.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Michael Laudrup (f. 1964) har som bekendt en lang og strålende karriere som fodboldspiller bag sig. Og ligesom de fleste af sine kolleger har han det meste af tiden holdt sig til vand og sodavand. Men i 1985, da han netop var begyndt at spille for den italienske klub Juventus FC, tog han sig en dag et glas vin ved en officiel lejlighed – et syn, der dagen efter blev foreviget i en spansk avis.
  Spaniens førende vinproducenter begyndte nu at sende vin i pallevis til Michael Laudrups adresse, hvilket blev startskuddet til fodboldlegendens store vinøse interesse.
  Sideløbende med fodboldkarrieren begyndte Michael Laudrup i 1993 at importere spanske vine hjem til Danmark – i starten kun i små mængder til familie, venner og bekendte. I dag har importen udviklet sig til det tretten mand store firma Laudrup Vin & Gastronomi, som Michael Laudrup driver sammen med vennen Per Buhl.
  Foruden import af vin og delikatesser fra forskellige vinlande arrangerer firmaet vinrejser, hvor deltagerne blandt andet kan få lov til at prøve kræfter med jobbet som høstarbejdere. Og så er der vinskolen Laudrup Wine Academy, hvor man kan få meget mere at vide om såvel vin som gastronomi.
  Michael Laudrup har indtil sommeren 2006 været cheftræner for Brøndby IF. I dag er han fodbold-kommentator for spansk tv og den danske Kanal 5. Endvidere har han i 2006 modtaget Cava-prisen.
  Adresse: Laudrup Vin og Gastronomi, Mileparken 13, 2740 Skovlunde, tlf.: 44 84 80 86, fax: 45 44 84 81 86, e-mail: info@laudrupvin.dk, www.laudrup.dk.