Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 48, 2000


Vin-aktuelt i uge 48
27. november - 3. december 2000

10.000 kr. i dusør for at finde stjålen vin
GrandVin var i gang med at pakke juleordrer. For at få bedre arbejdsplads havde de lejet sig ind hos naboen i Naverland i Glostrup, men da medarbejderne mødte op i weekenden, var det kun for at opdage, at vinen var "afhentet". I alt 21 paller var blevet kørt væk i nattens mulm og mørke.
Tyveriet er gjort op til en salgsværdi af 750.000 kr. Samtidig med anmeldelsen til politiet gik der en hasteordre afsted, så kunderne kan få deres vin til tiden.
GrandVin har udsat en dusør på i alt 10.000 kr. for opklaringen, og derfor kan det betale sig at være ekstra opmærksom, hvis man tilbydes følgende vine fra uautoriseret kilde:
* 1996 Homenaje Marco Real, Navarra, både Crianza og Reserva.
* Les Jamelles-serien fra Languedoc.
* 1996 Château Tour du Roy, Crémant de Bordeaux.
* 1998 Château Saint André, rød, Côtes du Rhône.
* 1999 Pinot Blanc, Riffel, Alsace.
* 1997 Château Vernous, Cru Bourgeois, Médoc.
Man skal også være på vagt over for 3200 glas med oliven og soltørrede tomater fra firmaet Terrabianca i Toscana.
Vinene - i alt 10.000 flasker - er banderolerede med CVR-nummeret 21666491.
GrandVin har adressen Naverland 1 D, 2600 Glostrup, tlf.: 43 46 99 00, e-mail: vin@grandvin.dk. God jagt! 
.

...
Auktionen i gang. Man begyndte kl. 14, og fire og en halv time senere var de 39 partier solgt.
...

...
Beaunes middelalderlige hospital blev grundlagt i 1443 og er en arkitektonisk juvel.
    Rekord på Beaune-auktionen
    I søndags kom der 34.669.000 francs i Hospices de Beaunes velgørende kasse under den årlige vinauktion.
    Det var den 140. auktion, og priserne steg mod himlen på mere end halvdelen af de 39 partier. Danmarks gode ven, Gérard Salmon - tidligere direktør for Sopexa i København og i dag leder af Bourgogne-huset Henri de Villamont - var med og fortæller, at salget var en rekord, og at Henri de Villamont var blandt de største indkøbere.
    Kun byen Beaunes négocianter kan byde på auktionen, men de fleste af dem har kunder bag sig. Det havde Henri de Villamont også, og henholdsvis Vinbonden og Ambassadeur Wines i København deltog i to af de indkøbte vine - en Beaune Cuvée Hughe & Louis Betault 2000 og en Savigny-les-Beaune Cuvée Fouquerand 2000.
    De priser, der opnås på auktionen, er en strømpil for, hvor meget bourgogne vil koste, og her må vi med sorg konstatere, at hvidvins-priserne steg 20 procent, mens rødvinen steg 9 procent.
    Priserne var uden tvivl påvirket af den såkaldte "2000-magi", men også euro’ens lave kurs har givet købere med dollars og yen blod på tanden.
    Der er dog en tendens til tilbageholdenhed, og i Bourgogne råder man producenterne til ikke at øge priserne på de mere almindelige bourgogner - også fordi 2000 ikke er en af de bedste i nyeste tid, især ikke når det gælder rødvinen.
    Interesserede kan se de opnåede priser på de enkelte partier på Hospices de Beaunes hjemmeside: www.vin-et-tradition.com/index.htm.
.

...
De små vokslys i den flade kasse bestemmer slagets gang.
    Sådan foregår auktionen i Beaune
    Det velgørende hospital i Bourgognes vin-hovedstad Beaune blev grundlagt ved et gavebrev fra kong Philippe den Godes kansler, Nicolas Rolin, i 1443.
    Den dag i dag kommer en stor del af pengene til driften fra vinmarker, som Rolin og hans hustru og senere andre rige mennesker skænkede til hospitalets nonner. Og hvert år sælges vinen fra vinmarkerne ved den berømte auktion den tredje søndag i november.
    Det er verdens største velgørenheds-salg - alt efter høstudbyttet udbydes der mellem 300 og 700 fade à 228 liter.
    Vinen er i dag delt op i 39 partier, og partierne har navne efter de mange historiske givere, og ifølge traditionen har auktionen altid en eller anden berømthed som æresgæst.
    På et podium sidder auktionslederne. Under bordet har de nogle flasker Meursault, som de smører de hæse stemmer med, og foran sig har de nogle vokslys. Lysene trækkes op af en flad kasse, og når budene starter, tændes det ene lys. Det kaldes "den første flamme". Når dette lys er ved at gå ud - og der stadig bydes livligt - trækkes endnu et lys op af kassen. Og måske et tredje, fjerde eller femte.
    Alle disse lys betragtes stadig som "den første flamme". Men når budene bliver lidt træge, råber auktionarius: - Andet lys! Deuxième feu! Og når det lys går ud, falder hammeren.
.


