Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 19, 2002



Vin-aktuelt i uge 19
6. maj - 12. maj 2002
.

VinAvisen uge 16VinAvisen uge 17VinAvisen uge 18
      Vil du have vores løbeseddel?
      Vil du være sikker på at følge med i, hvad der sker i vinens verden, så bestil vores løbeseddel gratis tilsendt pr. e-mail hver uge. Send os blot en mail med din e-mail adresse skrevet nede i tekstfeltet. Klik her: anker@vinavisen.dk

Nej til Bordeaux 2001
I sit blad "The Wine Advocate" siger Robert Parker klart nej til at købe Bordeaux 2001 en primeur. Den står ganske i skyggen af 2000 og bør kun købes, hvis priserne kommer ned på 1999-niveauet eller lavere.
- Det er ikke en årgang, der vil tiltrække investorer, skriver han, - og det er svært at forestille sig, at disse vine vil være markant dyrere om halvandet år, når de er tappet og frigivet.
Parker er helt på linie med de fleste europæiske kommentatorer, skriver det tyske blad Weinreporter. Og til Decanter siger en britisk vinhandler:
- Generelt er Parkers vurderinger rigtige. Men eftersom ingen af de store slotte har meldt ud med deres priser, er det svært at påstå, at vinene ikke vil blive mere værd.

Familiestridigheder
Som nævnt i VinAvisen i uge 17 har det amerikanske Bureau of Alcohol, Tobacco and Firearms planer om at tillade, at europæiske producenter fremover kan sælge deres Primitivo-vine i USA under navnet Zinfandel - genetiske undersøgelser har jo afsløret, at de to druer er identiske.
Forslaget er blevet lagt ud til høring, og det bliver sandelig hørt. De californiske vinbønder ønsker ikke den italienske konkurrence, som de i så mange år har været forskånet for.
Ifølge avisen The Tribune in San Luis Obispo påstår foreningen Zinfandel Advocates and Producers, der har 7000 medlemmer, at Primitivo og Zinfandel måske har samme genetiske oprindelse, men højst er fætre. Og under ingen omstændigheder er de brødre, endsige tvillinger.

Harmoniserede etiketter
I torsdags kom EU-Kommissionen med de nye regler for vinetiketter. Disse længe ventede "harmoniserende" regler træder i kraft den 1. januar 2003.
Ifølge reglerne skal etiketterne indeholde oplysninger om aftapperens navn og indholdet af alkohol samt lot-nummer, og det sidste er interessant, idet mange vine jo fremstilles i partier, lots, der ikke nødvendigvis altid er helt ens. (Det spekulerer vi faktisk på, når vi smager vine og efter dybe panderynker tildeler dem stjerner ..…)
Benævnelser om årgang, druesort, præmier og medaljer, produktions-metoder, vinmark-navne etc. reserveres til vine med geografisk afgrænsning.
Kommissionens fulde tekst kan læses her: europa.eu
Nu venter vi så bare på, at den danske fødevareminister, Mariann Fischer Boel, opgiver det helt unødvendige krav om, at der på flasker solgt her i landet skal stå, at vinen indeholder sulfitter. Vi henviser til vores "åbne brev" til ministeren i uge 48, 2001 og til det brev, som ministeren skrev til Christian Søndergaard i uge 51, 2001.

Flere ord på forbudt-listen
Som et led i EU’s handelsaftale med Sydafrika er det lykkedes EU-Kommissionen at få sydafrikanerne fra at benytte ord som port, sherry, grappa og ouzo på deres produkter.
Nu strammer kommissionen skruen endnu en tak i forbindelse med ovennævnte nye regler for udformning af vinetiketter. Nu skal sydafrikanerne også holde op med at bruge ord som vintage, tawny og ruby.
Ifølge den sydafrikanske avis Business Day forventes landets regering at forelægge det nye krav for World Trade Organisation (WTO).

Holdbar indtil ...
Ifølge fagbladet Just Drinks har direktør Darrel Jarvis i det australske vinfirma Palandri Wines åbnet en interessant diskussion:
Hvorfor står der ikke en holdbarheds-dato på unge hvidvine, der jo ikke er evigt holdbare?
Når man skriver "Holdbar indtil ….." på andre let fordærvelige produkter, hvorfor gør man det så ikke på vine, der er skabt til at blive drukket inden for et halvt år?
Ja, hvorfor egentlig ikke ...?

