Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 01, 2000

Vin-aktuelt i uge 1
3. januar - 9. januar 2000

Godt nytår til alle VinAvisens læsere!
Så er vi tilbage efter det store champagne-orgie og klar til en ny årgang af VinAvisen.
Imellem jul og nytår har der i Berlingske Tidende været hele to artikler, hvori vores adresse, www.vinavisen.dk, blev nævnt, og vi kan se af trafikken, at denne omtale har skaffet os mange nye læsere.
På en enkelt dag var der 68, som bestilte den gratis løbeseddel tilsendt som e-mail, og mange af dem skrev, at de aldrig havde hørt om VinAvisen, men var glade for at have lært den at kende.
VinAvisen er jo en "gratis-omdelt avis". Det koster ikke noget at abonnere. Men vore læsere kan gøre os - og sig selv - en stor tjeneste ved at sprede det gode budskab. Fortæl meget gerne alle vinvennerne om VinAvisen, det ugentlige nyhedsbrev for alle, der køber og sælger vin i Danmark.

Glædelig Jul og Godt Nytår fra firmaet
Fyens Stiftstidende har bragt en artikel af Marie Rørtoft-Madsen om firmajulegaver. Mange firmaer takker jo de ansatte for året, der gik, ved at give dem en gave, og i denne omgang var der ekstra mange flasker champagne i gavepakkerne. Nogle fik oven i købet seks champagneglas til at nyde boblerne i, og andre - som dem hos Kommunedata - fik bordbomber, hatte, truthorn og papnæser.
Men de offentlige ansatte fik ingenting. Fyens Stiftstidende beretter, at det er tolv-femten år siden, det var slut i Nyborg Kommune, hvor medarbejderne fik vin eller chokolade for et beløb, der svarede til prisen på tre pakker cigaretter.
I dag er der en øvre grænse for, hvor store gaverne må være, uden at de ansatte skal betale skat af dem. Grænsen ligger ved 500 kr.

Øllet, der forsvandt
I Information skriver Flemming Kyed om øllets skæbne: - Øllet var godt nok i en tid, hvor de fleste ernærede sig ved håndens arbejde. Skibsværfter, byggepladser, Grøn Cecil og en kold bajer. Sådan! Men det er ikke længere svejserens og murerarbejdsmandens Danmark. Deres børn kom i gymnasiet, og den kolde grønne i skurvognen forsvandt. Børge Olsen og Simon Spies åbnede verden for nye oplevelser og nye mad- og drikkevaner.
"Øl er taberkultur," citerer Flemming Kyed avisens økonomiske medarbejder i en analyse af bryggeriernes krise. Hårde ord, men sandt er det, at vi ikke længere bare spiser og drikker varer, men indtager og omgiver os med symboler. Og vinen (og den diskrete flaske maltwhisky) er symboler for den globaliserede elite og dem, der stræber den vej.

Mere om den nye teknik i Beaujolais
I uge 48 sidste år siden skrev vi om en ny teknik, som man har eksperimenteret med i Beaujolais.
Vi har nu - fra vinfirmaet Calvet (Allied Domecq) - fået mere præcise oplysninger om teknikken, som franskmændene kalder macération préfermataire à chaud - hvilket man kan oversætte ved "opvarmning før gæring under udblødning".
Efter den nye metode varmer man druerne - før de overhovedet er gået i gang med at gære - op til 60-70 grader i otte til seksten timer. Herved frigøres op til fem gange mere farve og garvesyre, ligesom den totale syre øges. pH-tallet forbliver dog næsten uforandret på grund af et højere indhold af kalium. I den høje temperatur sker der ingen gæring - gærceller dør allerede ved cirka 35 grader.
Efter opvarmningen køles druerne ned til cirka 25 grader, hvorefter den sædvanlige gæring går i gang med tilsat gær. I Beaujolais foregår den ved macération carbonique - altså "udblødning med kuldioxid". Her knuses de nederste druer i gæringstanken, og saften begynder at gære ved hjælp af de gærceller, der sidder uden på skallerne. Herved udvikles varme.
Den varme saft pumpes op i toppen af tanken for at kvæle eddikesyre-bakterier og andre mikroorganismer, og samtidig sætter varmen gæringen i gang i resten af druerne.
De fleste af druerne er imidlertid stadig hele. De gærer derfor indefra og bevarer således mest muligt af deres frugt og aroma.
Den omtalte kuldioxid (kulsyre, kultveilte) udvikles under gæringen. Den stiger til tops i den lukkede beholder, og her beskytter den vinen mod iltning.
Efter den nye metode foregår le macération carbonique lidt hurtigere end sædvanligt, og hele processen kræver også udstyr, der kan tåle den høje temperatur og styre ændringerne i temperaturen.
Beaujolais er vine, der - når vi ser bort fra grand cru-vinene - skal drikkes helt unge. Hvis teknikken slår igennem, vil vi komme til at se stofrige Beaujolais-vine, der vil kunne holde i flere år.

