Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 04, 1999

Vin-aktuelt i uge 4
25. - 31. januar

Desværre strejkede vores server i en del af weekenden, så vore læsere ikke kunne få kontakt til VinAvisen. Vi beklager. Nu har vi formanet elektronikken, der lover ikke at gøre det mere.

Må vi sende dig VinAvisens løbeseddel?
Vil du hver mandag modtage en e-mail med VinAvisens løbeseddel med en kort oversigt over ugens nyheder? Så send os en e-mail med din e-mail adresse i tekstfeltet. Klik her: anker@vinavisen.dk

Krug er solgt
En milliard franske francs - det var, hvad det franske firma LVMH rystede op med i ugen, der gik.
Eller rettere: Det var Moët Hennessey, en del af luksus-imperiet LVMH, som rystede op. Og hvad de fik for pengene, var champagnehuset Krug. Det var den højeste pris, der nogensinde er betalt for et champagnefirma.
Selv om det stadig er brødrene Krug og deres familie, der leder firmaet - og fremover også vil gøre det - så har firmaet i de seneste år været ejet af Rémy-Cointreau.
Med dette femte firmasalg i Champagne i løbet af blot et år er LVMH blevet ejer af hele syv champagnehuse, nemlig Veuve Clicquot Ponsardin, Canard Duchene, Moët & Chandon, Ruinart, Mercier, Pommery og Krug.
Krug blev grundlagt i 1843 og har 19 hektar vinmarker. Dets årlige omsætning er 118 millioner francs.

Mumm og Perrier-Jouet er ikke solgt
Ikke alle firmasalg bliver til noget. Joseph E. Seagram & Sons har således meddelt, at det har afbrudt forhandlingerne vedrørende salg af champagnehusene Mumm og Perrier-Jouet til det franske firma Societe Financiere des Vins de Champagne (SFVC). - Nu skal der andre købere ind i billedet, siger Seagram.
En af de faktorer, der har medvirket til det øgede salg af champagne huse, er en afgørelse om, at Champagne-distriktet ikke vil blive udvidet - hvilket ellers har været på tale.

De dyre vine fra Bordeaux
I går blev der trukket Grand Cru-flasker op. Dansk Sommelier Forening holdt medlemsmøde, og VinAvisen fik lov at komme med til en spændende smagning hos Knud Jørgensen - Kjær & Sommerfeldt i København.
Vi smagte seks store bordeaux’er i de to store årgange 1985 og 1995 - nemlig château’erne Calon-Ségur, Batailley, Ducru-Beaucaillou, Palmer, Figeac og Petite-Village - og det var interessant at konstatere, at flere af 95'erne faktisk var drikkelige allerede nu, kun tre år gamle, mens de fleste 85'ere naturligvis gav store oplevelser.
Men ved den efterfølgende diskussion kom det også frem, at disse vine er alt for dyre til den danske restaurationsbranche. På nogle restauranter kan der være et lille publikum til dem, forlød det, men 2000 kr. for en flaske er et problem.
- Der er vin nok i verden, og der er masser af alternativer af høj kvalitet til langt lavere priser.
- Man må dog ikke glemme, lød det fra direktør Jon Andersen, - at der under de store Grand Cru-vine ligger et lag af Bordeaux-vine, som i dag er kommet op på et højt kvalitets-niveau til en mere rimelig penge.
Knud Jørgensen - Kjær & Sommerfeldt har i øvrigt fået succes med sine “skatkammervine”. Den fyldige prisliste fornyes hver fjortende dag og ligger også på Internettet - på adressen www.skatkammervine.dk.

Vinhandel på Internettet
Der er ved at gå Internet i den danske vinbranche. Vi har talt med flere, der er i fuld gang med at lave hjemmesider og forberede sig på e-handel. - Vi har en person her i firmaet, der ikke beskæftiger sig med andet, forlyder det hos et af de store firmaer. - Nu er hele vort sortiment lagt ud på nettet ...
Der er ingen tvivl om, at konkurrence-vilkårene vil ændre sig i løbet af de kommende ti år. Nogle firmaer vil nemlig bedre end andre forstå at drage nytte af Internettet.
Ifølge Jubii Annoncør Nyt - der citerer det internationale analysefirma IDC - vil forskelle i udnyttelse af Nettet ligefrem kunne påvirke globale førerroller og medføre magtskifter mellem regionale og nationale økonomiske ledere. De aggressive Net-udnyttere vil kunne springe foran andre i produktion og vækst i profitabilitet, hedder det.
IDC bygger sine forudsigelser på interviews med 11.000 ledere, men konstaterer også, at der er meget stor forskel på erhvervsledernes vurdering af Nettet som en økonomisk strategisk faktor - fra 16% i Vesteuropa, over 30% i USA til gennemsnitligt 52% i Asien. I Skandinavien var interessen 22%.
IDC mener, at disse forskelle kan danne grundlag for regionale økonomiske forskydninger.

