Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 24, 2002



Vin-aktuelt i uge 24
10. juni - 16. juni 2002
.

VinAvisen uge 21VinAvisen uge 22VinAvisen uge 23
      Vil du have vores løbeseddel?
      Vil du være sikker på at følge med i, hvad der sker i vinens verden, så bestil vores løbeseddel gratis tilsendt pr. e-mail hver uge. Send os blot en mail med din e-mail adresse skrevet nede i tekstfeltet. Klik her: anker@vinavisen.dk

En dramatisk udvikling
Sverige må til at revidere sin alkoholstatistik. Svenskerne køber nemlig ikke al den vin og spiritus, der fremgår af statistikken. Det gør nordmændene.
I årets første fire måneder har nordmændene købt 104 procent mere vin og 63 procent mere spiritus i Sverige end i de tilsvarende måneder i 2001.
- Dette er en dramatisk udvikling, siger Ivar Amundsen til den norske avis Aftenposten. Han er formand for Vin- og Brennevinsimportørenes Forening i Norge og har mange gange advaret mod, hvad der sker.
- Hvis udviklingen fortsætter, vil nordmændene inden årets udgang have båret 7,5 millioner liter vin væk fra Systembolagets hylder. Og hvis deres indkøb i Danmark tages med, nærmer tallet sig de 15 millioner liter, hævder han.
Ifølge den svenske avis Expressen bygger Systembolaget nu endnu en butik i grænsebyen Strömstad for at kunne betjene de tørstige nordmænd, uden at de skal stå i lange køer.

Store fangster af smuglersprit
Norske toldere gør forsat store fangster af smuglersprit. I løbet af årets første kvartal beslaglagde de over 40.000 liter forbudte dråber, hvilket er 21 procent mere end i samme kvartal i rekordåret 2001.
Men også de svenske toldere gør store fangster, og her er byttet smuglersprit beregnet til det norske marked. Senest i april blev to nordmænd stoppet i Helsingborg med 4000 liter 96 procent-sprit.

Argentinas største bodega skifter ejer
I den forløbne uge har den amerikanske investeringsbank Donaldson, Lufkin & Jenrette overtaget aktiemajoriteten i Peñaflor, der hidtil har været i hænderne på argentineren Luis Alfredo Pulenta.
Peñaflor er Argentinas største bodega, og med en årlig produktion af 90 millioner liter vin er den en af verdens største vinproducenter.
Det er Peñaflor, den kan fremvise verdens største vintank, som har en diameter på 36 meter, en højde på 10 meter og et rumfang på 10.178.760 liter. Firmaet lejer den ud til selskaber på flere hundrede mennesker - når der ikke er vin i den.
Det mest kendte af firmaets vinmærker er Trapiche, der her i landet importeres af Amka Vinimport i Randers.
a..a..
    Mindre tysk hvidvin
    Det går tilbage med hvidvinen i Tyskland, konstaterer Statistische Bundesamt i Wiesbaden.
    I 2001 fremstillede tyskerne 8,9 millioner hektoliter vin, hvilket var 9,8 procent mindre end i 2000 og 26,7 procent mindre end i 1999.
    Til gengæld steg produktionen af rødvin med 1 procent i forhold til 2000 og hele 7 procent i forhold til 1999.
    Af de tretten tyske vinregioner er Rheinhessen den største med 27 procent af landets samlede produktion. Derefter kommer Pfalz med 22 procent, Mosel-Saar-Ruwer med 14 procent, Baden og Würtemberg med hver 12 procent, Franken med 5 procent og Nahe og Rheingau med hver 3 procent.
    27 procent af produktionen var Qualitätswein mit Prädikat, 68 procent var Qualitätswein og godt 4 procent Tafelwein.
a..a..

.
I dag kan turisterne besøge Ackerman Laurance's huler, hvor de skråtstillede reoler med de mange flasker ligner legetøj under de mægtige stenhvælvinger.
    300.000 liter vin ud i floden
    Ifølge Agence France-Presse har vandaler i sidste weekend øvet hærværk mod vinfirmaet Remy Pannier-Ackerman i Saumur.
    Ukendte gerningsmænd har åbnet for flere store vintanke, så i alt 300.000 liter vin er løbet ud i Thouet, der er en biflod til Loire.
    Skaderne beløber sig til cirka 300.000 euro, dvs. 2,2 millioner dkr.

