05 40, e-mail: jvn@valuewine.dk, www.valuewine.dk. (Opdateret 2016).