De “nye” vine vil dominere markedet
Den ene af VinAvisens to redaktører (Flemming) skriver om vin i Alt for Damerne, så det er den anden redaktør (Anker), der her citerer, hvad Flemming har skrevet i Damerne (og jeg gør det naturligvis, fordi jeg er enig med ham):
- Det, som tidligere blev betragtet som det bedste, vinverdenen kunne byde på, accepteres ikke af de unge vinnydere. Når jeg har serveret en gammel, moden og veludviklet bordeaux, tror den unge generation, at jeg vil lave sjov med dem. De har fået deres vinopdragelse fra de oversøiske vine, der er fyldt med lækker, saftig frugt, blødhed, dæmpet syre og stor vinøsitet. Når de så får en rødvin med et lyst teglstensfarvet skær, lidt brun i kanten og uden mindelser af druer og med noget nærmest velhængt dyrisk over sig, så føler de, at der er noget galt.
- Der er ingen tvivl om, fortsætter Flemming, - at de “nye” vine i løbet af nogle år vil dominere markedet. De er et resultat af den revolution, der gennem de sidste 25 år er sket på marken og i kældrene.

Til krig mod den gyldne gulning
En ny plantesygdom har angrebet Sydfrankrigs vinmarker. La flavescence dorée hedder den - hvilket nærmest kan oversættes som den gyldne gulning. Sygdommen blev konstateret allerede i slutningen af 50'erne i Gers, og den har senere bredt sig til Entre-Deux-Mers, Fronsac, Duras, Marmande, Bergerac og Cognac, ligesom der er svære angreb i Roussillon og Languedoc.
La flavescence dorée skyldes en bakterie, der farver saften i vinstokkens blade. Bladene bliver røde eller gule alt efter sorten, grene og stilke bliver slappe, og druerne skrumper. Vinmarken dør ganske enkelt, uden at man kan stille noget op.
Ikke mindst Cabernet Sauvignon angribes, men alle sorter er følsomme over for bakterien, der ikke mindst spredes af en lille sommerfugl, som holder til i vinmarkerne.
- Det er ikke en galopperende sygdom siger den plantekyndige André Gravaud til Bordeaux-avisen SudOuest, - men eftersom man ikke kan helbrede de angrebne vinstokke, er der ikke noget at gøre. Det er alvorligt ...
Vinproducenternes organisationer går nu i gang med et oplysningsarbejde, så alle står rustede mod “den gyldne gulning”.

Ugens fund: Den bedste vin
Til denne uge har VinAvisens smagepanel fundet denne drikkeværdige vin:

Rosso del Colle, Beneventano IGT, Italien 1997
45 kr. (ved 3 flasker 39,75 kr.), Østjysk Vinforsyning, tlf.: 86 98 84 00
De er topmoderne i Cantina del Taburno i bjerglandet bag Napoli. Blandt andet mikro-vinificerer de - et godt ord, der indebærer, at man laver vinprøver i det små for at finde frem til den bedste måde at fremstille vinene på. Som fx denne glimrende hverdagsvin, der saftig og frugtagtig præsenterer sig helt uden kanter og som et absolut godt køb til prisen.

En whiskybar i København
“Alt om København” er en www-side, som Berlingske Tidende og det norske Schibsted Konsern har oprettet for et par måneder siden. Den er en blanding af en søgebase med oplysninger om København samt en daglig kulturavis med nyheder og artikler om alt fra restauranter og cafeer til musik, film, teater, sport, kommunalstof og detailhandel.
På adressen http://www.aok.dk/E/F/CPHDK/0000/00/65/ har redaktionen netop lagt en masse om whisky, og her omtales blandt andet Kruts Karport Café (Øster Farimagsgade 12, 2100 København Ø, tlf.: 35 26 86 38) - en whiskybar, hvor Birgitte og Peter Kjær har 95 whiskyer på hylden, hvoraf fem skotske blendede og fem amerikanske; resten er skotsk maltwhisky.
De meget røgede whiskyer fra øen Islay er blandt de bedst sælgende, fx Laphroaig, der ifølge Peter Kjær smager som en bid af Esbjerg Havn.
Kruts Karport Café holder jævnligt arrangementer, og i næste måned starter cafeen også med ølsmagninger - øl er jo begyndelsen til whisky. Senere følger cigaraftener.