Ikke mere euro-navne på chilensk vin
Det var nu sjovt, dengang i Chile - da man kunne sidde på en restaurant og få en Château Margaux til 15 kr. At vinen aldrig havde set Bordeaux, gjorde ikke oplevelsen mindre interessant.
Nu er det slut med chilenernes brug af europæiske vinnavne. Landet har indgået en handelsaftale med EU, der til gengæld vil afskaffe en told på chilensk vin på 5-6 procent i løbet af fire år.
Chilenerne vil ophøre med at bruge navnene på hjemmemarkedet inden fem år og på alle eksportmarkeder inden tolv år.
EU er et meget vigtigt marked for chilensk vin. Sidste år var omsætningen knap 390 millioner euro.
Der er ingen tvivl om, at den nye handelsaftale vil betyde endnu mere attraktive priser på chilensk vin, der således har en chance for at erobre en endnu større markedsandel i Danmark.
I 2001 lagde Chile sig på en fjerdeplads på listen over landenes markedsandele i Danmark. Vi importerede 17,3 millioner liter vin, svarende til 8,97 procent af den samlede danske vinimport.
......
To Muga’er
Det spanske vinfirma Bodegas Luis Gurpegui Muga ejer allerede en bodega i Chile og vil nu ifølge spanske aviser bygge endnu en vingård i det chilenske distrikt Valle de Colchagua.
Muga - navnet lyder bekendt for Rioja-elskere, men der er to Muga’er, som ikke har noget med hinanden at gøre.
Bodegas Luis Gurpegui Muga - export.navarra.net - holder til i Navarra, men fremstiller også vin i Rioja. Og altså i Chile.
Mens Bodegas Muga i Rioja - www.bodegasmuga.com - er den Muga, som danske vinelskere med god grund holder af.
Den anden Muga har vi vist aldrig smagt ...
------a..a..........a.
    Europas største vineri 50 år
    Hvor ligger Europas største vineri? Det ligger i Breisach i Baden, Tyskland.
    Badischer Winzerkeller hedder vineriet, og i denne weekend fejrer det sin 50 års fødselsdag.
    Den kæmpemæssige virksomhed fremstiller hvert år mellem 25 og 30 millioner liter vin og vinificerer således mere end en fjerdedel af al vin i Baden.
    Virksomheden blev grundlagt som Kaiserstühler Zentralgenossenschaft - altså et andelsforetagende. I dag ejes den af 72 mindre sammenslutninger og et enkelt Weingut, der alle leverer druerne.
    I alt 6500 vinbonde-familier er samlet omkring den store virksomhed.
    På billedet til venstre ses et flot udskåret fad, der fejrer jubilæet. Øverst på dekorationen ses en del af vineriets store bygninger.
a..........
    .VinAvisens Online Auktioner
    Med et klik på denne bjælke åbner du et nyt vindue med auktionssiderne
    - og husk: Det er GRATIS at udbyde en vin og GRATIS at byde på den!
    .
    .
a..........
Vin i fjernsynet
I denne uge er Jyllands-Postens vinskribent, Niels Lillelund, gæst hos Flemming Kyed i udsendelsen "Noget i glasset" på hybridkanalen dk4.
Samtalen sendes i alt fire gange, hvorefter Euroman's Jesper Uhrup Jensen kommer på besøg. Tidspunkterne for udsendelserne er følgende:
    Niels Lillelund om Rhône-dalens vine:
    Mandag d. 6. maj kl. 16.10.
    Onsdag d. 8. maj kl. 05.30.
    Torsdag d. 9. maj kl. 00.30.
    Fredag d. 10. maj kl. 14.30.

    Jesper Uhrup Jensen, der vil "give råt for usødet":
    Fredag d. 10. maj kl. 23.00.
    Fredag d. 11. maj kl. 15.30.
    Søndag d. 12. maj kl. 12.30.
Hvis man går ind på dk4’s hjemmeside, www.dk4.dk, vil man kunne se, hvornår udsendelserne kører.

