.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Mia (1971) og Mads Rudolf (1970) er ægteparret, der i 2009 skrev Champagnebibelen – den første bog om champagne på dansk.
  Mia Rudolf er cand.mag. i fransk og retorik og arbejder som freelancejournalist og -redaktør med fokus på mad og vin og har blandt andet skrevet bøger om emnerne for flere forskellige forlag. Hun er også tidligere chefredaktør på og idémand bag magasinet Spis Med (nu Mad & Venner). Hun startede i reklamebranchen, men kastede sig ved første lejlighed over noget mere spiseligt.
  Mads Rudolf har siden 2003 drevet Pétillant, der importerer vine med sjæl produceret af små bønder med ild i håret og brændenældemikstur ud af ørerne. Mads er tidligere sommelier, køkkenchef, keyaccountmanager, chefopvasker og indehaver af Restaurant TyvenKokkenHansKoneOgHendesElsker, der lukkede i 2007. Derudover er han også cand.mag. i dansk og antropologi.
  Mia og Mads Rudolf er terroirorienterede traditionalister, der mener, at vin laves af lige dele gode råvarer og godt håndværk, tilsat en smule artisteri. Det daglige arbejde med vinimporten bærer tydeligt præg af denne tilgang; vinen bliver valgt med hjertet og for dens drikbarhed og ærlighed, aldrig for dens mulige salgbarhed eller et fancy appellationsnavn.
  Ægteparret har desuden fokus på madens og vinens kulturelle aspekter og forsøger at skabe et alternativ til den talfikserede og evigt pointgivende vinjournalistik. De mødte hinanden i 2001 over et par glas champagne og en flaske Amoureuses og har i dag en datter på seks år og en lille ny på vej.
  Adresse: Pétillant, Randersgade 33, kld., 2100 København Ø, tlf.: 25 37 02 42 / 32 13 25 70 / (+33) 643 27 0038, e-mail: kontoret@petillant.dk, www.petillant.dk.