Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 51, 2001


Vin-aktuelt i ugerne 51 og 52
17. december - 31. december 2001
.
VinAvisen uge 48VinAvisen uge 49VinAvisen uge 50
..
    .
    VinAvisens to redaktører sender hermed vore ønsker om en rigtig glædelig jul til alle vore 7000 læsere. Tak for jeres interesse i året, der gik, og tak til annoncørerne, der holdt os i live!
    Vi holder juleferie, så vi vender først tilbage onsdag den 2. januar.
    .
..
Den tåbelige regel
Der har været talt meget om det fuldstændig tåbelige i, at vi her i Danmark er tvunget til at sætte små oblater med oplysninger om sulfitter på alle vinflasker. Det koster i millionvis af kroner til ingen verdens nytte.
Nogle danske importører prøver at overtale de udenlandske vinproducenter til at gøre det, men disse vægrer sig, fordi det ikke er tilladt i henhold til EU's regler.
Men hvad gør den nyudnævnte danske fødevareminister, Mariann Fischer Boel? Vil hun afskaffe den tåbelige regel?

Vi venter på EU
Christian Søndergaard fra Jysk Vin i Randers skrev kort efter valget til ministeren og har nu fået svar. Det fremgår heraf, at ministeren ikke umiddelbart er indstillet på at ophæve det danske krav.
I sit brev skriver ministeren, at EU-kommissionen i september har fremsat forslag til ændring af mærkningsdirektivet om angivelse af ingredienser i levnedsmidler. Vedtages forslaget, skal alkoholiske drikkevarer i hele fællesskabet mærkes med sulfitindhold, men på nuværende tidspunkt er det ikke muligt at vurdere, om forslaget vil blive vedtaget.
Ministeren slutter sit brev: - Da det nu ser ud til, at der endelig bliver fælles EU-regler på området, finder jeg, at det ikke vil være hensigtsmæssigt at ændre de danske regler, inden resultatet af EU-forhandlingerne er kendt.
Interesserede vil kunne se hele ministerens brev til Christian Søndergaard ved at klikke her.

Ud af røret
Det ser med andre ord ud til, at det lysner. Enten skal der stå sulfit på alle bagetiketter, eller også skal der ikke - og ikke kun i Danmark, men i alle EU-lande.
Dette vil løse problemet for de danske vinimportører, der p.t. tvinges til at bruge millioner af kroner kun for at opfylde et specielt dansk krav, der ikke gælder i alle andre EU-lande.
Vi må så blot håbe, at EU-kommissionen snarest kommer ud af røret og får behandlet det fremsatte forslag. Som det fremgår af Mariann Fischer Boels brev til Christian Søndergaard, skulle Rådet inden 22. december 1982 have vedtaget reglerne - uden at have gjort det.
.....
    .
    VinAvisens Online Auktioner
    ENDNU EN SERVICE
    I den forløbne uge har vi indført endnu en service i VinAvisens Online Auktioner: Fra hver auktions-side er der nu mulighed for at gå direkte til søgesystemet Google - nettets bedste søgesystem - og få en liste over links til det udbudte emne.
    Søgningen tager imidlertid alt med. Hvis en vin fx hedder Tentation (Fristelse), finder systemet ikke kun vinen, men måske også artigt dameundertøj og ikke helt så artige damer.
    Google søger på de ord, der er anført under "Emne", og det vil derfor være en god idé, hvis udbyderne giver lidt ekstra oplysninger. Altså ikke kun skriver Tentation, men også vinens appellation. Så indsnævrer Google søgningen og sorterer undertøjet og damerne fra.
    ......

    ......
    En uheldig oplevelse
    En af auktions-udbyderne har haft en uheldig oplevelse. Han fik solgt sin vin til en mand i Vejle, men da han kontaktede manden, fik han at vide, at denne alligevel ikke ønskede at købe vinen.
    Det var jo ikke så godt. Men det er naturligvis noget, som også auktionshuse oplever - useriøse og samvittighedsløse kunder.
    Vi vil ikke umiddelbart oprette en blackliste, men vi har noteret den upålidelige persons navn, og hvis andre udbydere får lignende oplevelser, hører vi gerne. Skriv til netmester@vinavisen.dk.

