Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 32, 2001

Vin-aktuelt i uge 32
6. august - 12. august 2001
.
VinAvisen uge 29VinAvisen uge 30VinAvisen uge 31

Endnu en dansk vinbonde
I dagbladet Børsen skriver Mette Kryger om endnu en dansk vinbonde: Claus Petersen, der i 1986 købte vingården Henley Park i Swan Valley.
Vingården producerede dengang "sherry", men Claus Petersen gik i gang med at lave bordvine og mousserende vine.
I dag sælger Lisbeth og Claus Petersen cirka 70.000 flasker vin om året, og de udfører næsten alt arbejdet selv med beskæring og høst.
I Danmark importeres vinene fra Henley Park af Haller Vine i Strib (tlf.: 64 40 64 51), og ægteparret Petersen præsenterer alle deres vine på internettet på adressen: www.henleywine.com.

Udmærkelser til vinkort
Igen i år har WineSpectator bedømt vinkortet på en lang række restauranter verden over, heraf hele tolv i Danmark - imod otte sidste år. Så det går virkelig fremad.
Ingen dansk restaurant fik den højeste udmærkelse, Grand Award. Men fire fik den næsthøjeste, Best of Award of Excellence, nemlig Krogs Fiskerestaurant, Le Sommelier og Kommandanten i København samt Tree-Top i Vejle.
Yderligere var der Award of Excellence til Pierre André, de Gaulle, Kanalen og Restaurationen i København, La Cocotte i Glostrup, La Bourgogne i Aalborg, Malling Kro i Malling og Brøndums Hotel i Skagen.

Tag temperaturen
I ugebladet Søndag skriver Ulrik Boesen om, hvordan man tackler en vintjener. I den forbindelse giver han følgende råd:
Hvis du lægger en lille blok og en pen ved tallerkenen på bordet og tager noter, er du ret sikker på tjenerens fulde opmærksomhed.
Du kan også tage vinens temperatur med et lille vintermometer, som kan købes for under 100 kr. hos vinhandleren. Det virker med garanti.
Det med temperaturen får os til at mindes en kvindelig vinskribent, der under en smagning sprang op og råbte: - Stop! Vi må vente! Vinen er kun seksten grader! Vi må vente i mindst fire minutter ...

Spansk vin fra Argentina
Man taler meget om modsætningerne mellem de europæiske vinproducenter og de oversøiske. Men man må ikke glemme, at billedet ikke er entydigt. Fx investerer europæerne på livet løs i Sydamerika.
Netop nu er det store spanske cava-firma Codorníu ved at være færdig med et splinternyt vineri i Argentina til en samlet investering på 7,2 millioner Euro (53 mill. dkr.).
Vineriet, der hedder Septima, har en kapacitet på 1.200.000 flasker, og man regner med, at 80 procent af produktionen vil blive eksporteret - blandt andet til Danmark.

Muskelfremmende initiativ
Argentina ønsker, at landets vinindustri spiller med musklerne, og derfor har regeringen taget et muskelfremmende initiativ:
Hvis vinindustrien lover at holde det nuværende beskæftigelsesniveau, får den en række tilskud i form af lavere afgifter blandt andet på mousserende vin og nul afgifter på udstyr som fade og propper.
Producenterne har også ønsket mindre afgifter på gødning, gær, enzymer og svampedræbende midler, men disse er endnu ikke inkluderet i planen.
I sidste uge underskrev Mendoza-provinsen aftalen med regeringen. Den løber indtil 2003 og vil naturligvis give fordele i forbindelse med eksporten.

80 procent med propsmag
Decanter fortæller, at Elio Altare i Piemonte har fået ødelagt 80 procent af sin Barolo 1997 på grund af propsmag. Nu har han slæbt propproducenten i retten og forlanger erstatning.
Eksperter udtaler, at det lyder usandsynligt, at så stort et problem stammer fra propperne. Det er normalt, at 2-5 procent af flaskerne angribes, men ikke i denne målestok. Problemet må have en anden forklaring. Det skændes de så om ...

