Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 09, 2002



Vin-aktuelt i uge 9
25. februar - 3. marts 2002
.

VinAvisen uge 6VinAvisen uge 7VinAvisen uge 8
      Vil du have vores løbeseddel?
      Vil du være sikker på at følge med i, hvad der sker i vinens verden, så bestil vores løbeseddel gratis tilsendt pr. e-mail hver uge. Send os blot en mail med din e-mail adresse skrevet nede i tekstfeltet. Klik her: anker@vinavisen.dk

Harmonisering i sigte
EU er langt om længe på vej med en harmonisering af alkohol-afgifterne i medlemslandene. Siden Fællesmarkedet blev skabt, har de store forskelle i afgifterne været en af EU’s mest iøjnefaldende mærkværdigheder, og de har medført en masse svindel og en helt unødvendig grænsehandel.
Ifølge et forslag, der er tilstilet EU-kommissionen, er der dog ikke tale om en fuldstændig harmonisering. Man foreslår, at lande med lave afgifter, fx Spanien og Tyskland, hæver afgifterne, mens lande med høje afgifter, fx Sverige og Storbritannien, sænker afgifterne til en fastsat maksimumsgrænse.
Der skal dog nok blive ballade, når franskmændene opdager, at deres vinafgift skal stige mere end 300 procent.
Kommissionens talsmand, Jonathan Todd, udtaler til fagbladet Just Drinks, at kommissionen overvejer planerne, men at det er for tidligt at sige, hvornår de vil blive fremlagt.

Skat på luft
I de foreløbige planer, der cirkulerer i EU-kommissionen, indgår, at mousserende vin vil komme i samme i kategori som almindelig vin. Til det kan vi kun sige: Naturligvis. Det er helt hul i hovedet, at man lægger ekstra skat på en vin, fordi den indeholder luft. I Danmark betaler vi 7.05 kr. pr. liter for almindelig vin, mens afgiften for mousserende vin er 10,55 kr.
For snart mange år siden skrev den engelske forfatter Raymond Postgate om skatten på mousserende vin - og det var sikkert champagne, han havde i tankerne:
- En puritanisme i forfald forfølger ikke længere synden, den slår mønt af den. Regeringer har derfor lagt en særlig høj skat på denne onde vin. Du må (siger skattevæsenet til hr. Levemand) naturligvis gerne fortsat styrte enfoldige møllerpiger i fordærv, mens du snor dit overskæg og byder dem på boblende flasker; men for at vise dig vor misbilligelse skal du betale en ekstra skat til os for hvert et skummende glas.
En oversigt over de danske afgifter vil kunne ses på denne side: www.nd-revision.dk.

Politiet slår til i Bordeaux
I sidste uge fik en række slotte, først og fremmest i Bordeaux, besøg af politiet. 100 mand var sat ind for at undersøge en mulig vinsvindel i Belgien, hvor importfirmaet Geens Benelux er mistænkt for at have solgt flasker med forkerte etiketter.
Geens Benelux har store interesser i fransk vinproduktion, især i Bordeaux, og firmaets direktør afviser, at der er sket uregelmæssigheder. Han tilføjer, at myndighederne ikke har oplyst, hvori svindelen skulle bestå.
Ifølge fagbladet Just Drinks blev der ikke foretaget anholdelser.

Mere bedrag i Bordeaux
Seks af de store vinhuse i Bordeaux, blandt andet Dulong, Cordier og Ginestet, har lagt sag an imod vinkøbmanden Jacques Hemmer i Le Pian-Médoc.
Angiveligt har Hemmer i 1994 solgt vin fra Languedoc-Roussillon med Bordeaux-etiketter til de seks vinhuse. Selv indrømmer han, at han bare har kommet lidt af Midi-vinen i Bordeaux-vinene for at give dem en dybere farve og mere krop, uden at det på nogen måde påvirkede kvaliteten.
- Vinkøbmændene har da aldrig klaget over kvaliteten af den vin, jeg leverede, siger han.
Eric Dulong, der er præsident for CIVB, siger til Decanter: - Med alle midler til vores rådighed vil vi skride ind over for dette. Det er skandaløst, at visse folk har den frækhed at forsøge at forfalske Bordeauxs vine.
I løbet af tre år har Jacques Hammer forfalsket 8000-10.000 hektoliter til en værdi af 1,9 millioner euro = 14 mio dkr. Ifølge hans sagfører er han i dag insolvent.

