Vin-aktuelt i uge 36
4. september - 10. september 2000

Bordeaux’ vinkomité protesterer
Vi har tidligere - i uge 33 - citeret avisen Scotland on Sunday, der skrev om embedsmænd fra vinkomiteen i Bordeaux (CIVB), der i al hemmelighed var på jagt i britiske supermarkeder efter flasker, der kan ødelægge Bordeaux-distriktets renommé.
Denne artikel har bragt sindene i kog hos CIVB, der har protesteret over for den skotske avis. CIVB hævder, at der skam ikke er noget hemmeligt ved denne kontrol, og at der ikke er tale om noget politi med retslige beføjelser.
Den skotske avis antydede også, at nogle af de underlødige flasker Bordeaux-vin har været strammet op med vin fra Languedoc. Dette tilbageviser CIVB og forlanger nærmere dokumentation.
Afslutningsvis skriver CIVB, at ingen andre vinregioner i verden end Bordeaux checker kvaliteten af deres vine hele vejen fra distrikt til supermarkedhylde. Det er sikkert rigtigt. Kan det være, at de andre vinregioner ikke har brug for en sådan kontrol?
Det bliver spændende at se, hvad den skotske avis har at sige til den franske protest - og til sit forsvar.

Dansk vin bestod testen
I omtalen af Bordeaux' "vinpoliti" i uge 33 stillede VinAvisen også det retoriske spørgsmål: Gad vide om Bordeaux-udsendingene også render rundt i danske supermarkeder?
Vi har stillet spørgsmålet til Michael Carl hos Chris-Wine, der jo ejer det velestimerede Bordeaux-slot Château de Seguin, og han kunne fortælle, at CIVB i hvert fald i Tyskland har udtaget prøver af Bordeaux-vine.
CIVB's embedsmænd har således meddelt, at man i supermarkedet TOOM i Egelsbach har købt en flaske Château de Seguin 1997. Vinen er blindsmagt og har kun fået lovord med på vejen.
På et formfuldendt fransk har CIVB tilskrevet slottet: - Vi er lykkelige over, at denne vins kvalitet, et resultat af Deres arbejde, vidner om den indsats, der er gjort for at garantere Bordeaux-vinenes gode omdømme.

Pression over for tv-kanal
På en af fjernsynskanalerne har de et program, hvor nogle mennesker sidder rundt om et bord og snakker om forskellige emner. I den første udsendelse havde deltagerne et godt glas vin foran sig - for vin er jo ikke kun sundt for helbredet, men fremmer også den gode stemning mellem mennesker.
Men - i de efterfølgende udsendelser var der kun vand på bordet. Hvorfor? Jo, tv-kanalen havde modtaget en masse protestbreve fra mennesker, der var forargede over "drikkeriet for åben skærm".
Utroligt, at kanalen bøjer sig for den slags pression. Vil det sige, at vi andre skal til at protestere over, at der nu kun er vand på bordet?

Om at drikke etiketter eller ej
I tirsdags refererede Berlingske Tidende en britisk rundspørge, der har vist, at mandlige vinkøbere går efter flaskernes beskrivelser af terræn, jordbund, klima, vindretninger, lagerforhold og fadenes træsorter, mens kvinder kort og godt køber vine, der smager godt, uanset hvor de kommer fra. Navne på etiketter og irrelevante oplysninger om opvækst beskrives som vinbranchens svar på bilernes fartstriber.
Det er nu vist en gammel sandhed. Fx indledes Politikens Vinbog med disse ord: - Mange begrænser deres vin-engagement til et spørgsmål om "kan jeg lide vinen i glasset, eller kan jeg ikke lide den?". Jamen, det er da en aldeles fin indfaldsvinkel. I virkeligheden er det jo det, det hele går ud på. Og når det kommer til stykket er det en langt bedre indstilling end at "drikke etiketter".

Australiens Foster’s køber Beringer
Den store australske Foster’ Brewing Group ejer vinfirmaet Mildara Blass, der er blandt de fire største i Australien, og som markerer sig stærkt i flere lande gennem opkøb af vinklubber med et samlet antal medlemmer på over 1 million.
Nu har Foster’s også købt det store winery Beringer i Napa Valley, skriver Wine Market Report. Prisen er sat til 1,47 milliarder dollars.
Købet, der betegnes som det største i både amerikansk og australsk vinindustri, vil mere end fordoble Mildara Blass.
Tidligere i år blev Windsor Vineyards i Sonoma købt af Mildara Blass.