Svenskerne satte rekord i 1999
Salget af alkoholiske drikke i Sverige steg med 10 procent i 1999. Med løftet pegefinger og en lidt stram mine forklares stigningen med, at det ufortoldede salg er stoppet, at man har gjort livet surt for hjemmebryggererne, og at den store Champagne-fest i forbindelse med årtusindskiftet også har medført et større salg.
.
      Ugens vinbillede
      Hver uge bringer vi et billede hentet fra vinens verden. Klik her eller klik på det lille billede til venstre for at se denne uges billede i stor størrelse.

Danmark slår Sverige
Et af de allerstørste rødvinsmærker i Sverige er den portugisiske Periquita, opkaldt efter druen Periquita, "den lille papegøje". Svenskerne drikker cirka 1 million flasker om året.

I Danmark var salget beskedens i 1998. Både i Norge og Finland blev der solgt mere. Men så overtog Dansk Supermarked agenturet den 1. januar 1999, og i fredags, den 31. december, kunne Netto, Føtex og Bilka meddele, at de var kommet over millionen og dermed havde overhalet svenskerne.
Det er svært at spå om fremtiden, men nogle gange er det mindre svært.
VinAvisen har således erfaret, at Dansk Supermarked i næste uge introducerer en italiensk 14 procent Primitivo di Manduria og har sat prisen til 29,95 kr. Det ligner helt klart endnu en million flasker.
I næste nummer af
VinAvisen fortæller vi, hvordan den nye måske-succes-vin smager.
.
Wine Spectators 100 topvine
Hvert år imødeser man med stor spænding det amerikanske vinblad Wine Spectators liste over verdens 100 topvine. De deltagende vine er kommet i handlen i 1999, og placeringen beregnes ud fra givne smage-points, som så sættes i forhold til prisen.

Denne beregningsmåde betyder, at en vin, hvis pris er løbet løbsk (Petrus, Romanée Conti osv.) skal opnå maksimum points i smagningen for at gøre sig håb om at komme med.
De 100 topvine fordeler sig som vist til højre, og det er bemærkelsesværdigt, at Chile ikke er repræsenteret, når fx Languedoc og Ukraine er det. Men sådan er fordelingen altså.
      39 fra Californien
      10 fra Bourgogne
      8 fra Bordeaux
      9 fra Australien
      7 fra Toscana
      5 fra Spanien
      4 fra Tyskland
      4 fra New Zealand
      3 fra Alsace
      3 fra Piemonte
      2 fra Champagne
      2 fra Washington
      2 fra Sydafrika
      1 fra Languedoc
      1 fra Oregon
      1 fra Ukraine
.
Wine Spectators top-druesorter
Hvis vi deler de 100 topvine, som Wine Spectator har fundet, op efter druesorter, får vi rangfølgen til højre. Chardonnay vinder, men det er dejligt at se, at Riesling er så godt med.
      31 Chardonnay
      25 Cabernet Sauvignon
      6 Riesling
      6 Syrah/Shiraz
      5 Pinot Noir
      5 Sangiovese
      4 Sauvignon Blanc
      4 Chardonnay/Pinot Noir
      4 Tempranillo
      2 Pinot Gris
      2 Nebbiolo
      2 Zinfandel
      1 Merlot
      1 Grenache
      1 Dolcetto
      1 Pinot Blanc
.
Og her er så de ti bedste vine
Til slut må vi lige se, hvad det så er for vine, der ligger øverst på Wine Spectators liste over årets 100 topvine. Her kommer listen - og alle, der tror, de er godt inde i vinverden, får jo lidt at tænke på når, de ser en liste som denne. En af de konklusioner, man kan drage, er i hvert fald, at amerikanerne godt kan lide deres egne vine.
1. 1996 Chateau St. Jean, Cinq Cépages, Cabernet Sauvignon, Sonoma County, Californien, USA
2. 1996 Opus One, Napa Valley, Californien, USA
3. 1997 Isole e Olena, Cepparello, Toscana, Italien
4. 1996 Kistler, Chardonnay, Durell, Sonoma Valley, Californien, USA
5. 1996 Peter Michael, Les Pavots, Knights Valley, Californien, USA
6. 1997 Pahlmeyer Chardonnay, Napa Valley, Californien, USA
7. 1996 E&E Black Pepper Estate, Shiraz, Barossa Valley, Californien, USA
8. 1996 Château Montrose, Saint-Estephe, Bordeaux, Frankrig
9. 1996 Robert Mondavi, Cabernet Sauvignon Reserve, Napa Valley, Californien, USA
10 1996 Château Cos d'Estournel, Saint-Estephe, Frankrig .