Etiketten er et fint lille kunstværk, der er tænkt som et samleobjekt. Den er skabt af kunstneren Knud Erik Sørensen, og motivet vil også blive udbudt til salg som plakat.
    Etiketten er en lodseddel
    Det var baron Philippe de Rothschild, der i 1934 fandt på at nummerere vinetiketterne. Rent psykologisk gav det flaskerne en ekstra værdi, selv om alle jo godt vidste, at der var den samme vin i flaske nummer 1 og i flaske nummer 12.345.
    Med vinen "Hospice no. 1", der sælges til fordel for seks hospice-projekter i henholdsvis Odder, Århus, Esbjerg, Odense og Korsør samt på Sydfyn, forholder det sig anderledes. Her er etiketten nemlig samtidig en lodseddel. Når kampagnens første år er til ende i oktober 2001, vil der blive foretaget en lodtrækning om et ophold for to personer på et vinslot i Frankrig.
    Hospice-vinen sælges fra og med nu på fredag den 1. december hos alle de vinhandeler og købmænd/supermarkeder i hele landet, der ønsker at støtte den gode sag. Allerede i dag inden "startskuddet" er der 35 forhandlere, og efterhånden som flere forhandlere melder sig, optages de på en liste på adressen www.hospicevinen.dk.
    I næste nummer af VinAvisen smager vi på vinen, der koster 44,95 kr.

De vil gerne lave mere chablis
I oversøiske vinlande tilplanter man bare flere vinmarker, hvis et distrikt har succes. I Europa betaler EU og vinlandenes regeringer millioner for at reducere det dyrkede areal og komme den voksende vinsø til livs.
Det kan godt give problemer, fx i Chablis, hvor vinbønderne gerne vil tilplante flere vinmarker for at kunne imødekomme den store interesse over hele verden for det berømte navn.
Ifølge WineSpectator var det indtil 1950'erne risikabelt at tilplante flere vinmarker i Chablis. Frosten kunne nemt gøre det af med dem i det nordlige distrikt. Men siden har effektive ovne, der varmer vinmarkerne op, gjort det muligt.
Der er stadig plads til cirka 1500 hektar vinmarker i appellationen, og den lokale vinavlerforening presser på for at få tilladelse til at plante dem til. - Jeg har set, hvordan de gør i Californien, siger vinbonden Jean-Marc Brocard til WineSpectator, - vi bør ikke lukke døren for kommende generationer.
Men andre løfter en advarende pegefinger. - Der er stadig nogle skråninger tilbage, siger Christian Moreau, der leder det store firma Christian Moreau Père & Fils, - men mange af dem vil ikke leve op til Chablis’ standard.

Cos d’Estournel solgt - igen
For to år siden blev Château Cos d’Estournel i Saint-Estèphe, Médoc, solgt til Bordeaux-firmaet Bernard Taillan og en gruppe argentinske investorer for 800 millioner francs.
Nu er slottet solgt igen til den franske forretningsmand Michel Reybier, der bor i Schweiz, og prisen var igen 800 millioner.
Cos d’Estournel fremstiller hvert år cirka 240.000 flasker af 2. cru-vinen samt 95.000 flasker af anden-vinen Les Pagodes de Cos.