Tidligste høst i 30 år
Der er hedebølge over det meste af Italien, især nede mod syd, og varmen har fremskyndet druernes modning med mindst ti dage, skriver Wine Spectator. Det bliver den tidligste høst i de sidste 30 år.
Mange steder er temperaturen i dagtimerne over 40 grader, og vinen vil nå et indhold af alkohol på 15 procent. Dette har fået nogle af vinbønderne til at høste om natten, hvor temperaturen er lavere, og druerne bedre bevarer deres friskhed og syre.

Tidligste høst i 20 år
Også i det franske Beaujolais er man tidligt på færde, når høsten starter i dag, mandag. Det er den tidligste høst i 20 år, skriver Agence France Presse.
Høsten forventes at give cirka 1,3 millioner hektoliter vin, hvoraf halvdelen - 85 millioner flasker - eksporteres til 150 lande.
Årets vinhøst i Frankrig ser i øvrigt ikke lovende ud, og der kræves et strålende høstvejr, hvis kvalitet og mængde skal blive nogenlunde. Sommeren har været skrap med kraftig blæst og regn - vekslende med varme. I juli var blev flere vinmarker ødelagt af hagl, og i blandt andet Champagne, Bourgogne og Beaujolais er der risiko for alvorlig chlorosis, hvor bladene bliver gule på grund af mangel på jern i undergrunden.

Så meget drikker de om året
Som nævnt i sidste nummer af VinAvisen har vi endnu ikke fået fat i den nyeste statistik (1998) fra Office International de la Vigne et du Vin, der holder til i Paris, men nogle af tallene er da sluppet ud til verdenspressen. Her kommer listen over de ti lande med det største årlige forbrug af vin pr. indbygger:
.
Pr. person, 1998
Pr. person, 1997
1
Luxembourg
84,5 liter
52,0 liter
2
Frankrig
73,4 liter
60,0 liter
3
Italien
66,0 liter
53,5 liter
4
Slovakiet
58,6 liter
5
Kroatien
57,2 liter
6
Portugal
56,9 liter
61,0 liter
7
Schweiz
49,1 liter
43,5 liter
8
Argentina
47,5 liter
40,0 liter
9
Spanien
45,7 liter
34,8 liter
10
Uruguay
42,2 liter
34,0 liter
.
I forhold til 1997-statistikken er man blevet endnu mere glad for vin i de enkelte lande - med mindre de to statistikker er udformet på forskelligt grundlag. Vi håber senere at kunne bringe den komplette statistik med mere nøjagtige tal, der ikke er omregnet fra gallons.
Danmark vil som sædvanlig ligge ret højt oppe på listen. I 1997-statistikken var vi nr. 12 med et forbrug på 29,3 liter pr. næse.
Se i øvrigt de statistikker, vi har samlet på en speciel side.

Fransk-canadisk samarbejde
Groupe Taillan er Frankrigs største producent af Appellation Contrôlée-vine, og Vincor International er Canadas største vinproducent. Nu har de to slået sig sammen, og ifølge avisen Vancouver Sun vil de bygge et kvalitets-winery under navnet Osoyoos Larose - Larose efter Château Gruaud-Larose, der ejes af Taillan.
Vineriet kommer til at ligge i South Okanagan i British Columbia, lige nord for grænsen til USA og nord for den amerikanske vinstat Washington.
I det nye winery vil de fremstille Meritage-vine, og som konsulent har de engageret den allesteds nærværende Michel Rolland.
I 1999 gik Vincor i samarbejde med det store Bourgogne-firma Boisset om at bygge et vineri på Niagara-halvøen i Ontario, og her tegner den berømte Frank Gehry bygningerne. Han er arkitekten bag Guggenheim-museet i Bilbao og Marques de Riscals nye besøgscenter.

Hvad er Meritage-vine?
Meritage-vine er nævnt i ovenstående tekst, og det er et navn, man i Amerika bruger om vine på traditionelle Bordeaux-druer. Dvs. rødvine på Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot og Malbec og hvidvine på Sauvignon Blanc og Sémillon.

Læsningen flyttes til Internettet
Vi på VinAvisen mærker en stadig stigende tilgang af læsere, og tak for det. Men det er nok en generel tendens. Ifølge Jubii Annoncør Nyt mener to ud af tre Internet-brugere, at de anvender mindre tid på at læse avis, efter at de er kommet på Nettet. Og cirka en tredjedel siger, at de ser mindre tv.
Dette er en af konklusionerne i en spørgeskema-undersøgelse, som Login ApS har foretaget blandt knap 100.000 deltagere i brugerafstemningen om Det gyldne @ 2000.
Især kvinderne og de højtuddannede bruger aviserne mindre. Omkring 65% af alle mænd og 70% af alle kvinder har på grund af Nettet mindre tid til avislæsningen. De tilsvarende tal for tv-mediet er henholdsvis 36% og 31%.
Internettet rammer imidlertid ikke kun aviserne. Hver 3. i undersøgelsen siger, at der bruges mindre tid på tv, ugeblade og magasiner. Hver 4. bruger mindre tid på fagblade - mens kun 10-15% siger, at de bruger mindre tid på at høre radio.