Ny revideret udgave af "Politikens Vinbog"
Dette skrives af Anker. Det handler nemlig om Flemming Hvelplunds "Politikens Vinbog", og Flemming syntes bestemt ikke, at vi skulle anmelde hans bog i vores egen VinAvis. Så det gør jeg altså ikke. I stedet nøjes jeg med herover at bringe billeder af tre opslag i den fortræf ... undskyld, i den netop udkomne fjerde reviderede og udvidede udgave af bogen. Bogen er trykt helt igennem i farver. Den er på 368 sider, stift indbunden og koster 299 kr.
Og så må jeg vel da i Bachus' navn have lov til at citere, hvad Berlinske Tidende skrev om den forrige udgave: - Uden sammenligning den bedste og mest anvendelige allround vinbog, der er forfattet på dansk.
.


Foto: Bordeaux International
      Den klassiske Bordeaux-flaske
      Det franske magasin "Bordeaux International" har bragt en artikel om den klassiske Bordeaux-flaske.
      Oprindelig brugte man løgformede flasker, men da man opdagede, at vinen udviklede sig og blev bedre ved at lagre ikke kun i egetræsfade, men også i flasker, måtte man opfinde en flaske, der kunne stables, og det gjorde man så i anden halvdel af 1700-tallet.
      I 1821 tog en englænder, Ricketts, patent på en maskine, der kunne fremstille flasker af ensartet størrelse og form, og dermed var Bordeaux-flasken standard. Først i 1930 standardiserede man imidlertid størrelsen på 75 cl, og den har siden 1979 været international standard.
      Men trods standardisering er der forskel på Bordeaux-flasker. Farven kan variere fra mørk grøn til hel klar (til søde vine som Sauternes og Saint-Croix-du-Mont), og flaskerne er også blevet lettere. Tidligere vejede de 725 gram, i dag er der mindst fire standard-typer: Tradition (550 gram), Halvtung (460 gram), Standard (400 gram) og Let (380 gram). Vine, der ikke kræver lagring, kommer ofte i de lettere flasker.
      Ifølge "Bordeaux International" kan en stående flaske modstå et tryk på over 1 ton - en vigtig egenskab i dag, hvor kasser med vin stables oven på hinanden.
      Bordeaux-flaskens karakteristiske skuldre tjener det formål at holde bundfaldet tilbage, når man dekanterer vinen. Og bulen i bunden - det såkaldte opstik - giver styrke og en ring, som flasken kan stå på uden at vippe.
      Bordeaux-flasker findes i flere størrelser:
      Kvartflaske, 18,7 cl til fly og tog.
      Halvflaske, 37,5 cl.
      Flaske, 75 cl.
      Magnum (2 flasker), 1,5 liter.
      Marie-Jeanne (3 flasker), 2,25 liter.
      Dobbelt-magnum (4 flasker), 3 liter.
      Jeroboam (6 flasker), 4,5 liter.
      Imperial (8 flasker), 6 liter.
      Endvidere har man fornylig lanceret en flaske på 50 cl for at imødekomme restaurantgæster, for hvem en hel flaske er for meget og en halv for lidt.
.
      Niki de Saint Phalle på Mouton-etiket
      Kunstneren bag årets etiket fra Château Mouton Rothschild blev Niki de Saint Phalle (f. 1930), kendt for sine festlige og kulørte kvindeskulpturer, Nana'er, der står både i Paris, i mange franske byer - og i Stockholm.
      Etiketten er en af de festligste Mouton-etiketter nogensinde med sine symboler på vinens vej fra Solen til munden. "Cou cou Philippine", står der på den med henvisning til slottets ejer, baronesse Philippine de Rothschild. Cou cou betyder kuk kuk, og i Frankrig er det ikke kun, hvad gøgen siger, det er også et begejstret udbrud, man kommer med, når man får en uventet, men glædelig overraskelse.
      Man kan indvende, at der er andre vinetiketter i denne verden, men der er nu noget særligt ved Moutons. Det var jo på dette slot, man første gang selv tappede sin vin - i stedet for at overlade arbejdet og ansvaret til vinkøbmændene. Allerede i 1924 gjorde Philippe de Rothschild det og skrev samtidig på etiketten: Mis en bouteille au château. Og fra også med 1945 lod han hvert år en berømt kunstner dekorere årets etiket - navne som Jean Cocteau, Salvador Dali, Andy Warhol, Henry Moore, Chagall, Braque, Miró, Picasso, Per Kirkeby ...