    Sådan kom boblerne til Loire-dalen
    Siden 1956 har Saumurs ældste vinhus, Maison Ackerman Laurance, været en del af Remy Pannier-Ackerman-gruppen.
    Firmaet blev grundlagt af en ung belgier, Jean Ackerman (1788-1866). Han var søn af en bankier i Antwerpen, og i begyndelsen af 1800-tallet sendte faderen ham til en bankforbindelse i Champagne, for at han kunne lære bankvæsen.
    Unge Jean syntes imidlertid, det var sjovere at studere champagne, og faderen sendte ham derfor videre til en anden bankforbindelse i Saumur - hvor han også vendte banken ryggen og gik rundt i vinmarkerne. Her bemærkede han, at Chenin Blanc-vinstokkene groede på samme kalkholdige jord som i Champagne - og fik en god idé.

    Huler som i Champagne
    Jean Ackerman besøgte de store, underjordiske stenbrud med over 1000 km gange - netop den samme slags huler, som man brugte i Champagne til lagring af vinen.
    Han eksperimenterede med stedets vine og besluttede sig til at blive. Og frem for alt giftede han sig med bankforbindelsens datter, Laurance.
    I 1811 lavede han sin første mousserende vin og forenede sit eget og konens navn i firmanavnet Ackerman Laurance.
    I dag - efter 191 år - laver firmaet hvert år 12 millioner flasker med mousserende hvidvin, Saumur Mousseux. Det sker efter champagne-metoden.
    Andre firmaer er også kommet til, blandt andet Gratien & Meyer, grundlagt 1864.
aa..a..a..a..........
    .VinAvisens Online Auktioner
    Med et klik på denne bjælke åbner du et nyt vindue med auktionssiderne
    - og husk: Det er GRATIS at udbyde en vin og GRATIS at byde på den!
    .
    .
Aftale mellem Hardy og Stellenbosch
BRL Hardy er Australiens næststørste vinfirma, der sidste år lavede vin ud af 260.500 tons druer (Southcorp Wines er det største med 271.500 tons druer).
Nu har BRL Hardy indgået en aftale med sydafrikanske Stellenbosch Vineyards, der får lov til at bruge det australske firmas salgsnet til lanceringen af to nye vine, en hvid og en rød, på det europæiske marked.
BRL Hardy regner med i løbet af fire år at nå et årligt salg på 600.000 flasker.
Stellenbosch Vineyards er en sammenslutning af fire kooperativer med en årlig produktion på cirka 10 millioner flasker.
----a..
    .
    Den danske vinbranche
    * Silkeborg Vine er en ny forretning, hvor franskfødte Mireille Thomsen regerer. Den ligger på Navervej 2 i Silkeborg (tlf.: 86 85 90 10). Mireille kommer fra Médoc og har i en årrække arbejdet på et slot i Saint Émilion. I hendes forretning lægger hun vægt på vine fra Chile, Italien, Sydafrika og naturligvis Frankrig. Den 16. juni har hun organiseret en "kulinarisk sejltur" på Silkeborgsøen, hvor kokken Lars Jeppesen fra Sæby Søbad vil stå for de kulinariske.
    * Philipson Wine har pr. 1. juni overtaget importen af vine fra det umbriske vinhus Lamborghini. Det blev i sin tid grundlagt af Ferruccio Lamborghini, der skabte den verdensberømte sportsvogn.
    * Nyheder fra den danske vinbranche bedes sendt til anker@vinavisen.dk - men redaktionen forbeholder sig naturligvis ret til at afgøre, hvad der er relevant stof at bringe ...
..

