Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Nyheder for uge 31, 2002
Vin-aktuelt i uge 31
29. juli - 4. august 2002
.
VinAvisen uge 28 | VinAvisen uge 29 | VinAvisen uge 30 |
- Vil du have vores løbeseddel?
Vil du være sikker på at følge med i, hvad der sker i vinens verden, så bestil vores løbeseddel gratis tilsendt pr. e-mail hver uge. Send os blot en mail med din e-mail adresse skrevet nede i tekstfeltet. Klik her: anker@vinavisen.dk
ANNONCE >43 |
| ![]() |
.a..a..
Nedgang for auktions-vin
De internationale vinauktioners succes fik lidt skår i kanten i årets første halvår, idet omsætningen faldt 12 procent i forhold til samme periode i 2001.
Især gik det ud over auktionshusene i London, hvis omsætning faldt med 30 procent, mens auktionerne i USA nøjedes med et fald på cirka 3 procent.
Til Wein Reporter siger Serena Sutcliffe, der står for vinauktionerne hos Sotheby’s, at denne nedgang ikke omfatter de store vine som Ramonet, Romanée-Conti og Château Latour i topårgangene. Priserne på dem steg med op til 186 procent.
Smæk i forbuds-Norge
I uge 26 fortalte vi, at spiritus- og ølproducenten Guinness UDV’s norske afdeling havde været landet rundt på en gigantisk reklametourné, hvor tusinder af mennesker på en lang række diskoteker blev præsenteret for en ny drink, Smirnoff Ice.
Den slags er forbudt i Norge. Det norske Sosial- og Helsedirektorat reagerede og truede med i et halvt år at inddrage Guinness’ licens til at sælge kendte mærker som Guinness, Smirnoff, Baileys, Bell's Scotch Whisky, Gordons og Johnnie Walker.
Denne trussel er nu ifølge Just Drinks blevet til virkelighed, og den seks måneders karantæne begynder den 12. august.
Guinness UDV ejes af Diageo-koncernen, og man mener, at den norske omsætning udgør 0,2 procent af koncernens omsætning. Det betyder, at tabet vil blive mellem 6 og 18 millioner dkr.
Han vil alligevel gerne
I sidste uge fortalte vi, at supermarkedkongen og slotsejeren Gérard Perse alligevel ikke ville købe Château Petit Villages i Pomerol.
Det vil han alligevel gerne. Han meddeler nu ifølge Wine Reporter, at købet blot er udskudt et år.
Perse ejer allerede blandt andet Château Pavie, Château Pavie-Decesse og Château Monbousquet i Saint-Émilion.
ANNONCE >12/03 | ........................................................ Hos os er det "businnes as usual" i hele juli måned, og vi benytter lejligheden til en rask sommer-promotion. Her er der virkelig mange penge at spare - både på restpartier og på gode, gamle kendinge (der vender tilbage til de normale priser den 1. august). Klik her! | ![]() | ![]() |
.a..a..
. Depardieu i rollen som Cyrano de Bergerac. |
Gerard Depardieu har optrådt ved en pressekonference på Ritz i Paris, hvor har gjorde stort indtryk på forsamlingen ved at tørre saucen på tallerkenen op med et stykke brød. Hans rolle var at være pr-mand for Bordeaux-vinhuset William Pitters, der mest har været kendt for at importere portvin, men som også har erhvervet flere topslotte i Graves, blandt andet Château Pape-Clement samt det tidligere danskejede Château Fombrauge i Saint-Émilion. Cyrano de Garage William Pitters direktør, Bernard Magrez, er Depardieus nye legekammerat, når det gælder vin. Ifølge en artikel af den sydafrikanske vinskribent Giles MacDonough har Magrez på et vist tidspunkt udtalt, at han ville lave garagevine over hele Europa. - Lad os gøre det sammen, svarede skuespilleren, der blandt andet blev berømt som Cyrano de Bergerac med den store næse. Ideen, som vist egentlig kommer fra den berømte ønolog Michel Rolland, går ud på at udvælge en lille mark, investere en masse penge i den, beskære og udvælge, så kun nogle få meget sunde druer vinificeres, og lagre vinen i spritnye træfade. Hvorefter man tager sig fyrsteligt betalt for de alt for få opreklamerede flasker. Haute couture-vine Egentlig kan Depardieu ikke lide benævnelsen garagevine. Han synes ikke om forbindelsen mellem håndlavede vine og ildelugtende garager. Han vil hellere tale om haute couture-vine. Han kan heller ikke lide Château Pétrus og al snobberiet omkring vin. Men han kan godt lide folk i Bordeaux. Dette kan komme som en overraskelse, skriver Giles MacDonough, når man ved, hvordan folk i Bordeaux kan være hoffengesnofne. Men Depardieu tilføjer, at han mener "de små folk", der ofte ikke værdsættes efter fortjeneste. De er gået i gang Depardieu og Magrez er gået gang med deres garage-projekt. Ungarn og Italien er inde i billedet, og vingårde er købt i Languedoc og Marokko. Depardieu har investeret nogle af sine mange penge i William Pitters. Man må så blot håbe for ham, at der ikke efterhånden kommer så mange garagevine, at man ikke gider lægge mærke til dem. Eller betale dem. |
ANNONCE 16-31 |
EHJ tilbyder: · Transport fra alle europæiske vindistrikter · Logistiklager med pluk og pak · Banderolering, etikettering og distribution EHJ har i mange år været en af den danske vin- og spiritusbranches foretrukne samarbejdspartnere. Klik her og læs om os! |
.a..a..
