Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 01, 2002



Vin-aktuelt i uge 1
2. januar - 6. januar 2002
.

VinAvisen uge 49VinAvisen uge 50VinAvisen uge 51-52
      Vil du have vores løbeseddel?
      Vil du være sikker på at følge med i, hvad der sker i vinens verden, så bestil vores løbeseddel gratis tilsendt pr. e-mail hver uge. Send os blot en mail med din e-mail adresse skrevet nede i tekstfeltet. Klik her: anker@vinavisen.dk

GODT NYTÅR!
Så tager vi fat på en ny årgang af VinAvisen, der vil rumme et væld af spændende nyheder og endnu flere former for service.
VinAvisen er jo en "gratis-omdelt avis". Det koster ikke noget at abonnere. Men vore læsere kan gøre os en stor tjeneste ved at sprede det gode budskab. Fortæl meget gerne alle vinvennerne om VinAvisen, det ugentlige nyhedsbrev for alle, der køber og sælger vin i Danmark, både forbrugere og branchefolk.
Til vore annoncører vil vi godt sige: Tak, fordi I støtter VinAvisen med jeres annoncer og stillingsopslag. De holder os i live og bekræfter, at der er brug for, hvad vi laver. Vi glæder os til at fortsætte arbejdet i det nye år og til at yde en stadig bedre service.

Så er salget gået i orden
Lige før jul kom den amerikanske konkurrencemyndighed FTC (Federal Trade Commission) med sin afgørelse: Den canadiske koncern Seagram’s måtte gerne sælge sin vin- og spiritus-portefølje til franske Pernod Ricard og britiske Diageo.
Det betyder, at Pernod Ricard nu ejer de kendte mærker Chivas Regal whisky, The Glenlivet malt whisky, Jameson Irish whiskey, Martell cognac og Seagram's Gin - plus et stort antal andre mærker og firmaer på alle kontinenter.

Pernod Ricard dobbelt så stor
Faktisk er Pernod Ricard blevet dobbelt så stor - hvilket også her i Danmark har markeret sig i stor aktivitet hos datterselskabet World Brands Denmark (læs nedenfor om firmaets direktør, John Christensen, i Vinbranchens Blå Bog).
Pernod Ricard vil fremover stå for et årligt salg af over 500 millioner flasker spiritus og 200 millioner flasker vin.
Link til Pernod Ricard: www.pernod-ricard.fr og link til World Brands Denmark: www.worldbrands.dk.

I stald hos Pernod Ricard
Pernod Ricards flagskib på vinfronten er den australske nu 25 år gamle Jacob’s Creek, der er nummer ét vinmærke på det australske marked. I alt sælges der over 60 millioner flasker Jacob's Creek i 53 lande, og målet er at nå de 120 millioner inden 2005.
Jacob’s Creek fremstilles i flere udgaver, hvoraf syv findes på det danske marked.
Herudover ejer det franske firma nu Etchart og Rio de Plata i Argentina, Long Moutain i Sydafrika, Palacio de la Vega i Spanien, Tamada, Old Tbilissi og Caucasus Valley i Georgien samt Wyndham Estate i Australien.
Endvidere distribuerer det vine fra de franske Bordeaux-firmaer Alexis Lichine og Cruse.
Blandt de mange apéritifvine, der nu er i stald hos Pernod Ricard, kan nævnes de franske Byrrh, Cinzano og Dubonnet.
.......
    .
    VinAvisens Online Auktioner
    Et fornuftigt prisleje?
    VinAvisens Online Auktioner er ved at komme godt i gang - sådan da. Der er en hel del vin til salg. Flere tusinde er hver uge inde og kigge. Men der er forbavsende få bud.
    Måske skal vore læsere vænne sig til at købe vin på denne måde, måske skal udbyderne finde et fornuftigt prisleje.
    Fx er det nok ikke nogen god idé at udbyde flasker til de samme priser, som man skal betale i normalt salg. Auktionssalg indebærer et vist besvær for køberne - især hvis de selv skal betale forsendelsen. Til gengæld sparer udbyderen marketing og kommer helt gratis i kontakt med kunder, der er interesserede i at købe postordre-vin. Vil det være forkert at sige, at denne besparelse bør komme køberne til gode i form af en eller anden rabat?