VinAvisens store vinrejse
Der er stadig nogle ledige pladser på VinAvisens store vinrejse i ugen fra den 1. til den 8. oktober. Vi har arrangeret rejsen i samarbejde med De Danske Vinrejser. Se det detaljerede program ved at klikke her.

Verdens ti største bryggerier
Vor svenske samarbejdspartner WOW FaxNews har bragt denne liste over de ti største bryggeri-koncerner i verden:
.
1Anheuser-BuschUSA
2InterbrewBelgien
3HeinikenHolland
4SABSydafrika
5AmbevBrasilien
6MillerUSA
7CarlsbergDanmark
8Scottish & NewcastleEngland
9AsahiJapan
10KirinJapan
Succes i Alsace
Alsace-vine sælger bedre end nogensinde. I 1999 solgtes 6 procent mere end i 1998, og eksporten øgedes med 10 procent.
Især gik det godt for den mousserende Crémant d'Alsace, hvor salget øgedes med hele 21 procent.
Efter Champagne er Crémant d'Alsace nu den største appellation for mousserende vin. Ugens fund: De bedste vine
Til denne uge har VinAvisens smagepanel fundet disse yderst drikkeværdige vine:

J. Lohr, Hilltop Vineyards, Cabernet Sauvignon 1996
200 kr., Irma (dog kun i de største butikker)
En meget lækker og meget fyldig rødvin med fornem frugt - blomme, svedske, sorte bær - og en blød garvesyre. Duften er intens, let røget og meget kompleks, og eftersmagen er laaaaang. Vinen vil være fortræffelig til stegt kød og vildt.

Cabernet Sauvignon, KEO, Cypern 1997
90 kr., Bent Neergaard, tlf.: 86 52 53 00
I mange år har KEO på Cypern arbejdet med allergivenlige vine - dvs. vine med et minimum af biogene aminer og phenoler. Denneher er deres top-rødvin på det danske marked, en muskuløs, frugtrig og ungdommelig Cabernet, der godt må ligge et par år endnu, før den trækkes op. Så vil den blive rigtig flot.

Château Grand'Boise, Cuvée Mazarine Blanc, Côtes de Provence, Frankrig 1999
95 kr., Grand'Boise, tlf.: 45 88 50 84
En meget fyldig og lækker hvidvin med hele Sémillon-druens blødhed og fine aroma i behold. Et godt eksempel på, hvor glimrende hvidvine man kan lave i rosé-landet Provence.

Château Grand'Boise, Cuvée Mazarine Rosé, Côtes de Provence, Frankrig 1999
95 kr., Grand'Boise, tlf.: 45 88 50 84
En meget dejlig provencalsk rosé, frisk og frugtrig og med en smuk lys laksefarve. Cinsault-druen har fået godt følgeskab med Cabernet Sauvignon, der giver vinen karakter.

Winter Hill, Cabernet Sauvignon, Vin de Pays d'Oc, Frankrig 1999
29,95 kr. (i september), Fakta
Det er utroligt, at man kan sælge så god en fadlagret og meget stofrig rødvin for kun 30 kr. (minus den obligate femøre). Det er en fortræffelig "hakkebøffevin" med god frugt, en let sødme og et lille bid af garvesyre. Pengene værd.