Ny service i VinAvisen
En af vore gode og trofaste læsere, Jesper Sleth, skrev til os. Han syntes, at VinAvisen burde have endnu en læserservice i form af en liste over specialmagasiner om vin.
Ikke nogen dårlig idé - så vi bad Jesper Sleth om selv at lave listen. Det har han meget venligt gjort, og han har også lovet at føre den ajour.
Se hvordan den ser ud ved at klikke her - og skriv til Jesper, hvis du kender til et godt blad om vin, der også bør med på listen.
.a..a..
Hans Kristian og Carrie Jørgensen melder fra deres vidt berømmede vingård, Cortes de Cima i Alentejo, Portugal, at deres Aragonez 2000 netop har modtaget en guldmedalje i The International Wine and Spirits Competition (IWSC) i London. Vinen, der bliver fremstillet i en meget begrænset mængde, frigives i oktober i år. Det danske ægtepar blev ikke mindst kendte på deres vin Incógnito, der fik dette navn fordi druen Syrah ikke var tilladt i regionen, og vinen derfor var lidt "incognito". Efter tre års kamp er Syrah nu tilladt, og Hans Kristian og Carrie Jørgensen har lavet en Cortes de Cima Syrah, som de kalder Incógnito’s lillebror. |
ANNONCE 14/03 . . . .. |
Aktuelle tilbud og Månedens Vin Klik og Vind .... Ny Vinquiz hver uge Vinguiden .... Find den rette vin til maden www.skjold-burne.dk (01-52) |
.a..a..
![]() |
Den danske vinbranche * Ki-Ma Vinimport har overtaget tre spanske agenturer, dels på vinene fra Cellers Capafons-Ossó (Priorat og Montsant) og Heretat Vall-Ventós (Penedès), dels på cava’erne fra Joan Raventós Rosell. * Lahvino Italiensk Vinimport har åbnet en ny vinforretning i Viborgs centrum på adressen Lille Sct. Pederstræde 25. Indehaveren Lars Christensen vil selv være at finde i forretningen, som hovedsageligt sælger italienske vine af egen import. * Halkær Vinimport ved Peter Søndergaard, Hedegaardsvej 10 b, 9240 Nibe, tlf.: 98 66 94 00, er ny importør af økologisk vin, blandt andet fra Spaniens ældste økologiske vinproducent, Albet i Noya i Penedès. * Nyheder fra den danske vinbranche bedes sendt til anker@vinavisen.dk - men redaktionen forbeholder sig naturligvis ret til at afgøre, hvad der er relevant stof at bringe ... |
Gobi og KC i samarbejde
Gobi’s vine har hidtil kun været solgt på Sjælland. Nu er de også kommet til Fyn og Jylland, nemlig i KC-supermarkederne.
Gobi Vin startede for tolv år siden i Valby, da købmand Peter Sick udskiftede 300 kvadratmeter med tøj og isenkram med en vinafdeling helt ud over det sædvanlige. Og ligesom Peter Sick har Bent Brønd i KC-kæden arbejdet meget bevidst med vin i kædens tolv vinafdelinger. Siden 1995 er kædens vin-omsætning således tredoblet.
Peter Sick og Bent Brønd forudser, at samarbejdet yderligere vil styrke begge parter fremover.
a..a..a..........
