Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Tore Scheel

  Tore Scheel (f. 1972) var meget tidligt på færde med sin vininteresse. Allerede som syvårig havde han af sin tante lært at skelne mellem en Saint-Émilion og en Pomerol – og det til trods for, at vinene var behørigt fortyndet med vand. Så der herskede ingen tvivl hos Tore Scheel om, at han skulle have noget med vin at gøre i sit voksenliv.
  I 1994 blev han butikselev hos H.J. Hansens Vinhandel i Odense, hvor han via fyraftens-smagningerne kom rigtig godt rundt i vinens verden. I 1997 gik turen videre til et job som indkøbsassistent hos Østjysk Vinforsyning og dernæst i 1999 til Philipson Wine, hvor han var marketingkoordinator med tekstforfatning som hovedopgave.
  Fra 2006 til 2012 havde Tore Scheel sit virke som marketingchef hos Kåre Selvejer og Peter Thuesen i Vinens Verden i Odense, hvor han foruden markedsføring og hjemmesiden www.wine.dk også beskæftigede sig med indkøb fra bl.a. Italien. Siden arbejdede han som selvstændig konsulent for forskellige vin- og spiritusvirksomheder i ind- og udland, og fra 2013 til 2019 var han ansat som forretningsudvikler hos Vivino, den dansk-udviklede vin-app til smartphones.
  Tore Scheel har specialiseret sig i e-mail marketing og dataforståelse inden for e-handel med vin, og har siden da arbejdet med e-handel hos blandt andet Supervin i Hjørring, Theis Vine i Charlottenlund og vinhandlere i ind- og udland.
  Siden februar 2022 har han arbejdet som Email Marketing Manager og Content Team Lead hos KOBAJ, en online platform, hvor danske og svenske forbrugere kan købe vin direkte fra små vingårde.
  Vinøse skriverier er det også blevet til undervejs, blandt andet med bidrag til H.J. Hansens Vinbog (1997-1998), lærebogen Øvrige Vinlande (1998) samt Vinbogen – En verden af vin (2008), der fungerer som Tjenerskolens lærebog om vin. Sidstnævnte blev kåret til verdens tredje bedste grundbog om vin på Gourmand Awards 2009. Anden udvidede udgave af Vinbogen er udkommet i foråret 2011.
  Den fynske hovedstad er rammen om hans privatliv, som han nyder sammen med kæresten Fie og børnene Rasmus, Hannah og Helena.
  Adresse: Tore Scheel, Læssøegade 202, 5230 Odense M, mobil: 29 29 88 87, e-mail: tore@kobaj.com. (Opdateret 2022).