    Med et klik på denne bjælke kommer du ind på auktionssiderne:
    .
    .
Så mange linker til os
Mens vi nu er i gang med søgesystemet Google, så lærte vi noget nyt. Hvis man skriver link:www.vinavisen.dk i søgefeltet, så får man en henvisning til alle de sider, der venligst har linket til VinAvisen.
Tænk, vi vidste slet ikke, at der var så mange! Men vi er naturligvis glade for det, og alle andre er hjerteligt velkomne til at gøre det samme. Det gælder både private og vinhandeler.
......
    Årets Mouton-etiket
    Først til foråret kommer 1999-årgangen fra Château Mouton-Rothschild, men allerede nu afsløres etiketten.
    I år har baronesse Rothschild ment, at det var på tide med en plakatkunstner, og valget faldt på den 94-årige Raymond Savignac, der anses for at være en af plakatkunstens virkelige mestre. Han blev født i 1907 og er især kendt for de plakater, han udførte i 1950'erne.
    På plakaten ses et skælmsk smilende får, der sparker 9-taller op fra det grønne græs - de tre 9-taller, der optræder i årgangen.
....
Det røde skilt
Fåret - le mouton - er jo blevet et symbol på det berømte 1.cru-slot. Overalt på Château Mouton-Rothschild ser man fåret med de krøllede horn - på slottets våbenskjold oven i købet to gange. Men i virkeligheden er det lidt af en tilsnigelse. Ordet mouton hentyder - i sin oprindelige form - til en forhøjning i terrænet.
Familienavnet Rothschild opstod i Frankfurt. I 1700-tallet boede der i ghettoen i den tyske by en jødisk købmand ved navn Amschel Mayer. Han solgte lidt af hvert, øl og tobak, søm, sukker og kaninskind. Men tillige lånte han penge ud til de lokale. Uden for huset hang et rødt skilt - das rote Schild - og på et vist tidspunkt tog familien navn efter skiltet: Rothschild.
..
    Eiswein til Nobel-middagen
    Ved Nobelpris-festen i Stockholm i mandags gik det ordentligt til. Til desserten fik de 1400 gæster skænket en Eiswein fra Mosel-Saar-Ruwer i glassene - en 1998er Bernkasteler Badstube Riesling Eiswein fra St. Nikolaus-Hospital, Cusanusstift i Bernkastel-Kues.
    Mens Nobels pris kan fejre sit 100 års jubilæum, kan Cusanusstift fejre sine i alt 600 år.
    Det gamle gotiske kloster-hospital i Kues er i høj grad et besøg værd. Det har siden 1400-tallet været bolig for 33 gamle mænd (i dag dog også kvinder), og i nyere tid har man indrettet et interessant vinmuseum i bygningen.
    Til venstre ses et gammelt stik med klosteret i Kues i forgrunden og Bernkastel på den anden side af Mosel. I dag er der en bro over floden.
..
    Indbegrebet af tysk vinby
    Kues' tvillingeby, Bernkastel, på den anden side af Mosel-floden er indbegrebet af tysk vinby med mange smukke bindingsværkshuse og vingårde.
    Herfra er der herlige vandreture op mellem de stejle vinmarker, der hæver sig bag byens huse. Gå fx op til borgruinen Landshut med den fantastiske udsigt. Og gå op til Mosel-dalens berømteste mark: Bernkastler Doctor med Tysklands dyreste vin.
....
.......................
Der er en herlig udsigt ned over Bernkastel fra marken "Bernkasteler alte Badstube am Doctorberg", der i dag ejes af Peter Nicolay.
    Den bedste doktor
    Navnet Doctor på den berømte vin har en historie: Engang i 1300-tallet var ærkebispen af Trier, Boermund II, blevet forfærdelig syg. Hans læger havde opgivet ham, men en vinbonde fra Bernkastel sagde til ham: - Prøv, om ikke min vin kan hjælpe.
    Biskoppen drak et bæger eller to og - oh, mirakel! - blev omgående rask. I taknemmelighed udbrød han: - Denne vin er i sandhed den bedste doktor!

Hvad fik de så ellers til den Nobel-fest?
Vi skylder lige at nævne, hvad der - ud over Mosel-Eisweinen - blev skænket ved Nobel-festen i Stockholm.
Til hummeren fik de en årgangs-champagne, Louise Pommery 1989.
Til vagtlerne med gåselever og trøfler fik de Château Palmer 1997.
Til den traditionelle Nobel-is fik de som sagt Eiswein og til kaffen Grönstedts Rarissime Cognac samt Cointreau. Endvidere Ramlösa.
Jo, man burde i tide have gjort en indsats for at få den Nobelpris ...

