.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Sebastian Rind (f. 1974) er stifter og indehaver af Österreich Vin i København, der – som navnet antyder – udelukkende importerer vine fra Østrig. Med en baggrund som cand.mag. i filosofi og moderne litteraturhistorie er hans karrierevej nogenlunde lige så atypisk som det skarpt afgrænsede fokus på de østrigske vine.
  En tidlig opmærksomhed på forbindelsen mellem Søren Kierkegaards og østrigeren Ludwig Wittgensteins filosofi kan have spillet en rolle. Mere sandsynligt er det dog, at hans nysgerrige blik blot mere eller mindre tilfældigt faldt på netop østrigsk vin, men på rette tidspunkt – og pladask.
  Österreich Vin, der slog dørene op i 2004, sælger hovedsagelig vin en gros til andre vinimportører, detailforretninger og restauranter, men fungerer også som et vinotek, en forening af vinbutik og vinbar - ligesom man blandt andet ser det i Wien - med speciale i såvel små som store vinsmagninger. Man kan købe en flaske med hjem eller smage nogle af butikkens knap 200 forskellige vine. Vinene kommer fra i alt 25 håndplukkede vinproducenter, hvoraf hovedparten fremstiller vin efter biodynamiske principper.
  Desuden forhandles forskellige specialvarer i butikken – blandt andet græskarkerneolie og Zalto vinglas og karafler.
  Sebastian Rind Nellemann er endvidere medejer af Ved Stranden 10 - Vinhandel & Bar. Han bor nord for København og har 3 børn med hustruen Eva Birgitta.
  Adresse: Österreich Vin, Esplanaden 3, 1263 København K., tlf.: 33 32 39 11, e-mail: sr@osterreich.dk, www.osterreich.dk.s(Opdateret 2013).(@
  ost(