.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Peer Pfeiffer (f. 1971) har en dansk mor og en østrigsk far, voksede op i Wien og bor og arbejder i dag i Bordeaux.
  Som barn hjalp han sin onkel med at høste druer i det østrigske vindistrikt Burgenland, men dengang var der intet, der tydede på, at han en dag ville få med vin at gøre.
  Efter økonomi- og handelsstudier i Wien og København og vel overståede eksaminer som mag.rer.soc.oec. og CEMS Master arbejdede Peer Pfeiffer i et par år som managementkonsulent i Tyskland og Østrig.
  I år 2000 blev han gift med Mathilde Preben Hansen. Mathilde er dansker og franskmand med Bordeaux familien Castéja på morens side – den familie, som ejer Borie-Manoux, en af Bordeauxs største négociantvirksomheder, samt en række vinslotte - heriblandt Batailley, Trotte Vieille, Beau-Site, Domaine de l’Eglise og Baret.
  I første omgang bosatte ægteparret sig i Danmark, hvor Peer Pfeiffer samlede masser af erhvervsmæssig erfaring som direktionsassistent i Radiometer i København.
  Men i 2004 gik turen til Bordeaux og til jobbet som eksportdirektør hos Borie-Manoux med særligt ansvar for det danske marked.
  Vinen fra Borie-Manoux har været at finde herhjemme siden 1920’rne, og i dag er det Østjysk Vinforsyning, der står for importen. Peer Pfeiffer er glad for samarbejdet med den danske importør – og for at komme til Danmark så ofte som muligt.
  I fritiden går turen med Mathilde og sønnerne Hector og Arthur – også kaldet "traktorerne" på grund af deres energi- og støjniveau – til vandet ved Cap Ferret eller til familien i Danmark eller Østrig, hvor der hygges med et godt glas vin, gerne fra egne marker.
  Det er i øvrigt også Peer Pfeiffer, der har leveret ugens STORE billede.
  Adresse: Borie-Manoux S.A., 86, cours Balguerie Stuttenberg, 33082-Bordeaux cedex, Frankrig, tlf.: +33 5 56 00 00 70, mobil: +33 6 840 19 850, e-mail: PPfeiffer@borie-manoux.fr.