.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Lars Reitz Petersen (f. 1966) tog i tidernes morgen en HH på erhvervssproglig linje. Sideløbende med studierne passede han et sæsonjob som bestyrer af en spillehal på Dyrehavsbakken. Jobbet lod en række af årets måneder fri til forskelligt forefaldende arbejde – og ikke mindst til længerevarende ophold på skisportssteder i Frankrig.
  Omkring 1990 begyndte han at interessere sig for vin – blandt andet ansporet af opholdene på fransk jord. Interessen greb om sig og førte i 1993 til et job som sælger hos Kjær & Sommerfeldt. Turen gik videre til Knud Jørgensens Vinhandel, og fra 2005 til 2007 var han at finde hos Erik Sørensen Vin.
  Derefter var det auktionsbranchen, der trak. Først blev det til et år hos Thomas Høiland Auktioner og derefter to år hos auktionshuset Lauritz.com i Herlev som vinvurderingsekspert. I dag fungerer Lars Reitz Petersen stadig som konsulent for enkelte af auktionshusets filialer.
  Han vendte tilbage til vinbranchen og et job i Vinoble Skt. Petri. Men lysten til selv at importere vin fik overtaget, og i 2012 startede han import af champagner fra tre champagnehuse - der i dag er blevet til fem. Vinene sælges via onlinefirmaet Grand Cru Wine, hvor der også tilbydes afholdelse af vinforedrag. Og Lars Reitz Petersen er en garvet foredragsholder - siden 2001 har han holdt flere hundrede foredrag på bl.a. FOF aftenskole og i firma- og privatregi. På websiden finder man også en Skatkammerliste med diverse ældre Fine Wines. Hans store passion for vin dyrkes også med medlemmerne af den private vinklub CTG (Copenhagen Tasting Group), som han i sin tid var medstifter af.
  Når han ikke holder foredrag eller vurderer fine, gamle flasker, dyrker han sin anden store lidenskab: motorsport. Men der bliver også tid til rejser til Bordeaux og Champagne, hvis vine står hans hjerte nærmest. Lars Reitz Petersen bor sammen med kæresten Trine og datteren Klara.
  Adresse: Grand Cru Wine, Haspegårdsvej 28, 2880 Bagsværd, tlf.: 22 92 65 03, e-mail: info@grandcruwine.dk, www.grandcruwine.dk. (Opdateret 2017).