![]() |
Med et klik på denne bjælke åbner du et nyt vindue med auktionssiderne - og husk: Det er GRATIS at udbyde en vin og GRATIS at byde på den! .. | ![]() | ![]() |
.ANNONCE >26/03 | . . .. ... |
Læs om WHT-Spedition, der er specialister i at hente vin og spiritus hjem fra det sydlige Europa - og som også kan sørge for lagerhotel, banderolering og distribution. Website: www.wht.dk Klik her (47-20) . |
Vin i dk4 i denne uge
I denne uge genudsendes kun to af Flemming Kyeds "Noget i glasset"-udsendelser på dk4. De kører til gengæld flere gange:
Tirsdag d. 30. juli kl. 05.30: Nikolaj Kirk om vin og mad.
Tirsdag d. 30. juli kl. 15.30: Peter Winding om vin og helbred.
Torsdag d. 1. august kl. 03.00: Nikolaj Kirk om vin og mad.
Torsdag d. 1. august kl. 05.30: Peter Winding om vin og helbred.
Torsdag d. 1. august kl. 13.30: Nikolaj Kirk om vin og mad.
Lørdag d. 3. august kl. 03.30: Nikolaj Kirk om vin og mad.
Søndag d. 4. august kl. 15.30: Nikolaj Kirk om vin og mad.
Mandag d. 5. august kl. 01.30: Nikolaj Kirk om vin og mad.
Mere vin i fjernsynet
På tirsdag d. 30. kl. cirka 08.15 mødes Tim Vollerslev, Per Pallesen og Michael Meyerheim igen over tre vine i "Go’morgen, Danmark" på TV2. Vinene er alle røde, nemlig:
* Talus, Zinfandel, Californien 1999 til 40 kr. fra SuperBrugsen.
* Wente Vineyards, Cabernet Sauvignon, Central Coast, Californien 1999 til 60 kr. fra Det franske Vinlager.
* Chateau Ste.Michelle, Cabernet Sauvignon, Cold Creek Vineyard, Columbia Valley, Washington State 1998 til 298 kr. fra Vinens Verden.
.a..a..
En vinsamling til mange tusinde kroner fortjener konstant temperatur og fugtighed. Det er svært at skaffe. I en velisoleret kælder går det måske nogenlunde, men oppe i boligen vil vinen i bedste fald blive udsat for langsomme svingninger. Ok, den udvikler sig måske ikke optimalt, og den skal også drikkes noget tidligere. Men vil man ikke leve med det, må man gøre noget ved det. En løsning kunne være den franske WineMaster, der netop er kommet til landet, importeret af Varde Ovne. Det er et lille apparat, der monteres foran et hul i en ydervæg, sluttes til en 220 volt stikkontakt og derefter holder temperaturen konstant og kontrollerer luftfugtigheden. Der findes flere modeller, som kan styre klimaet i rum fra 2 m³ og op til 50 m³. Nærmere oplysninger findes på www.winemaster.dk, hvor man også kan rekvirere en brochure. |
Det nye nummer af Vinbladet er udkommet i form af en (næsten) bog om Bourgogne på 92 sider. Der er flere artikler i hæftet, men hovedvægten ligger på oversigter over Bourgognes négocianter og de 91 appellationer. Yderligere har den flittige redaktør, Peter Winding, smagt sig igennem 376 bourgogner og givet dem stjerner og kommentarer med på vejen. Vinbladets e-mail adresse er vinbladet@vinbladet.dk, og nedenfor bringer vi et portræt af Peter Winding i Vinbranchens Blå Bog. |
ANNONCE >52 | . dddddd.. ... |
Få inspiration til CAVA Cava Nyheder Se den komplette liste over Instituto del Cava's medlemmer og deres danske importører, juni 2002 Ny opskrift: Katalanske muslinger Klik her |
Bare lidt gen-manipulation
Når nogle får tømmermænd af at drikke vin, skyldes det såkaldte bioaminer. De produceres af de samme bakterier, som også er ansvarlig for den malolaktiske gæring, hvor vinens æblesyre omdannes til den blidere mælkesyre.
Ifølge Decanter kan gær erstatte disse bakterier. Det har professor Sakkie Pretorious fra Institute for Wine Technology ved Stellenbosch University i Sydafrika fortalt om på en kongres i Wien. Det kræver bare lidt gen-manipulation.