Lej en vinrække
I 1996 var der nogle svenskere, der fik en god idé. De gjorde det muligt at leje en vinrække.
Rækken af vinstokke er meget konkret, og ved at leje den bliver man forvandlet til selv at være vinbonde.
Man lejer den i ét eller fem år i Alsace, Loire, Bourgogne, Champagne, Rhône eller Bordeaux - og får samtidig en hel del fordele.
Blandt andet kan man købe "sine egne" vine med en pæn rabat. Gode AOC-vine koster således fra 30 dkr. og op til 100 dkr. for champagne, og mange af vinene har fået præmier i The International Wine Challenge.
Endvidere vil man kunne besøge "sin" vingård, se sine egne vinstokke, besøge kælderen og smage vinene sammen med "sin" vinbonde.
1000 svenskere er blevet delejere af vingårde. Nu åbner "Dina Vingårder" også for os danskere - i god tid til, at en vinrække kan blive en helt usædvanlig julegave. Adressen er info@vingardar.com eller tlf: 80 90 09 90 med dansktalende betjening mandag-onsdag.

Røre i den vinøse andedam
Det franske Académie Internationale de la Gastronomie har ifølge den britiske avis The Times tildelt den amerikanske vinskribent Robert Parker sin Grand Prix - og har dermed skabt røre i den vinøse andedam.
De vinproducenter, der har fået mange Parker-point efter den stærkt kritiserede og problematiske 100 point-skala, finder naturligvis udmærkelsen helt i orden. De minder om, at præsident Chirac sidste år, da han tildelte Parker Æreslegionen, udnævnte ham til at være "den mest respekterede og indflydelsesrige kritiker af fransk vin i hele verden".
Andre kritiserer imidlertid udmærkelsen og siger, at "vinpaven" ikke er ufejlbarlig, og at han er en farlig trussel for traditionel vinfremstilling.
Sidste år indrykkede Château Bouscaut, Graves Cru Classé, ligefrem en annonce, hvori der blev gjort grin med Parkers lave bedømmelse af 1999-årgangen. Og Gilles Pudlowski, der er avisens Le Points indflydelsesrige vinkritiker, udtaler, at Parker går ind for, hvad man i Bordeaux kalder "ludervin" - altså vin, der giver øjeblikkelig nydelse uden dybere kultur.
Forsvarere for Parker mener dog, at Parker har gjort et stort arbejde for at gøre fransk vin populær, og at angrebene kun er et udtryk for misundelse.
.

..
Det hedder de store flasker
Under smagningen af Pol Roger-champagne for et par uger siden blev det diskuteret, hvor mange liter en Jeroboam-flaske indeholder. Når det gælder champagne - eller i hvert fald Pol Roger - er målene som anført i listen til højre.
En række af de store champagneflasker blev måske oprindelig fremstillet til det russiske hof en gang i 1800-tallet, men hvorfor de blev opkaldt efter bibelske fyrster, ved man ikke. Man har dog en teori om, at mange af flaske-fabrikanterne var jøder, og at dette var grunden.
I øvrigt er Pol Rogers liste efter vor mening ikke helt pålidelig. Vi har i hvert fald set andre lister, hvor Jeroboam var på 6 liter og Nebuchadnezzar (eller hvordan man nu staver til kongen af Babylon) var på 20 liter.
For at gøre forvirringen perfekt, kan vi nævne, at man i Bordeaux har disse store flaskestørrelser:
Marie-Jeanne (3 flasker), 2,25 liter, Dobbelt-magnum (4 flasker), 3 liter, Jeroboam (6 flasker), 4,5 liter og Impérial (8 flasker), 6 liter.
Endvidere har man fornylig lanceret en flaske på 50 cl for at imødekomme restaurantgæster, for hvem en hel flaske er for meget og en halv for lidt.
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    Kvart flaske: 20 cl
    Halv flaske: 37,5 cl
    Hel flaske: 75 cl
    Magnum: 1,5 liter
    Jeroboam: 3 liter
    Mathusalem: 6 liter
    Salmanazar: 9 liter
    Balthazar: 12 liter
    Nabuchodonosor: 15 liter

Rumænien mangler kapital
Danske Chris-Wine er ikke de eneste, der investerer i rumænsk vinindustri. Ifølge Bucharest Business Week har det schweiziske firma Vinarte allerede investeret, hvad der svarer til 65 millioner dkr. i tre vingårde og planlægger at bruge endnu 25 millioner dkr. i de næste to år. Også det franske firma Serve er på banen i Dealu Mare, hvor Chris-Wine’s vingård ligger.
Rumænerne er selv klar over, at landet har et stort potentiale, men at kvaliteten har lidt under manglende investeringer og problemer i forbindelse med privatiseringen efter kommunismen. De mangler milliarder for at komme rigtigt i gang.
Rumænien producerer mellem 5 og 6 millioner hektoliter vin og året og eksporterede sidste år cirka 311.000 hl.
I 1998 eksporterede landet 647.000 hl, men regner med kun at kunne sælge 300.000 hl i år på udenlandske markeder.