a..a..
    Stor smagning af østrigske rødvine
    Traditionelt er Østrig et hvidvins-land, men østrigerne fremstiller også flere og flere rødvine, især i distrikterne omkring Neusiedlersee.
    For anden gang har man i byen Mayerling foranstaltet en stor professionel rødvinssmagning, Rotweingipfel Mayerling II, hvori deltog 119 vine fra årgangen 2000.
    Hvis man er interesseret i østrigsk vin, er det værd at studere resultaterne af denne smagning. De ligger blandt andet hos vinbladet WineTimes på adressen www.braintenance.com/winetimes, og det er interessant at se, med hvilken grundighed de præsenteres.
    Man kan dels søge alle vine med et bestemt antal point efter 100-skalaen. Dels kan man søge på producentnavn, vinregion og druesort. Og når så vinene præsenteres, kan man søge videre ned i smagekommentarer, som man oven i købet kan få oversat til engelsk. Prøv selv!
Island taber monopol-sag
Den islandske vinimportør Karl Karlsson har ifølge fagbladet Just Drinks vundet en sag ved den europæiske domstol for frihandelsområdet (EFTA).
Sagen havde han anlagt mod den islandske regering, som han anklagede for at bryde EFTA-reglerne ved at opretholde statens monopol på import af alkohol indtil december 1995.
Island skulle have liberaliseret sine restriktioner allerede i januar 1994, og Karl Karlsson hævder, at han har lidt tab, fordi man illegalt har hindret ham i at importere mærker, han dengang var agent for.
a..a..
    De holder rent mellem vinstokkene
    Olde English Babydoll Southdowns er navnet på en miniature-fårerace, og et kompagni af disse får er nu blevet ansat på Otto og Barbara Koblers biodynamiske vingård i Sebastopol i det californiske distrikt North Coast.
    Deres opgave er at holde rent mellem vinstokkene. De spiser alt græsset, men da de er så små, kan de ikke nå op og spise af de saftige druer.
    Yderligere sørger de for gødning af marken, når græsset har været en tur igennem dem.
    Til avisen The Press Democrat siger Otto Kobler, at han på den måde har fundet en erstatning for pesticider og kunstige gødningsmidler.
aa..aa..a..

Den gamle og den nye flaske. Den nye er meget elegant, og billedet af Mateus-slottet er stadig med, mens de sædvanlige oplysninger, der ellers står på en bagetiket, er trykt på halsetiketten.
    Ny flaske til 60-årig vin
    Mateus Rosé har på sin 60 års fødselsdag fået en ny flaske. Det var den nu afdøde Fernando Van Zeller Guedes (1903-87), der i 1942 skabte Mateus Rosé, og den populære vin har været manges indgang til vinens verden. I uge 15 fortalte vi mere om den.
    Også Jørgen Aldrich har skrevet om den portugisiske vin i Fyens Stiftstidende. - Vinnørder rynker ofte på næsen af vinen, skriver han, - men det skal man nu være forsigtig med.
    For en del år siden var på besøg hos Fernando Van Zeller Guedes. Efter dagens vingårdsbesøg var der middag med hvid dug og behandskede tjenere. Den første vin, der blev serveret i høje, slanke glas, var kold og mild og smagte ganske godt. Det var såmænd Mateus Rosé, og den passede fint til den let sødlige skaldyrsret på tallerkenerne.

    Glimrende til studentergilder
    Under denne uges smagning her på VinAvisen skænkede vi vinen i glassene - og ja, det er en ukompliceret vin, men vellavet med fine bobler og markant sødme, og det er nemt at forstå, at mange godt kan lide den.
    Den er ikke særlig kraftig - kun 11 procent alkohol - og den vil såmænd være glimrende til de forestående studentergilder.
    En af deltagerne i smagningen sagde: - Jeg er helt sikker på, at mine børn vil kunne lide den ...
    Vinen importeres af Bacardi-Martini og koster 39,95 kr.
----a..a..a..
Vinbranchens blå bog
Hver uge bringer VinAvisen et portræt af en person, der har gjort sig særligt bemærket i den danske vinbranche, og uge efter uge samler vi portrætterne på en side, der efterhånden vil komme til at danne en Vinbranchens Blå Bog. Nedenfor kommer denne uges portræt.
.------a..

Klik på de små billeder for at se Vinbranchens Blå Bog
aa..a..a....
.


