.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

    Per Mølgaard (f. 1959-2021) entrede vinens verden med kniv og gaffel i hænderne. Under en bryllupsfest i Barcelona sad han sammen med et ægtepar, der ejer et af Spaniens førende cavahuse, Mestres. Det blev starten ikke kun på et venskab, men også på et professionelt samarbejde. Da Per Mølgaard var tilbage i Danmark, startede han Fionia Vinimport (opkaldt efter Fyns latinske navn), og hans første vine kom fra Mestres.
    Det stod ikke skrevet i stjernerne, at Per Mølgaard skulle sælge vin. Oprindelig var han uddannet som trompetist, både på Det danske Musikkonservatorium, ved Northwestern University i Chicago og på konservatoriet i Paris. I en længere årrække var han professionel musiker, pædagog og dirigent inden for både rytmisk og klassisk musik, men på grund af en høreskade tog han en uddannelse som cand.oecon. i organisation og ledelse. Det blev springbrættet til en stilling som leder af Esbjerg Kulturskole og senere som virksomhedskonsulent.
    Fionias målgruppe var gourmet-restauranter og eksklusive vinhandlere, men gennem firmaets hjemmeside var der også et støt stigende salg til private og erhvervsvirksomheder over hele landet. Ikke mindst har Per Mølgaard arrangeret vinmiddage på en række toprestauranter - herunder Christie’s i Tønder, Sdr. Hostrup Kro (Jens Peter Kolbech), Babette i Vordingborg og Rudolf Mathis i Kerteminde.
    Privat var Per Mølgaard gift med Vibeke Andersen, som forsker i spansk sprogbrug. Så selv om Fionia Vinimport udvidede sortimentet med vine fra stort set alle verdensdele, havde parret en forkærlighed for spansk vin og kultur. Sammen har de to børn, Emilie på fem år og Johan på halvandet.