Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 46, 2001


Vin-aktuelt i uge 46
12. november - 18. november 2001
.
VinAvisen uge 43VinAvisen uge 44VinAvisen uge 45
.
    .
    En vigtig nyskabelse:
    VinAvisens Online Auktioner

    Sammen med edb-eksperten Leif Clausen har vi lavet en ny og meget praktisk og gratis auktions-site for køb og salg af vin samt beslægtede emner. Klik på denne bjælke, og se, hvordan den ser ud:
    .
    .
    Foreløbig gælder det ikke!
    Indtil videre er der tale om en test-version. Vi søsætter først skibet om nogle uger. Indtil da inviteres alle vore læsere til at afprøve funktionerne.
    Vi har arbejdet meget med disse www-sider og været ude i de fleste hjørner, men dermed være ikke sagt, at siderne ikke kan blive endnu mere perfekte.
    Det kan du hjælpe os med. Du kan oprette egne auktioner og byde på andres, i det hele taget lege med funktionerne. Men ... det gælder ikke! Ikke før om et par uger ...
    Du kan for vor skyld udbyde en kasse sodavand eller din bedstemor - men også meget gerne nogle gode flasker vin.
    Byd også på de andres auktioner - du kommer alligevel aldrig til at smage den kasse Margaux 1961, de frister dig med, og som de for længst selv har drukket. Dette er virkelig en "tør" test!
    .
    Først alvor om et par uger
    Når vi om et par uger afslutter testen og begynder for alvor, sletter vi alle de test-auktioner, der er lagt ind.
    Brugernavnet og kodeordet, du logger dig på med, vil du dog fortsat kunne bruge.
    Og så kan du jo så småt begynde at spekulere over, hvilke vine og andre vinøse emner du selv vil udbyde. Til sin tid. For alvor.
    Brug af denne service bliver som sagt helt gratis og åben både for private købere med en enkelt flaske og for professionelle med en palle eller tre.
    Dine kommentarer og forslag til forbedringer er meget velkomne. Skriv til netmester@vinavisen.dk.
    Af praktiske grunde vil vi samle alle gode forslag og føre dem ud i livet på et senere tidspunkt.
    .
Et par glas om dagen gør hjernen klar
September-nummeret af den amerikanske hjerteforenings blad, Stroke, bringer godt nyt:
Forskere under ledelse af dr. Kenneth Mukamal ved Beth Israel Deaconess Medical Center i Boston har konstateret, at ældre mennesker, der drikker moderat, generelt har sundere hjerner end dem, der ikke drikker - eller drikker for meget.
Undersøgelsen viste, at der hos disse mennesker er færre hjerneskader og såkaldte tavse blodpropper - dvs. små blodpropper, der knap nok opdages, når de indtræffer.
Disse problemer, der har forbindelse med dårligt blodomløb, kan påvirke såvel hukommelsen som evnen til at udføre almindelige dagligdags ting.
Forskerne studerede 3376 personer, der alle var ældre end 65 år.

Toscana DOC?
En række store vinproducenter i Toscana, blandt andet Antinori, Frescobaldi og Folonari har rettet henvendelse til det italienske landbrugsministerium med et forslag: Hvorfor ikke oprette en fælles appellation, Toscana DOC, der omfatter hele den store region? Altså samme system, som man har i Bordeaux.
Dette er vinavlerforeningerne i blandt andet Chianti Classico, Bolgheri, Brunello di Montalcino og Nobile di Montepulciano meget imod.
Til Decanter siger de, at når der er 39 DOC-, 5 DOCG- og 5 IGT-områder i Toscana, så er det for at fremhæve karakteren af hvert område - druesorter, mikroklima og jordbund. Der er ikke brug for en fælles appellation.
Og så kan man heller ikke se bort fra, at der allerede eksisterer en landvins-appellation, der hedder Toscana IGT.
Landbrugsministeriet kommer med sin afgørelse nu på tirsdag den 13. ds.

