Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 16, 2000


Vin-aktuelt i uge 16
17. april - 23. april 2000
      Må vi sende dig VinAvisens løbeseddel?
      Vil du hver uge modtage en e-mail med VinAvisens løbeseddel med en kort oversigt over ugens nyheder? Så send os en e-mail med din e-mail adresse skrevet nede i tekstfeltet.
      OBS: Det er ikke nok bare at sende en "tom" e-mail. Din e-mail adresse skal stå i tekstfeltet, gerne sammen med anden tekst. Klik her: anker@vinavisen.dk
Links til de forrige uger
Vi ved, at nogle af vore 5-7000 læsere kun læser VinAvisen hver anden uge. De læser ugens aktuelle nyhedsbrev og finder forrige uge i arkivet.For at lette livet for disse hver-anden-uge-læsere bringer vi her links til de forgangne tre uger:
VinAvisen uge 13VinAvisen uge 14VinAvisen uge 15


.
      Denne uges motto
      Drik vin, og høst fordelen derved; drik øl, og bliv fed; drik vand, og dø.
Tysk ordsprog


Primeur-salget i Bordeaux
I Bordeaux var man ikke ubetinget begejstret for 1999-årgangen, der for to uger siden blev udbudt i primeur-salg, mens vinen stadig ligger og lagrer rundt omkring på slottene.
Flere internationale vinblade meddeler, at de bedste af de bedste rødvine er elegante, frugtagtige, bløde og nemme at drikke - og at de værste er tørre med en krads garvesyre. På grund af vejrets ugunst blev 1999 i høj grad et år, hvor dygtighed i kælderarbejdet er af meget stor betydning.
Meget tyder på, at 1. cru-slottene vil kunne holde deres høje priser, mens mange andre slotte vil være nødt til at skære ned på de prismæssige fordringer. 1997-årgangen med de urimeligt høje priser er stadig langtfra solgt, og snart kommer 1998-årgangen på markedet.
Hvad man mest har diskuteret under primeur-salget, var tidspunktet for denne kampagne. At sælge og prissætte 1999-årgangen på så tidligt et tidspunkt anses af mange for vanvid. Hvordan kan man spå om en tyveårig, mens hans stadig er baby? spørges der.
- Efter min mening er det alt for tidligt, siger Charles Chevalier, der er direktør på Château Lafite, til vinbladet Wine Today. - Man kan smage en vins komponenter, men man kan ikke smage blandingen.
Madame May-Eliane de Lencquesaing på Château Pichon Longueville Comtesse nægtede ganske enkelt at lade køberne og den internationale vinpresse smage slottets vine. - Hvis jeg i gamle dage havde præsenteret mine vine så tidligt, sagde hun, - ville min far have fortalt mig, at jeg var tosset.

Ordet Reserva går på lagring, ikke på kvalitet
Historien om Politikens "Reserva-sag" mod FDB (se ugerne 13, 14 og 15) har foranlediget et indlæg fra Ole Madsen, Katalansk Import - El Cava:
- Jeg ser en anden problemstilling i sagen, skriver han. - Der hersker i Danmark en udbredt misforståelse om de spanske lagrings-begreber Crianza, Reserva og Gran Reserva, idet de fleste direkte overfører disse begreber til kvaliteten, hvilket absolut ikke er tilfældet.
- Jeg kan komme med utallige eksempler på, at man finder fx Crianza-vine, som uomtvisteligt er af bedre kvalitet end Reserva- eller Gran Reserva-vine. Men FDB - og med dem stort set alle andre supermarkeder, nærbutikker osv. - sælger udelukkende en række af deres vine "på navnet" og hjemtager derfor ofte vine af en meget beskeden kvalitet, som udelukkende sælges på benævnelsen Reserva eller Gran Reserva.
Rent juridisk er der intet galt i dette, forbrugerpolitisk kan man vel tale om lidt vildledning, da man faktisk har indført en standard for fx Reserva-vin, som ikke har noget at gøre med det oprindelige begreb.
VinAvisen nævner i sin seneste kommentar, at man fremover vil indføre princippet med flaskelagring i Jumilla, hvorved den omtalte vin vil blive dyrere, blandt andet grundet fragt og flaskeafgift. Dette er kun rigtigt, for så vidt FDB vælger fortsat at sælge vinen som Reserva.
Det står naturligvis FDB frit for fremover at hjemtage vinen på tank og herefter sælge vinen til uændret pris, men uden ordet Reserva, Men her er vi nok ved sagens kerne: Uden benævnelsen Reserva vil vinen ikke kunne hamle op med andre supermarkeders vine med "finere" benævnelser.