Vin fra Anjou-Saumur til mad fra Thailand
I Berlingske Tidende skriver Søren Frank om restaurant Blue Elephant Hotel Scandinavia i København, hvor man med succes har parret thai-køkkenet med vine fra Loire-appellationerne Anjour og Saumur samt nogle af deres under-appellationer. En speciel menu med i alt fjorten retter og seks forskellige vine vil kunne smages i perioden 23. marts til 4. april. Pris: 525 kr.

De spiser på restaurant en gang om ugen
40,9 procent af alle franskmænd går på restaurant én eller flere gange om ugen, og 93 procent gør det i hvert fald en gang om måneden. Men ifølge en nylig undersøgelse er franskmændene ikke alle lige tilfredse. 29 procent klager over langsom betjening, mens andre klager over støj, cigaretrøg og kimende mobiltelefoner. Derimod klager de ikke over regningen størrelse - ud over at de synes, at mineralvandet og vinen er for dyr.
De skulle klage! Tænk, om det var en borgerret her i Danmark, at man i hvert fald en gang om ugen havde råd til at gå på restaurant og drikke en god vin til maden.
Nu taler vi om at lave et “Måltidets Hus”, hvor man for skatteydernes penge skal uddanne “akademi-kokke” på højt niveau. Man skulle hellere lempe forholdene for den afgiftsplagede restaurationsbranche, så 40,9 procent af alle danskere kunne gå på restaurant én eller flere gange om ugen. Så skal de dygtige kokke nok vise, hvad de kan.

En duft af kinesisk eg
Har vinen ligget på franske fade? Eller på amerikanske, russiske eller jugoslaviske? Næh, den har såmænd ligget på kinesiske fade.
Dette kan meget vel blive fremtiden, idet kineserne er gået i gang med eksport af egetræsfade, der - om ikke andet - har den store fordel, at de kun koster 2200 kr., hvor et fransk fad koster op mod det dobbelte.
Fadene tilvirkes af egetræ fra Chang Bai-bjergene i det nordøstlige Kina, og prøver med lagring af Cabernet Sauvignon har vist, at vinen tilføres bløde, lidt kirsebæragtige toner af egetræ.

Danmark stor-importør af argentinsk vin
I 1993 eksporterede argentinerne vin for 80 millioner kr. Sidste år lå omsætningen på 470 millioner kr. Og det gælder i vid udstrækning kvalitetsvine.
Argentina er verdens femte største vinland. Det kom sidst ud på det internationale marked efter Australien, Californien, Chile, New Zealand og Sydafrika, men det har det største potentiale af alle de fjerne lande.
For øjeblikket eksporterer argentinerne kun 8 procent af produktionen, og de største aftagere er USA, Japan og - såmænd - Danmark. Til sammenligning eksporterer Chile 60 procent af sin vin-produktion.

To udnævnelser hos Chris-Wine
Chris-Wine har udnævnt Poul Juul og Gunnar Hansen til underdirektører med ansvar for henholdsvis salg og økonomi.

Månedens bedste vinkort
VinAvisen har sin www-side med Månedens bedste vinkort (klik på denne link med musen, og se siden!). Alle restauranter og sommelierer er velkomne til at sende os deres vinkort og være med i dysten. Det er naturligvis helt gratis at deltage. Det koster kun et frimærke, når vinkortet skal sendes til Anker Tiedemann, Krogvej 30A, 2830 Virum.

VinAvisens lyksaligheder
Der er naturligvis stadig tusinder af danskere, der endnu ikke har fundet ind til VinAvisens lyksaligheder her på Nettet. Så derfor er vi glade for al den omtale, vi kan få - inklusive oplysning om vores adresse, www.vinavisen.dk.
I den forløbne uge har Informations Flemming Kyed citeret et par af vore historier - tak for det. Og i Den Liberale Presses aviser i Herning, Holstebro, Ringkøbing, Skive, Thisted og Viborg har Niels Ole Madsen givet os en overordentlig positiv anmeldelse. Også tak for det. Det giver os stor lyst til at fortsætte.