Kongressens deltagere, der bestod af masters of wine, stemte dog 60-40 imod brugen af gen-manipulation.
Bare lidt mere gen-manipulation
Professor Pretorius fortalte også, at man ved hjælp af gen-manipulation kan gøre vinstokke resistente over for sygdomme forårsaget af svampe, bakterier og virus, blandt andet Pierce’s Disease, der spredes af insektet den glasvingede skarpskytte. På den måde vil man kunne skære ned på sprøjtemidlerne i vinmarkerne.
Andre muligheder er resistens mod tørke, frost og solforbrænding af planterne, ligesom gen-manipuleret gær vil kunne give vinen en bedre smagsprofil samt forbedre gæring og klaring.
Kongressens deltagere stemte dog stadig imod brugen af gen-manipulation ...
Vinbranchens blå bog
Hver uge bringer VinAvisen et portræt af en person, der har gjort sig særligt bemærket i den danske vinbranche, og uge efter uge samler vi portrætterne på en side, der efterhånden vil komme til at danne en Vinbranchens Blå Bog. Nedenfor kommer denne uges portræt.
.------a..
Klik på de små billeder for at se Vinbranchens Blå Bog
aa..a..a....a..a..a....
. |
Efter i en række år at have skrevet talrige artikler om vin grundlagde han i 1992 sammen med hustruen Elsebeth Lohfert "Vinbladet", Danmarks eneste specialmagasin om vin og i dag internationalt anerkendt. Allerede i 1987 skrev han bogen "Graves - Bordeaux" på et tidspunkt, hvor hvidvinene i Bordeaux gennemgik en rivende udvikling. Tre år senere producerede han tv-filmen "Følg med til Bordeaux", der senere blev fulgt op af "Vinens fire årstider", en film i fire afsnit, der fortæller, hvordan en vin bliver født på Château Palmer. Yderligere lavede han en tv-film om Prins Henriks familie i Cahors. "Vinens fire årstider" er oversat til engelsk og har blandt andet været vist flere gange i Japan. Gennem mange år har Peter Winding været guide for Region Rejser i Bordeaux, Bourgogne og Cahors, og det er ikke helt almindelige vinrejser - de foregår på cykel. Yderligere rejser han landet tyndt som en inciterende foredragsholder, ligesom han bliver brugt som international smager og dommer. Bordeaux har gennem alle årene haft Peter Windings store interesse. Ingen anden skrivende dansker har fulgt udviklingen i Bordeaux så intensivt, og det resulterede i 2001 i bogen "Gyldendals Vinguide til Bordeaux", et 312 siders opslagsværk med en beskrivelse af de bedste slotte. Efter flere år som læge i Norge og specielt Sverige fik han ideen til at skabe et skandinavisk forum af læger, hvori man diskuterer og formidler de positive aspekter ved et moderat alkoholforbrug. Det blev til gruppen Scandinavian Medical Alcohol Board (SMAB), stiftet i 1994 sammen med læge Erik Skovenborg. SMAB har gennem årene afholdt internationale konferencer i Skandinavien med verdens førende forskere inden for moderat alkoholforbrug. Netop nu er Peter Winding i gang med et større forskningsprojekt omkring alkohol og tarmsygdomme sammen med professor, dr. med. Henrik Hein på Vejle sygehus. Peter Winding er en ivrig dyrker af tennis, badminton og ikke mindst skisport, hvor Jeppe på femten og Ingeborg på tolv endelig får mulighed for at være sammen med deres far. Adresse: Vinbladet, Postboks 75, Vandværksvej 11, 5690 Tommerup, tlf.: 64 75 22 84, fax: 64 75 28 44, mobil: 21 78 10 12, e-mail: vinbladet@vinbladet.dk. |
ANNONCE | ![]() |
Læs alt om de glimrende vine fra Navarra Nyhedsbrev forår 2002 Opdateret importørliste, august 2002
Klik her...(> 52) | ![]() | ![]() |
37 årgange Navarra
I Navarra blev 2001-høsten noget mindre end årgang 2000, idet man høstede i alt 94.602.888 kilo druer, der blev til 51.597.621 liter vin.
74,75 procent var rød, 19,45 procent var rosé, 5,37 procent var hvid og 0,43 procent var naturligt sød.