Othello, KEO, Cypern 1997
40 kr., Bent Neergaard, tlf.: 86 52 53 00
En god rødvin til prisen med en tiltalende, kraftig og let parfumeret duft og en saftig smag. Cypern ligger som bekendt helt ovre i den østlige ende af Middelhavet, nede under Tyrkiet, og klimaet er varmt. Vinmarkerne er imidlertid anlagt oppe i Troodos-bjergets højder, hvor klimaet er venligere. Et af øens fire store vinfirmaer, KEO, har arbejdet meget med allergivenlige vine, og det er karakteristisk, at vinene her i Danmark ikke kun sælges i supermarkeder, men også i helsekostbutikker.
.
    Her finder du de gode vine
    Når VinAvisens smagepanel har udnævnt en vin til at være blandt "Ugens fund, de bedste vine" (se ovenfor), vil den i en periode kunne placeres på vore sider i afsnittet Hvilken vin passer til maden? Samtidig markeres vinen med VinAvisens gyldne Etiket.
    Listen over alle vine, der aktuelt udstilles på denne måde, kan du se ved at klikke på disse ord.
Disse vine fandt vinskribenterne
Her kommer listen over nogle af de vine, som vinjournalisterne har fremhævet. Vi har stillet listen op på en lidt anden måde end hidtil for at gøre den mere overskuelig og brugbar for læserne.
Vinene er anført i alfabetisk orden, først hvidvine og derefter rosé- og rødvine.
I en parentes efter hver vin er anført navnet på den avis eller det blad, der har anbefalet vinen, samt i hvilken uge dette skete.
Listen gentages og suppleres uge efter uge, og når en henvisning har stået i tre uger uden yderligere tilføjelser af bladnavne, sletter vi den.
Ved samtlige vine har vi anført importørens eller forhandlerens telefonnummer, så man nemt kan ringe op og spørge, hvor vinen fås. Nævn meget gerne VinAvisen i den forbindelse.

HVIDVINE
Andes Peaks Chardonnay, Santa Emiliana, Casablanca Valley, Chile 1999 til 50 kr. fra Chris-Wine (tlf.: 43 43 65 65). (Fyens Stiftstidende/34)
Cambrugiano, Riserva, Belisario, Verdicchio di Matelica, Italien 1997 til 100 kr. fra Dansk Vinforsyning (tlf.: 56 29 30 00). (Politiken/34)
Château de Viviers, Lupé-Cholet, Chablis, Frankrig 1998 til 89 kr. fra Østjysk Vinforsyning (tlf.: 86 98 84 00). (Fyens Stiftstidende/32)
Château Ferran, Pessac-Léognan, Bordeaux, Frankrig 1998 til 99 kr. fra Erik Sørensen (tlf.: 39 62 61 67). (B.T./34)
Cloudy Bay, Sauvignon Blanc, Marlborough, New Zealand 1998 til 149 kr. i Gobi (tlf.: 36 13 00 60). (Jyllands-Posten/33)
Crustacés, Dopff & Irion, Alsace, Frankrig 1999 til 50 kr. fra Allied Domecq (tlf.: 56 20 02 00). (Århus Stiftstidende/33, Nordjyske Stiftstidende/32, Alt for Damerne/35)
Danzante Pinot Grigio, Venezie IGT, Italien 1999 til 75 kr., (3 flasker for 200 kr.) hos H.J. Hansen Vinhandel (tlf.: i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11 og i Aalborg 98 12 52 90) - samt kæden Vinspecialisten (tlf.: 63 12 82 00). (Børsen/34)
Dürnsteiner Riesling Federspiel Trocken, Weingut Alzinger, Wachau, Østrig til 135 kr. fra Østrigs Vinimport (tlf.: 86 83 61 62). (Smag & Behag/32)
Grand Cru Froehn, Gewurztraminer, Alsace, Frankrig 1997 til 92 kr. fra Vin2 (tlf.: 86 14 25 93). (Århus Stiftstidende/33)
Grand Cru Froehn, Riesling, Alsace, Frankrig 1997 til 85 kr. fra Vin2 (tlf.: 86 14 25 93). (Århus Stiftstidende/33)
Griffo, Alvasia, Lanzarote, Spanien 1999 til 99 kr. fra Vino Tinto (tlf.: 87 10 16 10). (Alt for Damerne/33)
Grüner Veltliner, Smaragd, Nikolaihof, Østrig til 175 kr. fra Sigurd Müller Vinhandel (tlf.: 98 18 50 99). (Frederiksborg Amts Avis/35)
Katnook Estate, Sauvignon Blanc, Coonawarra, Australien 1999 til 118 kr. fra Vinens Verden (tlf.: 66 14 44 48). (Jyllands-Posten/33)
Kendall-Jackson Chardonnay, Vintner's Reserve, Californien 1997 til 125 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). (Nordjyske Stiftstidende/34)
Koopmanskloof, Chenin Blanc / Sémillon, Sydafrika 1998 til 45 kr. fra Sigurd Müller Vinhandel (tlf.: 98 18 50 99). (Nordjyske Stiftstidende/33)
Kuentz-Bas, Riesling Cuvée Tradition, Alsace, Frankrig 1999 fra Østjysk Vinforsyning (tlf.: 86 98 84 00). (Nordjyske Stiftstidende/35).
La Perouse, Chardonnay, Midi, Frankrig 1997 til 55 kr. fra Østjysk Vinforsyning (tlf.: 86 98 84 00). (Fyens Stiftstidende/33)
Lo Stivale, Frascati, Italien 1999 til 37 kr. hos Gobi (tlf.: 36 13 00 60). (Jyllands-Posten/32)
Mount Nelson, Sauvignon Blanc, Marlborough, New Zealand 1999 til 125 kr. fra Sigurd Müller Vinhandel (tlf.: 98 18 50 99). (Nordjyske Stiftstidende/33)
Nikolauhof Riesling, Smaragd, Vom Stein, Zu Mautern-Wachau, Østrig 1998 til 200 kr. fra Sigurd Müller Vinhandel (tlf.: 98 18 50 99). (Smag & Behag/32)
Pierre Brévin, Muscadet de Sèvre-et-Maine Sur Lie, Frankrig 1999 til 39,95 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). (Berlingske Tidende/34)
Riesling Federspiel, Frei Weingärtner, Wachau, Østrig 1997 til 59 kr. fra Erik Sørensen (tlf.: 39 62 61 67). (Politiken/34)
Rustenberg, Sauvignon Blanc, Stellenbosch, Sydafrika 1999 til 80 kr. fra Sigurd Müller Vinhandel (tlf.: 98 18 50 99). Jyllands-Posten/33)
Rüdesheimer Berg, Schlossberg, Riesling, Geheimrat J. Wegeler Erben "J", QbA Rheingau, Tyskland 1992 til 155 kr. i Bryde Vinhandel (tlf.: 38 87 21 09). (Smag & Behag/32)
Villa Simone, Villa dei Preti, Frascati Superiore, Italien 1999 til 75 kr. Adriat Vinimport (tlf.: 38 86 37 47). (Jyllands-Posten/32)
Villa Simone, Frascati Superiore, Italien 1999 til 53 kr. fra Adriat Vinimport (tlf.: 38 86 37 47). (Jyllands-Posten/32)
Welmoed, Chardonnay, Stellenbosch, Sydafrika 1999 til 69,50 kr. fra Troels-Smith (tlf.: 75 71 16 00). (ErhvervsBladet/34)
Willm Pinot Blanc, Alsace, Frankrig 1998 til 63 fra Troels-Smith (tlf.: 75 71 16 00). (Alt for Damerne/35)
Woodbridge, Chardonnay, Californien 1998 til 75 kr. fra Vingaarden (tlf.: 63 17 18 19). (Nordjyske Stiftstidende/32)

