.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Lene Nisbeth Nielsen, (f. 1949) har igennem en snes år arbejdet som lægesekretær på sygehusene i Holbæk og Roskilde. I 1994 var hun på ferie i det franske Gascogne for at male, men hun og hendes mand, Jørgen Steen Nielsen, besøgte også et vinslot. Og faldt for vinen. De importerede to paller og gik i gang.
  I forvejen havde de familiefirmaet Holbæk Fjerkræslagteri, i dag Holgros, der betjener restaurant- og cateringbranchen. Nu fik de endnu et firma, som de døbte Cissus. Det er navnet på planten Cissus rhombifolia, der er en slags vildvin.
  De to paller blev til mange, især fra Sydfrankrig, hvis vine, landskaber og folk står Lene Nielsens hjerte nær. Hun repræsenterer adskillige huse fra området, blandt andet Château de Canterrane og Château Saint Roch. Men de oversøiske vine er også på programmet. Chile-vinen Viña Ravanal fra Colchagua Valley er et stærkt mærke hos Cissus, ligeledes den californiske Kenwood fra Sonoma Valley.
  – At importere og sælge vin er ikke et arbejde, siger Lene Nielsen. – Det er en livsstil. Vinen er en vigtig og spændende del af mit liv, og mange vinfolk er blevet venner af familien. Det er inspirerende at møde så mange forskellige og spændende mennesker, som man gør i vinbranchen – både via køb og salg.
  Cissus sælger fortrinsvis til restauranter, hoteller, cafeer og kantiner samt gennem det nyeste initiativ, vinklubben Solde på nettet, www.cissus.dk.
  I fritiden dyrker Lene Nielsen oliemaling, kunst- og museumsbesøg samt rejser. Men interessen for mad og vin deler hun med sin mand. Han laver maden, hun vælger vinen. Sammen har de to voksne børn, Maria (29 år og cand.merc.int) og Thomas (37 år og cand.jur), der begge tager del i firmaet.
  Adresse: Cissus Wine Import, Tværvej 7, 4300 Holbæk, tlf.: 59 44 43 12, fax: 59 44 02 09, mobil: 21 68 43 12, e-mail: mail@cissus.dk, www.cissus.dk. (Opdateret 2012).