Vinkommiteen i Navarra har som sædvanlig givet en vurdering af årgangen, der som tidligere nævnt er "excelente". Her er en oversigt over vurderingerne af samtlige høste siden 1964:
Excellent | Meget god | God | Regulær | Mindre god | ![]() |
1964 | 1966 | 1967 | 1977 | 1965 | ![]() |
1970 | 1968 | 1969 | 1979 | 1971 | ![]() |
1973 | 1978 | 1974 | 1980 | 1972 | ![]() |
1981 | 1983 | 1975 | ![]() | ![]() | ![]() |
1982 | 1984 | 1976 | ![]() | ![]() | ![]() |
1995 | 1988 | 1985 | ![]() | ![]() | ![]() |
2001 | 1989 | 1986 | ![]() | ![]() | ![]() |
![]() | 1993 | 1987 | ![]() | ![]() | ![]() |
![]() | 1994 | 1990 | ![]() | ![]() | ![]() |
![]() | 1996 | 1991 | ![]() | ![]() | ![]() |
![]() | 1998 | 1992 | ![]() | ![]() | ![]() |
![]() | 1999 | 1997 | ![]() | ![]() | ![]() |
![]() | 2000 | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
Salentos Store Vine
Ifølge magasinet Harpers har 21 producenter i Salento på Italiens hæl dannet en ny forening, som de kalder I Grandi Vini del Salento.
Organisationen, der skal promovere vinene fra provinserne Lecce, Brindisi og Taranto, har som medlemmer flere norditalienske vinhuse, der i de seneste år har flyttet nogle af deres teltpæle til hælen. Det gælder fx Antinori, Avignonesi, Giordano, GIV, Pasqua og Zonin.
ANNONCE 12-37 ....... samt Gova, Strandberg, Nærum Stormarked og Superstore | ![]() |
4 stjerner hos Robert Parker Adam Gewurtztraminer 2000 Ammerschwir, Alsace Pris: 64,95 kr. 2 flasker for 110 kr. Klik her og læs om vinen |
Et godt øje til vinkortene
I Wine Spectator har vinskribenten Matt Kramer et godt øje til restauranternes vinkort.
De er ofte stillet op, som man har gjort det i over hundrede år - efter distrikter: Bordeaux, Bourgogne, Champagne, Rhône osv.
I stedet burde de ordnes efter vintyper og stil - druesorter, lagring, styrke.
- Tag fx chianti, skriver Matt Kramer. - Den kan være lagret i nye barriques eller i store gamle tanke. Den kan være 100 procent Sangiovese eller forstærket med Cabernet. Måske er den slet ikke en chianti, men en af de nye supertoskanere. Man er på herrens mark.
Ifølge Matt Kramer må det være op til forfatterne af vinkort at vise de underliggende forbindelser mellem dagens vine: Hvis du kan lide denneher, kan du også lide denneher!
Lettere at vælge
Der er sikkert danske restauranter, der allerede har udformet deres vinkort på denne måde. I skrivende stund husker vi, at Trine og Frank Lantz fra Krogs Fiskerestaurant gjorde det, da de i 1999 overtog Den Gyldne Fortun længere henne ad Gammel Strand.
Her står fx hvidvinene under disse rubrikker:
* Halvtørre, lette, frugtagtige hvidvine
* Halvtørre hvidvine
* Medium fyldige, tørre hvidvine
* Fyldige, rige, fadlagrede hvidvine
Og rødvinene er opdelt i:
* Tørre, lette rødvine
* Fyldige, tørre rødvine
* Fyldige, krydrede rødvine
* Fyldige, kraftige, fadlagrede rødvine
Med et sådant vinkort gør man virkelig valget lettere for gæsterne.
I denne uge fik vi et vinøst billede fra Herning Folkeblads vinskribent, Niels Ole Madsen. Han tog billedet under en vinrejse i Bulgarien, hvor han i Sjipka-passet i Balkanbjergene mødte denne vinglade turist. Det er selvfølgelig fuldstændig vanvittigt at drikke den glimrende Suhindol rødvin af et kaffekrus af plastic, men hvad kan man forvente af en turist så langt fra hjemmet. Og vinglæden er da i hvert fald tilstede. Da turisten havde drukket den sidste slurk, tog han sin mobiltelefon og ringede hjem for at meddele, at alt var roligt i Sjipka-passet. Hvem har det næste billede? Det er som bekendt agurketid, så vi er glade for at kunne bringe læsernes vinøse billeder. Hvem har det næste? I får ikke nogen præmie, men måske en bedre plads i den vinøse himmel. I får heller ikke billeder retur - det orker vi ikke - så det er bedst, hvis I sender dem digitalt i en nogenlunde god opløsning til anker@vinavisen.dk. |
Vil du have vores løbeseddel?