Råt for usødet
Jesper Uhrup Jensen har ligefrem skrevet en bog, som han kalder "Råt for usødet". Det er i den, han blandt andet giver det gode råd, at man bør undgå restauranternes fantasifulde "husets apéritifer". De er nemlig som at sætte sig ind i en taxa - inden den har kørt en meter, er man sat tilbage med et tocifret beløb.
- Så hellere starte med den hvidvin, man har bestilt til forretten, skriver Jesper Uhrup Jensen.
a..
    Et tåbeligt problem
    Amerikanske vinfirmaer har stadig det fuldstændig tåbelige problem, at love forbyder dem at sælge vin via internettet til forbrugere i visse andre stater - naturligvis til stor fornøjelse for grossister og forhandlere i disse stater.
    I nogle stater som fx Florida og Maryland er det ikke kun illegalt. Det er en forbrydelse!
    Nu har dommere i Virginia og North Carolina afgjort, at lovene i disse stater bør afskaffes, og dette er en lille sejr til de firmaer, der nu i flere år har kæmpet imod lovene.

    Gør druerne fri!
    Et led i kampen mod de tåbelige love er sammenslutningen Free The Grapes, der under sloganet "ship the wine, do some time" (send vinen, gå i fængsel) opfordrer vinerierne til ind imellem at overtræde lovene og sende vin over statsgrænserne. Sammenslutningen mener, at politiet simpelt hen ikke har kapacitet nok til at slå ned på overtrædelser.
    Fortalere for lovene - og de findes naturligvis - mener, at lovene vil hindre unge mennesker i at købe vin og spiritus via nettet. Det forudsætter dog, at en femtenårig dreng bruger sine forældres kreditkort til at købe en flaske Zinfandel til 250 kr. over nettet og venter to dage, før den ankommer. Det er der kun få, der tror på.
    Læs mere om Free The Grapes på www.freethegrapes.org.
------a..
Champagnepropper af kunststof
Det australske firma NuKorc har efter atten måneders forsøg lanceret en champagneprop af kunststof - en prop, der er 100 procent sikker mod propsmag.
Proppen, som har fået navnet NuSpark, er blevet afprøvet hos den spanske cava-producent Freixenet og hos en række australske producenter af mousserende vin, og resultaterne har været gode.

Til unge mousserende vine
Dommen lyder: NuSpark-proppen vil være udmærket til unge mousserende vine, der ikke skal gemmes i flere år. Den holder fint på trykket i flasken, den kan fremstilles i en hvilken som helst farve (hvis man er meget trendy), og den koster kun det halve af en rigtig champagneprop.
Nu bliver det interessant at se, om de franske champagnefirmaer hopper på kunststof-vognen. Vi må tilstå, at vi aldrig har oplevet propsmag i en flaske champagne, men det betyder naturligvis ikke, at den ikke kan opstå ...

.
Et kig ind i NuKorc's laboratorium
------a..
    Den bedste vinbonde-site
    I Tyskland har mange vinbønder efterhånden fået deres egen hjemmeside, der naturligvis fortæller om deres vines fortræffelighed.
    Nu har Deutsches Weininstitut (DWI) fået den gode idé at udskrive en konkurrence om de bedste sider.
    En dommerkommité har udvalgt ni finalister blandt 200 indsendte forslag, og på DWI’s hjemmeside, www.deutscheweine.de, kan man gå ind og stemme på dem - indtil 31. maj.
    Ballet åbnede i onsdags, og da besøgte allerede 340 surfere den digitale valgurne. I teten ligger tre sider med henholdsvis 18,3, 14,7 og 12,3 procent af stemmerne:
    * Weingut Geller-Steffen, www.geller-steffen.de.
    * Weingut Jonas, www.weingut-jonas.de.
    * Reinhard & Esther Schmitt, www.mein-winzer.de.
-----a..
    Flemming Hvelplund 60 år
    I dag, mandag d. 6., fylder Flemming Hvelplund 60 år, og den, der skriver dette, er hans gode ven og medredaktør, Anker.
    Flemming og jeg har samarbejdet i mange, mange år, men selv om jeg er tolv år ældre end ham, har han mange flere år bag sig i vinens verden. Han har faktisk været vinmand, siden han gik ud af skolen.
    I 1959 kom han i lære i Lorentz Petersens Vinhandel, og han har både vasket flasker og tappet vin fra de store fade, der rullede ind i den fine gamle vinhandel, og som han bagefter skulle gøre rene - også indvendigt.
    Flemming fik en grundig uddannelse. Han kan sit fag, og efter ti år som marketingchef hos Hans Just var det helt oplagt, at det var ham, der i 1974 tog initiativet til Den Danske Vinskole, Det Danske Vinselskab og De Danske Vinrejser.
    Som vinskribent er han enestående. Ikke alene har han en stor vinviden, han formår også at give den fra sig, så man gider høre efter og læse, hvad han skriver.
    Hans "Politikens Vinbog" er kommet i fem udgaver, der stadig revideres, og som indtil nu er solgt i 100.000 eksemplarer. Han taler om vin i radioen, han holder utallige foredrag og smagninger, og tre måneder om året er han i udlandet, først og fremmest som guide på vinrejser og som deltager i internationale juryer. Hvis han da ikke spiller golf sammen med fru Inge ...
    Og så er han om nogen manden med de gode ideer. Det var således ham, der for tre år siden fik ideen til VinAvisen - og fik undertegnede med på ideen. Tak for det, Flemming, og tillykke med de 60!
    Anker