Billigere chilensk vin
Ifølge fagbladet Just Drinks regner det internationale analysefirma Fitch Ibca, Duff & Phelps med, at prisen på chilensk vin vil falde 10-12 procent i løbet af 2001.
Angiveligt skyldes det aggressive kampagner fra det store vineriers side for at erobre markedsandele samt den store konkurrence på hjemmemarkedet, der har ført til overproduktion.
Firmaet forudser også, at salget vil øges med 4-5 procent rent mængdemæssigt i løbet af dette år, men dette er ikke nok til at imødegå overproduktionen.
Et problem er hjemmemarkedet, hvor forbruget pr. næse er faldet fra 19 liter til 14,9 i løbet af blot et år.
I 1997 plantede chilenerne 7500 hektar nye vinmarker. Mellem 1994 og 1996 plantede de kun 2900 hektar.
I år vil man komme til at producere 630 millioner liter vin, hvilket er 60 millioner liter mere end i 2000.

    .
    Den danske vinbranche
    * The Wine Company, København, er flyttet til nye og større lagerlokaler på adressen Glumsøvej 2, kælderen, 2700 Brønshøj. Lageret er åbent onsdage kl. 18-19 og lørdage kl. 11-13 samt efter aftale, e-mail: thewinecompany@private.dk.
    * Nyheder fra den danske vinbranche bedes sendt til anker@vinavisen.dk - men redaktionen forbeholder sig naturligvis ret til at afgøre, hvad der er relevant stof at bringe ...
..
.

.......
    Vinøs design-konkurrence
    Den store Bourgogne-négociant Jean-Claude Boisset har doneret præmierne til en design-konkurrence, der blev udskrevet på den franske designskole Ecole Boulle.
    I alt 50 forslag blev indsendt, hvoraf de 30 var udstillet på Boissets stand på Vinexpo. Her kunne de mange besøgende på messen så stemme om, hvilket forslag der var bedst.
    Førstepræmien gik til et mystisk lille "smagebord", som vist kun vil kunne finde afsætning i Frankrig.
    Andenpræmien gik til et helt møbel af en kasse, hvori man kan opbevare en fornem vin - med skuffe til at vippe ud og indbygget termometer. Vi ville ikke vide, hvad vi skulle med den fortænkte kasse - bortset fra at drikke vinen ...
    Trediepræmien derimod, den var smart. Den gik til den her viste papemballage, som i åben stand kan præsentere vinen. Den var designet af Guillaume Roche.
.
Vinbranchens blå bog
Hver uge bringer VinAvisen et portræt af en person, der har gjort sig særligt bemærket i den danske vinbranche, og uge efter uge samler vi portrætterne på en side, der efterhånden vil komme til at
danne en Vinbranchens Blå Bog.Nedenfor kommer denne uges portræt.
.

Klik på de små billeder for at se Vinbranchens Blå Bog
a..
..


    Hans Jørgen Christensen (f. 1930) er den chilenske vins mand i Danmark - samt en hel masse andet.
    Som ung medarbejder i ØK blev han i 1954 udstationeret i Paraguay og Argentina for derefter i en række år at være ØK’s filialbestyrer i Chile. Så spansk taler han plus endnu et par latinske sprog.
    Tilbage i Danmark blev han ansat i Carlsberg, hvor han i fem år var eksportchef. Derefter havde han chefstillinger i vinfirmaerne Taster Wine, Lorentz Petersen (Vingaarden) og Skjold Burne.
    I 1983 erhvervede han vingrossistfirmaet C.J. Knudsen, som han hurtigt omdannede til et rent agenturfirma med speciale i salg til de større supermarkedkæder, først i Danmark og siden også i Tyskland og Holland.
    I dette arbejde er hans baggrund ham til stor nytte. Blandt andet med sine gode sprogkundskaber har han gennem årene erhvervet en del gode agenturer, først og fremmest i Spanien, Portugal, Italien, Sydafrika og Sydamerika. Han var faktisk en pioner ved introduktionen i Danmark af de californiske vine i 1976, de chilenske i 1988 og senere de sydafrikanske.
    I Chile færdes han hjemmevant. Han er et kendt ansigt på mange af de betydende vinerier. I Danmark har han været landets konsul siden 1989, og han er dekoreret med Chiles kommandørkors.
    Hans firma, Hans Christensen Wineagencies, har flere gange modtaget dagbladet Børsens Gazelle-certifikat.
    I 1962 blev han gift med kongelig solodanserinde Inge Sand (død i 1974), og siden 1977 har han været gift med praktiserende læge Kristina Lenz. Han er far til fire voksne døtre. Den ene er balletinstruktør, mens de tre andre studerer til henholdsvis arkitekt, ph.d. i genteknologi og farmakonom.
    Adresse: Hans Christensen Wineagencies ApS, Strandvejen 156, 2942 Vedbæk, tlf.: 45 80 71 00, e-mail: hcwine@image.dk.