Bordeauxs ti seneste årgange
I forbindelse med en rapport om Bordeaux netop nu, udsendt af Chris-Wine, har brødrene Michael og Gert Carl også lavet en oversigt over de sidste ti årgange i Bordeaux. Som ejere af Château de Seguin har de jo fingeren på pulsen, så deres vurderinger er værd at studere. Vi har fået lov til at gengive oversigten her:
..
2001????Merlot'en er på niveau med den fabelagtige årgang 2000, men Cabernet'en afhænger af, hvornår den er høstet. Generelt set ser det lovende ud.
.......
2000Århundredets årgang - noget helt exceptionelt. Fem stjerner med pil opad. Et superår, der skriver historie med både millennium-året og vinens topkvalitet.
.......
1999 / Bordeauxvine i årgang 1999 vil variere meget lige fra to til fire stjerner. Det skyldes, at vinene er utroligt forskellige fra slot til slot. Forskellen er opstået som følge af to høsttidspunkter - nogle ventede, til regnen var væk, og Cabernet Sauvignon'en blev moden, andre gjorde ikke.
.......
1998Et superår for højre bred med stor Merlot-dominans og et godt år for venstre bred med Cabernet Sauvignon-dominans. Et år, hvor vinene nøje skal udvælges - som i 1964 før og efter regnen.
.......
1997Ganske godt middelår med store variationer fra producent til producent på grund af den lange blomstringstid. Vinene bliver hurtigt drikkemodne. Fire stjerner med pil nedad.
.......
    1996Rigtig godt år for Médoc-vine eller vine med en stor andel af Cabernet Sauvignon, specielt hvis de er høstet sent. Mange gode vine kommer frem. Fire stjerner med pil opad.
    .......
    1995Det superår, hvor alting gik godt på alle fronter. En årgang, som i lighed med en lille 1990 vil udvikle sig til noget helt specielt.
    .......
    1994Generelt et ekstra godt middelår, specielt for Saint-Émilion og Pomerol's vedkommende, hvor vinene er fremragende, nogle steder endda bedre end 1995. Mange mellemvine er dejlige nu, og de store vine er ved at blive drikkelige. Fire stjerner med pil opad.
    .......
    1993Et godt middelår, bedre en tidligere forventet. Mange herlige og drikkemodne vine både i mellemklassen og den bedre ende. I visse områder kan man endda finde små "perler". Rare vine at drikke i dag, men de små vine er på deres efterår. Tre stjerner med pil opad.
    .......
    1992Dårligt middelår. Mange af de små vine er der ikke noget ved mere, hvorimod flere af de bedre vine er dejlige og drikkeklare nu, og flere af de store er overraskelser. To stjerner med pil opad.
    .......
    1991For Merlot'ens vedkommende et lille år i mængde på grund af forårsfrosten. En del atypiske vine, men gode og drikkemodne i dag.
    .......
    ....
      .
      Den danske vinbranche
      I denne uge er der ingen nyheder fra branchen.
      * Nyheder fra den danske vinbranche bedes sendt til anker@vinavisen.dk - men redaktionen forbeholder sig naturligvis ret til at afgøre, hvad der er relevant stof at bringe ...
    ..

    ..
      Nu stiger priserne igen
      Bordeaux Index er et sted på nettet, hvor der handles vin fra Bordeaux, og hvor man blandt andet følger med i primeur-salgets udvikling. Adressen er www.bordeauxindex.com.
      Her har man kunnet konstatere prisernes himmelflugt, og der syntes ikke at være noget loft, når det gjaldt de store slotte i årgang 2000.
      Efter katastrofen den 11. september regnede mange Bordeaux-købmænd imidlertid med, at kurven ville knække, og der var da også meget lidt aktivitet og faldende priser i de første par uger.
      Men nu er trenden vendt, konstaterer Bordeaux Index, ikke mindst fordi den amerikanske økonomi atter er kommet til hægterne.
      Château Latour, der før katastrofen blev solgt for 2200 dkr. pr. flaske, koster i dag en primeur 2400 dkr.
    ...
    Truende hård konkurrence
    Ungarns vinbønder glæder sig ikke til, at landet optages i EU, hvilket sandsynligvis vil ske i 2004. Det skriver den engelsksprogede avis The Budapest Sun.
    Til den tid vil vinbønderne møde en hård konkurrence, både når det gælder priser og kvalitet, og mange af dem er ikke rustede til denne konkurrence.
    Vine fra nogle af verdens mest konkurrencedygtige og aggressive markeder som Frankrig og Italien vil komme ind på det ungarske hjemmemarked, og det er vigtigt allerede nu at se dette i øjnene, skriver avisen.