Altec-proppen næstsidst i test
I sidste uge skrev vi, at Altec-proppen nu er blevet fremstillet i 2,5 milliarder eksemplarer.
Lars Dalgaard, der driver en lille vingård i Mittelrhein i Tyskland, har følgende kommentar hertil:
- Der er god grund til en vis skepsis over for Altec-propperne, og den er blandt andet blevet dokumenteret af "Bayerische Staatsminsterium für Landwirtschaft und Forsten".
Ministeriet har med vanlig tysk grundighed analyseret muligheder for at lukke en flaske så godt som muligt, og resultatet af en sammenligning af de gængse proptyper findes på adressen www.stmlf.bayern.de.
Her ligger Altec på en "flot" næstsidste-plads, kun slået af den limede kork af korksmulder.

Skruelåget bedst til dagligvinen
- Problemet med plasticpropper er, at de ikke dur til langtidsopbevaring af vin, skriver Lars Dalgaard. - De er simpelt hen ikke tætte nok ...
- Mit bedste bud på en fornuftig måde at lukke en dagligvin på er og bliver et skruelåg.
- Til de (dyre) vine, der skal lagre længe, er korkproppen stadig den bedste løsning. Hos os køber vi de dyreste propper og sender loyalt prisen videre til vores kunder :-). Dette er i det lange løb det billigste for alle parter, for intet er så bittert som at skulle smide to ud af hver tolv flasker Spätlese direkte i vasken - ud over tabet af de kunder, som aldrig mere melder sig, fordi de tror, de har købt en dårlig vin.
- Der skal som bekendt ti gode oplevelser hos en kunde til at opveje en negativ. Med en dårlig prop får man måske ikke engang chancen!
------a..
    .
    Den danske vinbranche
    * Vintappergaarden er det nye navn på fusioneringen af to vinfirmaer, WineSelection og Carl Wandel, og den daglige ledelse - foruden medejerskab - ligger i hænderne på Jens Helmbæk (se denne uges Blå Bog nedenfor) og Carl Erik Wandel, der tilsammen kan mønstre 60 års erfaring i den danske vin- og spiritus-branche. Firmaets adresse er Vintappergaarden A/S, Lyngbyvej 485, 2820 Gentofte, tlf.: 45 88 40 20.
    * John Christensen, der står ved roret i World Brands Denmark, fyldte 60 år i fredags. Vi ønsker ham tillykke - og henviser til vores Vinbranchens Blå Bog.
    * Runde fødselsdage og jubilæer er godt stof. Vi hører gerne om sådanne - helst før de finder sted ...
    * Piemonte Vine, Ordrupvej 126 i Charlottenlund, har fået eneretten til at importere Beppe Caviola's vine til Danmark. Beppe Caviola er af Gambero Rosso valgt som "året ønolog" i Italien.
    * Nyheder fra den danske vinbranche bedes sendt til anker@vinavisen.dk - men redaktionen forbeholder sig naturligvis ret til at afgøre, hvad der er relevant stof at bringe ...
..

Vinbranchens blå bog
Hver uge bringer VinAvisen et portræt af en person, der har gjort sig særligt bemærket i den danske vinbranche, og uge efter uge samler vi portrætterne på en side, der efterhånden vil komme til at danne en Vinbranchens Blå Bog. Nedenfor kommer denne uges portræt.
.------a..

Klik på de små billeder for at se Vinbranchens Blå Bog
------a..
.