Vin de Constance ikke mere forbudt
I uge 42 sidste år anmeldte vi den sydafrikanske Vin de Constance og fortalte historien om den.
Da vi smagte vinen, vidste vi ikke, at vi overtrådte et EU-regulativ. Det havde ellers forøget spændingen.
Regulativet forbød salg af uforstærket vin - altså vin uden tilsat druesprit - med over 15 procent alkohol.
Ved en ny aftale mellem EU og Sydafrika, underskrevet den 28. januar i Paarl, bortfalder dette forbud, og vi kan nu uden skrupler nyde de herlige dråber.
Forbuddet har dog kun været taget alvorligt i Storbritannien og Tyskland. Amka Vinimport i Randers har således solgt Vin de Constance i mange måneder og har stadig nogle flasker, der i handelen koster 275 kr. for 50 cl.

Kultvine falder i pris
Ifølge Decanter falder Californiens kultvine alvorligt i pris. Vine som Screaming Eagle, Bryant Family og Harlan Estate, der plejer at gå for 7-8000 kr. på vinauktionerne, opnår i dag betydeligt lavere priser, ofte kun halvdelen.
"Trofæ-værdien" holder ikke, siger man. Og det lille antal samlere, der var villige til at betale de alt for høje priser, har fået fyldt deres kældre.
Nikos Antonakeas, der er direktør for auktionshuset Morrells i New York, siger til Decanter, at priserne sandsynligvis vil komme endnu længere ned. - Jeg ser ingen grund til, at californiske vine skulle være dyrere end Pétrus, siger han.
..
    .
    Den danske vinbranche
    * Philipson Wine har åbnet en ny butik - på netadressen www.philipsonwine.com. Ifølge firmaet er det gjort for at "tage trykket af vores glødende telefonlinier". På siderne findes i alt cirka 1800 forskellige vine samt beskrivelser af områder, producenter og vine og gode råd samt links til en lang række producenter. Kjær & Sommerfeldt har en lignende og lige så glimrende service, men den er indtil videre kun åben for restaurantbranchen og business-to-business.
    * Nyheder fra den danske vinbranche bedes sendt til anker@vinavisen.dk - men redaktionen forbeholder sig naturligvis ret til at afgøre, hvad der er relevant stof at bringe ...
..

a..........
    .
    VinAvisens Online Auktioner
    Det faste princip om anonymitet
    En af vore trofaste læsere, Per Christiansen, skriver til os, at det ville være en god idé, hvis der var en direkte mail-link til udbyderen af den enkelte vin.
    - Fx er der en, der udbyder Rozes Vintage 97 til 265 kr. flasken, skriver han. - Det ville være rart, hvis man kunne sende en mail og gøre ham opmærksom på, at man faktisk kan købe den samme vin til 99 kr. flasken hos FDB.
    Vi siger tak for brevet. Der må da vist være sket en eller anden fejl med den udbudspris.
    Vi vil dog gerne fastholde vores princip om, at både udbydere og bydere er anonyme. Det er de jo også i et rigtigt auktionshus. Derfor har vi lavet den - synes vi selv - ganske smarte mulighed for at indsende kommentarer og få disse besvaret.

    Skift ikke adresse midt i vadestedet
    Efter med dybe panderynker at have udforsket ovenstående problem har vi fundet ud af, at udbyderen af vinen netop har skiftet e-mail adresse, og at det var grunden til, at mails ikke automatisk nåede frem til ham.
    Derfor: Lad hellere være med at udbyde vine, hvis du er ved at skifte e-mail adresse. Auktions-programmet er "uden brug af menneskehænder", som der står på leverpostejen, og programmet er ikke i stand til selv at opsnuse en ændret e-mail adresse.