Nogle vine, der "hittede"
I Berlingske Tidende har Jacqueline Jensen lavet en liste over de vine, der i 1999 har toppet i de ugentlige smagninger. På listen findes flere, som også har været med på VinAvisens hitlister:
Rosé: Château Montaud, Côtes de Provence, Frankrig 1998 til 39,50 kr. hos Sigurd Müller Vinhandel (tlf.: 98 18 50 99).
Rødvin: Undurraga Cabernet Sauvignon, Chile 1998 til 29,95 kr. i Netto.
Rødvin: Normans Cabernet Suvignon, South Australia 1997 til 74 kr. fra Australian Wine Import (tlf.: 45 82 09 15).
Rødvin: Querciabella, Chianti Classico, Italien 1996 til 115 kr. fra Adriat Vinimport (tlf.: 38 86 37 47).
Rødvin: Bonterra Cabernet Sauvignon, North Coast, USA 1995 fra Peter F. Heering (tlf.: 62 17 37 99).
Rødvin: Domaine de Terre-Ferme, Châteauneuf du Pape, Frankrig 1996 fra Østjysk Vinforsyning (tlf.: 86 98 84 00).

Tysk klassifikation
I det tyske Rheingau er man ved at være igennem en klassifikation af de bedste vinmarker. Endnu er man dog ikke kommet så langt, at det er blevet tilladt at skrive Grand Cru - eller rettere Erste Gewächs - på etiketterne.

Champagne-hæder til operasanger
Den gule enke var ikke selv til stede ved koncerten i Radiohusets koncertsal den 29. december - enken døde i 1866. Men Flemming Karberg fra vinfirmaet Hans Just var der. Han repræsenterer champagnehuset Veuve Clicquot Ponsardin, og det var ham, der overrakte enkens musiklegat på 25.000 kr. til den unge operasanger Palle Knudsen.

Nye folk hos Allied Domecq
Hos Allied Domecq er Bettina Nan With blevet ansat som produktchef for spiritus. Hun kommer fra Philipson Wine. Endvidere er Casper Freddie blevet ansat i vinsektionen.

Må vi sende dig VinAvisens løbeseddel?
Vil du hver uge modtage en e-mail med VinAvisens løbeseddel med en kort oversigt over ugens nyheder? Så send os en e-mail med din e-mail adresse skrevet nede i tekstfeltet.
OBS: Det er ikke nok bare at sende en "tom" e-mail. Din e-mail adresse skal stå i tekstfeltet. Klik her: anker@vinavisen.dk

Vine i top - med telefonnumre
Her kommer listen over de vine, som vinjournalisterne har fundet som værende helt i top. Ved samtlige vine har vi anført importørens eller forhandlerens telefonnummer, så du nemt kan ringe op og spørge, hvor vinen fås.
Berlingske Lokalaviser (ved Svend Erik Olsen og Gitte Hindholm):
* "R" de Ruinart, Brut, Champagne, Frankrig, mousserende hvidvin til 229 kr. hos Skjold Burne.
Erhvervsbladet (ved Flemming Hvelplund):
* Burmester 10 years old, Portugal, portvin til 139 kr. hos Philipson Wine (tlf.: 45 76 68 88).

