.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Pål-André Pedersen (1965) er den norske nordmand, der siden april 2002 har været administrerende direktør for Allied Domecq Spirits & Wine Danmark med atten ansatte og 130 millioner kroner i årlig omsætning. Tillige er han formand for bestyrelsen i Allied Domecq Norge og involveret i forskellige internationale projekter for Allied Domecq.
  Og hvad er så Allied Domecq? Det er verdens næststørste producent af spiritus og verdens tredjestørste producent af vin med en omsætning på cirka 32 milliarder dkr. og over 12.000 medarbejdere.
  Blandt de vigtigste mærker kan nævnes Ballantines whisky, Tullamore Dew Irish whiskey, Stolichnaya vodka, Beefeater gin, likører som Kahlua og Tia Maria, Malibu rom, Courvoisier cognac, Harvey's sherry, Mumm champagne samt vine fra Montana og Bodega y Bebidas (Siglo, CampoViejo og Marqués de Arienzo).
  Pål-André Pedersen kom til Danmark fra en stilling som administrerende direktør for Allied Domecq Norge og salgsdirektør i firmaets partner i Norge, Einar A. Engelstad. Tidligere har han i ni år arbejdet som salgsdirektør i Canon Norge.
  Selv siger han, at han og hans familie trives godt i København, men han savner de høje fjelde, som familien ofte besøger for at snowboarde og stå på ski. Og så trives han godt med sin Harley Davidson, sport, musik og boligindretning. Han er sambo med Line, og sammen har de Mathias på to år. Fra tidligere har han en dreng på seksten.
  Adresse: Allied Domecq Spirits & Wine Denmark, Jernholmen 38, 2650 Hvidovre, tlf.: 36 88 52 40, Mobil: 24 48 97 05, e-mail: Paal.Andre.Pedersen@adsweu.com.