Epokegørende resultater
I 1996 oprettede verdens største vinfirma, det amerikanske Gallo, et teknisk research-center. Her har internationale forskere i fem år forsket i vindyrkning og -fremstilling, vinens kemi, biologi og mikrobiologi samt i lugt og smag. Og nu har nogle epokegørende resultater set dagens lys:
* Ved hjælp af DNA-teknik kan vindyrkere i løbet af kun få timer konstatere, om deres vinstokke er angrebet af den farlige plantesygdom Eutypa. Det har før taget år, og i mellemtiden blev hele marken angrebet og stod måske ikke til at redde.
* Der er mange slags gær på færde i en vinmark, nogle er gode, andre skadelige. Tidligere måtte vinbonden vente og se, hvad der skete. Med ny teknik fra Gallo vil man straks kunne få en profil af mikroorganismer i druemosten og modvirke deres eventuelt skadelige indflydelse gennem tilsætning af speciel gær.

    Komplet sæt Grange på auktion
    For første gang afholder man i Australien en vinauktion udelukkende til ære for én vin - der naturligvis er Penfold’s Grange.
    En komplet samling på 46 flasker fra 1951 til 1996 vil komme under hammeren, og yderligere vil der være 300 partier, der tilsammen er vurderet til 2,9 millioner dk. Der er Grange både i impérial, magnum, enkeltflasker og kasser, og alle siges at være i tiptop stand.
    I dag eksisterer der kun cirka 40 komplette samlinger af Grange i hele verden. Da et sådant sæt blev solgt sidste år, gik det for 750.000 kr.
    Auktionen arrangeres af det australske auktionshus Langtons i samarbejde med Christie’s, og et katalog kan ifølge det australske Winestate Magazine rekvireres på adressen langtons@langtons.com.au.
a..
    .
    Den danske vinbranche
    * Chris-Wine har ligesom andre i vinbranchen mærket stagnationen. Derfor har firmaet fremskyndet sin plan, "Vision 2003", som ved rationalisering og sammenlægning af forskellige aktiviteter skal tilpasse firmaet til de nye tider og nye krav. Dette medfører desværre også, at man må tage afsked med nogle medarbejdere. Samtidig målrettes og effektiviseres indsatsen over for såvel detail som horeca med et smallere og mere effektivt sortiment. Målet er, siger Michael Carl, at få lige så flotte resultater i Danmark som i de andre selskaber i den i øvrigt voksende Chris-Wine koncern, herunder i særdeleshed datterselskaberne i Bordeaux og i Sverige.
    * Baarsma Denmark, internationale wineshippers, er flyttet til Bella Center, International House, Center Boulevard 5, 2, kontor nr. 218, 2300 København S, tlf.: 32 47 32 81, fax: 32 51 96 36, e-mail: b-hansen.baarsma@mail.dk.
    * Nyheder fra den danske vinbranche bedes sendt til anker@vinavisen.dk - men redaktionen forbeholder sig naturligvis ret til at afgøre, hvad der er relevant stof at bringe ...
..
a..
Torres' første Priorato-druer
Michel Torres har 90 hektar vinmarker i det katalanske Priorato i Spanien og er derfor den største producent i den lille appellation.
I 1995 plantede han Garnacha og Syrah, og i år kunne han høste sin første årgang på i alt 30 tons druer.
Da han endnu ikke har nogen vingård i området, må han bearbejde druerne hjemme i Villafranca og kan derfor ikke skrive DO Priorato på etiketten. Han må nøjes med den nye appellation, Catalunya.
..
Vin er der nok af
Der er for meget vin i verden, fremgår det af fagbladet Wine Business Insider.
* Frankrig, Italien og Spanien har i snit høstet 12 procent færre druer i år, men især Frankrig har et stort overskud af årgang 2000, der endnu ikke er solgt.
* Sydafrika har overskud i produktionen og de laveste priser i mange år - helt nede på mellem 1,25 og 2 kr. literen.
* Chile har mere usolgt Cabernet på lager end Californien, selv om landet kun presser en tredjedel så mange druer. Priserne er faldet dramatisk, undtagen for Sauvignon Blanc, hvor New Zealand i år ikke har kunnet levere så meget.
* Argentinas totale vinhøst steg 28 procent i år, Malbec hele 60 procent, Chardonnay 39, Cabernet 51 og Merlot 57 procent. Alligevel er der ikke så meget overskuds-vin i landet som i flere andre lande.
* Australiens totale vinhøst steg 33 procent, idet Chardonnay steg med 20 procent, Cabernet med 58, Merlot med 50 og Shiraz med 39 procent. Ifølge Wine Business Insider er Australien det eneste sted, hvor der ikke er nok Chardonnay.
Men ellers - vin er der åbenbart mere end nok af. Med faldende priser som følge.