Fem spådomme om amerikansk vinindustri
I den amerikanske Wine Market Report fremsætter redaktøren, Richard Cartiere, fem spådomme om udviklingen i amerikansk vinindustri:
* Bag-in-box vine - det, vi andre kalder papvine - vil atter komme stærkt ind i billedet, men denne gang med kvalitetsvine.
* En ny “vin-stjerne” vil fødes. Måske bliver det Syrah, men det kan også blive Grenache, hvis der gøres en kraftig marketing-indsats for denne drue.
* Salget til “generation X”-publikumet vil i 2004 være fordoblet. Hvert fjerde sekund er der en amerikansk forbruger, som fylder 40 år.
* Vine med tilsat frugtsmag vil blive de nye kolde læskedrikke.
* Kenndall-Jackson vil i 2005 være verdens største producent af kvalitetsvine og således fortrænge Gallo fra førstepladsen.

Vine i top - med telefonnumre
Her kommer listen over de vine, som vinjournalisterne har fundet som værende helt i top.
Men lad os også lige gøre opmærksom på, hvad VinAvisen selv har prøvesmagt. Ugens gode vine finder du ved at klikke her med musen: Ugens fund: De bedste vine.
Ved samtlige vine har vi anført importørens eller forhandlerens telefonnummer, så du nemt kan ringe op og spørge, hvor vinen fås.
Hvis du ringer til et firma, må du meget gerne nævne, at du har set vinen omtalt i VinAvisen.
Penge & Privatøkonomi (ved Ole Høy Hansen og Søren Søndergaard):
* Fonseca LBV, Portugal 1992, portvin til 110 kr. fra DZ Wine (tlf.: 44 84 44 33).
* Feist Colheita, Portugal 1975, portvin til 275 kr. fra La Maison Sevino (tlf.: 49 70 49 36).
* Taylor’s Vintage, Portugal 1985, portvin til 350 kr. fra Salko Vinimport (tlf.: 44 91 14 44).
Frederiksborg Amtsavis (ved Jens O. Kristiansen):
* Santa Rita Casa Real, Maipo Valley, Chile 1996, rødvin til 200 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00).
Berlingske Tidende (ved Jacqueline Jensen):
* Cuvée d’Aubussy, Vin de Table, Rhône, Frankrig, hvidvin til 30 kr. fra House of Wine (tlf.: 35 26 31 15).
Berlingske Lokalaviser (ved Svend Erik Olsen og Gitte Hindholm):
* Gallo Sycamore Canyon, Chardonnay, Ernest & Julio Gallo, Sonoma County, Californien 1997 til 85 kr. fra Taster Wine (tlf.: 43 45 14 22).
Den Liberale Presse (ved Niels Ole Madsen):* Albariño d’Fefiñanes, Rias Baixas, Spanien 1997, hvidvin til 76 kr. fra Sigurd Müller Vinhandel (tlf.: 98 18 50 99).
Fyens Stiftstidende (ved Jørgen Aldrich):
* Haselgrove Botrytis Sémillon, Australien 1997, sød hvidvin til 79,50 kr. for ½ flaske hos H.J. Hansen (tlf.: 66 11 83 83).
Århus Stiftstidende (ved Palle Westphal):
* Champagne Deutz, Frankrig 1993, mousserende vin til 365 kr. fra H.J. Hansen (tlf.: 66 11 83 83).
* Ca Reial Brut, Cava, Penedès, Spanien, mousserende vin til 75 fra Marisol i Grenaa (tlf.: 86 30 09 39).

Vinpriserne i Bordeaux
Vinmæglerne i Bordeaux udarbejder en ugentlig statistik over priserne. Den kan være interessant at studere, selv om prissvingninger først slår igennem langt senere; men for rigtigt at forstå statistikken må man være klar over en række ting, som vi har gennemgået i uge 46 - klik på linken her med musen, og læs!