    Med et klik på denne bjælke åbner du et nyt vindue med auktionssiderne
    - og husk: Det er GRATIS at udbyde en vin og GRATIS at byde på den!
    .
    .

Københavns vinbarer
I JP-København har Niels Lillelund taget et grundigt vue over vinbarer i København og udnævner Le Sommelier til uden sammenligning at være byens førende vinbar. Hans liste, der i øvrigt ikke har nogen bestemt rækkefølge, ser således ud:
Bistro Bacchus Vinbar, Viktoriagade 8, 1655 København V, tlf.: 33 22 67 97.
Le Sommelier, Bredgade 63-65, 1260 København K, tlf.: 33 11 45 15.
Pegasus Vinbar, Mysundegade 28, 1668 København V, tlf.: 33 31 80 50.
Vinbaren, Dronningens Tværgade 6, 1302 København K, tlf.: 33 32 09 82.
Bibendum, Nansensgade 45 kld., 1366 København K, tlf.: 33 33 07 74.
The Dining Room, Hotel Scandinavia, Amager Boulevard 70, 2300 København S, tlf.: 33 96 58 58.
Figaro Bistrot Vinbar, Willemoesgade 31, 2100, København Ø, tlf.: 35 38 78 00.
Casa d'Antino, Dronningens Tværgade 43, 1302 København K, tlf.: 33 15 15 05.

Fornuftige oplysninger
Hvis man ikke har Erik Skovenborgs bog "Vin og helbred" stående, kan man i stedet hente fornuftige oplysninger om alkoholens både gavnlige og skadelige virkninger på nettet - på en helt ny site, www.drinkingandyou.com.
Siderne er sponseret af en række større vinfirmaer.

Gen-manipulerede vinplanter
Udviklingen af gen-manipulerede vinplanter er i princippet blevet godkendt af EU’s ministerråd. I det reviderede direktiv gives tilladelsen dog på betingelser af, at "alle passende skridt tages for at undgå fare for menneskelig sundhed samt miljøet".
Endvidere er der en række forpligtelser for medlemslandenes og producenterne.

a..
    Ejer af berømt slot omkommet i flystyrt
    I tirsdags omkom den franske industrimand Jean Leprince, da hans to-motores Cessna styrtede ned kort efter take off fra lufthavnen i Libourne.
    Det var Leprince, der i 1994 købte det fantastiske Château de la Rivière i Fronsac, som mange danskere på vinrejse i Bordeaux har besøgt. Det er slottet med det kæmpemæssige kompleks af huler, hvori der er lavet en dagligstue, komplet med borde, stole og bar - det hele hugget ud i kalkstenen, også møblerne.
a..

.
Château de la Rivière ligger i distriktet Fronsac, der er nabo til Pomerol, og hvor der er potentiale til at lave meget store vine.
    Blindsmagning i blinde
    Den tidligere ejer af Château de la Rivière var den farverige Jacques Borie. I 1985 gamblede han stort - og vandt:
    Han inviterede et panel af erfarne bordeaux-smagere til en blindsmagning i London. Deltagerne vidste dog ikke, at det var ham, der inviterede, og de vidste heller ikke, hvad der var i glassene.
    Vinene blev serveret parvis - to vine fra samme årgang, den ene fra Château de la Rivière, den anden fra et af de store klassificerede slotte. Og så blev de dygtige smagere bedt om at udpege den bedste vin i hver årgang.
    Der var tolv årgange, og da Jacques Borie trådte ind og løftede sløret for vinenes identitet, viste det sig, at i de seks årgange var Rivière udpeget som den bedste.
    Her i landet forhandles slottets rødvin af Det franske Vinlager.


Vinbranchens blå bog
Hver uge bringer VinAvisen et portræt af en person, der har gjort sig særligt bemærket i den danske vinbranche, og uge efter uge samler vi portrætterne på en side, der efterhånden vil komme til at danne en Vinbranchens Blå Bog. Nedenfor kommer denne uges portræt.
.

