Sven Moesgaard (f. 1952) er en af grundlæggerne af erhvervsmæssig vinavl i Danmark og er som ejer af Skærsøgaard Vin landets mest præmierede vinbonde.
  Han startede sin karriere som lærer og højskoleforstander og nåede at grundlægge et medicinalfirma, inden han i 1990’erne kastede sig over dansk vinavl.
  På Skærsøgaard Vin, der med registreringsnummeret 1 er den første registrerede og autoriserede vingård på dansk jord, dyrker Sven Moesgaard sammen med fire ansatte de i alt 5,4 hektar med vinstokke. Han har hvert år – siden EU i efteråret 2000 accepterede Danmark som et vinland – fremstillet både hvid- og rødvin, mousserende vin, dessertvin og rosévin.
  Sideløbende har han været et yderst aktivt medlem i Foreningen af Danske Vinavlere og Foreningen Danske Vingårde og været formand for erhvervsvinavlerne fra 2004 til 2011. Her har han blandt andet været med til at udforme de danske vinregler og bestemmelserne for regional vin, der indebærer ekstern afprøvning inden frigivelse.
  Samtlige årgange af Sven Moesgaards vine har modtaget medaljer – i 2013 rundede han de 100 medaljer. Særligt bemærkelsesværdigt er det, at han har modtaget 34 medaljer i internationale blindsmagnings-konkurrencer – især for de mousserende DON’s vine, men der er også givet internationale guldmedaljer til rødvin, hedvin og frugtvinen Æbleau samt Dons Calva.
  Hele fire gange - i årene 2005, 2008, 2009 og 2013 - har han desuden modtaget hæderstitlen "Årets Vinbonde". I 2013 yderligere "Årets Vingård" og "Årets Frugtvinmager".
  Sven Moesgaard ansøgte i 2012 Fødevareministeriet om kvalitetsvinsbetegnelsen "Beskyttet Oprindelses Betegnelse (BOB)" for sine mousserende vine DON'S ud fra en snæver produktbeskrivelse, og har som den første i Danmark fået BOB-betegnelsen accepteret, hvorfor denne nu afventer endelig EU procedure.
  Sven Moesgaard fremstiller også hedvin, og i 2007 etablerede han et mikrodestilleri, hvor han eksperimenterer med dansk "grappa", "calva" og "brandy". En del af produktionen på Skærsøgaard er certificeret økologisk.
  Adresse: Skærsøgaard Vin, Nørresøvej 12, Dons, 6051 Almind, tlf.: 75 55 44 73, fax: 75 55 44 93, e-mail: sm@dansk-vin.dk, www.dansk-vin.dk. (Opdateret 2014).