.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Ole Madsen (f. 1962) grundlagde i 1993 Katalansk Import - El Cava sammen med sin spanskfødte hustru, Rosa Sala Burgaya. I dag hedder firmaet El Cava - Vin og Tapas, idet ægteparret har udvidet deres aktiviteter til det meste af Spanien, ligesom de gastronomiske produkter er blevet lige så vigtige som vinen. Det er primært Ole Madsen, der tager sig af vinen, mens Rosa tager sig af gastronomien – hun har i øvrigt netop udgivet bogen ”Rosas Tapas”.
  Siden midten af 80’erne har Ole Madsen haft sin gang i Spanien. Han taler flydende spansk og katalansk og har fået et nært forhold til mange vinproducenter. Dette har blandt andet gjort det muligt for ham at finde frem til spændende vine, før de blev kendt på den større vinscene. Et godt eksempel er vinen fra Priorat, som i dag er på alles læber. Ole Madsen var den første danske importør af vinene fra Scala Dei på et tidspunkt, da nærmest ingen havde hørt om området.
  I dag leverer El Cava vin til en hel del restauranter og kantiner i det meste af landet, ligesom en række butikker fører en række af vinene. Et stort salg sker tillige fra egen butik, og i den forbindelse holder Ole Madsen mange vinsmagninger for vinklubber og firmaer. Yderligere skriver han en del artikler om spansk vin til Vinbladet, ligesom han underviser i spansk vin.
  Fritiden går mest med familien: Hustruen Rosa, sønnen Daniel på fjorten år og Patricia på syv.

  Adresse:
  El Cava - Vin og Tapas, Chr. Sonnes Vej 13, 5230 Odense M, tlf.: 66 13 06 08, e-mail: elcava@vinogtapas.dk, www.vinogtapas.dk.