Nana Pataraia (f. 1965) er født i Georgiens hovedstad, Tbilisi. Selv om hendes barndomshjem lå midt i byen, var haven fuld af vinstokke, og hendes far fremstillede sin egen vin hjemme i husets kælder – nøjagtig som georgierne har gjort det i århundreder. Hvert år var Nana Pataraia med til at høste druerne og nyde et glas af den skønne friskpressede druesaft. Som voksen blev det vinen, hun nød – og interesserede sig levende for.
  En anden lidenskab, musik, førte til en uddannelse i klassisk klaver og sang – som hun siden supplerede med en bachelor i kulturformidling fra universitetet i Tbilisi. Men interessen for vin slap hun aldrig.
  I 2001 flyttede hun og hendes mand, Zaza, til Danmark, og i 2009 slog hun dørene op for sit eget vinfirma, Georgisk Vin, på internettet. H
  Firmaet fik en rigtig god start – faktisk var der så travlt, at Zaza, der til daglig bestrider et job som læge på Rigshospitalet, ofte måtte give et nap med.
  Sin fritid bruger Nana Pataraia sammen med sin mand og parrets tre børn på 16, 11 og 9 år – samt på en afslappende stund med yoga i ny og næ.
  Firmaet Georgisk Vin lukkede i 2015.
  Adresse: tlf.: 26 79 53 59, e-mail: npataraia@yahoo.com / info@gwine.dk, http://georgiskvin.dk. (Opdateret 2015).