Vil du være sikker på at følge med i, hvad der sker i vinens verden, så bestil vores løbeseddel gratis tilsendt pr. e-mail hver uge. Send os blot en mail med din e-mail adresse skrevet nede i tekstfeltet. Klik her: anker@vinavisen.dk
Denne uges stjerner i VinAvisen
Som sædvanligt får de smagte vine stjerner efter det gængse system med fem som maksimum. Vine, der kun får én eller to stjerner, bliver dog ikke omtalt. I vores bedømmelser indgår også prisen til en vis grad som en parameter.





Savanha, Chardonnay, Western Cape, Sydafrika 2001
56,95 kr., Kvickly, SuperBrugsen, Dagli- og LokalBrugsen
Nej, hvor den altså smager godt! Det er en perfekt Chardonnay, meget lækker, fed og kompleks. Og i denne uge fås den tilmed for en slik. Sådan en Chardonnay plejer at koste cirka 70 kr., så 33 kr. er halv pris. Link til sydafrikansk vin: www.wine.co.za.





Cantaburros, Reserva, Ribera del Duero, Spanien 1998
149 kr., Fionia Vinimport
Om en bestemt bourgogne siger man, at den smager "som det lille Jesusbarn i fløjelsbukser". Det kan man også sige om denne fremragende rødvin. Den er meget elegant og harmonisk, og man drikker hver en slurk med stor fornøjelse. Link til spansk side om distriktet: www.do-ribera-duero.es.





Cabriac, Château de Cabriac, Corbières, Frankrig 1998
78 kr., Con a'more
Et charmerende bekendtskab og en virkelig fornøjelse at drikke. Rødvinen er moden (fire år på bagen), med karakter og let sødme. Blød og lækker - og et lille strejf af lakrids. En interessant vin. Link til slottet: www.philippe-ravel.com.





Domaine du Vieux Pressoir, Tokay Pinot Gris, Marcel Schlosser, Alsace, Frankrig 1999
75 kr., VinBlanc.dk
Dejlig fyldig og frugtagtig hvidvin med en let parfumeret duft som gammeldags roser og med en lille pikant røget tone i smagen. Det er en meget harmonisk vin med fin balance mellem frugt, syre og sødme, og den klinger fint og rent ud uden bitterhed. Pengene værd. Link til producenten: www.isasite.net.





Ca’Delle Rose, Pinot Grigio, Veneto IgT, Italien 2001
52 kr., Premier Cru Wine Agent
En hvidvin med en let krydret og dejlig duft - som smørblomster og mirabeller lød et forslag under smagningen. Vinen er fyldig med tilpas syre og en lidt røget tone i eftersmagen. En meget flot vin i forhold til den rimelige pris. Link til italiensk vin: www.made-in-italy.com.





Domaine de Couron, Côtes du Rhône, Frankrig 2000
224 kr. for 6 flasker, Encore-vin.dk
Dejlig rødvin, blød og frugtagtig med nuancer af kaffe og chokolade i smagen. Vinen er i fin balance og meget lækker - og utrolig billig. Link til distriktet: www.vins-rhone.com.





Giacondi, Sangiovese, Puglia IgT, Italien 2001
45 kr., 3 flasker for 120 kr., ViniPortugal
Den har muskler, men det er en dejlig rødvin med god, frisk drueduft, blød og fyldig smag med en anelse sødme og en lang eftersmag. Link til side om distriktet: www.made-in-italy.com.




Convento San Francisco, Crianza, Ribera del Duero, Spanien 1999
129 kr., Ki-Ma Vinimport
Denne medalje-behængte rødvin er forholdsvis dyr, men meget lækker, elegant og harmonisk med en herlig sødme. Link til spansk side om distriktet: www.do-ribera-duero.es.




Château Val Joanis, Rosé, Côtes du Luberon, Frankrig 2001
55 kr.,Kjær & Sommerfeldt
Fed og frugtagtig rosévin med en fin lys farve - netop som en blomstrende rose - og med en smag lidt efter hindbær. Det er en rigtig terrassevin, men den kan også bruges som apéritif og som ledsager til lette retter, fx en frokost (uden sild). Link til slottet: www.val-joanis.com.