    Ole Bergman (f. 1947) grundlagde Bergman Vinimport i 1983 med det erklærede mål kun at sælge vine, som han selv ville købe, hvis han var i sine kunders sted. Og målet har han nået med et flot udvalg af vine, som han fortrinsvis leverer til toprestauranter og erhvervsvirksomheder.
    Især har han satset på fransk vin, men han har også flere af de store og berømte vine fra både Californien og Sydafrika samt fra Spaniens nye superdistrikter Ribera del Duero og Priorato. I nyeste tid er han endvidere begyndt at importere vine fra uretfærdigt oversete Østrig.
    Ole Bergmans interesse for vin er en 30 år gammel affære. Efter at have læst et par artikler i det dengang eksisterende madblad "Mad og Gæster" blev han tændt på emnet. Han læste alt, hvad Lyngby Bibliotek kunne skaffe om vin, og begyndte at opbygge en vinsamling med hovedvægten på Bordeaux, hvis klassifikationer var nemme at gå til.
    Han fortsatte med at læse og smage og fandt ret hurtigt ud af, at jo mere man ved om emnet, desto mere ved man - at man ikke ved. - Ydmyghed er en god ting, siger han.
    I 70’erne fik han kontakt til et gammelt, hæderkronet vinfirma, hvor han en tid arbejdede som freelance sælger - og så var skridtet ikke langt til selv at importere.
    Privat bor Ole Bergman sammen med hustruen Marianne (og kattene Gustav og Mickey), og i den sparsomme fritid svinger han sine golfkøller.
    Adresse: Ole Bergman Vinimport, Avderødvej 4, 2980 Kokkedal, tlf.: 48 28 00 35, fax: 48 28 06 35, e-mail: mail@bergmanvin.dk.
aa..a..a..aa..a.-----a..
.
Ugens gode spørgsmål

Hver uge besvarer vi et spørgsmål fra en af VinAvisens læsere.
Vi kan dog ikke overkomme at sende svar direkte til den enkelte - det har vi simpelt hen ikke tid og kræfter til. Vi må nøjes med at udvælge de mest interessante spørgsmål og besvare dem, så alle får glæde af svarene. Nedenfor kommer ugens gode spørgsmål - og svaret på det.



Hvor gammel er champagnen?
Det er en kendt sag, at almindelig champagne ikke skal gemmes. Den skal drikkes.
- Men burde der så ikke være en sidste-drikke-dato på flaskerne? spørger P. Mortensen i Århus.
Jo, det burde der faktisk, ikke mindst fordi der jo cirkulerer en hel del champagne-flasker som gaver fra reception til reception, mens de bliver ældre og ældre og ældre.
Så er spørgsmålet, om ikke man på anden vis kan konstatere, hvor gammel en flaske champagne er. Og det kan man - som det fremgår af tegningen herover. Den viser, hvordan proppen efterhånden ændrer form. Er skaftet på den nærmest cylindrisk, lige op og ned, så nærmer vinen sig de fem år - og så burde den forlængst være drukket.
Her taler vi naturligvis ikke om vintage-champagne.
    .
    Ugens besvarelser lægger vi efterhånden ind i VinAvisens VinABC, så de er lette at finde.
    .
a..a..
Flasker til at smadre i hovedet på folk
Vi troede ærligt talt, at vi havde set de fleste former for flasker - men nej ...
Vi har fået en mail fra Janus Vinther, der arbejder med effekter til film og teater, og som blandt andet laver flasker af sukker, som man kan smadre i hovedet på hinanden, fx i stunt-scener.
Janus Vinther skriver, at han har et kæmpelager af øl-etiketter af enhver art - det er åbenbart mest ølflasker, der "smadres" i de kredse. Men han mangler vinetiketter, og han kan ikke nå at drikke al den vin for at skaffe etiketter til at lime på sukkerflaskerne. Derfor hans nødråb. Det behøver ikke at være specielle etiketter, skriver han, bare det er vinetiketter.
Hvis nogen vil hjælpe Janus Vinther, er hans e-mail adresse info@spfx.dk, og man kan også studere, hvad han ellers laver, på hans hjemmeside, www.spfx.dk.

Hvad koster en sukkerflaske?
Nu ved vi jo godt, hvad alle vore krævende og kræsne læsere vil spørge: - Hvad koster sådan en sukkerflaske?
Vi har spurgt Janus Vinther, der fortæller, at den koster 175 kr. Og han tilføjer, at den slet ikke er lavet af sukker.
Benævnelsen sukkerflaske er gammel i filmbranchen, men i dag laver man flaskerne af en meget skrøbelig plastic. Det indebærer også, at man kan fylde fx vin i dem. Hvilket man dog sjældent gør. Næ, man fylder "filmblod" i dem, så ser det virkelig dramatisk ud, når man smadrer sådan en flaske i hovedet på en eller anden skrækkelig skurk.