Bliv vin-importør - til eget brug
I Penge og Privatøkonomi har Torben Busekist skrevet en artikel om, hvordan man som privatperson selv importerer vin til eget brug.
Billigst gør man det ved selv at hente vinen - og man må jo medtage op til 90 flasker over grænsen til privat brug. Herved spares 5,25 kr. i vinafgift og 1,60 kr. i emballageafgift.
Man kan oven i købet slå sig sammen med gode venner, købe et større parti, opnå en rimelig mængderabat, få vinen sendt til et af de mange pakhuse i Tyskland lige syd for Kruså eller Padborg - og hente vinen der, når man har tid, lyst og behov. Bladet anbefaler i den forbindelse firmaet Steckhan & Peters i Flensborg, hvor frau Vibeke Binder på tlf.: 00 49 46 1 95 70 00 taler dansk.
De store cru-vine kan det som regel ikke betale sig at købe i Frankrig, skriver bladet. Priserne er ofte de samme som i Danmark, ja, ofte højere.
Det anbefales i øvrigt - når man selv er i Frankrig - ikke at købe på slottene, men gå efter de utroligt lave priser i de store supermarkeder som Carrefour, Super U, Casino, Spar, Champion, Leclerc og Intermarché.

Det lysner for Englands barer
I sidste uge afslørede den britiske regering planer om at tilpasse landets beværterlove til det øvrige Europas regler.
I næsten hundrede år har barerne haft nogle meget strenge love for licens og åbningstider. Barerne skal således lukke klokken præcis 23 med det resultat, at folk skyller en masse ned i sidste øjeblik og tumler ud på gaden - og ind i hinanden.
Mange af reglerne blev indført under den første verdenskrig for at hindre arbejderne i at drikke sig fulde i stedet for at gøre en krigsindsats.
Skotland har allerede en mindre striks lov, og 160.000 udskænkningssteder med licens i England og Wales kan nu se frem til lempelser, der i nogle tilfælde vil tillade udskænkning døgnet rundt. Samtidig vil man dog også indføre skærpede forholdsregler mod mindreåriges drikkeri og antisociale drukkenbolde.
Sidste år drak briterne for 150 milliarder dkr. øl på barerne, og politiet måtte rykke ud til 676.000 bataljer i gaderne udenfor. Mange mener, at de mindre stramme lukketider vil medføre en mere social indtagelse af drikkevarerne og en mere sober udgang fra stederne - ligesom i den mere kultiverede del af Europa, hvor man drikker vin til maden og ikke for at blive beruset.
.
.
Ædle vine
til salg
.
      Her er VinAvisens opslagstavle, hvortil læserne kan indsende besked om vine, de har til salg - eller vine, de efterlyser. Vi optager gratis indlæg fra private, og køber og sælger må selv kontakte hinanden og tinge om priser osv.
      Under disse linier kommer ugens opslag, og lignende tilbud og efterlysninger kan e-mailes til anker@vinavisen.dk
.38
      Sælges: 2 flasker Château d'Issan 1986, Margaux 3 cru, 375 kr pr. flaske. Henvendelse til Peter Hansen, tlf.: 46 35 27 01 eller e-mail: peter999@post12.tele.dk.
.39
      Sælges: 12 flasker Château Gruaud-Larose 1993, Saint-Julien 2. Cru, i original trækasse. 275 kr. pr. flaske * 12 flasker Château La Tour-Carnet 1994, Haut-Médoc 4. Cru, i original trækasse. 150 pr. flaske * 10 flasker Lanessan 1995, Haut-Médoc Cru Bourgeois Supérior. 130 kr. pr. flaske. Henvendelse til Allan Rask, tlf.: 66 11 01 04.
.40
      Købes: For at fuldende en samling af grand cru-vine søger jeg to flasker (eller en kasse) af hver af følgende vine: Château Batailley 1994 * Château Cammensac 1994 * Château Dauzac 1994 * Château Leoville Poyferré 1994 * Château Marquis d'Alesme Becker 1994 * Château Marquis de Terme 1994. Henvendelse til Iacob Schjerbeck, Cousin & Compagnie Sarl, Place du Parlement, F-33000 Bordeaux, Frankrig, tlf.: 00 33)5 56 01 20 23, fax: 00 33 5 56 48 23 20, e-mail: iakob@cousin.fr.
.41
      Sælges: 1 kasse Hacienda Monasterio, Ribera del Duero 1993, i alt 1500 kr. - eventuelt bytte med anden vin. Henvendelse til Niels Lillelund, tlf.: 38 33 57 27.
.