    Vinbranchens blå bog
    Hver uge bringer VinAvisen et portræt af en person, der har gjort sig særligt bemærket i den danske vinbranche, og uge efter uge samler vi portrætterne på en side, der efterhånden vil komme til at danne en Vinbranchens Blå Bog. Nedenfor kommer denne uges portræt.
    .

    Klik på de små billeder for at se Vinbranchens Blå Bog
    a..
    .
    .

      Kim Bülow (1955), manden bag det meget kvalitetsbevidste firma KB Vinimport, blev først uddannet som fotograf og derefter (næsten) som arkitekt, før han i 1984 sprang ind i vinens verden - den havde fascineret ham lige siden skoletiden på Nykøbing Falster Katedralskole.
      Som forretningsmand var han uskolet, men han siger selv, at de dyre lærepenge, han måtte betale, svarer nogenlunde til, hvad det ville have kostet at gå på Handelshøjskolen. Og i øvrigt bruger han hver dag de ting, han lærte som fotograf og arkitekt - især det at se!
      Hans forældre havde købt et lille hus i Bourgogne, og med det som udgangspunkt begyndte han en import fra små super-producenter i området. I fem år var sortimentet 100 procent Bourgogne, siden er en lang række andre distrikter kommet til. Da Chirac lagde alle frankofile danske vinhandeler øde midt i julesalget med sine atombomber, fik han sin første container Chile-vin ind ad døren.
      Kim Bülow sælger hver dag mange fornemme vine til flere hundrede kroner, men da han fik tilbudt agenturet på Domaine Romanée Conti, sagde han nej tak. Han ville ikke sælge vin til 10.000 kr. med æren i behold, siger han.
      KB Vinimport har i dag seks medarbejdere og blandt dem sønnen Jannick på 24. - Jeg ved dog ikke, om jeg vil anbefale ham at blive i vinbrancen, siger Kim Bülow. - Vinbranchen er blevet et sted, hvor der ikke er plads til fine fornemmelser og hensyntagen. Konkurrencen er benhård og skånselsløs, enhver er sig selv nærmest, og ingen midler skys i kampen om såvel leverandører som kunder.
      I år er firmaet indgået i et tæt samarbejde med den nye detailkæde Systemet. Endnu er der kun den ene butik, som Niels Stormby har oprettet på Højbro Plads, men om et års tid vil KB Vinimports vine være nemmere at købe over hele landet.
      I sin sparsomme fritid dyrker Kim Bülow sin interesse for den allernyeste musik og kunst - og tager sig ofte en tur på rulleskøjter.
      Adresse: KB Vinimport, Bredgade 71, 1260 København K, tlf. og fax: 33 14 99 14 og 33 14 99 22, mobil: 40 14 99 14, tlf. og fax i Frankrig: 00 33 3 80 20 10 38, e-mail: kim@kbvin.com.

    Ikke helt så store skader
    Man har haft rapporter om, at Sydafrikas vinmarker var stærkt truede af plantesygdommen dunet meldug (Plasmopara viticola). Nu mener man, at sygdommen "kun" har ødelagt 10-15 procent af Cape-provinsens totale druehøst.
    Det er korrekt, at nogle vinbønder i områder som Paarl og Malmesbury har oplevet, at halvdelen af høsten er gået tabt, men generelt har skaderne været meget mindre.
    Det er især gået ud over Chardonnay og Cabernet Sauvignon samt i mindre omfang Merlot.
    Når vinstokkene angribes af sygdommen, bliver druerne brune og dækkes ofte af et dunet lag, hvorefter de falder af.

    Vinauktion til klassisk musik
    På Bruun Rasmussens jule-vinauktion i tirsdags omsattes 92 procent af vurderingen - til tonerne af klassisk og irsk musik på tværfløjte og harpe.
    Der var en lille tendens til påholdenhed, men ifølge auktionshuset stiger tilstrømningen af nye kunder betragteligt fra gang til gang.
    Dyrest blev en dobbeltmagnum La Tache 1995 til 14.000 kr., efterfulgt af en dobbeltmagnum Hermitage 1990 til 10.000 kr. En Romanée Conti 1976 gik for 7200 kr., mens Château Pétrus'er i årgangene 1989 og 1990 gik til priser mellem 5600 og 6500 kr. I alt omsattes vin for 1.279.320 kr.