.
Et udvalg af Janus Vinthers sukkerflasker - der slet ikke er lavet af sukker.

Hvad fik de at drikke?
Nå, hvad fik de 750 gæster og 140 mediefolk så at drikke til den britiske dronnings 50 års jubilæum?
Jo, først fik de Champagne Laurent-Perrier. Det ville dronningen dog ikke have, så hun fik gin med Dubonnet, og prins Philip, der overhovedet ikke rører champagne, tog sig to flasker Old Speckled Hen Ale. Det er en øl med ekstra styrke.
Nå, men så nåede de frem til statsbanketten, der var tilberedt af 40 kokke og deres 20 medhjælpere. Og hvad fik de så til den?
Til forretten, der bestod af asparges og skotsk røget laks, fik de en Domaine de la Moussière, Sancerre 2000.
Til hovedretten, der var en tournedos med tilbehør, fik de Château Leoville Barton, 2. cru, Saint-Julien 1989, og til desserten en Brown Brothers, Family Reserve, Noble Riesling, Kings Valley, Victoria, Australien 1997.
Og bagefter fik de Dalwhinnie 15-year-old Malt Whisky. Det fremgår ikke, om Liz og Phil fik noget andet ...
a..a..
    Første danske årgang
    Den 17. juni frigives den første danske årgang af dansk-produceret vin til salg.
    I 2000 blev Danmark jo accepteret af EU som vinproducerende land, og foreløbig er to danske vinbønder blevet godkendt.
    Den ene er Sven Moesgaard fra Dons ved Kolding (til venstre på billedet), og den anden er Lars Hagerman fra Ålsgårde på Nordsjælland (til højre).
    Som tidligere nævnt i VinAvisen har Dansk Sommelierforening bedømt vinene, og her opnåede de nye vine to guldmedaljer og tre sølvmedaljer. Midt i billedet ses præsidenten for Sommelierforeningen, Jesper Boelskifte.
    Der er i år kun fremstillet 1500 flasker erhvervsmæssig dansk vin, så der er tale om rariteter.
    Interesserede kan læse videre på Skærsøgårds website, www.dansk-vin.dk.
..a..
En led sødme
Naturligvis er der også tyrkfejl i VinAvisen. Men vi har jo en fordel - i sammenligning med den trykte presse. Vore trykfejl bliver ikke stående til evig tid. Vi kan lynhurtigt gå ind og rette.
Samtidig har vi nogle årvågne læsere, der sender os e-mails, både når de finder trykfejl, og når de griber os i at skrive noget sludder (jo, det er da hændt ...). Og tak for det. Det er vi meget glade for.
I sidste nummer var vi kommet til at skrive, at en vin havde en "led" sødme. Der skulle naturligvis have stået en "let" sødme. Der fik vi lidt travlt med at sende en rettelse til serveren!

Vil du have vores løbeseddel?
Vil du være sikker på at følge med i, hvad der sker i vinens verden, så bestil vores løbeseddel gratis tilsendt pr. e-mail hver uge. Send os blot en mail med din e-mail adresse skrevet nede i tekstfeltet. Klik her: anker@vinavisen.dk


Denne uges stjerner i VinAvisen
Som sædvanligt får de smagte vine stjerner efter det gængse system med fem som maksimum. Vine, der kun får én eller to stjerner, bliver dog ikke omtalt. I vores bedømmelser indgår også prisen til en vis grad som en parameter.


Montes, Reserve, Sauvignon Blanc, Curico Valley, Chile 2001
59 kr., Bichel Vine
Fantastisk flot hvidvin, kraftig og med fornem smag. Hvis man vil have bekræftet, at Sauvignon Blanc dufter og smager af hyldeblomster, så er det her, man skal henvende sig. Link til bog om chilensk vin: www.chileweb.net.