Erik Skovenborg, som han ser ud på bogens omslag.
    Flotte anmeldelser til Skovenborgs bog
    Erik Skovenborgs bog "Vin og helbred - myter og facts", som vi anmeldte i sidste nummer af VinAvisen, har fået en strålende modtagelse i flere aviser.
    Fx skriver Flemming Kyed i Information: - Det er måske det hidtil mest dækkende værk om emnet og en oplagt kandidat til oversættelse til hovedsprogene. Der er ikke tale om en hurra-optimistisk sales-talk, men om en grundigt argumenteret bog skrevet af en mand, der heldigvis også elsker et godt glas og er velsignet med en pæn portion humoristisk sans.
    I Århus Stiftstidende har Jørgen Bollerup Hansen haft et stort interview med forfatteren, hvoraf det fremgår, at Erik Skovenborg er praktiserende læge i Egå og specialist i emnet hjertekar-sygdomme og alkohol. Til bladet fortæller Skovenborg, at 93 procent af, hvad der er skrevet om alkohol, handler om misbrug. - Der er kun 7 procent tilbage til bøger og artikler om det, som du og jeg gør. Man trængte til en bog for almindelige mennesker, der drikker alkohol i almindeligt omfang. En bog, der også omhandler, hvad der sker med hjernen og nyrerne, når de udsættes for alkohol Men hvor der ikke er løftede pegefingre.
    Bogen er udgivet af forlaget Klim. Den er på 310 sider og koster 298 kr.

7% af al detailhandel på Nettet om fem år
Ifølge Jubii E-handel Nyt vil europæisk e-handel over de kommende fem år stige med 98% om året til 175 milliarder Euro i år 2005.
Indførelsen af Euro-valutaen forventes at fyre op under trenden, mener Forrester Research B.V. Og hvis ikke traditionelle detailhandlere kommer online og sælger ud over deres egne landegrænser, vil de blive kvalt af ny konkurrence.
Denne vækst vil blive drevet af det forventede boom i nye tilslutninger til Internet, og det er klart, at den også vil berøre salget af vin.
I 2005 forventes 7% af al detailhandel at finde sted via Internettet. De nordiske lande og Tyskland vil således indhente USA og på nogle markeder overhale storebror derovre. Sverige vil slå alle andre europæiske lande med 9,3% online detailhandel.
Alt dette kan man læse mere om på adressen http://www.forrester.nl/ER/Press/Release/0,1769,266,FF.html.

Mere og mere vin fra Washington
Nord for Californien ligger som bekendt Oregon, og nord for Oregon ligger Washington - helt oppe mod grænsen til Canada. Men der er alligevel ikke koldere, end at man kan producere udmærkede vine. Og det gør man så i større og større omfang - uden særligt hensyn til verdens voksende vinsø.
I sidste uge offentliggjorde det amerikanske landbrugsministerium tal, der viser udviklingen i Washington State's vin-appellationer. I 1993 omfattede de 4492 hektar vinmarker, i 1999 var de vokset til 10.038 hektar.
Men - trods vinsø andre steder - er der større efterspørgsel efter Washington-vine, end høstmængden kan klare. Så derfor vil endnu 950 ha nyplantede vinmarker bliver taget i brug i dette forår - en forøgelse på næsten 10 procent.
I 1993 var 64 procent af markerne i Washington State tilplantet med hvidvinsdruer, mens kun 36 procent var rødvinsdruer. I dag er 56 procent af druerne til rødvin og 44 procent til hvidvin.
.
      John F. Kennedys vine på auktion
      I sidste uge gik Christie's i New York i gang med at sælge vine fra "The President's Cellar" - vine, som John F. Kennedy har ejet.
      Det første parti bestod af fire flasker Château Lafite-Rothschild 1874, der gik for 3525 dollars (cirka 25.000 kr.). Flaskerne blev solgt til fordel for organisationen "Big Brother Big Sisters of New York City".
.