Endnu en vinauktion før jul
Her op mod jul løjer det lidt af med arrangementerne i VinAvisens aktivitetskalender, men vi kan da lige nævne, at der er endnu en vinauktion på vej hos Bruun Rasmussen Kunstauktioner i København. Kataloget kan hentes gratis på Internettet.

På vagt mod skarpskytten
Australierne holder godt øje med, at den frygtede insekt, den glasvingede skarpskytte, der for øjeblikket angriber californiske vinmarker, ikke kommer ind på det australske kontinent. Sker det, vil det være til alvorlig fare for landets store vin- og frugtindustri.
To landbrugsforskere fra Victoria, Brendan Rodoni og Jane Moran, har besøgt Temecula Valley i Californien og var chokerede over at erfare, at en vinbonde i 1997 måtte fjerne 50 døde vinstokke, i 1998 fjernede han 500, og i 1999 måtte han rive 10.000 op med rode.
En af den glasvingede skarpskyttes foretrukne tilholdssteder er eukalyptus-træer, hvilket gør, at den hurtigt vil kunne tilpasse sig australske forhold.
For at kunne møde et angreb har det australske Institute for Horticultural Development udviklet en metode til hurtigt og sikkert at opdage sygdommen Pierce’s Disease, som skarpskytten påfører vinplanterne.

Gode vinbarer i Paris
For B.T. har Gitte Hindholm og Svend Erik Olsen været i Paris for blandt andet at finde gode vinbarer. I deres jagt på de gode steder bruger de blandt andet en lille lommefolder, som man finder på de vinbarer, der har modtaget "La Coupe de meilleur Pot" - udmærkelsen for den bedste vin direkte fra vinbonden og serveret glasvis ved baren. Her er årets høst:
* Aux Bons Crus, 7, rue Des Petits Champs, 1. arrondissement.
* Willi's Wine Bar, 13, rue Petits Champs, 1. arrondissement.
* Aux Tonneaux des Halles, 28, rue Montorgueil, 1. arrondissement.
* Le Rubis, 10, rue du Marché-Saint Honoré, 1. arrondissement.
* La Tour de Pierre, 53, rue Dauphine, 6. arrondissement.
* Le Baron Rouge, 1, rue Théophile-Roussel, 12. arrondissement.
* Aux Négociant, 27, rue Lambert på Montmartre, 18. arrondissement.
* Le Moulin à Vin, 6, rue Burq på Montmartre, 18. arrondissement.

Vi mangler en cava-galop
24 cava-huse lod propperne springe under den store cava-smagning, som Instituto del Cava i Barcelona og den spanske ambassades handelsafdeling i København havde inviteret til i onsdags i København.
Ved åbningen modtog violinisten Kim Sjøgren den nyindstiftede cava-pris på 100 flasker af den boblende vin, og han kvitterede ved at spille Champagne-galoppen på sin violin. Hvad franskmændene siger til det, vides ikke, men de må jo indrømme, at cava laves efter præcis samme metode som champagne og smager lige så godt. Men - vi mangler bestemt en cava-galop.

Vinexpo i New York
USA har passeret Storbritannien som nr. 1 kunde, når det gælder fransk vin. Dette har medført, at udstillingsselskabet Vinexpo nu planlægger en udstilling på Manhattan i New York i løbet af 2002. Men også Tokyo og Hong Kong står på Vinexpos udenlandske program.
.
    .
    Den danske vinbranche
    * Kjær & Sommerfeldt indtager nu også Frederikshavn, hvor den hidtidige Vinstokken-forretning er ved at blive omdannet efter K&S's nye koncept. K&S ejes af Vingaarden, der igen ejes af den finske Marli-koncern. Af de 50 ansatte er de fleste sælgere. I Frederikshavn bliver der ifølge Nordjyske Stiftstidende to fastansatte i butikken og én erhvervssælger.
    * Nyheder fra den danske vinbranche bedes sendt til anker@vinavisen.dk - men redaktionen forbeholder sig naturligvis ret til at afgøre, hvad der er relevant stof at bringe ...
..

