.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Lars Madsen (f. 1971) ejer LMA Vine og har hele to uddannelser bag sig: Først tog han en BA i erhvervssprog (spansk og engelsk) fra handelshøjskolen i Århus og siden en uddannelse som folkeskolelærer.
  BA’en bruges i arbejdet med at finde de mest interessante vinproducenter i Nordspanien, mens sidstnævnte uddannelse bruges i deltidsarbejdet på kostskolen Sansestormerne i Risskov.
  Passionen for spansk vin startede med en åbenbaring af Albariño-druens potentiale under et studieophold i galiciske Santiago de Compostela i 1995.
  LMA Vine blev dog først startet i 2006 med fokus på netop kvalitetsvinene fra Galicien. Senere bevægede vinimportfirmaet sig ind i naboregionen Castilla y León, nærmere bestemt provinsen Bierzo, og havde efter to år pludselig knap 40 forskellige vine i sortimentet! Siden da har det for Lars Madsen drejet sig om at beholde de bedste vine og skifte de andre ud med enten bedre vine fra tilsvarende områder eller nye vine fra andre områder som fx Navarra, Baskerlandet, Rueda, Toro, Ribera del Duero, Somontano og Terra Alta sydvest for Barcelona.
  Firmaets idé har fra begyndelsen været at finde "godt gemte guldklumper" – altså mindre (ukendte) producenter med vine med en unik pris/kvalitetsrelation og gode historier at fortælle – historier, som vinhandleren med glæde fortæller videre til sine kunder.
  Lars Madsen har travlt med sin vinforretning, som den 9. januar fejrer fire års fødselsdag. Den sparsomme fritid, der er til overs, spenderes gerne på en lang løbetur.
  Adresse: LMA Vine, Engskovbakken 135, 8541 Skødstrup, tlf.: 40 41 93 72. Lagerbutik: Åbogade 3 (baggården), 8200 Århus N., e-mail: lma@lma-vine.dk, www.lma-vine.dk.
  (Opdateret 2010).