    Hvad mener du?
    Vi tror, at vores auktions-site nok skal blive en succes. Den er jo helt gratis - hverken sælger eller køber skal betale salær, hvad de jo skal, hvis de sælger vinen gennem et normalt auktionshus.
    Vi har fået flere meget venlige mails med ros til VinAvisens initiativ. Men vi vil også meget gerne have ris - og forslag til, hvordan vi kan forbedre auktionssiderne, så de bliver endnu mere brugervenlige.
    Vi er stadig i en udviklingsfase! Så skriv, og lad os høre: Hvad mener du om prisniveauet? Hvordan er siderne at bruge? Hvorfor vil du ikke selv udbyde eller købe vin på denne måde? Send en mail til netmester@vinavisen.dk.

    Med et klik på denne bjælke kommer du ind på auktionssiderne:
    .
    .
Rekord for vinauktionerne
Vinauktionerne i Storbritannien og USA har haft en rekordstor omsætning i 2001. I alt omsatte de vin for over 115 millioner dollars - næsten en milliard dkr. Det er 2,5 procent mere end i 2000.
36 millioner tog Sotheby’s sig af, mens konkurrenten Christie’s omsatte for 33 mio dollars.
Den største enkelt-auktion var salget af von Aulden-kælderen hos Sotheby’s i New York den 1. december. Her var omsætningen 4,3 mio dollars.
20 mio af totalomsætningen foregik via internet-auktioner - hvilket jo er opmuntrende at erfare for os begyndere ud i auktions-kunsten.

Første autoriserede vinavler i Danmark
Vi her på VinAvisen har aldrig været synderligt begejstrede for dansk-produceret vin. Vi opfatter det som en herlig hobby, men vi er stærkt imod, at man på EU-basis har udnævnt Danmark til at være et vinland med den bølge af bureaukrati, regulativer, møder, rejser og offentlige udgifter, dette fører med sig.
Nå, men - well - nu er det sket, og den første autoriserede vinavler på Sjælland er en realitet. Tillykke med det. Det drejer sig om Vinperlen i Gislinge - www.vinperlen.dk - der efter et større fodarbejde er blevet godkendt som fødevareproducent af Fødevaredirektoratet (som sikkert har lagt en masse skatteyderpenge i projektet).

Bureaukratisk graviditet på ni måneder
Bjarne Thougaard Kristensen fra Vinperlen fortæller, at der stilles meget strenge krav til at producere fødevarer i Danmark, og disse krav skal opfyldes for at få en godkendelse og en autorisation til at lave vin kommercielt.
- Lokaliteterne skal være i orden, siger han, - man kan ikke bare stå hjemme i køkkenet og brygge vin. Tillige er der en masse papirarbejde. EU-reglerne omkring dansk vin fylder cirka 3,2 cm i højden, og dem skal man sætte sig ind i.
- Så jeg er stolt over, at jeg har fået alt dette godkendt på cirka ni måneder. Det er som at stå med et nyfødt barn, der nu skal til at udvikle sig.

En em af blød lakridskonfekt
I Fyens Stiftstidende anmelder Jørgen Aldrich Søren Franks nye bog, "Barolo & Co.", og giver den generelt pæne ord med på vejen.
Han kan dog ikke dy sig for at nævne Søren Franks forkærlighed for krukkede vinkommentarer - som fx denne her: "En em af Cherry Heering med julekrydderier og blød lakridskonfekt".
Jørgen Aldrich peger tillige på, at Søren Frank gentager "den gængse fejl at kalde slavonsk eg for slovensk".

Slavonsk eller slovensk?
Også Italiens-specialisten Carlo Merolli anmelder bogen (pænt) i sit nyhedsbrev og kommer ind på det slavonske / slovenske egetræ.
I sin bog "Italiens vine" bruger Carlo Merolli selv udtrykket "slovensk eg". - Det er en direkte oversættelse af "rovere di Slavonia", skriver han i brevet. - Men formodentlig tager både Søren Frank og jeg fejl.
Men gør de nu det? Det er nemt at forveksle Slavonien med Slovenien, men lad os prøve at sætte geografien på plads:

