.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Kem Overskov (f. 1968) er god til at svinge gryder og pander. Han er uddannet kok fra Skuldelev Kro og har siden, som ansat hos Wittenborg Personale Restauranter, arbejdet for en lang række større virksomheder.
  Allerede da han stod i lære som kok, fattede han interesse for vin, og ferierne begyndte i stigende omfang at gå til diverse vindistrikter for at dufte, smage og suge vinøs lærdom til sig.
  I starten af 2001 trængte han til luftforandring og besluttede sig for at gøre vinen til sit levebrød. Sammen med sin kone, Mette Knudsen, og et par venner købte han Køge Vinhandel, siden sommeren 2006 har Kem Overskov og hans hustru været alene om driften.
  I begyndelsen indgik forretningen i en kæde under Vinspecialisten. Men Kem Overskov og Co. ønskede selv finde at frem til de vine, der skulle stå på hylderne, og det endte med, at forretningen blev selvstændig.
  Køge Vinhandel er indrettet i en gammel charmerende købmandsbutik, der lægger op til, at der skal være plads til andet end vin. Så blandt vinene, der kommer fra såvel europæiske vindistrikter som fra de oversøiske vinlande, finder man også delikatesser og friskmalet kaffe.
  Forretningen har også en hjemmeside, der primært bruges som præsentation af butikken, man kan dog rekvirere en fuld detail prisliste pr. mail.
  Når Kem Overskov ser sit snit til at holde fri, er det for at hygge sig med Mette og sine to søde piger. En løbetur bliver der også tid til i ny og næ. Og den kan godt være lang. Han har blandt andet løbet hele vejen op ad bjerget Mont Ventoux i Frankrig – en tur på 2 timer og 1909 meter over havet.

  Adresse:
  Køge Vinhandel, Brogade 19, 4600 Køge, tlf.: 56 65 00 90, fax.: 56 63 95 90, e-mail: info@koegevinhandel.dk, http://sa06001910.eseller.dk. (Opdateret 2010).