.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

    Søren Rabbe (f. 1954) er uddannet inden for It-branchen og har gennem mange år arbejdet i en række store virksomheder – blandt andet italienske Olivetti og amerikanske Apple Computer. Og det var via sit arbejde i netop disse to computerfirmaer, at han fik øjnene op for vinens verden. Søren Rabbe havde sin jobmæssige base i Danmark, men under de talrige rejser til hovedsæderne i henholdsvis Italien og USA tog han vinøse afstikkere og fik derved skærpet sit kendskab til de to landes vine – og ikke mindst til de amerikanske vine. I 1993 stoppede han i Apple for at starte sit eget It-konsulentfirma, Rabbe Consult, men interessen for amerikansk vin blev ikke lagt på hylden. Tværtimod, så er Søren Rabbe i dag formand for foreningen Danish American Wine Society, DAWS, en post han har bestredet siden 2005. DAWS blev grundlagt i 1987 med det formål at udbrede kendskabet i Danmark til amerikansk vin. Dengang var der ikke mange vine fra USA på det danske marked – i dag er flaskerne talrige, ligesom medlemmerne hos DAWS nu tæller en skare på cirka 500. Et af Søren Rabbes mange hverv i foreningen er – sammen med den øvrige bestyrelse – at arrangere de omkring 12 årlige vinsmagninger for medlemmerne.
    Søren Rabbes hustru Kirsten arbejder med i it-virksomheden, og når det er fyraften, tager de sammen hjem til bofællesskabet Trudeslund i Birkerød.
    Søren Rabbe holder meget af at lave mad og får sin lyst styret i fælleshuset, hvor beboerne fra de i alt 33 huse mødes for at spise aftensmad.Der bruges også en hel del tid på træning med hundene og kontakt med de tre voksne børn og de første barnebørn. Og så er der den årlige tur til Nordamerika, hvor der blandt andet bliver smagt på dejlige vine i lange baner.
    Adresse: Rabbe Consult a/s, Trudeslund 33, 3460 Birkerød, tlf.: 45 82 18 98, e-mail: sorenr@daws.dk, DAWS: Marstalsgade 47, 3tv, 2100 København Ø., www.daws.dk. (Opdateret 2013).