Egetræet kommer fra Slovenien
* Slovenien er den nordvestligste provins af det tidligere Jugoslavien, nabo til Italien, Østrig og Ungarn og med hovedbyerne Ljubljana og Trieste - og i øvrigt en egn, hvorfra der kommer glimrende vine.
* Det gamle Slavonien ligger derimod sydøst for Slovenien mellem floderne Drava, Sava og Donau og indgår i dag i Kroatien.
Og hvor kommer så egetræet fra? Ifølge Jancis Robinsons "Oxford Vin Leksikon" kommer det fra Slovenien - samt fra Bosnien-Hercegovina og Serbien - så hvis vi skal følge Oxford-vinbiblen, så har både Frank og Merolli ret.
Carlo Merolli foreslår, at man hellere bruger benævnelsen jugoslavisk eg, og det er en god idé. Det gør vi herefterdags.
.
    Christwein juleaften
    I den forgangne jul blev der igen høstet Christwein eller Weihnachtsabend-Eiswein - denne specielle Eiswein, der kun kan høstes julenat.
    Det foregik på marken Bernkasteler Badstube i Moseldalen, hvor man kl. 6 om morgenen gik i gang i bidende frost, 12 grader under nulpunktet.
    To timer senere var høsten af Riesling-druer presset og udviste en mostvægt på 230 grader Oechsle og 20 promille syre.
    Nu bliver det interessant at se, om året også vil bringe en vin, der er høstet ved helligtrekonger - en Heiliger Dreikönigswein. Den skal i så fald høstes natten mellem den 6. og d. 7. januar.
    På billedet til venstre ses frosne druer fotograferet hos Weingut Zull i Schrattenthal i Østrig.

José Bove i fængsel
Vi har tidligere - i uge 23, 2000 - fortalt om den franske miljøaktivist José Bove og hans radikale landbrugs-sammenslutning, der deltog i aktionerne for at drive Robert Mondavi ud af Sydfrankrig.
Fårehyrden José Bove blev ikke mindst kendt, da han blev et symbol på modstanden mod globaliseringen ved at smadre en McDonald’s-restaurant.
Nu har en dommer i Montpellier sendt ham seks måneder i fængsel for at have ødelagt en udplantning af gen-manipuleret ris i Sydfrankrig.
Ved domsafsigelsen lød der kraftige protester fra mere end 100 af Boves tilhængere, og først, da politiet kom til med tåregas, blev de fordrevet fra retsbygningen.

Alt for meget Cabernet
Både Australien, Chile og USA har hæmningsløst plantet en masse vinmarker til med Cabernet Sauvignon, og nu er regnskabets time inde: Problemer med afsætningen og dramatisk faldende priser.
For første gang har en australsk vinproducent, Cranswick Premium Wine i New South Wales, tilbudt seksten vinbønder 100 australske dollars pr. ton druer - for at lade deres Cabernet-druer blive hængende på vinstokkene.
Cranswick siger, at firmaet besluttede at betale dette beløb, fordi det delvis er skyld i, at vinbønderne havde plantet så meget Cabernet.
Vinbønderne giver den australske koncern Rosemount-Southcoorp skylden. I løbet af år 2001 har kæmpefirmaet dumpet i alt 23 millioner flasker Cabernet på markedet og dermed udløst et gevaldigt prisfald.

Cabernet dog også godt for noget ...
Det har længe været en kendt sag, at rødvinens polyfenoler har en gavnlig virkning imod hjerte-karsygdomme. Nu har forskere fundet det stof, der helt konkret påvirkes af polyfenolerne.
Ifølge magasinet Nature drejer det sig om stoffet endothelin-1, der - hvis der bliver for meget af det i kroppen - medvirker til, at indsnævre blodkarrene med fedtholdige aflejringer.
Forskere fra William Harvey Research Institute ved London School of Medicine and Dentistry har udført forsøg, hvor polyfenoler fra rødvin formindskede indholdet af endothelin-1 i blodkar taget fra køer.
I forsøget blev celler fra køerne udsat for ekstrakter fra 23 rødvine, fire hvidvine, en rosé og en rød druemost, og som forventet havde hvid- og rosévin ikke nogen effekt - polyfenolerne kommer jo fra det blå drueskind. Yderligere viste det sig, at især Cabernet Sauvignon var meget virksom.

Vælg vinen til maden
Det måtte naturligvis komme: Et sted på internettet, hvor man kan få at vide, hvilken vin man skal drikke til maden.
Den amerikanske ingeniør Scott Shewbridge har skabt hjemmesiden WineResearch, hvor dette er muligt.
Prøv at gå ind på adressen www.wineresearch.com, og se de forskellige muligheder, der ligger i programmet.