Årgang 1997Uge 49Uge 50Uge 51Uge 1Uge 2Uge 3
Bordeaux rouge9.5009.5009.5009.5009.5009.500
Bordeaux
supérieur
10.75010.75010.25010.25010.25010.250
Côtes de Bordeaux10.75011.000
Saint-Émilion
Sauternes38.50038.50038.50038.50038.50038.500
Monbazillac 199614.50014.00014.50014.50014.50014.500
Årgang 1998Uge 49Uge 50Uge 51Uge 1Uge 2Uge 3
Bordeaux rouge8.7508.7508.8508.8508.900
Médoc14.000
Bordeaux
blanc
6.2506.2506.2506.2506.250
Côtes de
Bordeaux
10.500
Graves
supérieur
10.00010.00010.00010.00010.00010.000
Entre-deux-Mers6.4506.3606.6006.7506.750
Bergerac rouge7.1007.0007.2507.2507.250
Bergerac moelleux5.1005.2505.1005.2505.2505.250
Bergerac sec4.2504.2504.2504.5004.2504.250
Duras rouge7.1007.1007.1007.1007.1007.100
Duras blanc4.1504.1504.2504.1504.1504.150
Vin de table212120,502220,50
Prisen for vin de table er i francs pr. degré/hecto. Dvs. at en vin, der fx holder 12 procent alkohol, koster 21 x 12 FF pr. hektoliter - med de i uge 46 nævnte ekstraudgifter og begrænsninger.


VinAvisens gyldne etiket
Når VinAvisens smagepanel finder vine til VinAvisen.dkUgens fund: De bedste vine, arbejder vi med kun to muligheder: Enten er en vin godkendt - eller også skriver vi ikke om den.
VinAvisen er jo en gratis-omdelt avis, hvis økonomi bæres af annoncer. Derfor giver vi importørerne mulighed for - mod betaling - at udstille godkendte vine på vore sider i afsnittet Hvilken vin passer til maden? Samtidig markeres de udvalgte vine med VinAvisens gyldne etiket med teksten “Godkendt af www.vinavisen.dk”.
Vi kan sammenligne ordningen med en censureret maleriudstilling, og kun vine, som VinAvisen smagepanel har udvalgt, prøvesmagt og godkendt, vil kunne udstilles på denne måde i vore udstillingslokaler i Cyberspace.
I afsnittet Hvilken vin passer til maden? er indtil nu optaget følgende vine:
Apéritif
* Martini Extra Dry, Martini & Rossi, Italien, vermouth til 42,95 kr. fra Bacardi-Martini (tlf.: 44 86 66 44).
Mousserende vine
* Torre del Gall, Cava, Penedès, Spanien til 59-65 kr. fra Better Brands (tlf.: 47 33 99 99).
* Il Vignale, Prosecco, Vino Frizzante del Veneto, Italien 1997 til 49,95 kr. hos Irma.
Hvidvine
* Zona Chardonnay, Concha y Toro, Casablanca Valley, Chile 1997, hvidvin til 50 kr. i OBS!, Kvickly, SuperBrugsen, Dagli’Brugsen og LokalBrugsen.
* Orvieto Secco, “San Egidio”, Trappolini, Orvieto, Italien 1997, hvidvin til 55 kr. fra Carlo Merolli (tlf.: 45 85 19 78).
* Jacob's Creek Sémillon Chardonnay, Australien 1997 til 50 kr. fra World Brands (tlf.: 39 27 02 01).
* Lindemans Bin 65 Chardonnay, South Eastern Australia 1998 til 39,95 kr. hos Bilka, Føtex og Netto.
* Marques de Monistrol, Chardonnay, Penedès, Spanien 1997 til 49,50 kr. fra Vinens Verden (tlf.: 66 14 44 48).
* Santa Digna Sauvignon Blanc, Miguel Torres, Curicó Valley, Chile 1997 til 49,95 kr. fra Bacardi-Martini (tlf.: 44 86 66 44).
Rødvine
* Cabernet Franc, Casa Vinicola Bennati, Veneto IGT, Italien 1997 til 48,75 kr. fra J.E. Nielsen (tlf.: 66 12 16 88).
* Masseria del Conte, Rosso del Salento IGT, Italien 1997 til 49,75 kr. hos H.J. Hansen (tlf.: 66 11 83 83).
* Haselgrove Cabernet/Merlot/Shiraz, McLaren Vale, Australien 1996 til 99,75 kr. hos H.J. Hansen (tlf.: 66 11 83 83).
* Corbières Vieux, Corbières, Frankrig 1995 til 49 kr. (på tilbud 45 kr.) fra La Maison Sevino (tlf.: 49 70 49 36).
* Barbaresco, Stefano Farina, Italien 1994 til 119 kr. (på tilbud 109 kr.) fra La Maison Sevino (tlf.: 49 70 49 36).
* Château de Caïx, Cahors, Frankrig 1996 til 89,95 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00).
* Cono Sur Reserve, Cabernet Sauvignon, Chimbarongo, Viña Cono Sur, Rapel Valley, Chile 1997 til 69,50 kr. fra House of Wine (tlf.: 35 26 31 15).
* Châteauneuf-du-Pape, Domaine des Remparts, Frankrig 1996 til 89,50 kr. hos Irma.
* Côtes-du-Ventoux, “Escarlate”, Delas Frères, Frankrig 1997 til 56,75 kr. hos H.J. Hansen (tlf.: 66 11 83 83 og 35 42 43 11) samt i kæden Vinspecialisten (tlf.: 66 11 83 83).
* Elsa, Malbec, Valentin Bianchi, San Rafael, Argentina 1995 til 59,75 kr. hos H.J. Hansen (tlf.: 66 11 83 83 og 35 42 43 11) samt i kæden Vinspecialisten (tlf.: 66 11 83 83).
* Farina, Amarone della Valpolicella Classico, Italien 1994 til 75 kr. hos Fakta.
* Le Ragose, Amarone della Valpolicella, Italien 1993 til 175 kr. fra Carlo Merolli (tlf.: 45 85 19 78).
* Mavrud, Perushtitza, Bulgarien 1993 til 34,95 kr. i Føtex og Bilka.
* Muriel Reserva, Rioja, Spanien 1991 til 79 kr. fra DZ Wine / Erik Troels-Smith (tlf.: 44 84 44 33 og 75 71 16 00).
* Plaisir de Noël, Gabriel Meffre, Vin de Pays d’Oc, Frankrig (uden årgang) til 42,50 kr. fra Sigurd Müller Vinhandel (tlf.: 98 18 50 99).
* Sycamore Canyon Zinfandel, Ernest & Julio Gallo, Sonoma County, Californien 1996 til 85 kr. fra Taster Wine (tlf.: 43 45 14 22).
* Torres Sangre de Toro, Penedès, Spanien 1996 til 44,95 kr. fra Bacardi-Martini (tlf.: 44 86 66 44).
* Santa Marguerita, Rodrigo Bin, Cabernet Sauvignon / Merlot, Central Valley, Chile 1997 til 49,95 kr. fra Chris-Wine (tlf.: 43 43 65 65).
* Palacio De La Vega Cabernet Sauvignon Reserva, Navarra, Spanien 1994 til 82 kr. fra World Brands (tlf.: 39 27 02 01).
Hedvine
* Pinet, Pineau des Charentes, Frankrig til 85 kr. fra World Brand (tlf.: 39 27 02 01).