Fattoria il Colle, Donatella Cinelli Colombini, Chianti Superiore, Italien 2000
80 kr., Lahvino
Herlig rødvin med varm og indtagende duft og lækker smag med nuancer lidt hen i retning af chokolade og tobak. Link til side om Chianti-distriktet: wine.about.com.


Templaria, Cantine di Castignano, Marche Rosso, Italien 2000
78 kr., Carlo Merolli
På bagetiketten stod der, at denne rødvin skal dekanteres, så det gjorde vi, og i glasset åbnede den sig med en stor flot næse og lækker smagsfylde. Alle pengene værd. Link til side om italiensk vin: www.agriline.it.


Domaine de Cabriac, Vin de Pays d'Oc, Frankrig 2000
46 kr. (42 kr. ved 12 flasker), Con a'more
En virkelig god mundfuld med dejlig frisk frugt og sødme. En rødvin, som alle vil kunne lide. Den femte stjerne får den for den rimelige pris - især hvis man køber tolv flasker. Link til side om Vin de Pays d'Oc: www.vindepaysdoc.com.


CSM, Cabernet Sauvignon/Shiraz/Merlot, Elderton, Barossa, Australien 1998
158 kr., Sigurd Müller
En af de bedste i ugens smagning. En fadlagret rødvin med en intens rød farve og en dejlig blød smag. CSM står for de 60 procent Cabernet, 30 procent Shiraz og 10 procent Merlot. Link til producenten: www.eldertonwines.com.au.


Trapiche, Old Cask, Malbec, Mendoza, Argentina 1999
69,50 kr., Amka Vinimport
En meget lækker og vellavet vin, saftig og afrundet og med en let sødme og lang eftersmag. Der er ret meget vinsten i flasken, hvilket jo kun er et kvalitetstegn. Link til producenten: www.trapiche.com.ar.


Farnese, Rosé, Montepulciano d'Abruzzo Cerasuolo, Italien 2001
39,95 kr., Philipson Wine
Cerasuolo betyder kirsebærfarvet på italiensk, og ordet bruges ofte om rosévine, der er lyserøde eller pink. Det er denne lækre vin da også. Den har en smuk pink farve - og dertil en dejlig frisk frugt og en let fedme. Den femte stjerne får den for den meget rimelige pris. Link til producenten: www.farnesewine.com.


Frank Potts, Bleasdale Vineyards, Langhorne Creek, Australien 1999
124 kr., New World Vinimport
Med 14,5 procent alkohol er vi næsten på vej til portvin. Vinen er lavet på Cabernet, Shiraz og Malbec. Den har en flot farve, en god duft og en smag, der råber på store bøffer. I smagen er der lidt lakrids. Link til side om producenten: www.onkaparingacity.com.


Domaine la Condamine Bertrand, Syrah, Vin de Pays d'Oc, Frankrig 2001
53 kr., Jysk Vin
En rødvin med kraft og saft og en let sødme - en vin uden kanter, som mange uden tvivl vil kunne lide. Og virkelig god til prisen. Link til producenten: www.la-condamine-bertrand.com.


Domaine du Vieux Pressoir, Marcel Schlosser, Pinot Blanc, Alsace 1998
64 kr., VinBlanc.dk
Tør, blød, venlig og ret let hvidvin med en let fedme. Link til producenten: www.isasite.net.


Domaine Capuano-Ferreri & Fils, Clos de Tavanne, Santenay 1.cru, Frankrig 1998
130 kr., LMT Vinimport
Ikke helt billig, men god, frisk bourgogne-rødvin. Den åbner sig mere og mere i glasset, så det vil være en god idé at dekantere den. Link til Bourgogne: www.terroirs-b.com.


Fabre & Montmayou, Malbec, Lujan de Cuyo, Mendoza, Argentina 1999
115 kr., Pedersborg Vin
Vellavet rødvin med kraft og saft. Den er lavet på druer fra 50 år gamle vinstokke og fremstillet efter Bordeaux-traditionen. Link til argentinsk vin: www.promza.org.ar.


Pesquera, Crianza, Ribera del Duero, Spanien 1999
120 kr., Philipson Wine
Lækker rødvin med dejlig duft og en god fyldig smag. Link til side om producenten: www.classicalwines.com.