    Jens Helmbæk (f. 1957) er tredje generation i en vinhandlerfamilie og i dag medejer og direktør i Vintappergaarden, et agentur- og grossistfirma med salg af vin og spiritus til specialforretninger, grossister, duty-free og dagligvaresektoren.
    Efter endt akademi-uddannelse i økonomi opholdt Jens Helmbæk sig hos førende producenter i Bordeaux, Bourgogne og Portugal suppleret med studier i Schweiz, hvorefter han i 1985 indtrådte i familiefirmaet Jens Helmbæk Fransk-Dansk Vinimport. Firmaet var hovedsaglig specialiseret i salg til hoteller og restauranter på Sjælland.
    Efter i en årrække at have udvidet salgsaktiviteterne til hele landet valgte han i 1991 at afhænde firmaet til Vingaarden, hvor han i et par år som direktør havde ansvaret for en række salgsselskaber.
    I 1994 etablerede han WineSelection, der med udenlandske vinagenturer i løbet af en årrække gjorde sig bemærket med kvalitetsvine fra især den nye vinverden.
    I 1998 indledte WineSelection et samarbejde med firmaet Carl Wandel, der i 2001 resulterede i en egentlig sammenlægning. I dag repræsenterer firmaet kendte producenter som Beringer Vineyards (Californien), Louis Latour (Bourgogne), Cune (Rioja), Cloudy Bay (New Zealand), Martinez (portvin) og Glenmorangie (whisky).
    Jens Helmbæk sidder i bestyrelsen for Den Danske Vinhandler Forening og er medlem af V.S.O.D.
    Privat er han gift med Pernille, der er cand. med., og med hvem han deler sin tid med fire børn (2-12 år), ferier i sommerhus og glæden ved at se gode venner til afslappet samvær. Formem holder han vedlige med fodbold, ski og løbeture - også gerne i forhåndenværende vinmarker.
    Adresse: Vintappergaarden A/S, Lyngbyvej 485, 2820 Gentofte, tlf.: 45 88 40 20, fax: 45 88 40 25, e-mail: jh@wineselection.dk.
------a..
    Gallo løb med pokalen
    I konkurrencen på den netop afholdte VinItaly fik amerikanske Gallo den store førstepræmie, Premio Gran VinItaly Award 2002.
    Den store pokal tildeles den producent, hvis vine fik flest medaljer i udstillingens store konkurrence, hvori der denne gang deltog i alt 3151 vine fra 30 lande.
    Man kan diskutere, om pokalen er smuk, men den er i hvert fald meget ærefuld, og Gallo er den første amerikanske vinmager, der har modtaget den. Det er i øvrigt ikke engang første gang. Gallo løb også af med trofæet i 1998 og 2001.
    I Danmark importeres Gallos vine af Taster Wine, og en del af dem sælges i Skjold Burne-kæden.
------a..
Vil du have vores løbeseddel?
Vil du være sikker på at følge med i, hvad der sker i vinens verden, så bestil vores løbeseddel gratis tilsendt pr. e-mail hver uge. Send os blot en mail med din e-mail adresse skrevet nede i tekstfeltet. Klik her: anker@vinavisen.dk


Denne uges stjerner i VinAvisen
Som sædvanligt får de smagte vine stjerner efter det gængse system med fem som maksimum. Vine, der kun får én eller to stjerner, bliver dog ikke omtalt. I vores bedømmelser indgår også prisen til en vis grad som en parameter.


Fébus, Tempranillo, Mendoza, Argentina 2000
59 kr., Pedersborg Vin
Harmonisk, blød og fyldig rødvin, som er virkelig glimrende til mad. Vinen kommer fra et af de efterhånden ret mange vinerier i Argentina, der er på franske hænder - og Fébus er navnet på solguden. Link til side om argentinsk vin: www.promza.org.ar.


Nilia, Carignan / Syrah, Mornag, Tunesien 2000
47,50 kr., Amka Vinimport
Dette er en flot rødvin, frugtagtig med let sødme og frisk syre. Det er interessant, at man også i Tunesien kan lave gode vine. Denneher er dog tappet i Italien. Link til producenten: www.defusco.ch.


Riverstone Estate, Chardonnay, J. Lohr, Monterey, Californien 1998
99,50 kr., Irma
En herlig Chardonnay, blød og meget lækker, med frisk frugt og let sødme. Den har alle druen facetter - eksotiske frugter, smør osv. Link til producenten: www.jlohr.com.