Berlingske Tidende (ved Jacqueline Jensen):
* Le Vieux Donjon, Châteauneuf du Pape, Frankrig 1998, rødvin til 139 kr. fra Erik Sørensen (tlf.: 39 62 61 67).
* Domaine de Terre-Ferme, Châteauneuf du Pape, Frankrig 1996, rødvin til 198 kr. fra Østjysk Vinforsyning (tlf.: 86 98 84 00).
Jyllands Posten København (ved Anders Grøndahl):
* Dialog, Weingut Johanneshof, Thermenregion, Østrig 1998, hvidvin til 87,50 kr. hos Østrigsk Vinimport (tlf.: 86 83 61 62).
* Oscar, Riesling, Weingut Peter Dolle, Østrig 1996, hvidvin til 120 kr. hos Østrigsk Vinimport (tlf.: 86 83 61 62).
* Domaine du Pasquer, Gigondas, Rhône, Frankrig 1995, rødvin til 125 kr. hos Lars Bjørn (tlf.: 39 64 30 00).
* Domaine La Charbonnière, Cuvée Vieilles Vignes, Châteauneuf du Pape, Frankrig 1995, rødvin til 129 kr. hos A Vinstow (tlf.: 97 21 15 05).
* Château Haut-Rivalet, Bordeaux Supérieur, Frankrig 1996, rødvin til 59,50 kr. hos Vinbonden (tlf.: 38 11 44 33).
Børsen (ved Mette Kryger):
* Valserrano, G.R. Marquesa, Rioja, Spanien 1990, rødvin til 190 kr. fra Svansø Food (tlf.: 63 31 41 00).
* Mas La Plana, Torres Black Label, Penedès, Spanien 1994, rødvin til 200 kr. fra Bacardi-Martini (tlf.: 44 86 66 44).
* Faustino de Autor Reserva, Rioja, Spanien 1994, rødvin til 279 kr. fra Remy Danmark (tlf.: 39 16 06 00).
Politiken (ved Jørgen Mønster Pedersen og Henrik Steen Andersen):
* Gran Barón Brut, Cava, Spanien, mousserende hvidvin til 44,95 (tilbud) i SuperBrugsen.
B.T. (ved Gitte Hindholm og Svend Erik Olsen):
* Domaine La Martine, Côtes du Rhône Villages, Frankrig, rødvin til 49,95 kr. i OBS!
* Santa Isabel Malbec, Mendoza, Argentina 1998, rødvin til 33 kr. hos Netto.
* Fonseca Bin 27 Fine Reserve, Portugal, portvin til 99 kr. hos Vinbonden (tlf.: 38 11 44 33).
Alt for Damerne (ved Flemming Hvelplund):
* Las Campanas, Crianza, Rioja, Spanien 1996, rødvin til 49,95 kr. fra Vingaarden (tlf.: 63 17 18 19).
* Santera, Leone de Castris, Primitivo di Manduria, Italien 1997, rødvin til 69,50 kr. hos Irma.
* Gallo Zinfandel, Sonoma, Californien, USA, rødvin til 159 kr. fra Taster Wine (tlf.: 43 45 14 22).
Nordjyske Stiftstidende (ved Jørgen la Cour-Harbo):
* Louis Jadot, Beaune Toussants, 1. cru, Bourgogne, Frankrig 1997, rødvin til 245 kr. fra Vinens Verden (tlf.: 66 14 44 48).
* Villa Puccini, Chianti Superiore, Italien 1996, rødvin til 65 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00).


VinAvisens gyldne etiket
Når VinAvisens smagepanel finder vine til "Ugens fund, de bedste vine" (se ovenfor), arbejder vi med kun to muligheder: Enten er en vin godkendt - eller også skriver vi ikke om den.
VinAvisen er jo en gratis-omdelt avis, hvis økonomi bæres af annoncer. Derfor giver vi importørerne mulighed for - mod betaling - at udstille godkendte vine på vore sider i afsnittet Hvilken vin passer til maden? Samtidig markeres de udvalgte vine med VinAvisens gyldne etiket med teksten "Udvalgt af www.vinavisen.dk”.
Vi kan sammenligne ordningen med en censureret maleriudstilling, og kun vine, som VinAvisen smagepanel har udvalgt, prøvesmagt og godkendt, vil kunne udstilles på denne måde i vore udstillingslokaler i Cyberspace.
I afsnittet Hvilken vin passer til maden? er aktuelt optaget følgende vine:

MOUSSERENDE VINE
* 1312, Mestres, Cava Brut Nature, Spanien 1998 til 119 kr. fra Fionia Vinimport (tlf.: 65 93 36 96). Læs om vinen ved at klikke her. (51-10).
* Mondoro "2000" Spumante Dolce, Asti, Italien til 75 kr. fra Allied Domecq (tlf.: 56 30 02 00). Læs om vinen ved at klikke her. (49-08).
* Champagne Oudinot, Cuvée Brut, Epernay, Frankrig til 130 kr. fra Det Franske Vinlager (tlf.: 43 50 04 00). Læs om vinen ved at klikke her. (48-07).
* Renaissance Milénaire, Les Caves du Sieur d'Arques, Brut, Crémant de Limoux, Frankrig til 125 kr. fra H.J. Hansen Vinhandel (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11, og i Aalborg 98 12 52 90) - samt kæden Vinspecialisten (tlf.: 63 12 82 00). Læs om vinen ved at klikke her.(48-07).
* Prosecco, Villa Sandi, Prosecco di Valdobbiadene, Italien til 70 kr. fra Viniberia (tlf.: 38 86 26 46). Læs om vinen ved at klikke her. (44-03).