Klik på de små billeder for at se Vinbranchens Blå Bog
a..
.

Foto: Marianne Diers
    Peter Vinding-Diers (f. 1943) har som dansker opnået virkelig berømmelse i vinens verden gennem sit revolutionerende arbejde med gær. Han beviste, at hvert vineri har sit eget gær-miljø, og han demonstrerede, at de lokale gærstammer har en markant indflydelse på vinens aroma og smag. I 1979 opdagede han sammen med den australske vinmager Brian Croser gæren R-2, der siden er blevet en af verdens mest populære kommercielle gærtyper, fordi den tilfører vinen friske og frugtagtige toner.
    Peter Vinding-Diers har arbejdet med vin overalt på kloden - Frankrig, Ungarn, Chile, Spanien, Sydafrika, Bulgarien, Brasilien og Kenya samt Italien, hvor han netop nu anlægger en vingård på Etnas skråninger sammen med Andrea Franchetti og nevøen Peter Siesseck.
    I 25 år boede han i Bordeaux, hvor han gjorde det dengang danskejede Château Rahoul berømt og fik det optaget i Union des Grands Crus. Han genopdagede også Château de Landiras i Graves, tilplantede vinmarkerne og gjorde hvidvinen til en af Les Grands Blancs de Bordeaux.
    I 1989 kom han til Tokaji i Ungarn, hvor han grundlagde The Royal Tokaji Wine Company sammen med blandt andre vennen Hugh Johnson. Siden har han været en foregangsmand i udviklingen af det fine gamle distrikt og dets vine. I 2000 grundlagde han således Tokaji Stanza sammen med Csaba Debreczeny og skabte verdens første kommercielle alkoholfrie Eszencia.
    Peter Vinding-Diers har skrevet mange videnskabelige rapporter, først og fremmest om gær og vinfremstilling, men også om kulturelle strømninger i vinens verden. Han er korresponderende medlem af Academie des Vins de Bordeaux og sidder i bestyrelsen i The International Wine Academy - Roma.
    Efter årene i Bordeaux er Peter Vinding-Diers flyttet til Italien, hvor han bor sammen med hustruen Susan på en dejlig gård i nærheden af Siena.
    Adresse: Podera Castelrotto, Buenconvento, Box 58, I-53022 Siena, Italien.
....
PS til ovenstående Blå Bog
Når Peter Siessecks berømte vin er kommet til at hedde Dominio de Pingus, skyldes det, at både han og hans onkel, Peter Vinding-Diers, hedder Peter til fornavn. Det syntes familien var lidt besværligt, så de kaldte onklen for Peter og nevøen for Ping - efter Storm P.s populære tegneserie. Den gamle tegner og humorist glæder sig sikkert i sin himmel over, at hans lille pingvin kom til at lægge navn til en vin. En ping-vin.

Brunello den mest populære
I forbindelse med en vinudstilling i Torino har man lavet en rundspørge til 200 gastronomiske oaser i Italien. Spørgsmålet lød: - Hvilken vin er den mest solgte hos jer? Og svaret lød: - Det er Brunello di Montalcino. Statistikken ser således ud:
* Brunello di Montalcino, 16,8 procent.
* Chianti, 14,8 procent.
* Chianti Classico, 11,8 procent.
* Barolo, 10 procent.
* Barbera d’Asti, 7,2 procent.
* Dolcetto d’Alba, 6,9 procent.
* Barbaresco 6,7 procent.
* Greco di Tufo, 6,5 procent.
Greco di Tufo fra Campania var den eneste hvidvin blandt de ti mest solgte
......