ROSÉVINE
Boiseraie, Cuvée Spéciale, Côtes de Saint Mont, Frankrig 1999 til 47,50 kr. (250 kr. for 6 flasker) i H.J. Hansen Vinhandel (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11 og i Aalborg 98 12 52 90) - samt kæden Vinspecialisten (tlf.: 63 12 82 00). (Århus Stiftstidende/32)
Syrah Rosé, Rémy Pannier, Vin de Pays d'Oc, Frankrig 1999 til 42,50 kr. fra Kjær & Sommerfeldt (tlf.: 70 15 65 00). (Århus Stiftstidende/32, Fyens Stiftstidende/34)

RØDVINE
Alasia, Barbera d'Asti Superiore, Italien 1997 til 59 kr. fra Adriat Vinimport (tlf.: 38 86 37 47). (Jyllands-Posten/34)
Andes Peaks Cabernet Sauvignon, Rappel Central Valley, Chile 1999 til Chris-Wine (tlf.: 43 43 65 65). (Penge & Privatøkonomi/33, Fyens Stiftstidende/35)
Arco del Castillo, Crianza, Bodegas Castaño, Yecla, Spanien 1996 til 110 kr. for 3 flasker i Føtex. (Politiken/34)
Barbera, Sartirano Figli, Piemonte, Italien 1998 til 39,75 fra Erik Sørensen (tlf.: 39 62 61 67). (Politiken/35)
Bersano, La Generala, Barbera d'Asti, Italien 1997 til 225 kr. hos Kjær & Sommerfeldt (tlf.: 70 15 65 00). (Jyllands-Posten/34)
Beyers Truter, Cabernet Sauvignon / Merlot, Stellenbosch, Sydafrika 1998 til 63 kr. fra Kjær & Sommerfeldt (tlf.: 70 15 65 00). (Århus Stiftstidende/32)
Boiseraie, Cuvée Spéciale, Côtes de Saint Mont, Frankrig 1999 til 47,50 kr. (250 kr. for 6 flasker) i H.J. Hansen Vinhandel (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11 og i Aalborg 98 12 52 90) - samt kæden Vinspecialisten (tlf.: 63 12 82 00). (Århus Stiftstidende/32).
Casa Rivas Merlot, Maipo Valley, Chile 1998 til 69,95 kr. i Favorit-markeder i Århus. (B.T./34)
Castellani Primitivo, IGT Puglia, Italien 1999 til 35 kr. fra Taster Wine (tlf.: 43 45 14 22). (ErhvervsBladet/35)
Château Cascadais, Corbières, Frankrig 1997 til 66 kr. fra Millésime (tlf.: 33 14 56 93). (Berlingske Tidende/33)
Château Sainte-Anne, Cru Bourgeois, Médoc, Bordeaux, Frankrig 1997 til 100 kr. for 2 flasker i SuperBrugsen. (Politiken/32)
Château Carmel de Mingot, Premières Côtes de Bordeaux, Frankrig 1997 til 69,95 kr., import: Vingaarden (tlf.: 63 17 18 19), detail: SuperBrugsen, Kvickly og OBS! (Frederiksborg Amts Avis/32, Nordjyske Stiftstidende/34)
Château la Côte, Côte du Rhône, Frankrig 1999 til 55 kr. Østjysk Vinforsyning (tlf.: 86 98 84 00). (Fyens Stiftstidende/32)
Château Lafitte-Carcasset, Cru Bourgeois, Saint-Estèphe, Frankrig 1998 til 89,95 kr. hos FDB. (ErhvervsBladet/35).
Château la Gasparde, Côtes de Castillon, Frankrig 1998 til 76,75 kr. hos H.J. Hansen Vinhandel (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11 og i Aalborg 98 12 52 90) - samt kæden Vinspecialisten (tlf.: 63 12 82 00). (ErhvervsBladet/35)
Château Moulin de Goulée, Médoc, Frankrig 1998 til 125 kr. for 2 flasker i Bilka. (ErhvervsBladet/35)
Conde de Cantanhede Reserva, Bairrada, Spanien 1995 til 109 kr. for 3 flasker i SuperBrugsen. (Politiken/34)
Cooperidge Zinfandel, E. & J.Gallo, Californien 1996 til 49,75 (275 kr. for 6 flasker) hos Skjold Burne. (Fyens Stiftstidende/34, Århus Stiftstidende/34)
Corvo Rosso, IGT Sicilia, Italien 1998 til 55 kr. i Prima, ISO, KC Marked, Dreisler m.fl. (ErhvervsBladet/35)
Cruz de Piedra, Catalayud, Spanien 1999 til 55 kr. fra Vino Tinto (tlf.: 87 10 16 10). (Alt for Damerne/33)
Cuvée Tradition, Cellier des Quatre Tours, Provence, Frankrig 1999 til 135 kr. fra Risingegaard Vinimport (tlf.: 63 11 19 91). (Fyens Stiftstidende/32)
