Mikael Stjerne Nygaard (1958) er født i Århus og er cand. phil. i nordisk litteratur. Indtil 1986 underviste han på Århus Universitet, hvorefter han blev ansat i det pulserende erhvervsliv som informationschef i Jyske Bank.
  Men hjertet brændte for vinens verden, og bankens aktionærblad blev snart forvandlet til et vinblad tilsat lidt finans…
  Sideløbende med jobbet i banken blev han vinskribent for ”Det Fri Aktuelt”, indtil dette blad gik ind. Som skrivende var den levende interesse for det latinske blevet bemærket af blandt andet ICE (det italienske handelsagentur), og Mikael Stjerne Nygaard blev på opfordring medlem af det internationale smagepanel ved vinbranchemessen Vinitaly, Concorso Enologo.
  I 1990 startede den kommercielle karriere inden for vin med grundlæggelsen af firmaet Vinmægleren. Fokus var fra starten af knivskarpt på italiensk vin, der dengang havde en minimal markedsandel på dansk jord. Især i Jylland var det op ad bakke, hvorfor forretningen blev flyttet til København.
  Få år efter kom gennembruddet for Mikael Stjerne Nygaard, og Vinmægleren begyndte for alvor at virke som mæglerfirma, nemlig ved at udvikle porteføljer for andre vinimportører.
  Vinmægleren er som en business-to-business virksomhed ikke specielt synlig i markedet, men leverer ud over skræddersyede løsninger til virksomheder også vin til en håndfuld restauranter med og uden stjerner.
  Finans-verdenen er dog ikke helt glemt, senest har Mikael Stjerne Nygård haft kronikker med i dagbladet Børsen om bankregulering - et emne, der skylles ned med rigelig Brunello fra Poggio Antico.

  Adresse:
  Vinmægleren A/S, Løngangstræde 21 A, 3. th., 1468 København K., tlf.: 86 72 53 01, e-mail: salute@post.tele.dk, www.vinmaegleren.com. (Opdateret 2018).