Penny's Hill, Specialized, Shiraz / Cabernet / Merlot, McLaren Vale, Australien 1999
146 kr., New World Vinimport
Utrolig flot vin til dem, der kan lide overvældende kraft og en meget markant sødme. Det er en vin, der mætter, og med sine 14 procent alkohol ligger den lige på grænsen til portvin. Link til producenten: www.pennyshill.com.au.


Domaine de la Croix Senaillet, La Grande Bruyère, Saint-Véran, Frankrig 1999
85 kr., LMT Vinimport
God, forfriskende hvidvin, der vil være glimrende til lette frokostretter, lyse kødretter og lidt fede fisk. I slutningen er der et lille bittert bid. I øvrigt er der vinsten i flasken, hvilket jo kun er et kvalitetstegn. Link til side om Bourgogne: http://www.terroirs-b.com.


Valpolicella, Pasqua, Valpolicella Superiore, Italien 2000
39,95 kr., Amka Vinimport
Hverdags-vin uden de store armbevægelser, enkel og let med frisk frugt og tilpas syre - og til en rimelig pris. Link til producenten: www.pasqua.it.


Domaine du Vieux Pressoir, Marcel Schlosser, Riesling, Wiebelsberg, Alsace Grand Cru, Frankrig 1998
109 kr., VinBlanc.dk
En delikat hvidvin, der med sin forfriskende lethed vil være glimrende som terrassevin. Ikke billig, men dejlig. Link til producenten: www.isasite.net.


Domaine Bachelet, La Fussière, Maranges 1er Cru, Frankrig 1995
125 kr., LMT Vinimport
En rød bourgogne med en fin Pinot-duft, god frugt, let sødme og ret meget garvesyre. Link til side om producenten: www.parliamentwineco.com.

Sangiovese, Riserva, Cantina Tudernum, Colli Martani, Italien 1999
89,75 kr., Lago Import
Fadlagret rødvin, hvori Sangiovese-druen har fået lidt selskab af Merlot. Vinen har god duft og frugt. Link til producenten: www.tudernum.it


Prince Mircea, Merlot Grand Reserva, Vanju Mare, Donau Terrasse, Rumænien 1999
95 kr., TSVinovation
Intens rød farve og intens smag. Så muskuløs kan en Merlot også være. Prins Mircea var i øvrigt grev Draculas bedstefar! Link til kort over Rumænien: www.stratsplace.com.


Rozès, 20 Years Old Port, Portugal
295 kr., Amka Vinimport
Dyr men god portvin, i farven næsten tawny og i smagen med mindelser om valnødder. Link til producenten: www.rozes.pt.


.
Disse vine fandt de danske vinskribenter
Her kommer listen over nogle af de vine, som de forskellige vinskribenter har fremhævet.
I kolonnen længst til højre ses navnet på importøren. Er dette blåt, kan du klikke på det og åbne en side i vores database med importørens adresse, telefonnummer etc.
En liste over bladenes vinskribenter finder du ved at klikke her.

.
B.T.
E. Barnaut, Grand Cru, Brut, Champagne, FrankrigMousserende199 kr.Fransk Dansk Kompagni
.
Børsen
Errazuriz, Syrah / Cabernet Sauvignon, Maipo Valley, Chile 2000Rødvin59,75 kr. H.J. Hansen
.
Ekstra Bladet
Domaine Richeaume, Cuvée Tradition, Côtes de Provence, Frankrig 1999Rødvin99 kr.Bichel Vine
.
Frederiksborg Amts Avis
Domaine Santa Duc, Les Plans, Vin de Pays de Vaucluse, Frankrig 2001Rødvin49 kr.Bichel Vine
.
Hjemmet
Les Fontanelles, Vin de Pays d'Oc, Frankrig 2000Rødvin45 kr.Østjysk Vinforsyning
.
Jyllands-Posten
Pisse Vieille, Hospice de Beaujeu, Brouilly, FrankrigRødvin119 kr.Østjysk Vinforsyning
.
Nordjyske Stiftstidende
Canterbury House, Sauvignon Blanc, New Zealand 2001Hvidvin90 kr.Magasin
.
Penge & Privatøkonomi
Cortese Araldica, Piemonte, Italien 2001Rødvin40 kr.Enoteca

Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: www.vinavisen.dk.