.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Preben Ehlers (f. 1944), der sammen med sin bror, Flemming Stoltze, leder familiefirmaet Frederiksberg Vinimport, er født ind i Vinbranchen. Han er søn af den legendariske Orla V. Nielsen, der i mange år var et markant ansigt i den danske vinbranche, og som lige til sin død i oktober 2000, 87 år gammel, var levende med i forretningen.
  Orla V. Nielsen gjorde igennem årene en stor indsats i Vinhandlerforeningen, Det Franske Vinråd og V.S.O.D., og allerede i 1951 skrev han den første vinordbog på dansk.
  Men det er sønnen, Preben Ehlers, vi skal skrive om her. Allerede mens han gik i skole, tog fader Orla ham med til Europas vindistrikter, og da drengen kom til skelsår og alder, fik han sin uddannelse på et af den tids mest anerkendte læresteder, K. Dorph-Petersens Vinlager på Hauser Plads i København - der, hvor restauranten Sct. Gertruds Kloster ligger i dag.
  Efter læretiden videreuddannede Preben Ehlers sig blandt andet i Tyskland, i Bourgogne hos René Manuel i Meursault og endelig i Bordeaux på Château Margaux.
  Fra efteråret 1966 kom han ind i familiefirmaet, hvor han sammen med sin bror overtog ledelsen ved generationsskiftet i 1980. I mange år var der fem Nielsen’er i firmaet, men det problem løste sønnerne ved at tage deres hustruers efternavne. Derfor hedder de henholdsvis Ehlers og Stoltze.
  I dag har Frederiksborg en stor import af kvalitets-vine, blandt andet af en af topvinene fra Châteauneuf-du-Pape, Château Mont-Rédon. Derudover har firmaet eget moderne tapperi, der blandt andet tapper for mange kollegaer i branchen.
  Preben Ehlers er gift med Kirsten (med efternavnet) og har to voksne børn, en søn og en datter.
  Adresse: Frederiksberg Vinimport A/S, Godthåbsvej 96-98, 2000 Frederiksberg, tlf.: 38 19 06 33, fax: 38 19 04 50, e-mail: frbvin@mail.dk.