Kunne det gøres i Danmark?
Scott Shewbridge har lagt et stort arbejde i hjemmesiden WineResearch, og økonomien er baseret på, at han giver links til firmaerne mod betaling.
Alle vinfirmaer kan gratis få deres vine nævnt, men Shewbridge tager 100 dollars om året for links til firmaernes egne websites, og yderligere koster det 100 dollars, hvis vinen skal beskrives og etiketten gengives.
Det kunne være sjovt at lave noget lignende i forbindelse med VinAvisen. Spørgsmålet er bare, om tanken kan realiseret her i Danmark ...
a
Vinbranchens blå bog
Hver uge bringer VinAvisen et portræt af en person, der har gjort sig særligt bemærket i den danske vinbranche, og uge efter uge samler vi portrætterne på en side, der efterhånden vil komme til at danne en Vinbranchens Blå Bog. Nedenfor kommer denne uges portræt.
.

Klik på de små billeder for at se Vinbranchens Blå Bog
a..
.

    John Christensen (f. 1942) er den drevne vinmand, der i 1995 fik til opgave at starte Pernod Ricard’s danske datterselskab, World Brands Denmark.
    Med det nylige køb af en del af den store canadiske Seagram-koncern er Pernod Ricard blevet verdens tredjestørste vin- og spiritusfirma med kendte mærker som Renault, Jameson, Havana Club, Martell og Chivas Regal m.fl. samt med det store australske vinfirma Jacobs Creek - og tilsvarende er den danske organisation vokset, så den i dag har femten medarbejdere.
    John Christensens vej ind i vinens verden har så at sige været snorlige - bortset fra det første job hos Nordisk Fjer, hvor han var tre år i London for at lære englænderne at skifte tæpper og lagner ud med dyner.
    De vinøse stationer igennem de 30 år har været produktchef i United Wine / Georg Bestle, salgs- og marketingdirektør hos United Wine, administrerende direktør hos Troels Smith og siden hos Vingros - der dengang var markedets største engros-virksomhed med egne tappekolonner og et stort vinsortiment. Derefter direktør hos United Distillers Denmark og nu hos Pernod Ricard.
    I 1993 afløste John Christensen Peter F. Heering som formand for Vin og Spiritus Organisationen i Danmark (V.S.O.D.), og her sidder han den dag i dag for bordenden. Endvidere har han siden oprettelsen siddet i bestyrelsen for GODA, foreningen Gode Alkoholdninger, der arbejder med oplysning om alkohol, og hvis formål er at fremme den gode alkoholkultur og modvirke og reducere misbrugssituationer.
    I sin fritid holder han af at spille golf og sejle, gerne under lidt varmere himmelstrøg, og i den mørke tid er langrend i de norske fjelde den foretrukne aktivitet. Familiens to andre medlemmer er hustruen Susanne og hunden Berta. To voksne sønner har for længst etableret egne familier og forøget slægten med to børnebørn.
    Adresse: World Brands Denmark A/S, Produktionsvej 24, Postboks 1338, 2600 Glostrup, tlf.: 44 91 42 43, fax: 44 91 42 82, e-mail: jchristensen@worldbrands.dk.

Goliat imod David - endnu en gang
I uge 41, 2001, fortalte vi, at det store champagnefirma Moët & Chandon havde sendt advokater på krigsstien for at tvinge vinproducenten Robert Channon i det australske Queensland til at ophøre med at bruge sit eget navn. Channon ligger for tæt på Chandon, mente det store firma, så i dag har Channon Estate skiftet navn til Robert Channon Wines.
Nu er den gal igen. Det amerikanske firma Austin Nichols and Co, der fremstiller Wild Turkey Bourbon, er rykket i felten for at hindre det australske Mt Tamborine Winery i at sælge sin portvin under navnet Bush Turkey - hvilket det har gjort i over otte år.
Portvinen (der naturligvis ikke er en rigtig portugisisk portvin) er opkaldt efter en australsk fugl, der blandt andet lever i Mt Tamborine-området i Queensland.
Australierne opfatter det naturligvis som en skandale, at de ikke må opkalde en vin efter en lokal fugl, bare fordi et amerikansk firma har opkaldt deres brandy efter en vild kalkun.

