Jørgen la Cour-Harbo (f. 1948) er en yderst aktiv vinskribent. Og det har han været lige siden 1970’erne, da han skrev sine første artikler om vin som journalistelev på Randers Dagblad.
  Siden da har han et par år skrevet om vin på freelance-basis til Søndags B.T. og siden 1985 været fast vinmedarbejder i Nordjyske Medier.
  Han er redaktionschef med ansvaret for Nordjyske Stiftstidendes produktion og koordination af husets mere end 25 ugeaviser som vigtigste opgave. Han er også ansvarlig for den redaktionelle software. Og så producerer han programmer til mediehusets egen tv-kanal 24Nordjyske under titlen ”Vin med la Cour”. Det er blevet til mere end 350 programmer. Den nordjyske tv-kanal er dermed landets flittigste på vinstoffet.
  Derudover holder han en mængde foredrag og smagninger i foreninger og klubber. Og der bliver også tid til regulær undervisning af butiksfolk og serveringspersonale.
  De mange år med vin har ført Jørgen la Cour-Harbo rundt til vindistrikter i hele verden. Kun New Zealand mangler.
  I 2014 fik han endnu et job som redaktør af Dansk Sommelier Forenings medlemsblad, Sommelier.
  I fritiden hygger han sig med sin kone og deres tre voksne børn. Når de nyder et glas vin, er det ofte til vildt, som han selv har skudt på en af sine jagtture, og til grønsager, han selv har dyrket.
  Der bliver også tid til at bygge radiostyrede modelfly og selvfølgelig til at flyve med dem.
  Adresse: Nordjyske Stiftstidende, Langagervej 1, 9220 Aalborg Øst, tlf.: 99 35 35 35, tlf.: 99 35 33 05 (direkte), fax: 99 35 33 75, mobil: 40 52 14 68, e-mail: lac@nordjyske.dk. (Opdateret 2014).