Mere bulk fra Chile
Chile prøver ihærdigt at komme af med sin overproduktion. Det går da også fremad. I de første tre kvartaler af i år er eksporten steget 1,8 procent i værdi og hele 16,5 procent i mængde.
Tallene demonstrerer tydeligt, at det er de billige bulkvine, der vinder frem. I perioden steg eksporten af vine på flaske således kun 0,69 procent, mens eksporten af bulk steg 12,13 procent.

Vinbranchens blå bog
Hver uge bringer VinAvisen et portræt af en person, der har gjort sig særligt bemærket i den danske vinbranche, og uge efter uge samler vi portrætterne på en side, der efterhånden vil komme til at danne en Vinbranchens Blå Bog. Nedenfor kommer denne uges portræt.
.

Klik på de små billeder for at se Vinbranchens Blå Bog
a..
.
    Ole Egede Paustian (f. 1950) ejer og driver sammen med sin bror, Fritz Egede Paustian, Danmarks største privatejede og uafhængige vinfirma, Taster Wine.
    Firmaet blev etableret i 1946 af Fritz Paustian Senior. Siden er atten vinfirmaer blevet købt op - af de større kan nævnes Skjold Burne i 1984 og Carl Krumbak & Co. i 1988.
    I dag omsætter koncernens firmaer tilsammen for omkring 500 mill. kr. og har over 130 ansatte.
    Taster Wine-koncernen består af følgende fire selvstændige enheder:
    * Taster Wine, der er en landsdækkende vingrossist, som forsyner indkøbskæder, supermarkeder købmænd, specialforretninger samt tax-free og eksportmarkedet.
    * Taster Wine Vertriebs-GmbH, der betjener grænsehandelen og Tyskland.
    * Skjold Burne, der er Danmarks ældste og største kæde af vinhandlere med over 80 forhandlere over hele landet.
    * Oskar Davidsen & Co., der er en landsdækkende "full service"-vingrossist med speciale i hotel- og restaurations-sektoren.
    Taster Wine har eget tapperi, hvor der ud over vintapning også produceres egne mærker i spiritus, akvavit, likør, bitter og frugtvin.
    Ole Paustian er uddannet vinkyper og endvidere uddannet i Frankrig, Spanien, Skotland og Tyskland, suppleret med studieophold i Cambridge og Lausanne.
    Ud over arbejdet i vinfirmaet bestrider han en række tillidsposter. Han er således medlem af bestyrelsen for Vin og Spiritus Organisationen i Danmark (V.S.O.D.) samt Vinhandlerforeningen for Danmark. Derudover sidder han i repræsentantskabet for Det Danske Handelskammer.
    Han er gift med Susanne, og sammen har de to sønner, Bo og Ted. Han holder sig i form med løbeture i naturen og øjeblikkets favorithobby golf, som han i øvrigt deler med hele familien. Han tager meget gerne familien med på rejser til skiområder og selvfølgelig til steder med gode golfbaner. Og god vin.
    Adresse: Ole Egede Paustian, Taster Wine A/S, Molestien 11-23, 2450 København SV, tlf.: 36 17 40 00, fax: 36 44 17 87, e-mail: mole@taster-wine.com.
..
d
d
d
d
    .
    Du kan stadig nå at være med:
    Hvor mange stjerner
    har vinene?
    Endnu på tirsdag den 13. november kan du nå at deltage i VinAvisens on-line smagning af seks vine. Læs om den i uge 44.
    .
...
Protester
Over 300 vinbønder og - producenter i den argentinske provins Mendoza protesterede i sidste uge foran guvernør-paladset imod landets økonomiske situation.
På grund af krisen i Argentina er literprisen for bulkvin faldet til 57 øre, og de demonstrerende vinbønder forlangte derfor offentlig beskyttelse af landets vinindustri.
Uden statslig hjælp vil mindst 50 mindre vinproducenter ikke kunne klare deres forpligtigelser i november.