Vil du hellere have VinAvisen pr. fax?
Som en speciel service tilbyder vi at sende VinAvisen pr. fax til læsere, der endnu ikke er kommet på Internettet. Et abonnement for ti uger koster 495 kr. plus moms. Ring venligst til Janne Gudbjerg på tlf.: 39 20 64 20, og aftal nærmere. Faxen vil som regel blive sendt mandag eftermiddag.

Vil du hellere have hele VinAvisen som e-mail?
Flere travle branchefolk har spurgt os, om de kan få tilsendt VinAvisen direkte som e-mail - altså ikke kun ugens gratis løbeseddel, men hele avisens tekst. De finder det vigtigt at kunne holde sig ajour med, hvad der sker i vinens verden og få oplysninger og tips, der blandt andet kan hjælpe dem i forhandlinger med udenlandske producenter.
Dette kan godt lade sig gøre. Fra og med denne uge kan man tegne abonnement på VinAvisens friske nyheder hver mandag morgen tilsendt egen e-mail adresse. Prisen for abonnement i et halvt år er 390 kr., og hvis nyhederne skal sendes til flere e-mail adresser inden for samme firma, er prisen for disse supplerende adresser 195 kr. pr. stk.
Abonnement kan tegnes ved henvendelse til Janne Gudbjerg, tlf.: 39 20 64 20.

Nyheder fra de tidligere uger
Mange af VinAvisens nyheder fra tidligere uger er stadig aktuelle, og de findes derfor i VinAvisens arkiv.

Eftertryk er tilladt
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret. Men bemærk: Det gælder kun vore nyheder fra vinens verden, ikke de vurderinger og udtalelser om vine, som landets vinjournalister citeres for. Og angiv venligst altid kilden: VinAvisen på Internet-adressen www.vinavisen.dk