En skærmside fra et af de programmer, der kan downloades fra Internettet.
      Endnu et program til vinkælderen
      I sidste nummer af VinAvisen fortalte vi om tre computerprogrammer til at holde check på flaskerne i en vinkælder - dels et på dansk fra Kjær & Sommerfeld (tlf.: 70 15 65 00), dels to, som kan fås via adresserne www.winetech.com/og www.winetitles.com.au/vindata.htm.
      Men der eksisterer endnu et, siger en af VinAvisens læsere i Hjørring, Ole Søholm Jensen.
      Det er det australske program fra Ken Tripp, som han med stor fornøjelse har anvendt de sidste tre år. En demo-version kan hentes på adressen:
      www.winebase.com.au/, og ved et eventuelt køb er der en leveringstid på cirka en uge.
      Sammen med det fulde program får man den australske "Gold-book" med et hav af
      oplysninger omkring australsk og newzealandsk vin, bl.a. kvalitetsbedømmelser
      og priser.
På vej mod normale tilstande
Svenskerne er fortsat på vej mod mere normale tilstande. Nu taler de om at give pizzariaer, sushibarer osv. lov til at sælge øl, vin og spiritus.
Hidtil har det været et uomgængeligt krav ved salg af alkoholiske drikke, at spisestedet skulle have et komplet restaurationskøkken.

VinAvisen på firmaets opslagstavle
Samtidig med, at han tilmeldte sig til hver uge at modtage VinAvisens løbeseddel, skrev en læser til os:
- Nogen hænger en kopi af VinAvisen op på opslagstavlen i firmaet. Jeg læser den næsten hver uge. Det er meget interessant læsning. Jeg glæder mig hver uge.
Tak for et venligt brev - og tak for den gode idé med opslagstavlen. Det må mange andre også meget gerne gøre. Vi har jo ikke økonomi til at reklamere for avisens eksistens og er glade for al den mund-til-mund reklame, vi kan få.

Nyt dansk slot i Bordeaux
Endnu en dansk vinbonde er på banen. I 1996 købte Willy Pedersen og hans franske hustru det lille Château La Corne med 2 ha vinmarker og 1 ha skov i nærheden af Château Malromé uden for Saint-Macaire, som flere danskere på vinrejse i Bordeaux har besøgt, og hvor maleren Toulose-Lautrec døde i 1901.
Willy Pedersen fortæller, at han som 60-årig direktør stoppede med arbejdslivet i Danmark og købte slottet, der ikke kostede mere end et dansk parcelhus.
Det med at stoppe arbejdslivet kom dog ikke ikke til helt at passe. Det blev lidt af et chok for parret, hvor meget arbejde der egentlig er med at passe vinmarker og producere vinen i kælderen. Men de klarede det med hjælp fra gode naboer og en dygtig ønolog.
Den årlige produktion er cirka 12.000 flasker, heraf cirka 30 procent hvidvin. Yderligere har man en gæstelejlighed.
Slottets adresse er: Château La Corne, F-33490 Le Pian sur Garonne, Frankrig, tlf./fax: 00 33 5 56 76 47 44, e-mail: la.corne@wanadoo.fr, og vinen sælges udelukkende i Danmark gennem Møllers Vinimport i Højbjerg (tlf.: 86 27 44 01 - efter kl. 18 - eller e-mail: moellers_vinimport@firma.tele.dk).