.
Byen Montalcino.
    Italiens dyreste vinmarker
    Regionen Montalcino med den berømte Brunello-vin er på toppen ifølge ovennævnte rundspørge. Og det er den også, når vi taler priser på vinmarker.
    Ifølge en undersøgelse fra Italiens nationale landbrugsinstitut i Rom ligger priserne helt i top på 210.000 euro for en hektar jord. Det er 156 kr. kvadratmeteren - hvis der ellers er nogen, som vil sælge en kvadratmeter …..
    I alt omfatter området 1450 hektar vinmarker, og årsproduktionen i 2001 var på 12 millioner flasker. Heraf var cirka 5 mio Brunello DOCG, 3 mio Montalcino Rosso DOC, 1 mio Sant’Antimo DOC og cirka 100.000 flasker Moscadello. De resterende 3 mio flasker var IGT, altså landvine.
    Sidste år omsatte Montalcinos vinindustri for næsten 1 milliard dkr., mens turistsektoren med cirka 900.000 besøgende omsatte for 580 mio dkr.
    I Montalcino er der 210 vinbønder, hvoraf de 141 selv tapper deres vine.

Velkommen Brunello
Forleden løftede man sløret for årgang 2001 af Brunello di Montalcino. Det skete i forbindelse med festligholdelsen af "Benvenuto Brunello" - Velkommen Brunello - i byens historiske teater.
Atten førende ønologer havde smagt sig igennem årets vine og gav årgangen fire stjerner ud af fem. Vinen beskrives som kraftfuld, robust og alkoholrig, med ren frugt, struktur og elegance.
Nogle producenter som Banfi, Pian delle Vigne (Antinori), Ciacci Piccolomini d´Aragona, Loacker, Crocedimezzo og La Poderina viste fadprøver, der tilfulde retfærdiggør de fire stjerner.
......
    Brunello - den lille mørke
    Det var Ferruccio Biondi-Santi, der i 1888 som den første gjorde Montalcino berømt. Han gjorde det, som man først 100 år efter nåede frem til i Chianti: Han eliminerede de hvide druer og lavede sin vin udelukkende på en klon af Sangiovese, som han gav navnet Brunello - et navn, der blev brugt allerede i 1300-tallet, og som betyder "den lille mørke". Samtidig lagrede han vinen fem-seks år på fade af egetræ.
    I dag laver mange flere vinbønder Brunello - også selv om familien Biondi-Santi har protesteret mod brugen af navnet.
    Ifølge dagens DOCG-regler skal Brunello-vinene have to års fadlagring. Det er der nogle af vinbønderne, som ikke vil vente på, så de laver i stedet den glimrende Rosso di Montalcino, der kan sælges i året efter høsten.

Go’ morgen vin på tirsdag
På tirsdag d. 26. kl. cirka 8.15 smager Tim Vollerslev, Per Pallesen og Michael Meyerheim igen vin i tv2’s "Go’ morgen Danmark". På programmet står tre sydafrikanske vine:
* Chapmans Peak, Dry Red Wine, Coastal Region 2000 til 110 kr. for 3 flasker fra Vingaarden.
* Cabernet Merlot, Nederburg, Cape 1999 til 55 kr. fra Amka Vinimport.
* Pinotage, Neil Ellis, Stellenbosch 1999 til 99 kr. fra Kjær & Sommerfeldt.
......

.
Vingården Tenuta dell'Ornellaia ligger i distriktet Bolgheri.
    Ikke mere hvidvin fra dell´Ornellaia
    Den berømte italienske vingård Tenuta dell´Ornellaia vil ikke mere fremstille hvidvinen Poggio alle Gazze. De 10 hektar med Sauvignon Blanc er ryddet for at give plads til Merlot og Cabernet Franc.
    Ak ja, vi må vist snart til at grundlægge en verdensorganisation til hvidvinens redning …..
    Fremover vil vingården, der ejes i fællesskab af Ludovico Antinori og Robert Mondavi, koncentrere sig om sine tre rødvine, Ornellaia, Masseto og Le Serre.
    Italienske kilder ser dette som en bekræftelse af rygterne om, at Ludovico Antinori er ved at trække sig tilbage og overlade vingården fuldt og helt til det firma, som Mondavi har oprettet i samarbejde med Frescobaldi.
    Lodovico Antinori er i øvrigt lidt tilbageholdende med at bruge sit Antinori-navn - for ikke at blive forvekslet med det kendte vinhus Marchesi Antinori. For nogle og tyve år siden ragede han uklar med sin bror, Piero, og startede for sig selv i Bolgheri.
    Nu er brødrene imidlertid forsonede, og sammen med deres nevø, Niccolò Marzichi Lenzi, er de ved at oprette et nyt vineri ved den toskanske kyst, lige nord for Bolgheri.