Kæmpesmagning af Barbera
Fyens Stiftstidendes vinskribent, Jørgen Aldrich, har i denne sommer deltaget i en kæmpesmagning af Barbera-vine fra appellationerne Asti, Monferrato og Alba i årgangene 1998 og 1999.
I løbet af tre dage vurderede en 32 mand stor international gruppe af vinskribenter i alt 263 vine, og Jørgen Aldrich har givet os lov til at bringe hans personlige vurdering.
Barbera er en meget udbredt drue i Italien - den ligger på andenpladsen efter Sangiovese.
- God Barbera gør mig ganske enkelt glad, skriver Jørgen Aldrich, - fordi den på samme tid er en enkel, nemt forståelig vin med frugt og frisk syre og på den anden side har nogle nuancer fra den mark, druerne har vokset på, de fade, mosten har lagret i, og den filosofi, vinens ophavsmand bekender sig til.

Barbera d’Alba generelt bedst
Ifølge Jørgen Aldrich ligger Barbera d'Alba generelt på et pænt kvalitetsniveau, mens er der meget store udsving i kvaliteterne fra Asti og Monferrato. Nogle af disse vine er ganske enkelt resultatet af dårligt håndværk. Det overskygger dog ikke, at der også er mange dejlige vine fra området. Man skal bare være på vagt.
I vurderingen nedenfor er vinene inddelt i tre grupper: De bedste, de næstbedste og de gode.
Det er producentnavnene, der opregnes. Men da nogle producenter indsendte mere end én vin til smagningen, nævnes i parentes også navnet på vinmarken, hvis et sådant er opgivet. Samme producent kan derfor optræde i mere end én af kategorierne.
I kategorierne Barbera d'Asti 1998 og Barbera Monferrato 1999 opereres der ikke med tre kvalitetsgrupper. Det var der simpelt hen ikke basis for.
.
    .
    BARBERA D’ALBA 1998
    De bedste
    Burlotto (Vigna Boscato)
    Monfalletto (Vigna Funtani')

    De næstbedste
    Cagliero
    Cascina Luisin (Vigna Asili)
    Fratelli Casetta (Vigna Suri')
    Giacomo Brezza e Figli (Vigna Cannubi)
    Gianfranco Alessandria (Vittoria)
    Mauro Veglio (Cascina Nuova)
    Mauro Molino (Vigna Gattere)
    Renato Buganza
    .
    .
    Terre da Vino (Vigna Croere)
    Umberto Fracassi (Ciabot Contessa)

    De gode
    Ada Nada (Salga')
    Cascina Chicco (Bric Loira)
    Elio Grasso (Vigna Martina)
    Fratelli Abrigo (La Galupa)
    Fratelli Barale (Vigna Castellero)
    Fratelli Giacosa (Vigna Bussia)
    Loredana Addari (Armusan)
    Michele Taliano
    Ripa Sorita La Contea (Vigna Caplin)
    Vajra (Bricco delle Viole)
    .
.
    .
    BARBERA D’ALBA 1999
    Den bedste
    Angelo Negro e Figli (Bric Bertu)

    De næstbedste
    Burlotto (Aves, Vigna Boscato)
    Cabutto (Bricco delle Viole)
    Cascina Ballarin (Vigna Giuli)
    Cascina Chicco (Vigna Granera Alta)
    Costamagna Rocche (Rocche delle Rocche)
    Deltetto (Vigna Brame')
    Fratelli Casetta (Vigna Suri')
    Fratelli Giacosa (Vigna Bussia)
    Giacomo Fenocchio (Bussia Sottana)
    Monfalletto (Vigna Monfalletto)
    Renato Buganza (Gerbole)
    Tenuta Rocca (Vigna Roca Neira)
    .
    .
    Vietti (Vigna Scarrone)