Endnu et problem med et navn
Da spanierne kom til Argentina - Sølvlandet - for 500 år siden, kaldte de en del af landet for "La Rioja" som et minde om deres hjemlands Rioja.
Nu er det blevet til et problem mellem Spanien og Argentina, fordi nogle argentinske vinproducenter skriver "La Rioja" på etiketterne.
Ak ja, det skulle de gamle spanske erobrere have tænkt over dengang for 500 år siden.
..
Ned og op med promillerne
For kun få måneder siden sænkede portugiserne promillegrænsen fra 0,5 til svenske 0,2. Stor ballade. Protester fra landets vinproducenter og alle andre fornuftige mennesker.
Det er ikke nogen hemmelighed, at Portugal har en sort rekord, når det gælder trafikdræbte. Mange kører som gale. Men i kun 2 procent af alle trafikulykker har skadevolderne haft alkohol i blodet. Så egentlig var der ikke nogen grund til at sænke promillegrænsen.
Det har landets præsident, Jorge Sampaio, nu erkendt. Han har underskrevet en lov, der i de næste ti måneder atter hæver grænsen til de 0,5 promille.

Dramatisk stigning i norsk grænsehandel
Den norske grænsehandel har nået et dramatisk niveau, konstaterer Vin- og Brennevinsimportørenes Forening (VBF), og det gælder ikke mindst handelen med vin.
Mens nordmændene i november 2000 købte 270.000 flasker vin i det svenske Systembolag, købte de i samme måned 2001 hele 411.200 flasker - 54,4 procent mere.
Tilsvarende tal for spiritus var 98.150 liter mod 73.850 liter året før.
Tal fra VBF viser, at nordmændene i 2001 købte for 624 millioner nkr. i Systembolaget mod 452 millioner året før.
Yderligere har nordmændenes grænsehandel med vin og spiritus i Danmark (ikke tax-free) udgjort cirka 250 millioner nkr. Og hvis man medtager handelen i Tyskland, Storbritannien, Finland og andre nabolande, anslår VBF grænsehandelen til at passere 1 milliard nkr. i 2001.
..
    .
    Den danske vinbranche
    I denne uge er der ingen nyheder fra branchen. Alle har hvilet ørerne oven på juleræset.
    * Nyheder fra den danske vinbranche bedes sendt til anker@vinavisen.dk - men redaktionen forbeholder sig naturligvis ret til at afgøre, hvad der er relevant stof at bringe ...
..
..
Sherryhus køber nordspansk vingård
En af de bedste producenter af sherry og manzanilla, den mere end 200 år gamle Bodega Barbadillo i Sanlucar de Barrameda, investerer nu i rødvinsdistriktet Ribera del Duero i det nordlige Spanien.
Bodegaen har overtaget 50 procent af aktierne i en vingård i Peñafiel med det formål senere at overtage hele virksomheden. Hvilken vingård, det drejer sig om, er ikke oplyst, men der er jo flere velrenommerede foretagender.

Gratis vin til julemaden
I ugen før jul var tyvene i gang i Bordeaux - åbenbart for at få nogle gode flasker på bordet under højtiden.
Fra Grand Cru-slottet Château Cormeil-Figeac i Saint-Émilion blev der stjålet 4596 flasker, efter at tyvene havde klippet telefonledningen over og brudt hoveddøren op.
Også Château Grand-Magnan havde besøg, og hver blev cirka 700 flasker stjålet.
Endelig overfaldt røvere i byen Bourg-sur-Gironde en transport af flasker fra det lokale kooperativ og stak af med 2700 flasker.
..
    Portvinens dal på kulturlisten
    Den øvre Douro-dal - et af verdens mest storslåede vinlandskaber - er blevet optaget på Unesco's liste over verdens kulturskatte.
    For et par år siden var det Saint-Émilion, der med god grund blev sat på listen.
    Også i Douro-dalen bliver de århundrede gamle terrasser modelleret om, så markerne i højere grad kan bearbejdes med maskinkraft. Forhåbentlig vil optagelsen på Unesco's liste medvirke til, at noget af den fine gamle kultur bevares.

    < På billedet til venstre ses marker ejet af portvinshuset Sandeman.

Sved på panden
Det lugter lidt af dårlig planlægning, når nogle af verdens vigtigste vinmesser og begivenheder klumper sig sammen omkring slutningen af marts og midt i april. Man vil virkelig få travlt og sved på panden, hvis man vil besøge dem allesammen:
17.-24. marts: Grands Jours de Bourgogne i Beaune: www.bivb.com.
24.-26. marts: ProWein i Düsseldorf: www.messe-duesseldorf.de.
25. marts: Den store primeursmagning i Bordeaux, der samler flere tusinde deltagere..
11.-15. april: Vinitaly i Verona: www.vinitaly.com.
16.-18. april: Cape Wine 2002 i Kapstaden: www.capewine2002.co.za.