Domaine de la Pinède, Côtes du Rhône, Frankrig 1999
50 kr., LMT Vinimport
En god og pæn Rhône-vin med en lidt markant syre. Link til distriktet: www.vins-rhone.com.



Lumèra, Donnafugata, Sicilien IgT, Italien 2001
59,75 kr., Propperiet
Frisk og frugtagtug rosé på druen Nero d'Avola. Den har en let sødme og et lidt bittert bid i slutningen og er nok bedre til mad end som terrassevin. Link til producenten: www.vinisiciliani.it.



Primitivo, Rocca, Salento IgT, Italien 2000
39,95 kr., Amka Vinimport
Vellavet, kraftig og enkel rødvin med tilpas syre og sødme og god frugt - lidt efter modne kirsebær - men uden de store armbevægelser. Link til side om siciliansk vin: www.sicilianculture.com.
.
Disse vine fandt de danske vinskribenter
Her kommer listen over nogle af de vine, som de forskellige vinskribenter har fremhævet.
I kolonnen længst til højre ses navnet på importøren. Er dette blåt, kan du klikke på det og åbne en side i vores database med importørens adresse, telefonnummer etc.
En liste over bladenes vinskribenter finder du ved at klikke her.
B.T. | ![]() | ![]() | ![]() |
Montes, Sauvignon Blanc Reserva, Curicó Valley, Chile 2001 | Hvidvin | 59 kr. | Bichel Vine |
. | ![]() | ![]() | ![]() |
Ekstra Bladet | ![]() | ![]() | ![]() |
Domaine de la Janasse, Côte du Rhône, Frankrig 2000 | Rødvin | 100 kr. | JVS, Jørlunde |
. | ![]() | ![]() | ![]() |
Frederiksborg Amts Avis | ![]() | ![]() | ![]() |
Château la Croix, Pomerol, Frankrig 1998 | Rødvin | 259,75 kr. | H.J. Hansen |
. | ![]() | ![]() | ![]() |
Fyens Stiftstidende | ![]() | ![]() | ![]() |
Santa Helena, Pinot Noir Reserva, Central Valley, Chile 2001 | Rødvin | 60 kr. | Fakta |
. | ![]() | ![]() | ![]() |
Jyllands-Posten | ![]() | ![]() | ![]() |
Kuentz-Bas, Tradition, Crémant d'Alsace, Frankrig | Mousserende | 119 kr. | Østjysk Vinforsyning |
. | ![]() | ![]() | ![]() |
Nordjyske Stiftstidende | ![]() | ![]() | ![]() |
Weighbridge, Chardonnay, Australien 2001 | Hvidvin | 65 kr. | Kjær & Sommerfeldt |
Terre di Ginestra, Italien 2000 | Rødvin | 78 kr. | Amka Vinimport |
Tommasi, Le Rosse, Pinot Grigio, Italien 2001 | Hvidvin | 71,50 kr. | Kjær & Sommerfeldt |
Viviani, Valpolicella Classico, Italien 2000 | Rødvin | 62 kr. | Sigurd Müller |
35 South, Cabernet Sauvignon, Chile 2001 | Rødvin | 36,95 kr. | Fakta |
Isla Negra, Chardonnay, Chile 2001 | Hvidvin | 50 kr. | Det franske Vinlager |
Marmorelle, Negroamaro, Salento, Puglia, Italien 2000 | Rødvin | 74,75 kr. | H.J. Hansen |
Santa Rita, 120, Chardonnay, Chile 2001 | Hvidvin | 54,95 kr. | Amka Vinimport |
Klein Glimlag, Chardonnay, Sydafrika 2001 | Hvidvin | 47 kr. | Kjær & Sommerfeldt |
Hardy's, Varietal Range, Shiraz, Australien 2001 | Rødvin | 42,95 kr. | Brugsen |
. | ![]() | ![]() | ![]() |
Smag & Behag | ![]() | ![]() | ![]() |
Domaine Weinbach, Pinot Gris, Réserve Particulière, Alsace, Frankrig 1999 | Hvidvin | 175 kr. | Johs. M. Klein |
Kuentz-Bas, Pinot Gris, Grand Cru Eichberg, Alsace 1997 | Hvidvin | 270 kr. | Østjysk Vinforsyning |
Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: www.vinavisen.dk.