    De gode
    Ada Nada (Vigna d'Pierin)
    Cascina Luisin (Vigna Maggiur)
    Costamagna Rocche (Annunziata)
    Fontanafredda (Raimonda, Papagena)
    Fratelli Barale (Vigna Preda)
    Fratelli Giacosa (Maria Gioana)
    Giacomo Ascheri (Vigna Fontanelle)
    Gianfranco Alessandria
    Gigi Rosso (Vigna del Buon)
    Giovanni Grimaldi (Vigna Turnalunga)
    Michele Taliano
    Renato Buganza (Vigna Veja)
    Ripa Sorita La Contea (Vigna Caplin)
    Silvano Bolmida (Conca del Grillo)
    .
.
    .
    BARBERA DEL MONFERRATO 1999
    De gode
    Colonna
    .
    .
    La Scamuzza (Vigneto della Amorosa)
    Livio Pavese
    Vicara (Cantico della Crosia)
    .
.
    .
    BARBERA D’ASTI 1998
    De bedste
    Alfiero Boffa (Vigna More, Collina della Vedova)
    Alfonso Boeri
    Benotto ((Vigna Casot)
    Braida (Bricco della Bigotta)
    Ca' d'Carussin (Ferro Carlo)
    Cascina Castlet (Policalpo, Passum)
    Clemente Guasti e Figli (Barcarato)
    Franco e Mario Scrimaglio (Acse', Croutin)
    Il Falchetto (Bricco Paradiso)
    Il Sogno del Patriarca
    Isabella (Bric Strupuj)
    'L Columbe' (Bricco Colombaro)
    La Giribaldina (Cala delle Mandrie)
    La Meridiana (Tra la Terra e il Cielo)
    La Tenaglia
    Malgra' (Vigna Gaiana, Vigna Mora di Sassi)
    Maranzana (Trabucco)
    Marchese Alfieri (Alfiera, La Tota)
    Sant' Agata (Piatin)
    Sergio Gozzelino (Lorenzo Gozzelino)
    Tenute Neirano (Le Croci)
    Terre da Vino (La Luna e I Falo')
    .
    .
    De gode
    Bava (Stradivario)
    Benotto (Vigna Balau)
    Braida (Bricco dell'Uccellone)
    Cantina Goggiano (Piasi')
    Cantina Sant'Evasio (Rosignolo)
    Cantina Vignaioli (El Pi Bon)
    Cascina la Ghersa (Vignassa)
    Cascina Orsolina (Bricco dei Cappuccini, Vigna Caminata)
    Castello di Lignano (Vigna Stramba)
    Castello di Razzano (Campasso, Vigna del Beneficio)
    Contratto (Vigna Solus Ad)
    Coppo (Pomorosso)
    Dezzani (Vigna Scaion)
    Franco Martinetti (Montruc)
    Franco Mondo (Vigna delle Rose)
    Fratelli Rovero (Vigna Gustin)
    Il Mongetto (Vigna Guera)
    Il Vino dei Padri
    La Meridiana (Bricco Sereno)
    Livio Pavese (Podere S. Antonio)
    L Post del Vin (Castagnassa)
    Michele Chiarlo (La Court)
    Prunotto (Costa Miole)
    Tenuta la Tenaglia (Emozione)
    Tenute Neirano (Tirteo)
    Trinchero (Vigna del Noce)
    Villa Giada (Bricco Dani, La Quercia)
    .
.
    .
    BARBERA D’ASTI 1999
    De bedste
    Bava (Arbest)
    Cascina Castlet
    Cascina Orsolina (Bricco dei Cappucini)
    Franco Martinetti (Montruc)
    Fratelli Beccaris (Vigna Perno)
    Guido Berta
    La Giribaldina (Cala delle Mandrie)
    Marchesi Alfieri (Alfiera)