Ugens fund: De bedste vine
Til denne uge har VinAvisens smagepanel fundet disse yderst drikkeværdige vine:

Villa Maria, Private Bin, Sauvignon Blanc, Marlborough, New Zealand 2000
90 kr., Vinens Verden, tlf.: 66 14 44 48
En af de virkelig gode newzealændere og med en udpræget duft og smag af hyldeblomst en meget typisk Sauvignon Blanc. Den har en dejlig fedme i smagen og masser af frisk frugt.

Promessa, Primitivo, IGT Puglia, Italien 1999
39,95 kr. (ved 12 flasker), Philipson Wine, tlf.: 70 22 68 88
Virkelig god til prisen. En rødvin med stor frugtfylde og en tiltalende blødhed i forbindelse med mad - fx gode bøffer (gerne hakke-) og oste.

Château Maine-Gazin, Premières Côtes de Blaye, Frankrig 1996
75 kr., Østjysk Vinforsyning / Vignoble, tlf.: 86 98 84 00
Denne Bordeaux-vin er et virkelig godt bekendtskab. Den er ret let, med god og ren frugt, fin sødme og afrundet garvesyre. Med sine fire år er den også helt afrundet og drikkemoden. Den er lavet på 90 procent Merlot og 10 procent Cabernet Sauvignon, og det store Merlot-indhold er med til at gøre den indbydende og charmerende.

Delicato, Cabernet Sauvignon, Californien 1998
60 kr., Viniberia, tlf.: 38 86 26 46
En tiltalende amerikaner med fyldig frugt, fed og blød i munden med udpræget sødme. Der er lidt mindelser af kirsebær og tobak i smagen. Kan drikkes nu - fx til en god bøf eller ost - og prisen er bestemt rimelig. Vinen har fået "Seal of Approval" i The International Wine Challenge i London.

Delicato, Cabernet Sauvignon, Californien 1998
60 kr., Viniberia, tlf.: 38 86 26 46
En flot vin med en kraftig, lidt krydret og herbal duft (og med det fine ord herbal mener vi en let duft af grønne blade). Smagen præsenterer sig med en intens frugt med delikat krydrede toner. Vinen har fået "Seal of Approval" i The International Wine Challenge i London.

Disse vine fandt vinskribenterne
Her kommer listen over nogle af de vine, som vinskribenterne har fremhævet. Listen gentages og suppleres uge efter uge, og når en henvisning har stået i tre uger uden yderligere tilføjelser af bladnavne, sletter vi den.
Ved samtlige vine har vi anført importørens eller forhandlerens telefonnummer, så man nemt kan ringe op og spørge, hvor vinen fås.

HVIDVINE
Anselmi, San Vincenzo, Italien 1999 til 78 kr. hos Vinens Verden (tlf.: 66 14 44 48). (Alt for Damerne/47)
Chablis, Eugène Vernion, Frankrig 1999 til 79,95 hos Gobi, SuperStore og Prima. (B.T./45)
Château de la Cantrie, Muscadet de Sèvre-et-Maine sur Lie, Frankrig 1999 til 44 kr. hos Erik Sørensen (tlf.: 39 62 61 67). (Politiken/45)
Le Grand Pêcheur, Sauvignon Blanc de Bordeaux, Frankrig 1999 til 55 kr. fra Chris-Wine (tlf.: 43 43 65 65). (Alt for Damerne/45)
Louis Jadot, Meursault, Frankrig 1997 til 298 kr. hos Vinens Verden (tlf.: 66 14 44 48) og Millésime (tlf.: 33 14 56 93). (Jyllands-Posten/47)
Nekeas, Chardonnay, Navarra, Spanien til 70 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). (Nordjyske Stiftstidende/45)
Saint Clair, Sauvignon Blanc, Marlborough, New Zealand 1999 til 69 kr. fra Bichel Vine (tlf.: 86 22 94 00). (JP-København/46)
Silvain Dussort, Meursault, Frankrig 1997 til 159 kr. hos Pinot Vinimport (tlf.: 86 67 59 21). (Jyllands-Posten/47)
Villa Maria, Sauvignon Blanc, New Zealand 2000 til 90 kr. hos Vinens Verden (tlf.: 66 14 44 48). (Århus Stiftstidende/46)
Villa Maria, Private Bin, Chardonnay, East Coast, New Zealand 1999 til 90 kr. hos Vinens Verden (tlf.: 66 14 44 48). (Århus Stiftstidende/46)
Vincent Gerardin, Meursault 1. Cru Les Perrières, Frankrig 1998 til 336 kr. hos Victoria Vine (tlf.: 66 15 16 25). (Jyllands-Posten/47)
Weingut Alzinger, Dürnsteiner Riesling, Federspiel, Østrig 1999 til 135 kr. hos Østrigsk Vinimport (tlf.: 86 83 61 62). (JP-København/46)