HVIDVINE
* Château Haut Selve, hvidvin, Graves, Bordeaux, Frankrig 1997 til 129,75 kr. fra H.J. Hansen Vinhandel (tlf.: i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11, og i Aalborg 98 12 52 90) samt kæden Vinspecialisten (tlf.: 63 12 82 00). Læs om vinen ved at klikke her.(50-09).
* Coastal Chardonnay, Robert Mondavi, Central Coast, Californien, USA 1997 til 121 kr. fra Kjær & Sommerfeldt (tlf. i København: 70 15 65 00 og i Århus: 86 16 78 79). Læs om vinen ved at klikke her.(47-06).
* Numéro 1, Courthe, Bordeaux Blanc, Frankrig 1997 til 59,95 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). Læs om vinen ved at klikke her.(47-06).
* Mount Riley, Chardonnay, Marlborough, New Zealand 1998 til 69,50 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). Læs om vinen ved at klikke her.(45-04).
* Misket, Preslav Region, Bulgarien 1998 til 33,25 kr. fra Vinex (tlf.: 65 91 70 11). Læs om vinen ved at klikke her.(45-04).
* Château Lecusse Blanc, Gaillac, Frankrig 1997 til 60 kr. fra Vinimporten (tlf.: 48 48 20 67). Læs om vinen ved at klikke her.(41-01).
* Jehan Guillaume, Côtes du Luberon, Frankrig 1998 til 36,95 kr. (tre flasker for 90 kr.) fra Det Franske Vinlager (tlf.: 43 50 04 00). Læs om vinen ved at klikke her. (42-01)
* Bin 222, Wyndham Estate, Chardonnay, South Eastern Australia 1997 til 79,75 kr. fra World Brands (tlf.: 39 27 02 01) Læs om vinen ved at klikke her. (38-49).

ROSÉVINE
* Tavel, Domaine de Magdeborg, Les Grandes Serres, Tavel, Frankrig 1998 til 49,95 kr. fra Det Franske Vinlager (tlf.: 43 50 04 00). Læs om vinen ved at klikke her. (43-02)
* Le Rosé du Prince de Danemark, Vin de Pays du Lot, Frankrig (uden årgang) til 54,50 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). Læs om vinen ved at klikke her.(42-01)