Endnu en italiensk appellation
Som om der ikke var nok appellationer i det italienske kludetæppe har en gruppe toscanske vinproducenter anmodet den italienske regering om oprettelsen af endnu en: Pietraviva DOC.
Området, der strækker sig fra Firenze til Arezzo, vil omfatte lidt over 1000 hektar langs den vestlige side af Arnos floddal op mod Chianti Classico DOC.

Denne uges stjerner i VinAvisen
Som sædvanligt får de smagte vine stjerner efter det gængse system med fem som maksimum. Vine, der kun får én eller to stjerner, bliver dog ikke omtalt. I vores bedømmelser indgår også prisen til en vis grad som en parameter.


Casa Silva, Cabernet Sauvignon, Colchagua Valley, Chile 1999
69,50 kr., Sigurd Müller
Lækker og fyldig rødvin med bløde tanniner, dejlig sødme og god frugt, der harmonerer med de muskuløse 13,5 procent. En varm og glimrende vin. Link til producenten: www.casasilva.cl.


Inniskillin, Icewine, Niagara Peninsula, Canada 1994
292 kr. for ½ flaske, Vinland Viking Vin
En ravgylden sød vin, lavet på druen Vidal. Dens lækre sødme afbalanceres fint af en tilpas syre, og både i duft og smag er der toner af æble. 1994 var en af de allerbedste årgange i canadisk isvin. Link til producenten: www.inniskillin.com.


Domaine du Pesquier, Gigondas, Frankrig 1999
148 kr., 99,75 kr. ved 12 flasker, Lars Bjørn
Igen et af disse muskelbundter på 14 procent alkohol, men vi må bøje os: Den meget flotte Rhône-vin har en herlig krydret og afrundet frugt, der vil gå fint til lidt kraftigere kødretter og ost. Link til distriktet: www.beyond.fr.


Plaisir de Merle, Chardonnay, Paarl, Sydafrika 1999
109 kr., Amka Vinimport
Dyr, men dejlig hvidvin med mange fine nuancer og en lækker smag fra modne druer. Link til producenten: www.plaisirdemerle.co.za.


Les Sétilles, Olivier Leflaive, Bourgogne, Frankrig 2000
99,95 kr., Philipson Wine
Trods de 13 procent er dette en ret let og læskende hvidvin med god og frisk frugt. Link til producenten: www.olivier-leflaive.com.


Casa Silva, Merlot, Reserva, Colchagua Valley, Chile
69,50 kr., Sigurd Müller
En virkelig rar rødvin med en masse solmættet alkohol, der opvejes af god og saftig frugt. Link til producenten: www.casasilva.cl.


Château Franc La Rouchonne, Saint-Émilion, Frankrig 1997
70 kr., Viniberia
En pæn og venlig bordeaux uden de store prætentioner. Link til distriktet: www.vins-bordeaux.fr.


Mutuo, Crianza, Rioja, Spanien 1998
70 kr. ved 12 flasker, Ki-Ma Vinimport
En let og rar rioja med god frugt og en let sødme. Det er ikke en særlig kompleks vin, men en vin, som mange vil drikke med glæde - trods prisen. Link til distriktet: www.riojawine.com.


Selvarossa, Salice Salentino, Puglia, Italien 1997
99,95 kr., Vinstokken
Denne rødvin med 14 procent power er næsten en portvin - eller flydende marmelade. Den er bestemt vellavet - født af druerne Negroamaro og Malvasia nera og afrundet med 12 måneder på fransk eg - og hvis ikke julen var overstået, ville den have været en udmærket ledsager til den danske julemad. Men 14 procent ... er det ikke lige lidt i overkanten? Link til distriktet: www.ulysses.it.


Delicato, Cabernet Sauvignon, Californien 1999
64 kr., Viniberia
En rødvin med en ret udpræget smag af de gode solmodne procenter. Den har toner af solbær og kirsebær og har fået en tilpas fadlagring. Link til producent: http://www.delicato.com.


Porta Reserve, Pinot Noir, Bio Bio, Chile 2000
89,75 kr., Vinmonopolet
En blød og ukompliceret rødvin med udpræget sødme. Link til Chile: www.chilewinemarket.com.