De er mange om det downunder
Hver 94. time oprettes der et nyt winery i Australien, fremgår det af den netop udkomne årbog for australsk og newzealandsk vinindustri.
I alt åbnede 93 nye wineries i 1999, dvs. næsten to om ugen, så der i dag er 1197 wineries.
Delstaten Victoria fører med i alt 336, selv om tre fjerdedele af dem behandler mindre end 1000 tons druer om året. Derefter kommer South Australia (275 wineries), New South Wales (273), Western Australia (195), Tasmania (69), Queensland (48) og Northern Territory (1).
Men selv om mange nye wineries kommer til, så fremstilles den største mængde vin, næsten 70 procent, af industriens fire store virksomheder: Southcorp Wines, BRL Hardy, Orlando Wyndham og Mildara Blas.
Southcorp behandlede 224.000 tons druer i 1999, BRL Hardy 198.000 tons, Orlando 118.000 tons og Mildara Blass 72.000 tons.
Simeon Wines, det kæmpestore firma, der behandler druer for mange producenter, tog sig af i alt 142.000 tons.
Af årbogen fremgår, at 40 procent af alle australske wineries eksporterer deres vine, 935 sælger vin “ved stalddøren”, næsten en fjerdedel har e-mail og 297 egne websites.

Ugens fund: De bedste vine
Til denne uge har VinAvisens smagepanel fundet disse drikkeværdige vine:

Terra dei Cavalieri, Fattoria la Loggia, Chianti Classico, Italien 1996
59 kr., Carlo Merolli, tlf.: 45 85 19 78
Her er en rigtig klassisk Chianti - saftig og imødekommende, med god frugt og en let sødme. En glimrende vin til mange retter - og til de aftener, hvor man er mange om bordet og langer til fadet med pasta og alt det andet rare italienske.

Casa Madero Chardonnay, Paras Valley, Mexico 1996
77,95 kr., Amka Vinimport, tlf.: 86 41 10 37
En hvidvin fra det ældste vinhus på den vestlige halvkugle, Casa Madero, grundlagt i 1597 af Don Lorenzo Garcia - som helt bestemt ikke har anvendt Chardonnay-druen. Det gør man nu, og resultatet er blevet en "fed" og afrundet vin, næsten "glat", men en ren og god smag af Bourgogne-druen.

Santagostino Nero d'Avola / Syrah, Sicilien IGT, Italien 1996
49,95 kr., Allied Domecq, tlf.: 56 30 02 00
De er ikke bange for at prøve noget nyt nede på Sicilien, og de gør det med stor dygtighed. I denne rødvin, der er prisbillig i forhold til kvaliteten, har de blandet den franske Rhône-drue Syrah med den "indfødte" sicilianske drue Nero d'Avola. Vinen er en god mundfuld, ret saftig med smag af blomme, bær, chokolade, vanille ...

Rosso di Montalcino, Castello Banfi, Italien 1997
109,95 kr., Amka Vinimport, tlf.: 86 41 10 37
For et par uger siden blev Castello Banfi kåret som "international Winery of the Year" på Vinitaly i Verona, og med denne rødvin i glasset nikker man samstemmende. Det er en herlig vin, blød, saftig og meget lækker. Den vil være fortræffelig til gode kødretter eller til en anretning af fristende oste.
.
    Her finder du de gode vine
    Når VinAvisens smagepanel har udnævnt en vin til at være blandt "Ugens fund, de bedste vine" (se ovenfor), vil den i en periode kunne placeres på vore sider i afsnittet Hvilken vin passer til maden? Samtidig markeres vinen med VinAvisens gyldne Etiket.
    Listen over alle vine, der aktuelt udstilles på denne måde, kan du se ved at klikke på disse ord.
Må vi sende dig VinAvisens løbeseddel?
Vil du hver uge modtage en e-mail med VinAvisens løbeseddel med en kort oversigt over ugens nyheder? Så send os en e-mail med din e-mail adresse skrevet nede i tekstfeltet.
OBS: Det er ikke nok bare at sende en "tom" e-mail. Din e-mail adresse skal stå i tekstfeltet. Klik her: anker@vinavisen.dk

Vine i top - med telefonnumre
Her kommer listen over nogle af de vine, som vinjournalisterne har fremhævet i ugen, der gik. Ved samtlige vine har vi anført importørens eller forhandlerens telefonnummer, så du nemt kan ringe op og spørge, hvor vinen fås.
Fyens Stiftstidende (ved Jørgen Aldrich):
* Prieuré, Château Ksara, Libanon 1997, rødvin til 300 kr. for 6 flasker fra H.J. Hansen (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11, og i Aalborg 98 12 52 90) - samt kæden Vinspecialisten (tlf.: 63 12 82 00).