En aktuel vinsmagning
Frederiksberg Vinhandel, Gammel Kongevej 88 på Frederiksberg, har meget apropos arrangeret en smagning af Château Pétrus i fem årgange: 1977, 1983, 1985, 1986 og 1987 - idet der dog indledes med en Dom Pérignon champagne i magnum 1985. Det foregår den 15. marts kl. 18, der er plads til ti på smagningen, og billetprisen er 3000 kr. Nærmere oplysninger på tlf.: 33 25 90 10.
Dette er i øvrigt en af de mange aktiviteter, der er optaget i VinAvisens aktivitetskalender, som netop nu ligefrem bugner med arrangementer og smagninger.

Sådan nyder folket champagne
Som et apropos til Brixtoftes forkærlighed for gode vine fortæller Flemming Kyed i Information historien om en norsk redaktør, der havde besøg af en højtstående partimand fra det daværende Sovjetunionen.
Værten fandt, at lejligheden kaldte på en flaske champagne, og da der skulle skåles, sagde gæsten de bevingede ord:
- Det er fuldkommen som i Sovjetunionen - folket nyder champagne gennem sine bedste repræsentanter!

P.S.
Nej, vi har ikke kunnet få bekræftet, om Amdi Petersen også kan lide Château Pétrus ... :-)
......
.
Ugens gode spørgsmål

Hver uge besvarer vi et spørgsmål fra en af VinAvisens læsere.
Vi kan dog ikke overkomme at sende svar direkte til den enkelte - det har vi simpelt hen ikke tid og kræfter til. Vi må nøjes med at udvælge de mest interessante spørgsmål og besvare dem, så alle får glæde af svarene. Nedenfor kommer ugens spørgsmål - og svar.

Hvad er en genstand?
En genstand er 12 gram (1,5 cl) ren alkohol, hvilket svarer til alkoholindholdet i en almindelig pilsner. Som en tommelfingerregel kan man regne med, at der er en genstand i ...
1 pilsner (33 cl)
1 glas vin (12 cl - en sjettedel flaske)
1 glas hedvin (8 cl)
1 glas spiritus (4 cl). En flaske spiritus (70 cl) indeholder således atten-tyve genstande.
    .
    Ugens besvarelser lægger vi efterhånden ind i VinAvisens VinABC, så de er lette at finde.
    .
.
Vil du have vores løbeseddel?
Vil du være sikker på at følge med i, hvad der sker i vinens verden, så bestil vores løbeseddel gratis tilsendt pr. e-mail hver uge. Send os blot en mail med din e-mail adresse skrevet nede i tekstfeltet. Klik her: anker@vinavisen.dk


Denne uges stjerner i VinAvisen
Som sædvanligt får de smagte vine stjerner efter det gængse system med fem som maksimum. Vine, der kun får én eller to stjerner, bliver dog ikke omtalt. I vores bedømmelser indgår også prisen til en vis grad som en parameter.


Contessa Camilla, Montepulciano d'Abruzzo, Italien 1997
70 kr., Lahvino
En perfekt fadlagret rødvin, saftig, blød, meget lækker og med kultiverede 12,5 procent alkohol. En vin, man drikker med stor glæde. Link til distriktet: www.made-in-italy.com.


Gorgo, Poere Monte Maggiore, Bardolino Superiore, Italien 2000
70 kr., Lahvino
Distriktet Bardolino ved Italiens Gardasø står for friske og læskende rødvine. Men der kommer også vine med fylde og struktur fra det lille distrikt - fx denne lækre og solmodne vin, der fylder munden med vellyst. Glimrende til mad. Link til side om distriktet: http://milioni.com.


