Leif William Petersen (f. 1944) voksede op i sin fars vinhandel Ved Vesterport 9 i København. Som barn og ung var Leif William Petersen med til at prøvesmage mange af vinene i farens forretning, og allerede her lagdes kimen til hans interesse især for fransk vin. Yderligere havde han en mor, der talte flydende fransk. Det smittede også af. Som Niels Brock’er læste han fransk på højt niveau og fortsatte studiet til ensproglig korrespondent i fransk og engelsk på Handelshøjskolen i København.
  Læretiden blev udtjent hos Commercial Wine Co. i Store Kongensgade og suppleret med nogle år i farens forretning. Efter nogle års ansættelse hos Gutenberghus fulgte han undervisningen i engelsk på Københavns Universitet og afsluttede studierne på exam.art. niveau.
  I 1990 etablerede Leif William Petersen eget importfirma under navnet William Petersen Vin samtidig med sin ansættelse som redaktør hos henholdsvis Gutenberghus og Lademanns Leksikon, der netop var blevet overtaget af Gutenberghus. Da koncernen ændrede navn til Egmont, lykkedes det ham at få en aftale i hus med Bordeaux-négocianten Mähler-Besse om eneretten på salget af en vin til Egmont Gruppen fra et slot, som Frank Mähler-Besse netop havde købt, nemlig crus bourgeois-slottet Château Egmont i Ludon-Médoc. Det blev til stor glæde for både Egmont og for Leif William Petersen.
  Han har også virket som forlagsredaktør, senest hos Gads Forlag, som blandt andet har udgivet den danske udgave af det berømte Oxford Vin Leksikon af Jancis Robinson.
  Hos Gads Forlag var han ligeledes med til at udgive den hidtil eneste danske vinbog om ”Vinene fra Languedoc-Roussillon” af Morten Brink Iversen og Søren Juhl.
  Tidligere har Leif William Petersen blandt andet været fagredaktør på Politikens Vinbog af Flemming Hvelplund. Her stod han for en gennemgribende ajourføring af bogen, der på et tidspunkt var Danmarks mest populære vinbog målt efter salgstallene.
  Siden 1991 har han jævnligt skrevet artikler i Vinbladet, ligesom han i mange år deltog som dommer i den årlige Coupe des Crus Bourgeois, der afholdtes af L’Alliance des Crus Bourgeois på Relais de Margaux.
  I 2002 blev han udnævnt til Commandeur i Grand Conseil du Vin de Bordeaux. Desuden har han i en lang årrække deltaget i den store vinmesse Vinexpo i Bordeaux.
  I dag er importvirksomheden afløst af rådgivning til mindre vinimportører i nærområdet. Derudover har Leif William Petersen i de sidste femten år været frivillig medhjælper på Erik Sørensen Vins to årlige vinsmagninger i Hesselrød.
  Privat har han i snart 50 år været gift med Dorte, og sammen har de to børn på henholdsvis 40 og 44 år samt fire børnebørn. I sin fritid spiller han golf, og er desuden en inkarneret vinterbader - jo koldere, desto bedre.
  Adresse: Leif William Petersen, Skovvænget 8A, 2970 Hørsholm, tlf.: 45 86 05 20, e-mail: wpvin@mail.tele.dk.