Cuvée des Templiers, Domaine l'Ameillaud, Vin de Pays de la Principeauté d'Orange, Frankrig 1999 til 42 kr. fra Erik Sørensens Vinhandel (tlf.: 39 62 61 67). (Penge & Privatøkonomi/33)
Cuvée du Vatican, Côte du Rhône, Frankrig 1998 til 65 kr. fra Holte Vinlager (tlf.: 45 42 04 15). (Politiken/34)
Danzante Sangiovese, Frescobaldi og Mondavi, Marche IGT, Italien 1997 til 75 kr. fra H.J. Hansen Vinhandel (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11 og i Aalborg 98 12 52 90) - samt kæden Vinspecialisten (tlf.: 63 12 82 00). (ErhvervsBladet/32, Børsen/34)
Domaine Raspail-Ay, Gigondas, Frankrig 1998 til 99,50 kr. hos Bergman Vinimport (tlf.: 48 28 00 35). (Jyllands-Posten København/32)
Domaine du Cayron, Gigondas, Frankrig 1998 til 150 kr. hos Philipson Wine (tlf.: 45 76 68 88). (Jyllands-Posten København/32)
Domaine la Fourmone, Sélection Maitre de Chais, Vacqueyras, Frankrig 1996 til 75 kr. fra Dahms Vimport (tlf.: 48 71 78 74). (Jyllands-Posten København/34)
Domaine de la Grande Plantade, Costières de Nîmes, Frankrig 1999 til 50 kr. i Suma, Gobi, Superstore og Prima. (Jyllands-Posten København/35)
Domaine de la Tourade, Gigondas, Rhône, Frankrig 1995 til 85 kr. hos Dahms Vinimport (tlf.: 48 71 78 74). (Jyllands-Posten København/35)
Domaine de la Janasse, Jaupin, Châteauneuf-du-Pape, Frankrig 1998 til 179 kr. fra Jysk Vin (tlf.: 86 40 44 44). (Politiken/34)
Domaine la Monardière, Vielles Vignes, Vacqueyras, Frankrig 1998 til 79 kr. hos Bichel Vine (tlf.: 86 22 94 00). (Jyllands-Posten København/34)
Domaine Robert Vic, Cuvée Sélection, Vin de Pays d'Oc, Frankrig 1999 til 49,50 kr. hos Rungsted Vinhandel (tlf.: 45 57 03 20). (Jyllands-Posten København/34)
Domaine La Bouissière, Gigondas, Frankrig 1998 til 119 kr. hos Jysk Vin (tlf.: 86 40 44 44). (Jyllands-Posten København/32)
Donna Fugata, Tancredi, Contessa Entellina, IGT, Italien 1998 til 130 kr. hos Philipson Wine (tlf.: 45 76 68 88). (Jyllands-Posten/34)
Elio Grasso, Vigna Martina, Barbera d'Alba, Italien 1996 til 136 kr. fra Jysk Vin (tlf.: 86 40 44 44). (Mad & Bolig/34)
Enate, Crianza, Somontano, Spanien 1997 til 85 kr. hos H.J. Hansen Vinhandel (tlf.: i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11 og i Aalborg 98 12 52 90) - samt kæden Vinspecialisten (tlf.: 63 12 82 00). (Jyllands-Posten/35)
Enate, Reserva Especial, Somontano, Spanien 1995 til 475 kr. hos H.J. Hansen Vinhandel (tlf.: i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11 og i Aalborg 98 12 52 90) - samt kæden Vinspecialisten (tlf.: 63 12 82 00). (Jyllands-Posten/35)
Forti Terre di Sicilia, Italien 1999 til 49 kr. hos Carlo Merolli (tlf.: 45 85 19 78). (Jyllands-Posten/34)
Geyser Peak, Zinfandel, Sonoma County, Californien 1998 til 119,95 kr. fra Maxxium Danmark (tlf.: 43 22 55 00). (Berlingske Lokalaviser/33)
Ironstone Zinfandel, Sierra Foothills, Californien 1998 til 100 kr. for to flasker i Bilka. (Politiken/35)
La Bastide Saint Vincient, Vacqueyras, Frankrig 1998 til 89 kr. hos Vinmonopolet (tlf.: 87 20 08 88). (Jyllands-Posten København/34, Århus Stiftstidende/34, Information/34, Nordjyske Stiftstidende/35)
Le Cadrar de Fombrauge, Saint Émilion Grand Cru, Frankrig 1998 til 90 kr. fra Hans Just (tlf.: 35 26 72 00). (ErhvervsBladet/35)
Les Garrigues, Mejanelle, Domaine Clavel, Côteaux du Languedoc, Frankrig 1998 til 65 kr. fra Bendix Vine (tlf.: 48 26 82 00). (Berlingske Tidende/33)