Elderston, Sauvignon Blanc / Verdelho, South Australia 2001
57,50 kr., Sigurd Müller
Tør, men ikke for tør, læskende og meget venlig. Sådan er denne vellavede hvidvin, hvor Sauvignon Blanc får selskab af den mere ukendte porgugisiske druesort Verdelho, der først og fremmest er kendt for at lægge navn til en madeira-type. Den er dog også efterhånden ret meget brugt i Australien. Link til producenten: www.eldertonwines.com.au.


Bloodstone, Shiraz, Heritage Road Winery, South Eastern Australia 2001
58 kr., Vinslottet i Greve
Dejlig rødvin med et bredt smagsspektrum, fyldig frugt og frisk syre. Faktisk er de fire stjerner med pil opad. Et par i smagepanelet ville give den fem stjerner. Link til producenten: www.wineencounter.com.


Banrock Station, Merlot, South Eastern Australia 2001
54,95 kr., Føtex og Bilka
Blød og venlig rødvin med god frugt - lidt efter kirsebær og blommer. Vinen er skabt for at yde støtte til truede vådområder i Australien, men der er også etableret projekter i andre lande. Dansk Supermarked samarbejder således med Danmarks Naturfredningsforening om at finde et egnet projekt her i landet. Link til producenten: www.banrockstation.com.au.


Domaine Montlobre, Les Bois, Coteaux du Languedoc, Frankrig 2000
59,75 kr., Propperiet
Interessant rødvin med en overraskende anderledes, men tiltalende smag. Glimrende til mad. Link til distriktet: www.languedoc-wines.com.


Vintage 2002, Chenin Blanc / Chardonnay, Coastal Region, Sydafrika 2002
29 kr., Vingaarden
Beaujolais Nouveau kan godt gå hjem og lægge sig, når det gælder om at komme først med årets vin. Sydafrika har et halvt års forspring. Så her kommer dette års første hvidvin - en vin med en flot krydret blomsterduft og en fed og lækker smag med frisk frugt. Og så er den jo unægtelig meget billig, og pengene værd. Link til producenten: www.vinfruco.com.


.
Disse vine fandt de danske vinskribenter
Her kommer listen over nogle af de vine, som de forskellige vinskribenter har fremhævet.
I kolonnen længst til højre ses navnet på importøren. Er dette blåt, kan du klikke på det og åbne en side i vores database med importørens adresse, telefonnummer etc.
En liste over bladenes vinskribenter finder du ved at klikke her.


.
Berlingske Tidende
Clos Salomon, Givry 1.cru, Frankrig 1999Rødvin138 kr.KB Vinimport
Amiot, Morey Saint Denis, Frankrig 1998Rødvin235 kr.Østjysk Vinforsyning
.
B.T.
Brampton, Cabernet Sauvignon / Merlot, Stellenbosch, Sydafrika 2000Rødvin89,95 kr.Magasin
La Cuvée, Léon Beyer, Alsace, Frankrig 2000Hvidvin79,95 kr.H.J. Hansen
.
Ekstra Bladet
Domaine Roger Sabon, Le Sabounet, vinboks med 5 literRødvin150 kr.Gobi
.
ErhvervsBladet
Domaine Raymond Usseglio, Châteauneuf du Pape, Frankrig 2000Rødvin145 kr.The Wine Company
Château La Nerthe, Châteauneuf du Pape, Frankrig 1998Rødvin199 kr.Ludvig Bjørn
.
Euroman
Miramar, Pinot Noir, Russian River Valley, Californien 1998Rødvin235 kr.Bacardi-Martini
.
Frederiksborg Amts Avis
Indaba, Merlot, Western Cape, Sydafrika 2000Rødvin68 kr.Vinens Verden
.
Hjemmet
Baron de Pocé, Chardonnay, Vin de Pays du Jardin de la France, Frankrig 2000Hvidvin39,75 kr.Skjold Burne
.
Jyllands-Posten
Domaine Roger Sabon, Le Sabounet, vinboks med 5 literRødvin150 kr.Gobi
.
Nordjyske Stiftstidende
Elderton, Barossa Valley, Australien, flere forskellige vineHvid + rød78-140 kr.Sigurd Müller

Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: www.vinavisen.dk.