Flere protester
I mandags demonstrerede flere tusinde vinbønder foran parlamentet i Lissabon imod den socialistiske regerings nye alkohollov - især sænkningen af promillegrænsen fra 0,5 til 0,2 promille. Det er lige så lavt som i Sverige.

Endnu en lille konkurrence
For et par uger siden bragte vi en lille læserkonkurrence, hvori vi trak lod om en samling gamle vinetiketter.
Dette har inspireret en anden læser, Flemming Deichmann, til at afhænde en lignende samling af i alt 2-300 etiketter sat i små mapper med fotolommer.
Han vil gerne forære samlingen væk, idet han dog ønsker dækning af eventuelle forsendelsesomkostninger. Disse vil dog formentlig ikke overstige 50 kr.
Så her er en ny konkurrence. For at deltage skal du gøre følgende:
* Send en mail til quiz@vinavisen.dk.
* Skriv dit navn, adresse og telefonnummer.
* Og besvar dette spørgsmål (for at vi kan overholde loven): Hvad hedder den berømte amerikanske vinguru Parker til fornavn?
Sidste frist er nu på lørdag den 17. kl. 12, og vinderens navn offentliggøres i næste nummer af VinAvisen.
...

.
Bag det fornemme slot ligger den gamle klosterkirke. De brede marker vender stik syd ned mod Rhinen, der med sit 800 brede vandspejl reflekterer Solens varme op mellem vinrankerne.
I Ingelheim ved flodens sydbred havde kejser Karl den Store sit palads, og legenden fortæller, hvordan han i det tidligere forår sad og betragtede skråningerne ovre i Rheingau.
- Det er dog besynderligt, sagde han til sig selv, - at sneen altid smelter før derovre, end den smelter her. Det må være et godt sted at dyrke vin.
Og sådan blev det - ved kejserligt bud. Allerede i 800-tallet tilplantede man markerne, og 300 år senere kom klostrene til, tolv i alt, blandt andet benediktinernes Johannisberg.
    Schloss Johannisberg 900 år
    I sidste weekend fejrede Schloss Johannisberg sin 900 års fødselsdag med to store vinsmagninger af den ædle Riesling-drue.
    Oprindelig var Rheingaus fornemste vinslot et kloster, oprettet mellem 1096 og 1100 af benediktiner-munke. Under biskopperne af Fulda og senere fyrst Metternich steg godsets berømmelse, og i dag er der 35 ha vinmarker med 150.000 vinstokke på den store brede skråning ned mod Rhinen. Årlig produktion: Cirka 260.000 flasker.
    Omkring 1770 begyndte munkene at sælge en "Kabinettwein" - opkaldt efter et rum, et Kabinett, hvor særligt gode vine blev opbevaret - og herfra stammer navnet på det første af de fem tyske Prädikate.

