Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Troels Østergaard

    Troels V. Østergaard (f.1939) og hans importfirma Godsets Vin handler kun med vine på økologisk dyrkede druer. Han er magister i geologi, men begyndte tidligt som forfatter og foredragsholder om økologi. Han har været redaktør af tidsskrifter om økologi og medlem af bestyrelsen for den internationale økologiske organisation (IFOAM) og af Det økologiske Jordbrugsråd og Økologisk Råd. I 1996 stod han for den første økologiske verdensudstilling på Holmen i København.
    En studietur i Tyskland bragte ham og hans hustru til Weingut Brüder Dr. Becker, hvor de faldt for de glimrende vine. De første år var importen kun til eget forbrug, men besværet med at hente vinen i Puttgarden, når man kun måtte have femten flasker med pr. person, gav stødet til firmaet Godsets Vin” i 1988.
    Siden har mange rejser givet kontakt til flere økologiske vinavlere, og i dag omfatter sortimentet foruden de tyske hvidvine vin fra de vigtigste franske distrikter samt italiensk, spansk og portugisisk vin. Druerne til alle vinene er økologisk dyrkede i overensstemmelse med EU’s regler, og vinifikationen følger de økologiske foreningers forskrifter.
    Godsets Vin var landets første vinhandel med online bestilling, og firmaet drives fra det lille "gods" på 7 tønder land i Odsherred, som de mange kunder finder frem til via nettet.
    Adresse: Godsets Vin, Næsvangsvej 8, 4550 Asnæs, tlf. og fax: 59 65 13 93, e-mail: troels@godset.dk, www.godset.dk. (Opdateret 2011).