RØDVINE
* Domaine de la Salmée, Les Grandes Serres, Côtes du Ventoux, Frankrig 1998 til 39,95 kr. (3 flasker for 100 kr.) fra Det Franske Vinlager (tlf.: 43 50 04 00). Læs om vinen ved at klikke her. (01-12).
* Trapiche Pinot Noir, Mendoza, Argentina 1999 til 49,95 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). Læs om vinen ved at klikke her.(51-10).
* Trapiche Oak Cask Pinot Noir, Mendoza, Argentina 1997 til 64,95 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). Læs om vinen ved at klikke her.(51-10).
* Klein Constantia, Marlbrook, Cabernet / Merlot, Constantia, Sydafrika 1996 til 69,95 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). Læs om vinen ved at klikke her.(51-10).
* Plaisir de Merle, Cabernet Sauvignon, Paarl, Sydafrika 1997 til 110 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). Læs om vinen ved at klikke her.(51-10).
* Serdica, Cabernet Sauvignon, Plovdiv, Bulgarien 1998 til 29,95 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). (51-10).
* Luis Felipe Edwards, Cabernet Sauvignon, Colchagua, Chile 1997 til 59 kr. fra ViniPortugal (tlf.: 43 63 32 22). Læs om vinen ved at klikke her.(50-09).
* Marques de Griñon, Tempranillo, Mendoza, Argentina 1997 til 50 kr. i Alta-kæden samt Prima-butikker. Import: ViniPortugal (tlf.: 43 63 32 22). Læs om vinen ved at klikke her.(50-09).
* Château de Croignon, Bordeaux Supérieur, Frankrig 1997 til 49,95 kr. fra Det Franske Vinlager (tlf.: 43 50 04 00). Læs om vinen ved at klikke her.(50-09).
* Château Cadillac-Branda, Bordeaux Supérieur, Frankrig 1997 til 75 kr. fra H.J. Hansen Vinhandel (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11, og i Aalborg 98 12 52 90) - samt kæden Vinspecialisten (tlf.: 63 12 82 00). Læs om vinen ved at klikke her.(49-08).
* Château Billerond, Saint-Émilion, Bordeaux, Frankrig 1996 til 76,60 kr. fra Bordeaux Direct (tlf.: 43 52 79 13). Læs om vinen ved at klikke her.(49-08).
* Jehan-Guillaume, Côtes-du-Lubéron, Frankrig 1997 til 36,95 kr. (3 flasker for 90 kr.) fra Det Franske Vinlager (tlf.: 43 50 04 00). Læs om vinen ved at klikke her. (48-07).
* Jehan-Guillaume, Côte-Rôtie, Frankrig 1996 til 139,95 kr. fra Det Franske Vinlager (tlf.: 43 50 04 00). Læs om vinen ved at klikke her. (48-07).
* Valentin Bianchi, Cabernet Sauvignon, San Rafael, Argentina 1995 til 149,75 kr. fra H.J. Hansen Vinhandel (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11, og i Aalborg 98 12 52 90 - samt kæden Vinspecialisten (tlf.: 63 12 82 00). Læs om vinen ved at klikke her.(48-07).
* Columbia-Crest, Merlot - Cabernet Sauvignon, Columbia Valley, Washington State, USA 1997 til 79,75 kr. fra H.J. Hansen Vinhandel (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11, og i Aalborg 98 12 52 90) - samt kæden Vinspecialisten (tlf.: 63 12 82 00). Læs om vinen ved at klikke her.(48-07).
* Château Fort St. Pierre, Côtes du Roussillon, Frankrig 1997 til 34,95 kr. fra Det Franske Vinlager (tlf.: 43 50 04 00). Læs om vinen ved at klikke her.(47-06).
* Solar Viejo, Bodegas Santamaría López, Crianza, Rioja, Spanien 1995 til 55 kr. fra Stenløse Vinimport (tlf.: 47 17 10 53). Læs om vinen ved at klikke her.(47-06).
* Rioja Ellauri, Bodegas Ellauri, Reserva, Rioja, Spanien 1991 til 65 kr. fra Stenløse Vinimport (tlf.: 47 17 10 53). Læs om vinen ved at klikke her.(47-06).
* Diane de Belgrave, Haut-Médoc, Bordeaux, Frankrig 1997 til 109,95 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). Læs om vinen ved at klikke her.(47-06).
* Numéro 1, Bordeaux, Frankrig 1996 til 65 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). Læs om vinen ved at klikke her.(45-04).
* Allora, Primitivo, Puglia, Italien 1998 til 51,25 kr. (efter 18/11 53,75 kr.) fra Kjær & Sommerfeldt (tlf. i København: 70 15 65 00 og i Århus: 86 16 78 79). Læs om vinen ved at klikke her. (45-04).
* Conde de Navasqüés, Ribera Alta, Navarra, Spanien 1997 til 51,25 kr. (efter 18/11 53,75 kr.) fra Kjær & Sommerfeldt (tlf. i København: 70 15 65 00 og i Århus: 86 16 78 79). Læs om vinen ved at klikke her.(45-04).
* Duca Sanfelice Riserva, Librandi, Cirò, Italien 1995 til 76 kr. fra Viniberia (tlf.: 38 86 26 46). Læs om vinen ved at klikke her.(44-03).
* Château Haut-Châtain, Lalande-de-Pomerol, Frankrig 1996 til 84,50 kr. fra Bordeaux Direct (tlf.: 43 52 79 13). Læs om vinen ved at klikke her.(44-03).