    Sendebuddet, der kom for sent
    Få år efter, i 1775, opdagede munkene den ædle råddenskab - skimmelsvampen, der angriber druerne og koncentrerer sødme og aroma, og som ikke mindst er kendt fra Sauternes.
    Munkene var på det tidspunkt underlagt fyrste-abbeden i Fulda, der hver år skulle give sin tilladelse til høsten, men i 1775 kom kureren ikke med abbedens brev. Fortvivlede ventede munkene i både dage og uger. Bønderne rundt omkring havde for længst høstet, men på Johannisberg hang druerne og blev mere og mere overmodne. Til sidst begyndte de at skrumpe og blev dækket af grå skimmel.
    Endelig - med ugers forsinkelse - kom sendebuddet. - Jeg blev overfaldet af nogle røvere, sagde han. - Her er abbedens brev. Nu kan I høste!
    Men det var for sent. Høsten var jo allerede ødelagt. Mismodige gik munkene i gang. Druerne blev indsamlet og presset og vinen lagt på fad.
    Men da tiden var inde, og vinen skulle smages, fik de deres livs overraskelse. For her stod de med en sød og meget aromatisk nektar, som skimmelsvampene havde givet en særlig tone. I dag laves vinen stadig på det nu 900 år gamle vinslot.
...
    Gennemtænkt vindyrkning
    Champagnes vinkomité, CIVC, har slået et stort slag for at gøre champagne til verdens mest miljøvenlige vin.
    I januar udgav komiteen guidebogen "Viticulture Raisonnée" - Gennemtænkt Vindyrkning - der på 200 sider giver vinbonden en handlingsplan året igennem.
    Her er en gennemført plan for alt lige fra brugen af kobbersulfat til, hvordan man bedst bruger græsdække til at forhindre erosion.
    Formålet er at kunne opfylde kravene i forbindelse med ISO 14000, der er international standard for miljøvenligt landbrug.
    Alle 15.000 vinbønder i Champagne og alle de store champagnehuse står fuldt og helt bag initiativet.

Afslappet atmosfære
I torsdags kom en rapport fra dr. Colin Gill ved Leeds University i England. Den fastslår, at mænd har brug for at gå på pub. Den afslappede atmosfære hjælper dem med at komme af med stress og er vigtig for deres psykologiske velbefindende.
Ifølge fagbladet Just Drinks bygger rapporten på interviews med 900 mænd. Over 40 procent sagde, at de gik på pub på grund af snakken og den afslappende stemning. Kun 10 procent sagde, at de også kom der for at drikke.
...
    Becherovka solgt
    I onsdags vedtog den tjekkiske regering at sælge 59 procent af det statsejede spiritusfirma Jan Becher-Karlovka Becherovka til franske Pernod Ricard for lidt over 300 millioner dkr. Pernod Ricard ejer i forvejen 30 procent af firmaet.
    Salget har været længe undervejs, idet Pernod Ricard ønskede garantier for, at der ikke blev fremsat krav fra en tjekke, Zdenek Hoffmann, der hævder, at han har arvet opskriften og rettighederne til firmaets topmærke, urtelikøren Becherovka. Det problem synes nu at være ude af verden.

Vil du have vores løbeseddel?
Vil du være sikker på at følge med i, hvad der sker i vinens verden, så bestil vores løbeseddel gratis tilsendt pr. e-mail hver uge. Send os blot en mail med din e-mail adresse skrevet nede i tekstfeltet. Klik her: anker@vinavisen.dk


Denne uges stjerner i VinAvisen
Som sædvanligt får de smagte vine stjerner efter det gængse system med fem som maksimum. Vine, der kun får én eller to stjerner, bliver dog ikke omtalt. I vores bedømmelser indgår også prisen til en vis grad som en parameter.


Palacio de Otazu, Crianza, Navarra, Spanien 1997
76 kr. (v/12 fl), Ki-Ma Vinimport
10 procent Tempranillo, 30 procent Cabernet Sauvignon og 60 procent Merlot forener sig i denne muskuløse rødvin til noget meget lækkert. Vinen har god frugt og bløde tanniner og vil være en glimrende ledsager til kraftigere kødretter og ost. Link til side om distriktet: www.trinor.com.


