.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Michael Lauemøller (f. 1949) er født ind i vinbranchen som fjerde generation i en gammel slægt af vinhandlere. Hans far, Erling Lauemøller, ejede Permins Vinhandel og Chr. Stausholm, Kgl. Hofleverandør, i København, og selv ejer og driver han Ludv. Bjørns Vinhandel på H.C. Andersens Boulevard.
  Sin uddannelse til vinkyper fik han i endnu et vinfirma, nemlig K. Dorph-Petersens Vinlager, der dengang var et af byens mest anerkendte læresteder. Derfra gik turen først til vinafdelingen i Harrods i London og dernæst til det berømte sherryfirma Williams & Humbert’s hovedsæde, ligeledes i den britiske hovedstad. Derefter fulgte ophold i Frankrig, Spanien og andre vinproducerende lande.
  Derfra var det hjem igen til familiens vinfirmaer, og i mere end tyve år har Michael Lauemøller været med til at passe Rosenborgvinen, som VinAvisen skrev en hel føljeton om.
  I 1976 overtog han sammen med sin kompagnon, Jørgen Scheele, Ludv. Bjørns Vinhandel, en fin, gammel forretning, der blev grundlagt i 1760, og som i dag sælger både en gros og detail. I 1999 blev den tildelt Det Danske Gastronomiske Akademis hædersdiplom.
  Ud over arbejdet i vinfirmaet bestrider Michael Lauemøller en række tillidsposter. Han er således medlem og i bestyrelsen af V.S.O.D., Vin og Spiritus Organisationen i Danmark, samt Vinhandlerforeningen for Danmark – en forening, han også er formand for.
  Michael Lauemøller er gift med Marianne Bang Lauemøller, der er bioanalytiker på Rigshospitalet, og sammen har de to voksne børn, Christian og Charlotte. I fritiden nyder han sejlsporten og golfen. Om vinteren tager han gerne familien med på skiture - helst til områder, der også byder på god vin.
  Adresse: Michael Lauemøller, Ludv. Bjørns Vinhandel, H.C. Andersens Boulevard 42, 1553 København V, tlf.: 33 15 16 13, fax: 33 13 17 89, e-mail: lb-vin@lb-vin.dk, www.lb-vin.dk.
  (Opdateret 2010)