* Duc de Mayreuil, Gigondas, Frankrig 1997 til 89,95 kr. fra Det Franske Vinlager (tlf.: 43 50 04 00). Læs om vinen ved at klikke her. (44-03).
* Château de Cathalogne, Bordeaux, Frankrig 1998 til 275 kr. for 6 flasker fra Det Franske Vinlager (tlf.: 43 50 04 00). Læs om vinen ved at klikke her. (44-03).
* Les Grandes Serres, Côtes du Rhône, Frankrig 1997 til 44,95 kr., (110 kr. for 3 flasker) fra Det Franske Vinlager (tlf.: 43 50 04 00). Læs om vinen ved at klikke her. (44-03).
* Château Fleur du Roc, Saint-Émilion Grand Cru, Frankrig 1996 til 79,95 kr. fra Det Franske Vinlager (tlf.: 43 50 04 00). Læs om vinen ved at klikke her. (44-03).
* Domaine le Colombier, Les Grandes Serres, Vacqueyras, Frankrig 1998 til 100 kr. for 2 flasker fra Det Franske Vinlager (tlf.: 43 50 04 00). Læs om vinen ved at klikke her. (44-03).
* Villa Puccini, Toscana IGT, Italien 1997 til 59,95 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). Læs om vinen ved at klikke her.(43-02)
* Jehan-Guillaume, Crozes-Hermitage, Frankrig 1998 til 59,95 kr. fra Det Franske Vinlager (tlf.: 43 50 04 00). Læs om vinen ved at klikke her. (43-02)
* Conde de Valdemar, Rioja Crianza, Spanien 1996 til 84,75 kr. (i november 150 kr. for 2 flasker) fra H.J. Hansen Vinhandel (tlf.: i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11, og i Aalborg 98 12 52 90) - samt kæden Vinspecialisten (tlf.: 63 12 82 00). Læs om vinen ved at klikke her.(43-02)
* Guld Rose Vinen, Château Lecusse, Gaillac, Frankrig 1996 til 60 kr. fra Vinimporten (tlf.: 48 48 20 67). Læs om vinen ved at klikke her.(41-01).
* Domaine Wilfried, Les Grandes Serres, Cairanne, Côtes du Rhône Villages, Frankrig 1997 til 59,95 kr. (to for 100 kr.) fra Det Franske Vinlager (tlf.: 43 50 04 00). Læs om vinen ved at klikke her. (42-01)
* Jehan Guillaume, Saint-Joseph, Frankrig 1997 til 69,95 kr. fra Det Franske Vinlager (tlf.: 43 50 04 00). Læs om vinen ved at klikke her.(42-01)
* El Thidio Cabernet Sauvignon, Chile 1997 til 36,95 kr. fra Det Franske Vinlager (tlf.: 43 50 04 00). Læs om vinen ved at klikke her.(42-01).
* Gandia Tempranillo, Hoya Valley, Utiel-Requena, Spanien 1996 til 95 kr. for 3 flasker fra Det Franske Vinlager (tlf.: 43 50 04 00). Læs om vinen ved at klikke her. (42-01).
* Château de la Rivière, Fronsac, Frankrig 1994 til 69,95 kr. fra Det Franske Vinlager (tlf.: 43 50 04 00). Læs om vinen ved at klikke her. (42-01).
* Santo Mexico, Baja California, Mexico 1996 til 36,75 kr. fra Det Franske Vinlager (tlf.: 43 50 04 00). Læs om vinen ved at klikke her. (42-01).
* Montello, Montepulciano d'Abruzzo, Italien 1997 til 34,95 kr. fra Peter F. Heering / Danisco Distillers (tlf.: 62 17 37 99). Læs om vinen ved at klikke her.(40-52).
* Chevalier du Périgord, Merlot, Vin de Pays du Périgord, Frankrig 1998 til 36,95 kr. fra Peter F. Heering / Danisco Distillers (tlf.: 62 17 37 99). Læs om vinen ved at klikke her.(40-52).
* Serida Zinfandel, California, USA 1997 til 42,95 kr. fra Peter F. Heering / Danisco Distillers (tlf.: 62 17 37 99). Læs om vinen ved at klikke her.(40-52).
* De Payva, Bodegas Santiago Apóstol, Ribera del Guadiana, Spanien 1996 til 59,75 kr. fra Lago Import (tlf.: 54 92 74 00 / 40 53 01 61). Læs om vinen ved at klikke her.(40-52).
* Domaine Sainte Sophie, Saint Christol, Coteaux du Languedoc, Frankrig 1998 til 64,75 kr. fra H.J. Hansen Vinhandel (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11, og i Aalborg 98 12 52 90) samt kæden Vinspecialisten (tlf.: 63 12 82 00). Læs om vinen ved at klikke her.(39-50).

DESSERTVINE
* Rozès Ruby Port, portvin, Portugal til 59,95 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). Læs om vinen ved at klikke her.(48-07).
* Rozès Tawny Port, Portvin, Portugal til 59,95 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). Læs om vinen ved at klikke her.(48-07).
* Sommavite, Vin Santo, Italien til 42 kr. (50 cl) fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). Læs om vinen ved at klikke her.(43-02)

Eftertryk er tilladt
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret. Men bemærk: Det gælder kun vore nyheder fra vinens verden, ikke de vurderinger og udtalelser om vine, som landets vinjournalister citeres for. Og angiv venligst altid kilden: VinAvisen på Internet-adressen www.vinavisen.dk