La Castagnole, Chardonnay, Piemonte, Italien 2000
47 kr., Viniberia
En let, indtagende, fint krydret hvidvin med god smag af Chardonnay-druen. Link til side om Piemonte: www.made-in-italy.com.


Clos du Vignon, Domaine Thevenot-Le Brun & Fils, Hautes Côtes de Nuits, Bourgogne 1998
84 kr. (78 kr. ved 12 flasker), La Côte
En saftig og ret let rødvin, som man drikker med fornøjelse. Den har en god druesmag og en rank syre, der klæder mad. Når den får lidt luft, åbner den sig. I flasken er der en hel del vinsten, men det er jo kun et kvalitetstegn på, at vinen ikke er kuldebehandlet og unødigt filtreret. Link til producenten: www.thevenot-le-brun.com.


Alma, Terre Mater, Cabernet Sauvignon, Central Valley, Chile 2000
49 kr., Erik Sørensen
Blød og indtagende vin med god sødme og tilpas alkohol (12,5 procent). De fire stjerner må siges at være med pil opad. Link til side om chilensk vin: www.chilewinemarket.com.


Domaine des Plos, Cabernet Sauvignon, Vin de Pays d'Oc, Frankrig 1999
49,75 kr., 125 kr. for 3 flasker, Brdr. Schmidt Vinhandel
En ret kraftig rødvin med en brev smag af frisk frugt og en indtagende sødme. Glimrende til mad. Link til Vin de Pays d'Oc: www.vindepaysdoc.com.


Stonebuck, Merlot / Pinotage, Stellenbosch, Sydafrika 1999
62 kr., Viniberia
Dette er en indtagende vin, blød og saftig. En vin, som mange vil kunne lide, fordi den og ikke alt for påtrængende ledsager til mad. Link til Stellenbosch: www.wineroute.co.za.


Château Ventenac, Cabardès, Frankrig 1999
99,75 kr., Brdr. Schmidt Vinhandel
Ikke helt billig, men ganske rar rødvin, fyldig, med god frugt og en let sødme. Absolut en vin, man drikker med glæde. Cabardès er et lille distrikt nord for Carcassonne i Sydfrankrig. Link til side om Cabardès: http://site.voila.fr.


Saint-Brice, Médoc, Frankrig 1998
49,95 kr., Philipson Wine
Dette er vist, hvad de i teaterstykket kaldte "en pæn lille bordeaux". Det er en let vin med god frugt og en kort, let bitter eftersmag. Link til den store vinsmagning Concours de Bordeaux, der i 1999 gav vinen en guldmedalje: www.concours-de-bordeaux.com.


.
Disse vine fandt de danske vinskribenter
Her kommer listen over nogle af de vine, som de forskellige vinskribenter har fremhævet.
I kolonnen længst til højre ses navnet på importøren. Er dette blåt, kan du klikke på det og åbne en side i vores database med importørens adresse, telefonnummer etc.
En liste over bladenes vinskribenter finder du ved at klikke her.

Alt for Damerne
Canaletto, Primitivo, Puglia, Italien 1999Rødvin49,50 kr.Taster Wine
.
Frederiksborg Amts Avis
Domaine Condamine l'Evèque, Vin de Pays Côtes de Thonque, Frankrig 2000Rødvin45 kr.Bichel Vine
Domaine Moulin Gimies, Vin de Pays d'Oc, Frankrig 1999Rødvin49 kr.Bichel Vine
.
Jyllands-Posten
Zind-Humbrecht, Tokay Pinot Gris, Herrenweg, Alsace, Frankrig 1999Hvidvin189 kr.Erik Sørensen
.
Nordjyske Stiftstidende
Domaine Terra Vecchia, Vin de Pays d l'Ile de Beauté, Korsika, Frankrig 2000Rødvin55 kr.Nørresundby Vinhandel


Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: www.vinavisen.dk.