* Château La Baronne, S.& A. Lignères, Corbières, Frankrig 1998, rødvin til 300 kr. for 6 flasker fra H.J. Hansen (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11, og i Aalborg 98 12 52 90) - samt kæden Vinspecialisten (tlf.: 63 12 82 00).
* Vanel Chardonnay, Midi, Frankrig 1999, hvidvin til 300 kr. for 6 flasker fra H.J. Hansen (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11, og i Aalborg 98 12 52 90) - samt kæden Vinspecialisten (tlf.: 63 12 82 00).
* Santa Barbara, Primitivo di Manduria, Italien, rødvin til 100 kr. for 3 flasker i Føtex.
Alt for Damerne (ved Flemming Hvelplund):
* Houdamond Reserve, Stellenbosch, Sydafrika 1997, rødvin til 100 for 2 flasker i Føtex.

* Yanwirra, Cabernet / Merlot, Western Australia 1997, rødvin til 79 kr. i Bilka.
* Gallo Sonoma, Pinor Noir, Californien, USA 1996, rødvin til 99 kr. hos Skjold Burne.
Århus Stiftstidende (ved Palle Westphal):
* Prieuré, Château Ksara, Libanon 1997, rødvin til 300 kr. for 6 flasker fra H.J. Hansen (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11, og i Aalborg 98 12 52 90) - samt kæden Vinspecialisten (tlf.: 63 12 82 00).

* Casa Madero Chardonnay, Parras Valley, Mexico 1996, hvidvin til 77,95 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00).
* Casa Madero Cabernet Sauvignon, Parras Valley, Mexico 1997, rødvin til 77,95 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00).
Politiken (ved Jørgen Mønster Pedersen):
* Carmenère Reserva, Undurraga, Colchagua Valley, Chile 1999, rødvin til 110 kr. for 2 flasker i Bilka.

* Alambre, Fonseca, Moscatel de Setúbal, Portugal 1996, hedvin til 59,95 kr. i Føtex.
Jyllands Posten (ved Ulrik Boesen og Niels Lillelund):
* Lucien Albrecht, Pinot Gris, Alsace, Frankrig 1998, hvidvin til 64 kr. fra Bergmann Vinimport (tlf.: 48 28 00 35).

* Trimbach Reserve, Pinot Gris, Alsace, Frankrig 1997, hvidvin til 85 kr. fra Sigurd Müller Vinhandel (tlf.: 98 18 50 99).
* Kuentz-Bas, Collection, Pinot Gris, Alsace, Frankrig 1998, hvidvin til 129 kr. fra Østjysk Vinforsyning (tlf.: 86 98 84 00).
B.T. (ved Gitte Hindholm og Svend Erik Olsen):
* Bellingham Pinotage, Coastal Region, Sydafrika 1998, rødvin til 69,76 kr. (i april 59,75 kr.) hos Skjold Burne.

Jyllands Posten København (ved Anders Grøndahl):
* Domaine Roger Sabon, Chapelle de Maillac, Côtes du Rhône, Frankrig 1998, rødvin til 60 kr. hos Gobi (tlf.: 36 13 00 60).

* Auguste Clape, Côtes du Rhône, Frankrig 1998, rødvin til 95 kr. hos Viticole (tlf.: 86 12 52 91).
* Domaine de l'Enclos, Côtes du Rhône Villages, Frankrig 1998, rødvin til 79 hos Enoteca (tlf.: 38 88 48 38).
* Mittnacht-Klack, Oberberg, Pinot Blanc, Alsace, Frankrig 1996, hvidvin til 62,50 kr. i Gova Supermarked (tlf.: 39 63 09 80).
* Huber & Bleger, Pinot Blanc / Clevner, Alsace, Frankrig 1998, hvidvin til 60 kr. hos Lars Bjørn Vinimport (tlf.: 39 64 30 00).
* Armand Scherer, Riesling, Alsace, Frankrig 1996, hvidvin til 69,75 kr. fra Vinmonopolet (tlf.: 87 20 08 88).
ErhvervsBladet (ved Ruth Tilgaard):
* E&J Gallo Turning Leaf, Cabernet Sauvignon, Sonoma County, Californien, USA 1995, rødvin til 99 kr. fra Taster Wine (tlf.: 43 45 14 20).