Lindemans Bin 50, Shiraz, Australien 1998 til 39,95 kr. i Netto. (Nordjyske Stiftstidende/32)
Lovico Suhindol, Cabernet Sauvignon Reserve, Bulgarien 1996 til 29,95 kr. i Netto. (Berlingske Tidende/35).
Malbec, Finca Flichman, Mendoza Valley, Argentina 1998 til 55 kr. fra Vingaarden (tlf.: 63 17 18 19). (Fyens Stiftstidende/33)
Mas de Barben, Gérard Bru & René Diaz, Côteaux du Languedoc, Frankrig 1998 til 48 kr. hos The Wine Company (tlf.: 38 80 74 72). (Penge & Privatøkonomi/33)
Montes Alpha, Cabernet Sauvignon, Curicó Valley, Chile 1999 til 145 kr. fra Wine Selection (tlf.: 45 88 40 20). (Smag & Behag/32)
Montes Merlot Reserve, Curicó Valley, Chile 1999 til 79 kr. fra Wine Selection (tlf.: 45 88 40 20). (Smag & Behag/32)
Parsons Creek Cabernet Sauvignon, Californien 1998 til 59,95 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). (ErhvervsBladet/34)
Periquita, Portugal 1997 til 31,95 kr. i Netto. (Berlingske Tidende/35)
Piero Mancini, Cannonau di Sardegna, Sardinien, Italien 1998 til 100 kr. for 2 flasker i Føtex. (Politiken/32)
Planeta, Merlot, IGT, Italien 1997 til 195 kr. fra Østjysk Vinforsyning (tlf.: 86 98 84 00). (Jyllands-Posten/34)
Portile, Academia dei Racemi, Primitivo del Tarantino, Puglia, Italien 1998 til 50 kr. i Gobi (tlf.: 36 13 00 60). (Politiken/33)
Priore, Montepulciano d'Abruzzo, Italien 1999 til 85 kr. fra DWC-vin (tlf.: 35 43 26 33). (Berlingske Tidende/35)
Risels, Montepulciano d'Abruzzo, Italien 1997 til 58 kr. fra Dansk Vinforysning (tlf.: 56 29 30 00). (Berlingske Tidende/35)
Roodeberg, KWV, Western Cape, Sydafrika 1998 til 40 kr. i Netto. (Politiken/33)
Salice Salentino Riserva, Leone de Castris, Puglia, Italien 1997 til 69,50 i Irma. (Århus Stiftstidende/32)
Tatachilla Keystone, Grenache / Shiraz, Mac Laren Vale, South Australia 1998 til 72 kr. fra Erik Sørensens Vinhandel (tlf.: 39 62 61 67). (Penge & Privatøkonomi/33)
Tenuta Setten, Cabernet Franc, Piave, Italien 1997 til 60 kr. fra Con a'more (tlf.: 86 91 15 50). (Århus Stiftstidende/35)
Tenuta Setten, Cabernet Sauvignon, Piave, Italien 1997 til 65 kr. fra Con a'more (tlf.: 86 91 15 50). (Århus Stiftstidende/35)
Tenuta Setten, Merlot, Piave, Italien 1998 til 55 kr. fra Con a'more (tlf.: 86 91 15 50). (Århus Stiftstidende/35)
Terre del Sole, Sangiovese, Italien til 30 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). (Nordjyske Stiftstidende/32)
Tradeaux Reserve, Tradouw, Sydafrika 1998 til 80 kr. for 2 flasker i Føtex. (Politiken/35, B.T./35).
Tricolore, Vin de Table, Frankrig til 33 kr. pr. liter i Iso, Suma, Gobi, Prima og Superstore. (Jyllands-Posten København/35)
Valpolicella Classico Superiore, Tedeschi, Italien 1997 til 69 kr. fra Vinens Verden (tlf.: 66 14 44 48). (Nordjyske Stiftstidende/33)
Valtorto, Wiese & Krohn, Douro, Portugal 1998 til 39,75 kr. hos Erik Sørensen (tlf.: 39 62 61 67). (Politiken/32)
Villa Terlina, Gardale, Barbera d'Asti, Italien 1997 til 59 kr. hos Sigurd Müller Vimimport (tlf.: 98 18 50 99). (Jyllands-Posten/34)
Villard Estate, Merlot Reserve, Maipo Valley, Chile 1997 til 70 kr. fra Chris-Wine (tlf.: 43 43 65 65). (Sjællands Tidende/32, Smag & Behag/32)
Viña Mont Gras, Merlot Reserva, Colchagua Valley, Chile 1998 til 100 kr. for 2 flasker i Føtex i uge 35. (B.T./35)
Viñas del Vero, Cabernet Sauvignon, Somontano, Spanien 1997 til 69 kr. fra Østjysk Vinforsyning (tlf.: 86 98 84 00). (Jyllands-Posten/35)