    De næstbedste
    Agostino Pavia e Figli (Moliss)
    Alessandro Tartaglino
    Alfiero Boffa (Vigna Muntrive')
    Alfonso Boeri
    Benotto (Vigna Rupestris)
    Bersano & Riccadonna (Costalunga)
    Braida (Bricco dell'Uccelone, Bricco della Bigotta)
    Ca' Bianca (Chersì)
    Cantina Maranzana (Vigna Vezzano)
    Cantina di Mombaruzzo (Vigna San Pietro)
    Cantina di Mombercelli
    Cantina Sant'Evasio
    Cascina Giovinale
    Cascina Orsolina (Vigna Caminata)
    Castello di Razzano (Vigna del Beneficio)
    Contratto (Pantarei)
    Franco Mondo (Vigna del Salice)
    Guido Berta (Canto di Luna)
    I Vigneto di Dante (Bricco Zoccola)
    Il Falchetto (Lurei)
    Il Vino dei Padri
    Isabella (Bric Stupuj)
    L'Arbiola (La Carlotta)
    .
    .
    La Barbatella (Vigna dell'Angelo)
    Livio Pavese (Podere S. Antonio)
    'L Post del Vin (Bricco Fiore)
    Marchesi Alfieri (La Tota)
    Marco Rabino
    Scagliola (Vigna Sansi')
    Tenute Neirano
    Terre da Vino (Vigna Garona)
    Vit. Ass. di Vinchio-Vaglio

    De gode
    Alfiero Boffa (Collina della Vedova)
    Bersano & Riccadonna (Vigna Cremosina)
    Cant. Vign. Asti Barbera (El Pi Bon)
    Cantina di Mombaruzzo (Vigna Sorangela)
    Cascina Giovinale
    Cascina la Ghersa (Camparo)
    Castello di Lignano (Vigna Stramba)
    Caudrina (La Solista)
    Coppo (L'Avvocata)
    Dezzani (Ronchetti)
    Franco e Mario Scrimaglio (Croutin)
    Franco Martinetti (Bric dei Banditi)
    Fratelli Trinchero
    Giorgio Chiorra (La Nunsio')
    Il Falchetto (Bricco Paradiso)
    L'Arbiola (La Romilda V)
    La Giribaldina (Rossobaldo)
    La Torre di Castel Rocchero
    Livio Pavese (Podere S. Antonio)
    Maurizio Nervi (Vigna Martleina)
    Tenuta Garetto (Fava')
    Terre da Vino (Vigna San Nicolao)
    Villa Gaida (Bricco Dani)
    .
.
.
Ugens gode spørgsmål

Hver uge besvarer vi et spørgsmål fra en af VinAvisens læsere.
Vi kan dog ikke overkomme at sende svar direkte til den enkelte - det har vi simpelt hen ikke tid og kræfter til. Vi må nøjes med at udvælge de mest interessante spørgsmål og besvare dem, så alle får glæde af svarene. Her kommer ugens spørgsmål - og svar:
.
Hvad er Oechle-vægt?
Når talen er om tysk vin, hører man af og til om begrebet Oechle-vægt, der er et mål for druernes indhold af sukker og dermed for deres grad af modenhed. (Ordet udtales Øksle).
Tyskeren Chr. Ferdinand Oechsle (1774 -1852) var tysk guldsmed og opfinder af en mostvægt - en termometer-lignende flydevægt - som kunne måle druemostens indhold af sukker. I dag benyttes mere raffinerede apparater, såkaldte refraktometere og hydrometere.
Efter Oechle-skalaen angives vinmostens vægtfylde i forhold til vands vægtfylde, og alt efter graderne kan man ret nøje forudsige, hvor meget alkohol der vil være i den færdige vin, samt hvor sød den eventuelt vil blive.
Et eksempel: En liter vand vejer 1000 g, og mosten vejer 1150 g. Det svarer til 150 grader Oechsle, og det er netop, hvad der kræves for at kunne fremstille en vin af kvaliteten Trockenbeerenauslese.
Tyske vinbønder er i øvrigt ikke ubetinget henrykte, når deres most opnår rekord med hensyn til grader Oechsle. En vin på 200 grader Oechsle eller derover er ganske vist exceptionel, men det sukker, som ikke omdannes til alkohol, men bliver tilbage i vinen, dominerer så meget, at alle andre værdifulde stoffer slet ikke kommer til deres ret.
Rekorden i tysk vinhistorie har en vin fra 1971 med 326 grader Oechsle.
.
    .
    Ugens besvarelser lægger vi efterhånden ind i VinAvisens VinABC, så de er lette at finde.
    .
.
Vil du have vores løbeseddel?
      Vil du være sikker på at følge med i, hvad der sker i vinens verden, så bestil vores løbeseddel tilsendt pr. e-mail hver uge. Send os blot en mail med din e-mail adresse skrevet nede i tekstfeltet. Klik her: anker@vinavisen.dk

Denne uges stjerner i VinAvisen
Som sædvanligt får de smagte vine stjerner efter det gængse system med fem som maksimum. Vine, der kun får én eller to stjerner, bliver dog ikke omtalt. I vores bedømmelse indgår også prisen til en vis grad som en parameter.