RØDVINE
Allegrini, La Grola IGT, Italien 1997 til 125 hos Adriat Vinimport (tlf.: 38 86 37 47). (Jyllands-Posten/46)
Beaujolais Villages, Jean Bernard, Frankrig 1998 til 49,95 kr. hos Philipson Wine (tlf.: 70 22 68 88). (ErhvervsBladet/46)
Carmen, Cabernet Sauvignon, Chile 1998 til 62 kr. fra Vinens Verden (tlf.: 66 14 44 48). (Frederiksborg Amts Avis/43, JP København/43, Berlingske Lokalaviser/44, Fyens Stiftstidende/47)
Cellier Saint Valentin, Côtes du Rhône, Frankrig 1999 til 43 kr. hos Gobi (tlf.: 36 13 00 60). (JP-København/47)
Château Benitey, Saint-Émilion, Frankrig 1997 til 65 kr. fra Chris-Wine (tlf.: 43 43 65 65). (Alt for Damerne/45)
Château de Camarsac, Lurton, Bordeaux, Frankrig 1998 til 59 kr. hos Vinbonden (tlf.: 38 11 44 95). (Berlingske Tidende/47)
Château de Lancyre, Côteaux du Languedoc, Frankrig 1997 til 65 kr. hos Lars Bjørn (tlf.: 39 64 30 00). (JP København/45)
Château Grimon, Côtes de Castillon, Frankrig 1998 til 56 kr. hos Erik Sørensen (tlf.: 45 87 07 90). (Berlingske Tidende/47)
Château Saint Bonnet, Cordier, Médoc Cru Bourgeois, Frankrig 1998 til 54,95 kr. i Netto. (Berlingske Tidende/47)
Corte Aleardi, Valpolicella Classico Superiore, Italien 1997 til 84 kr. hos Dansk Vinforsyning (tlf.: 56 29 30 00). (Jyllands-Posten/46)
Costers del Gravet, Tarragona, Spanien 1998 til 100 kr. hos Gobi (tlf.: 36 13 00 60). (Information/46, Politiken/46)
Duc de Foix, Cabernet Sauvignon, Frankrig 1998 til 39,95 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). (ErhvervsBladet/47)
Domaine de Grands Devers, Syrah, Côtes du Rhône, Frankrig 1998 til 60 kr. hos Philipson Wine (tlf.: 70 22 68 88). (Politiken/46)
Domaine la Remejeanne, Côtes du Rhône, Frankrig 1999 til 239 kr. for 5 liter i karton fra Bichel Vine (tlf.: 86 22 94 00). (Århus Stiftstidende/45)
Eloquenzia, Copertino, Puglia, Italien 1997 til 34,95 kr. i Netto. (Frederiksborg Amts Avis/47)
Finka El Tosal, Enrique Mendoza, Alicante, Spanien 1996 til 99 kr. for 3 flasker i Super-Brugsen. (Politiken/45)
Guelbenzu Evo, Navarra, Spanien 1998 til 116 kr. fra Kjær & Sommerfeldt (tlf.: 70 15 65 00). (Frederiksborg Amts Avis/45)
Homenaje, Crianza, Navarra, Spanien 1996 til 55 kr. hos Grand Vin (tlf.. 43 46 99 00). (Berlingske Tidende/46)
Il Sestante, Tommasi, Valpolicella Classico Superiore, Italien 1995 til 89 kr. hos DZ Wine og Vinbonden (tlf.: 38 11 44 33). (Berlingske Lokalaviser/45)
La Bastide Saint Vincent, Vacqueyras, Frankrig 1998 til 89 kr. hos Vinmonopolet (tlf.: 87 20 08 88). (Alt for Damerne/47)
Marco Real Homenaje, Reserva, Navarra, Spanien 1995 til 75 kr. hos GrandVin (tlf.: 43 46 99 00). (ErhvervsBladet/45)
Marques de Monistrol, Cabernet Sauvignon, Penedès, Spanien 1997 til 55 kr. fra Vinens Verden (tlf.: 66 14 44 48). (Frederiksborg Amts Avis/43, Berlingske Lokalaviser/44, Fyens Stiftstidende/47)
Mateus Signature, Douro, Portugal 1998 til 100 kr. for tre flasker i Føtex. (Politiken/45)
McDowell, Syrah, Mendocino, Californien 1997 til 70 kr. hos Philipson Wine (tlf.: 70 22 68 88). (Jyllands-Posten/45)
Nekeas, Reserva, Navarra, Spanien 1996 til 89,95 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). (ErhvervsBladet/45)
Paralèle 45, Jaboulet, Côtes-du-Rhône, Frankrig 1998 til 100 kr. for 2 flasker hos Gobi (tlf.: 36 13 00 60). (Politiken/46)
Pasqua, Casterna, Valpolicella Classico Superiore, Italien 1997 til 55 kr. hos Amka (tlf.: 86 41 96 00). (Jyllands-Posten/46)
Piedmonte, Reserva, Navarra, Spanien 1995 til 59,95 kr. hos Philipson Wine (tlf.: 70 22 68 88). (ErhvervsBladet/45)
Plaisir de Merle, Cabernet Sauvignon, Paarl, Sydafrika 1997 til 110 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). (Nordjyske Stiftstidende/45)
Plaisir de Noël, Vin de Pays d'Oc, Frankrig til 42,50 kr. fra Sigurd Müller Vinhandel (tlf.: 98 18 50 99). (Frederiksborg Amts Avis/45)
St.Francis, Zinfandel, Old Wines, Sonoma, Californien til 195 kr. hos Philipson Wine (tlf.: 70 22 68 88). (Berlingske Tidende/45)
Tarapacá, Cabernet Sauvignon, Maipo Valley, Chile 1999 til 150 kr. for 3 flasker hos Skjold Burne. (Politiken/46)
Villa Antinori, Chianti Classico, Italien 1997 til 99,95 kr. fra Maxxium Danmark (tlf.: 43 22 55 00). (Berlingske Lokalaviser/46)
Viña MontGras, Merlot, Reserva, Colchagua Valley, Chile 1999 til 50 kr. hos Netto. (B.T./47)
Wyndham Estate Bin 555, Shiraz, South Eastern Australia 1998 til 88 kr. fra World Brands (tlf.: 39 27 02 01). (Penge & Privatøkonomi/47).