MOUSSERENDE VIN
Freixenet, Cava, Spanien til 64,95 kr. fra Consiva Vin-Holding (tlf.: 44 57 52 01). (Frederiksborg Amts Avis/34).
Pol Rogers, Champagne, Frankrig til 275 kr. fra Sigurd Müller Vinhandel (tlf.: 98 18 50 99). (Frederiksborg Amts Avis/35)

SPECIALITETER
Absente, urtelikør til 345 kr. hos Lars Bjørn Vinimport (tlf.: 39 64 30 00). (Alt for Damerne/34)
Burmester Vintage Character, Douro, Portugal, portvin til 50 kr. hos Philipson Wine (tlf.: 45 76 68 88). (Politiken/33)
Château Charrier, Sauternes, Frankrig 1998, sød hvidvin fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). (Nordjyske Stiftstidende/35)
Elisir M.P. Roux, urtelikør til 198 kr. for en halv flaske hos Lars Bjørn Vinimport (tlf.: 39 64 30 00). (Alt for Damerne/34)
Henriques & Henriques, Bual, Maderia til 155 kr. fra Sigurd Müller Vimimport (tlf.: 98 18 50 99). (Nordjyske Stiftstidende/35)

Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Det gælder kun vore nyheder fra vinens verden, ikke de vurderinger og udtalelser om vine, som landets vinjournalister citeres for. Og angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: VinAvisen på Internet-adressen www.vinavisen.dk.