Les Marelles, Domaine Pradelle, Crozes-Hermitage, Frankrig 2000
70 kr., Viniberia
Dette er, hvad vi vil kalde en god Rhône-vin, som man drikker med fornøjelse. Den er vellavet, frugtagtig og let krydret. De tre stjerner er med pil opad. Link til Rhônes vine: www.vins-rhone.com.


.
Disse vine fandt de danske vinskribenter
Her kommer listen over nogle af de vine, som de forskellige vinskribenter har fremhævet.
I kolonnen længst til højre ses navnet på importøren. Er dette blåt, kan du klikke på det og åbne en side i vores database med importørens adresse, telefonnummer etc.
En liste over bladenes vinskribenter finder du ved at klikke her.

Alt for Damerne
Château de la Verdaugie, Monbazillac, Frankrig 1995Sød hvid75,95 kr.Det franske Vinlager
Château Fongenan, Årets Kunstnervin, Haut-Médoc, Frankrig 1998Rødvin84 kr.Chris-Wine
Homenaje, Tinto, Navarra, Spanien 2000Rødvin39,75 kr.GrandVin
Alamos, Malbec, Catena, Mendoza, Argentina 1997Rødvin69,95 kr.Philipson Wine
Regnie, Mignot, Regnie, Frankrig 1998Rødvin54 kr.Amka Vinimport
Jacquart, Brut Traditionel, Champagne, FrankrigMousserende130 kr.Netto
.
Berlingske Tidende
Quinta da Casa Amarela, 10 anos, portvin, PortugalHedvin200 kr.ViniPortugal
Kopke, 20 years Cigar Blend, portvin, PortugalHedvin225 kr.ViniPortugal
Casa de Santa Eufemia, 20 anos, portvin, PortugalHedvin375,50 kr.KB Vinimport
.
B.T.
Krohn, 10 Years Tawny Port, PortugalPortvin139 kr.Erik Sørensen
Comte Andoin de Dampierre, Grande Cuvée, Champagne, FrankrigMousserende260 kr.Skjold Burne
.
Børsen
Salon, Blanc de Blancs, Champagne, FrankrigMousserende999 kr.Philipson Wine
Jacques Selosse, Substance Blanc de Blancs, Grand Cru Avize, Champagne, FrankrigMousserende500 kr.l'Esprit du Vin
.
Ekstra Bladet
Château Villars, Costières de Nîmes, Frankrig 1998Rødvin63 kr.Rungsted Vinhandel
Domaine du Pesquier, Gigondas, Frankrig 1999Rødvin148 kr.Lars Bjørn
Freixenet, Cordon Negro, Cava, Spanien Mousserende48 kr.Netto
Juvé y Camps, Cava, SpanienMousserende99,50 kr.H.J. Hansen
.
ErhvervsBladet
Ettamiano, Primitivo, Salento, Puglia, Italien 1999Rødvin59 kr.Vingaarden
A.R. Lenoble, Brut, Réserve, Champagne, FrankrigMousserende149 kr.Philipson Wine
A. Margaine, Brut, Premier Cru, Champagne, FrankrigMousserende149 kr.The Wine Company
.
Frederiksborg Amts Avis
Clos Petite Bellane, Côtes du Rhône Villages Valreas, Frankrig 1999Rødvin99 kr.Vinens Verden
.
Fyens Stiftstidende
Nero d'Avola, Pasqua & Fazio, Sicilien, Italien 1999Rødvin46,75 kr.Amka Vinimport
Tarsus, Tempranillo / Cabernet Sauvignon, Tibera del Duero, Spanien 1998Rødvin212 kr.H.J. Hansen
.
Information
Domaine des Tourelles, Gigondas, Frankrig 1998Rødvin125 kr.Østjysk Vinforsyning
.
Mad & Bolig
Coeur de Lion, Pommeau de Normande, Destillerie des Fiefs Sainte Anne, FrankrigCider-drik91 kr.KB Vinimport
Domaine Mas Amiel, Vin doux naturel, Maury, FrankrigHedvin109 kr.Bichel Vine
Pomaredes, Merlot, Vin de Pays d'Oc, Fankrig 2000Rødvin45 kr.Østjysk Vinforsyning
.
Politiken
Salon, Blanc de Blancs, Champagne, FrankrigMousserende999 kr.Philipson Wine
.
Århus Stiftstidende
Wolf Blass, Shiraz-Cabernet Sauvignon, South Australia 1998 Rødvin69,95 kr.Iso

Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: www.vinavisen.dk.