    Inkaer på etiketten
    En af Chiles fremtrædende producenter er Agustin Huneeus. Han er delejer af Veramonte-bodegaen i Casablanca og ejer også Franciscan Estates i Californien. Til Decanter har han fremsat et interessant synspunkt:
    De chilenske producenter bør i højere grad præsentere deres land i forbindelse med salget af vin, siger han. Kort sagt sætte Andesbjergene, Stillehavet og ikke mindst Inka-folket på etiketterne.
    Sikkert en god idé. Der skal særpræg og "en god historie" til, når en vin skal skille sig ud fra alle de andre vine på forretningernes hylder.
    Huneeus foreslår, at man indfører tre store chilenske appellationer, der har relation til de tre geografiske områder: Stillehavs-kysten, Andesbjergene og Inka-stien, indianernes gamle vej ned gennem kontinentet.

    Kvalitetsbevidste tyveknægte
    Den prominente vinbonde Bernhard Breuer i det tyske Rüdesheim glædede sig. På sin mark havde han femten rækker vinstokke med druer, der kun ventede på at blive høstet til Eiswein. De var kernesunde, havde en mostvægt på cirka 100 Oechsle, og i alt ville der blive mellem 250 og 300 liter Eiswein.
    Men - forleden nat blev druerne på tretten af de femten rækker stjålet af kvalitetsbevidste tyveknægte.
    Med en pris på cirka 190 Mark pr. flaske andrager tabet et sted mellem 50.000 og 60.000 Mark - altså næsten en kvart million dkr.
    a..
      Médocs vinmaraton
      Verdens mest tossede maraton-løb er det i Médoc. I år gennemførte 8000 mere eller mindre udklædte deltagere det 42,2 km lange løb gennem vinmarkerne - om end nogle var lidt længe om det. De kom først i mål efter seks timer, men så havde de også fået både østers, entrecôte og franske oste på vejen - foruden store slotsvine, naturligvis.
      Blandt de udklædte var både Snehvide og de syv dværge, Cæsar båret på bærestol og julemanden med slæde og rener. Over 50 orkestre og 20.000 tilskuere heppede på de tapre løbere.
      Læs mere om løbet på adressen www.marathondumedoc.com.

    To gange Go’Morgen Vin
    I denne uge er der hele to gange vin i tv2's "Go’Morgen Danmark", hvor Tim Vollerslev, Per Pallesen og Michael Meyerheim bedømmer aktuelle flasker på tilbud.
    Onsdag d. 19. kl. 08.15 smager de tre røde julevine:
    * Viña Albali Tinto Reserva, Valdepeñas Spanien 1995 til 35 kr. i SuperBest butikkerne.
    * Crozes Hermitage "Les Brunelles", Rhône, Frankrig 1999 til 50 kr. hos OBS!
    * Château Branaire, 4. Cru, Saint-Julien, Bordeaux, Frankrig 1997 til 230 kr. fra Sigurd Müller Vinhandel.
    Fredag d. 21. kl. 08.15 smager de mousserende vin og champagne:
    * Gran Barón, Cava, Brut, Penedès, Spanien til 45 kr. i Kvickly / SuperBrugsen.
    * Schramsberg Blanc de Blanc, Sparkling Wine, California 1996 til 170 kr. fra Sigurd Müller Vinhandel.
    * "R" de Ruinart, Brut, Champagne, Frankrig til 229 kr. fra Taster Wine.
    * Laurent-Perrier, Brut, Rosé Champagne, Frankrig 330 kr. fra Amka Vinimport.