* Canyon Road, Cabernet Sauvignon, Californien, USA 1998, rødvin til 70 kr. fra Maxxium Danmark (tlf.: 39 16 06 00).
* Geyser Park, Cabernet Sauvignon, Californien, USA 1996, rødvin til 134 kr. fra Maxxium Danmark (tlf.: 39 16 06 00).
* Clos Pegase, Cabernet Sauvignon, Napa Valley, Californien, USA 1997, rødvin til 215 kr. fra Sigurd Müller Vinhandel (tlf.: 98 18 50 99).
* Estancia, Cabernet Sauvignon, Alexander Valley, Californien, USA 1997, rødvin til 195 kr. fra Vinens Verden (tlf.: 66 14 44 48).
* Rutherford Ranch, Cabernet Sauvignon, Napa Valley, Californien, USA 1996, rødvin til 99 kr. fra FDB (tlf.: 43 86 43 86).
Frederiksborg Amts Avis (ved Jens Ole Kristiansen):
* Chivite Chardonnay, Navarra, Spanien, hvidvin til 54,95 kr. i Irma.

ErhvervsBladet (ved Flemming Hvelplund):
* Carmen, Cabernet Sauvignon, Chile 1998, rødvin til 59 kr. fra Vinens Verden (tlf.: 66 14 44 48).

Berlingske Tidende (ved Jacqueline Jensen):
* Santa Rita Carmenère, Reserva, Maipo Valley, Chile 1997, rødvin til 75 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 10 37).
* Santa Rita Triple C, Maipo Valley, Chile 1997, rødvin til 139,95 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 10 37).
Penge og Privatøkonomi (ved Søren Søndergaard og Ole Høy Hansen):
* Les Jamelles Cabernet Sauvignon, Vin de Pays d'Oc, Frankrig 1998, rødvin til 49,75 kr. fra Grand Vin (tlf.: 43 46 99 00).

* Domaine Brusset, Côtes du Rhône Villages Cairanne Côtes Travers, Frankrig 1998, rødvin til 65 kr. fra Sigurd Müller Vinhandel (tlf.: 98 18 50 99).

Vil du hellere have VinAvisen pr. fax?
Som en speciel service tilbyder vi at sende VinAvisen pr. fax til læsere, der endnu ikke er kommet på Internettet. Et abonnement for ti uger koster 495 kr. plus moms. Ring venligst til Vinens Hus, tlf.: 33 32 62 20, og aftal nærmere. Faxen vil som regel blive sendt mandag eftermiddag.

Vil du hellere have hele VinAvisen som e-mail?
Flere travle branchefolk har spurgt os, om de kan få tilsendt VinAvisen direkte som e-mail - altså ikke kun ugens gratis løbeseddel, men hele avisens tekst. De finder det vigtigt at kunne holde sig ajour med, hvad der sker i vinens verden og få oplysninger og tips, der blandt andet kan hjælpe dem i forhandlinger med udenlandske producenter.
Dette kan godt lade sig gøre. Man kan tegne abonnement på VinAvisens friske nyheder hver mandag morgen tilsendt egen e-mail adresse. Prisen for abonnement i et halvt år er 390 kr.
Abonnement kan tegnes ved henvendelse til Vinens Hus, tlf.: 33 32 62 20.

Nyheder fra de tidligere uger
Mange af VinAvisens nyheder fra tidligere uger er stadig aktuelle, og de findes derfor i VinAvisens arkiv.

Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Det gælder kun vore nyheder fra vinens verden, ikke de vurderinger og udtalelser om vine, som landets vinjournalister citeres for. Og angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: VinAvisen på Internet-adressen www.vinavisen.dk