Niels Rønnest (f. 1968) begyndte at interessere sig for vin, da han startede i tjenerlære på Restaurant Leonore Christine i Nyhavn i København.
  Da han var udlært i 1987, begyndte han at deltage i stadig flere vinsmagninger og blev for alvor ”tændt på vinen” og fik i mange af sine efterfølgende job som tjener ansvaret for vinkortet.
  I 1992 blev Niels Rønnest medlem af Dansk Sommelier Forening, hvor han i flere år var medlem af bestyrelsen.
  I 20 år arbejdede han som restaurantchef og sommelier i flere af Københavns og omegns bedste restauranter og havde dermed ifølge egne ord det privilegium at arbejde med sin hobby.
  I 2007 blev han selvstændig, idet han købte vinforretningen Vintapperen på H. C. Ørsteds Vej på Frederiksberg, som han drev i de følgende fire år. Dernæst gik turen til Laudrup Vin, hvor Niels Rønnest arbejdede som vinkonsulent i otte år.
  D. 4. januar 2021 blev han ansat som vinhandler i KB Vin, og her glæder han sig til at fortsætte med at sælge vin til restauranter, erhverv og private, ligesom jobbet giver ham en mulighed for at dyrke Bourgogne-vin på et højere plan.
  Fritiden bliver brugt sammen med hustruen Heidi på rejser med mad og vin i højsædet, en del restaurantbesøg samt squash og fodbold.
  Adresse: KB Vin, Bombusvej 13, 2100 Købehavn Ø, tlf.: 27 15 26 44, e-mail: niels@kbvin.com, www.kbvin.com. (Opdateret 2021).