Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Niklaus B. Sonne


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Niklaus B. Sonne (f. 1958) fik sin første store vinøse oplevelse, da han blev student fra Gammel Hellerup Gymnasium. Det skete, da hans klassekammerat, Knud Jørgensen – søn af den legendariske vinhandler Peter Jørgensen – fik lov til at åbne nogle rigtig gode flasker til studentergildet.
  Sin uddannelse fik Niklaus B. Sonne på handelshøjskolen i København, hvor han i 1981 tog en HD i finansiering. Og studietiden blev krydret med adskillige vinrejser og en derigennem stadig større viden om vin.
  Efter endt bankuddannelse fik han først job som porteføljeforvalter af obligationer og aktier hos forsikringsselskabet Codan og blev senere kapitalforvaltningschef hos Alfred Berg og P-H Bank.
  I 2001 grundlagde Niklaus B. Sonne investeringsfirmaet VinInvest som blev noteret på OTC-Børsen. I 2002 fik vininvestorer desuden mulighed for at opbevare deres vine i to gamle krigsbunkere på Østerbro i København. Det blev en succes, og firmaet har siden da udvidet med endnu tre opbevaringskældre på Nørrebro, hvoraf den nyeste fra 2008 er indrettet med en tilhørende eksklusiv vinbar. I 2012 forventes at åbne en webbaseret vindatabase, med pris og bedømmelsesfunktioner.
  Niklaus B. Sonne er investeringsmand til fingerspidserne, og hans virksomhed omfatter i dag andre investeringsobjekter end vin. Han fungerer også som freelance virksomhedsmægler hos et af landets ældste mæglerfirmaer, Lucas & Partnere, samt deltager i bestyrelsesarbejde, bl.a. i Delebilfonden.
  Fritiden nydes sammen med hustruen Liese, de to voksne papbørn, Chriistofer og Camilla, samt børnebørnene Albert og William. Motionsture i løbeklubben samt elgjagt i de store svenske skove bliver der også tid til. Og i de mørke vintertimer bruges hjernevindingerne ofte til en god gang bridge.
  Adresse: Vi9.Opbevaring og VinAuktioner c/o VinBunker Opbevaringsforeningen, Skelstedet 2A, Trørød, 2950 Vedbæk, tlf.: 39 20 65 11, e-mail: nik@vi9.dk og www.vi9.dk og www.vinbunker.dk. (Opdateret 2013).