.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Thorleik Nellemann (f. 1950) er kendt af sine venner for at gøre de ting, han brænder for, og gøre dem fuldt og helt. Men ikke nødvendigvis gøre de samme ting hele livet. Han er civilingeniør, har Ph.D. i mekanisk teknologi og HD i organisation og har en stor viden om procesteknik og kvalitetsstyring, specielt i metal- og medicinalindustrien. Men efterhånden har han i adskillige år levet af at administrere golfspil og importere vin. Det er sjovere, siger han.
  Interessen for vin stammer fra de unge år på kollegiet – det var Den med Tyren og Okseblod, men ret hurtigt kom der bedre sager i glassene, og interessen blev så stor, at han i en periode var bestyrelsesmedlem i Bourgogneselskabet.
  Med sit vinfirma, Les Cépages, er han en rigtig garageimportør. Han vælger sine vinproducenter med omhu og ved selvsyn, og rækken af agenturer er imponerende. Hans filosofi er at finde små producenter, som producerer den højeste kvalitet og de mest karakterfulde vine, men som er for små til, at de store importører og supermarkederne interesserer sig for dem.
  Selv om hovedvægten ligger på egen import, går han ikke af vejen for et samarbejde med andre, hvis vinene er gode nok. Således samarbejder han med vennen Per Thorup, Laura Vin, hvis bedste agenturer også forhandles hos Les Cépages – og vice versa.
  I 23 år har han hver lørdag spillet golf med vennerne, og blandt andet er det blevet til tre klubmesterskaber i Furesø Golfklub og to gange bedste ingeniør i det årlige mesterskab for alle landets ingeniører. Privat er han gift med Tove, og sammen har de sønnen Thomas, f. 1985.
  Adresse: Les Cépages, Fuglevænget 55, 3520 Farum, tlf.: 40 17 19 45, e-mail: ttt@zetnet.dk, www.cepages.dk