Citra, Montepulciano d'Abruzzo, Italien 2000
49 kr., Furesø Vinimport
Vi nød denne rødvin til en hjemmebagt ostetærte, og det var en dejlig kombination. Vinen er ret let (12 procent), saftig og med god frugtfylde. En virkelig rar vin og fin til prisen. Det vil i øvrigt være en god idé at plaske den over i en karaffel et par timer før måltidet. Link til distriktet: www.tastings.com


Rocca Alta, Barrel Aged, Merlot delle Venezie IGT, Italien 1999
49,75 kr. (95 kr. for 2 flasker), Skjold Burne
Fra De euganæiske Høje i Venedigs bagland kommer denne bløde og meget tiltalende rødvin med god frugt og tilpas fadlagring. Den vil være glimrende til alle kødretter, pasta og ost - også fordi den ikke er alt for pågående. Den har 12 procent alkohol. Link til distriktet: www.neol.it


Atlas Vineyards, Cabernet Sauvignon, Marokko 1999
37,95 kr., Amka Vinimport
Franske vinmagere købte for nogle år siden 1050 hektar vinmarker i Marokko - i læ af Atlasbjergene og 130 km fra kysten - og herfra kommer denne fyldige og afrundede vin. Den er måske ikke præget af elegance, men af solmoden frodighed. Den fjerde stjerne får den for den overordentlig billige pris. Link til producenten: www.castel-freres.fr


Fattoria Bruno Nicodemi, Trebbiano d'Abruzzo, Italien 1999
53,75 kr., Kjær & Sommerfeldt
Bruno Nicodemi er en af de virkelig gode producenter i Abruzzo. Han laver sine vine efter biologiske principper, og hans hvidvin er en tiltalende, let, tør og frisk vin. Link til distriktet: www.tastings.com

Disse vine fandt de danske vinskribenter
Her kommer listen over nogle af de vine, som de forskellige vinskribenter har fremhævet.
I kolonnen længst til højre ses navnet på importøren. Er dette blåt, kan du klikke på det og åbne en side i vores database med importørens adresse, telefonnummer etc.
En liste over bladenes vinskribenter finder du ved at klikke her.
.
Alt for Damerne
Impérial, Guinot, Crémant de Limoux, Frankrig Mousserende75 kr.Chris-Wine
Kingston, Mataro / Shiraz, South Eastern Australia 1999RødvinMagasin
.
B.T.
Sandeman Don Fino Superior Dry, Sherry, SpanienHedvin95,75 kr. Kjær & Sommerfeldt
.
ErhvervsBladet
Viña Maipo, Cabernet Sauvignon, Central Valley, Chile 2000Rødvin (3 liter)155 kr.Chris-Wine
.
Frederiksborg Amts Avis
Collage, Zinfandel, Kendall-Jackson, Californien 1999Rødvin 89,95 kr.Amka Vinimport
.
Jyllands-Posten
Les Hauts de Montmirail, Domaine BrusseterRødvin165 kr.Sigurd Müller
.
Nordjyske Stiftstidende
Villa Bona Terra, Sangiovese / Merlot, Rumænien 1999Rødvin49 kr. Chris-Wine
Schloss Marienlay, Riesling Trocken, Tyskland 1998Hvidvin75 kr.Østjysk Vinforsyning
.
Århus Stiftstidende
Buitenverwachtig, Sauvignon Blanc, Constantia, Sydafrika 2000Hvidvin65 kr.Sigurd Müller
Château de Beauregard, Fleurie, Frankrig 1999Rødvin95 kr.Sigurd Müller
Maison Guigal, Côtes-du-Rhône, Frankrig 1998Rødvin69 kr.Bichel Vine
Les Galets, Rosé, Château Morgues du Grès, Costières de Nîmes, Frankrig 2000Rosévin55 kr.Bichel Vine
.
Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: VinAvisen på Internet-adressen www.vinavisen.dk.