De Wetshof Estate, Bon Vallon, Chardonnay sur Lie, Robertson, Sydafrika 2001
89,95 kr., Philipson Wine
En virkelig raffineret hvidvin uden alt det vulgære, der ofte er over de fede fadlagrede Chardonnay'er. Denneher har ikke fået fad. Den er fed og fyldig med en dejlig ren frugtsmag med toner af lemon og gær. Herlig vin. Link til side om producenten: www.winetoday.com.


Lievland, Estate Wine, Lievlander, Sydafrika 1999
68 kr., Vinslottet i Greve
Dejlig, dejlig vin. En afrundet og venlig duft. En herlig frugt, der vidner om ordentligt modne druer - med nuancer af brombær. Og en indtagende sødme. Glimrende til prisen. Link til producenten: www.susman.com.


Hardys, VR, Varietal Range, Shiraz, South Eastern Australia
42,95 kr., Brugsen
Her får man virkelig noget for pengene! Flot duft, dejlig smag - masser af modne bær, duft af peber, bløde tanniner, indtagende sødme, lang eftersmag. Link til producenten: www.hardys-wines.com.


Klein Constantia, Marlbrook, Cabernet Sauvignon / Merlot, Constantia, Sydafrika 1997
80 kr., Amka Vinimport
- Dette er et hammergodt glas vin, lød det under smagningen. - Alene denne herlige duft - det er lige før brombærrene begynder at koge, og saften løber ud af de søde bær! Jo, smageholdet var poetisk den dag. Vinen har en vidunderlig blød smag. Den kan drikkes i dag, men kan også ligge i endnu nogle år. Vinen er opkaldt efter 16-1700-tallets berømte general John Churchill, hertugen af Marlborough, som vi i Danmark kender fra sangen "Mallebrok er død i krigen ..". Link til producenten: www.kleinconstantia.com.


Stonehedge, Cabernet Sauvignon, Californien 2000
69,75 kr., Amka Vinimport
En sjældent flot Cabernet, dejlig og afrundet og uden disse pågående, grønne toner, som ofte optræder i rene Cabernet'er. En virkelig nydelse. Link til producenten: www.stonehedgewinery.com.


Château de la Sablière Fongrave, Patrimoine, Bordeaux Supérieur, Frankrig 1996
69,95 kr., Philipson Wine
Herlig bordeaux, lækker og dejlig. De kan faktisk godt dernede, når de vil. Den elegante rødvin har en god "varm" frugt og kun 12 procent alkohol. Det er ikke en af disse bodybuilder-vine ... Link til Bordeaux: www.vins-bordeaux.fr.


Château de Champ des Treilles, Sainte-Foy Bordeaux, Frankrig 2000
80 kr., Encore Vin
Jean-Michel Comme, der er teknisk direktør på Château Pontet-Canet, står for denne charmerende vin, som man drikker med stor fornøjelse. Det er en meget lækker rødvin fra et af Bordeauxs små yderdistriktet. Den kan godt drikkes nu, men også gemmes i nogle år. Link til distriktet: www.saintefoy-bordeaux.com.


Bouchard Finlayson, Pinot Blanc / Chardonnay, Oberberg, Sydafrika 1999
120 kr., Vinslottet i Greve
Ikke en billig hvidvin, men en fornem og elegant vin, hvori Pinot'en til en vis grad dæmper Chardonnay'ens lidt pågående karakter. Vinen vil være glimrende til fx stegt laks. Link til producenten: www.bouchardfinlayson.co.za.


Château de l’Horte, Sélection de Vieilles Vignes, Corbière, Frankrig 1999
49 kr., Vinfirmaet
Detteher er en af de rødvine, der vinder ved at blive plasket over i en karaffel. Den har en intens farve, en god duft af vin og en kraftig smag. Link til slottet: www.chateau-de-lhorte.com og til distriktet: www.languedoc-wines.com.


Château Saint-Maurice, Côtes du Rhône, Frankrig 1999
41 kr., Stokholm Vinimport
Dette er en god daglig-rødvin med en ren og dejlig frugtsmag, en let sødme og et lille bittert bid i slutningen. Link til distriktet: www.vins-rhone.com.