    Champagne i radioen nytårsaftens dag
    Vinselskabet mødes igen til en snak om vin i radioen mandag den 31. december kl. 13.05 på DR P4. Det bliver en hel time med champagnehistorier og gode råd, lige før man gør klar til nytårsaften.
    Thyge Stenstrup er radioens kyndige vært, og gæsterne er Henrik Oldenburg fra Smag&Behag, Flemming Hvelplund fra Den Danske Vinskole (og VinAvisen) og Jesper Boelsskifte fra Le Sommelier, hvor optagelserne for øvrigt sker.
    Under samtalen afsløres det blandt andet, at Dom Pérignon sådan set gjorde alt muligt for, at hans vin ikke skulle blive mousserende.
    Samtidig kan vi informere, at DR radio i det nye år starter en ugentlig vinudsendelse med titlen "Weekend Vin". Udsendelsen vil blive sendt hver fredag morgen kl. 08.15 på P1, og det er Thyge Stenstrup og Flemming Hvelplund, der står for programmerne.
    ...
    Vil du have vores løbeseddel?
    Vil du være sikker på at følge med i, hvad der sker i vinens verden, så bestil vores løbeseddel gratis tilsendt pr. e-mail hver uge. Send os blot en mail med din e-mail adresse skrevet nede i tekstfeltet. Klik her: anker@vinavisen.dk


    Denne uges stjerner i VinAvisen
    Som sædvanligt får de smagte vine stjerner efter det gængse system med fem som maksimum. Vine, der kun får én eller to stjerner, bliver dog ikke omtalt. I vores bedømmelser indgår også prisen til en vis grad som en parameter.


    Clos du Moulin, Cattier, Brut, Champagne, Frankrig
    499 kr., Vinmonopolet
    Naturligvis er 500 kr. dyrt for en champagne, men man må ikke glemme, at der er tale om et eksklusivt håndværksprodukt og tilmed en sjælden vin med en historie. Der fremstilles kun 12.000 flasker af denne vin til hele verden, og druerne kommer fra en Premier Cru-mark, Clos du Moulin, der egentlig var to marker, ejet af en af Louis 15.s officerer, Allart de Maisonneuve. Han var faktisk en af de første champagne-producenter. Og vinen - ja, den er bare vidunderlig. Vi skænkede den nok lidt for kold, men da den hurtigt nåede 10-12 grader, foldede den sig ud i glasset med herlige smagsnuancer. Den er ikke en årgangs-vin, men har alligevel en del år på bagen. Den er sammenstukket af årgangene 90, 93 og 95 og lige dele Pinot og Chardonnay. Link til producenten: www.cattier.com.


    Château Meyney, Cordier, Cru Bourgeois, Saint-Estèphe, Frankrig 1999
    149 kr., Philipson Wine
    Først om tre-fire år gælder de fem stjerner, men så gør de det også. I dag er det en fyldig og flot bordeaux med en kraftig og let røget duft. På grund af den rimelige pris er den værd at investere i. Og endnu en fordel: Restauratøren i vores smagepanel kunne fortælle, at det er en meget anvendelig vin, fordi den er egnet til et bredt spektrum af retter. Link til slottet: www.cordier-wines.com.


    Bianco della Seta, Terre di Franciacorta, Italien 1998
    85 kr., Carlo Merolli
    En fantastisk hvidvin til pengene. Og en interessant og usædvanlig vin. Den har en røget, lidt flintagtig og moden duft - lidt parfumeret, syntes vi - og en lækker smag. Link til producenten: www.gmcitalia.com.


    Casa Silva, Classic, Sauvignon Blanc, Colchagua Valley, Chile 2000
    52 kr., Sigurd Müller
    - Den ville være fortræffelig som huset vin, sagde smagepanelets restauratør. Og denne hvidvin er da også en meget anvendelig. Den har en dejlig duft af druen og en fed og venlig smag med tilbageholdende syre. Link til bodegaen: www.casasilva.cl.


    E. Guigal, Crozes-Hermitage, Frankrig 1999
    99,95 kr., Philipson Wine
    Flot og karakterfuld rødvin, som man drikker med stor fornøjelse. Den har en god og ren frugt og en markant og frisk syre, der gør den glimrende til mad. Den kan drikkes nu, men også gemmes et par år. Link til Guigal: www.guigal.com.


    Porta, Reserve, Merlot, Aconcagua, Chile 2000
    89,75 kr., Vinmonopolet
    Simpelt hen lækker. Den fadlagrede rødvin har en duft af peber og tjære og en harmonisk smag med fyldig frugt, en dejlig sødme og lidt lakrids i eftersmagen. Link til chilensk vin: www.chilewinemarket.com.