MOUSSERENDE VIN
Pol Roger, Champagne, Frankrig til 238 kr. fra Sigurd Müller Vinhandel (tlf.: 98 18 50 99). (Information/45)

SPECIALITETER
Cockburn, Vintage Port, Portugal 1997 til 495 kr. fra Allied Domecq (tlf.: 36 88 52 63). (Børsen/47)
East India Fine Rich Madeira, Justino Henriques, Madeira, Portugal, hedvin til 60 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). (Fyens Stiftstidende/46)
Kopke Colheita, Douro, Portugal 1992, portvin til 55 kr. (50 cl) hos Aldi. (B.T./46)
Pol Roger, Champagne, Frankrig til 238 kr. fra Sigurd Müller Vinhandel (tlf.: 98 18 50 99). (Information/45)
Quinta da Eira Velha, Vintage Port, Portugal 1997 til 175 kr. hos Sigurd Müller Vinhandel (tlf.: 98 18 50 99). (Børsen/47)
Sandeman, Vintage Port, Portugal 19967 til 712 kr. fra Vingaarden (tlf.: 63 17 18 19). (Børsen/47)

Vil du hellere have VinAvisen pr. fax?
Som en speciel service tilbyder vi at sende VinAvisen pr. fax til læsere, der endnu ikke er kommet på Internettet. Et abonnement for ti uger koster 495 kr. plus moms. Ring venligst til Vinens Hus, tlf.: 33 32 62 20, og aftal nærmere. Faxen vil som regel blive sendt mandag eftermiddag.

Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Det gælder kun vore nyheder fra vinens verden, ikke de vurderinger og udtalelser om vine, som landets vinjournalister citeres for. Og angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: VinAvisen på Internet-adressen www.vinavisen.dk.