Les Chaillots, Domaine Gachot-Monot, Côte de Nuits-Villages, Frankrig 1998
102 kr. (94 kr. ved 12 fl.), La Côte
En pæn bourgogne med god frugt til en pris, der er i overensstemmelse med niveauet i Bourgogne. Den må godt ligge endnu et par år. Link til Bourgogne: www.terroirs-b.com.


Vigna Flaminio, Brindisi, Puglia, Italien 1998
65 kr., Østjysk Vinforsyning
Druerne Negro Amaro (den sorte bitre), Montepulciano og Malvasia mødes i denne kraftige rødvin, der vil være glad for at få selskab med en god bøf. Vinen har en kraftig frugt med forfriskende syre og en lang eftersmag.


Porta, Cabernet Sauvignon, Cachapoal, Chile 2000
59,75 kr., Vinmonopolet
En udpræget Cabernet med alle denne drues karakteristika i kraftig belysning. Den har en kraftig og ren smag med et ret udpræget bid i eftersmagen. Link til side om producenten: www.winetoday.com.


Porta, Sauvignon Blanc, Cachapoal, Chile 2000
59,75 kr., Vinmonopolet
Helt efter bogen dufter den af hyldeblomster. Smagen er fed og præget af, at syren er ret dæmpet. Link til side om producenten: www.winetoday.com.


.
Disse vine fandt de danske vinskribenter
Her kommer listen over nogle af de vine, som de forskellige vinskribenter har fremhævet.
I kolonnen længst til højre ses navnet på importøren. Er dette blåt, kan du klikke på det og åbne en side i vores database med importørens adresse, telefonnummer etc.
En liste over bladenes vinskribenter finder du ved at klikke her.
Alt for Damerne
Santa Christina, Cabernet Sauvignon, Maipo Valley, Chile 1999Rødvin159 kr. (3 l)Vingaarden
Glorioso, Bodegas Palacio, Crianza, Rioja, Spanien1998Rødvin59,95 kr.Bilka og Føtex
Château les Fougeres, Årets jagtvin, Saint-Émilion, Frankrig 1999Rødvin69,95 kr.Chris-Wine
Sauvignon de Pécheur, Årets fiskevin, Bordeaux Sauvignon Blanc 2000Hvidvin49,95 kr. Chris-Wine
.
Berlingske Tidende
Viu Manent, Cabernet Sauvignon, Reserva, Chile 1997Rødvin79,95 kr.Philipson Wine
Nero d'Avola, Morgante, Sicilien, Italien 1999Rødvin75 kr.Adriat Vinimport
.
B.T.
Monile, Vino di Ripasso, Valpolicella Classico Superiore, Italien 1998Rødvin59,95 kr.Favør
.
Børsen
Château Malescot St. Exupéry, Margaux, Frankrig 1998Rødvin499 kr.Vinens Verden
.
ErhvervsBladet
Trivento, Malbec, Oak Barrel Aged, Argentina 1999Rødvin59,95 kr.Føtex
.
Frederiksborg Amts Avis
Pomino Benefizio, Frescobaldi, Toscana, Italien 1998Hvidvin159 kr.H.J. Hansen
Plaisir de Noël, Årets julevin, Vin de Pays d'Oc, FrankrigRødvin42,50 kr.Sigurd Müller
Stonehedge, Chardonnay, Californien 2000Hvidvin69,75 kr.Amka Vinimport
Stonehedgge, Cabernet Sauvignon, Napa Valley, Californien 1999Rødvin149 kr.Amka Vinimport
.
Information
Sélection Jean-Pierre Moueix, Bordeaux, FrankrigRødvin33 kr.Johs. M. Klein
.
Jyllands-Posten
Ceretto, Bricco Rocche, Brunate, Barolo, Italien Rødvin499 kr.Philipson Wine
.
Penge & Privatøkonomi
Promessa, Primitivo, IGT Puglia, Italien 2000Rødvin40 kr.Philipson Wine
...
Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: www.vinavisen.dk.