    E. Guigal, Saint-Joseph, Frankrig 1999
    129 kr., Philipson Wine
    En fantastisk god vin, der må siges at være prisen værd. En topvin fra en af den øvre Rhône-flods bedste producenter. Den har en dejlig duft af vin, en fyldig, blød og rund smag og en lang, koncentreret eftersmag. Link til Guigal: www.guigal.com.


    Colegiata, Fariña, Toro, Spanien 2000
    59,75 kr., H.J. Hansen
    Tinta de Toro - sådan kalder man Spaniens store drue, Tempranillo, i distriktet Toro. Og her lægger den saft til en kraftig og lækker rødvin med rig frugt og tilpas syre i god balance. Link til Toro: www.filewine.es.


    Porta, Chardonnay, Cachapoal, Chile 2000
    59,75 kr., Vinmonopolet
    Her har vi en fed og dejlig Chardonnay til en rimelig pris. Den har alle de kendte toner - citrus (dog ikke så meget), eksotiske frugter osv. - samt en lidt dæmpet syre og et lille bittert bid i udgangen. Link til chilensk vin: www.chilewinemarket.com.


    Monzio Compagnoni, Brut, Franciacorta, Italien
    120 kr., Carlo Merolli
    Det står ikke på flasken, at denne mousserende vin er lavet efter metodo classico - altså champagne-metoden. Men det er den. Det er da også en vin af kvalitet med god mousse i munden, ren og kraftig frugt og fine toner af gær. Link til producenten: www.gmcitalia.com.


    Duemondi, Negroamaro, Salento IGT, Italien 2000
    49,75 kr. (238,50 kr. for 6 flasker), H.J. Hansen
    En blød, lækker og meget frugtagtig rødvin. Den har procenter (13,5), men de holdes i skak af den gode, rene frugtsmag. Det er en meget anvendelig vin, som mange vil kunne lide. Link til Puglia: www.ulysses.it.


    Floresta, Santa Rita, Maipo Valley, Chile 1997
    109,95 kr., Amka Vinimport
    Et af disse tatoverede muskelbundter, som ikke mindst visse amerikanske power-aficionados vil elske, og som ikke just udmærker sig ved elegance og kultiveret nydelse. Man må dog erkende, at det er en flot vin med intens frugt. En vin af kvalitet. For vor skyld må den godt ligge nogle år, så musklerne slappes, og tatoveringerne blegner. Link til producenten: www.santarita.com.


    Tarsus, Ribera del Duero, Spanien 1998
    212 kr., Kjær & Sommerfeldt
    Dyr, dyr, men bestemt dejlig rødvin. Den er lavet på druerne Tinto del Pais (Tempranillo) og Cabernet Sauvignon og har en dejlig duft og en blød og lækker frugt. Den må meget gerne ligge et par år endnu. Link til producenten: www.byb.es.


    Domaine des Genièvres, Côtes du Roussillon Villages, Frankrig 1998
    57 kr., Viniberia
    En "varm" vin, blid og blød med fyldig frugt. Vinen er lavet på de to Rhône-druer Syrah og Grenache. Link til producenten: www.vigneronscatalans.com.


    .
    Disse vine fandt de danske vinskribenter
    Her kommer listen over nogle af de vine, som de forskellige vinskribenter har fremhævet.
    I kolonnen længst til højre ses navnet på importøren. Er dette blåt, kan du klikke på det og åbne en side i vores database med importørens adresse, telefonnummer etc.
    En liste over bladenes vinskribenter finder du ved at klikke her.

    .
    Berlingske Tidende
    Castellani, Villa Teseo, Toscana, Italien 1999Rødvin125 kr. (2 fl)Skjold Burne
    .
    B.T.
    Homenaje, Marco Real, Crianza, Navarra, Spanien 1998Rødvin59,75 kr.GrandVin
    .
    Ekstra Bladet
    Domaine de la Commanderie de Saint-Jean, Vin de Pays, Frankrig 2000Rødvin44 kr.Magasin
    Colegiata, Bodegas Fariña, Toro, spanien 2000Rødvin59,75 kr.H.J. Hansen
    .
    ErhvervsBladet
    Muscat de Rivesaltes, M. Chapoutier, Frankrig 1998Hedvin115,75 kr.Kjær & Sommerfeldt
    .
    Frederiksborg Amts Avis
    Mount Riley, Sauvignon Blanc, New ZealandHvidvin59,95 kr.Amka Vinimport
    .
    Eftertryk er tilladt i trykte medier
    Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: www.vinavisen.dk.